Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
qpa
Junior

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#4776 Postautor: qpa » 24 czerwca 2026, o 11:00

Dlatego najlepszy mecz pod względem zuzla od lat to ten przegrany z gkm a najlepszy pod względem druzyny to wygrana z rowem rozgrywek pierwszo ligowych :) mi jedno i drugie pasuje ale jednak wieksze emocje czuje na mysl o meczu z Rybnikiem :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4777 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 czerwca 2026, o 12:47

Gelo pisze:Zabawne jak "kibice" Motoru dołączają do chóru narzekających na nudny tor w Lublinie kibiców z innych miast. Tamtym się nie dziwię - przez kilka lat ich drùżyny z trudem dobijały do 40tki i to od wielkiego dzwonu. Równolegle ani słowa o nudnym torze w Gorzowie (według statystyk) i o spółkach skarbu państwa w każdym klubie poza Motorem.

No przepraszam Cię Gelu za to, że regularnie jestem na Z5 i to w Lublinie oglądam mecze z poziomu trybun, które mogę ocenić pod kątem atrakcyjności, a nie w Gorzowie czy Grudziądzu :)

ezbeg
Trener

#4778 Postautor: ezbeg » 24 czerwca 2026, o 14:44

Faktem jest, że mecze w Lublinie raczej nie byłyby wzorcem "wspaniałego widowiska" w Sevres. Ale dla mnie to nie ma znaczenia pierwszorzędnego. Wiadomo, dobrze obejrzeć interesujące widowisko ale wolę obejrzeć dobrą jazdę naszych. Gospodarz przygotowuje tor pod siebie. My przygotowujemy taki, a nie inny. Jak ktoś będzie chciał to przyjdzie na mecz ze Stalą. Pora meczu (wakacje + niedziela o 17) robi swoje. Niestety ostatni mecz w Toruniu też dołożył swoje. U mnie nic się nie zmieniło. Idę na mecz. Chodziłem na TŻ, amatorów z AKŻ Zdzichtex, KMŻ. Można ganić np. juniorów, ale jak przypomnę sobie sezon 2014 i ówczesny nasz duet na juniorce który nie wygrał żadnego biegu to jednak bywało gorzej. I mimo tego człowiek chodził. Płaciłem te 15 zł (jako student) za bilet + 5 zł za program. I wiem, ominęły mnie czasy LKŻ jako świadomego kibica. Zatem nie poznałem konkretnego dziadostwa. Widziałem tylko gorsze czasy na jeszcze gorszym torze (sezon 2014). No ale dość prywaty.

Ps. Takie "Przemki z Torunia" (swoją drogą, jak widziałem że biorą Nighta jako eksperta do jakichś podcastów żużlowych to "ręce opadają") to uważają że między 1995 a 2017 to tutaj nic nie było. No ale jak się nosa poza Ekstraligę i GP nie wysuwa to co się dziwić :) Pomijam fakt, że zrównują zachowania naszych kibiców, iż są tak samo patologiczne jak ich kibiców.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4779 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 czerwca 2026, o 15:08

Po prostu jeśli przez ponad 20 lat w Lublinie była włącznie 1 lub 2 liga, to stali kibice się do tego przyzwyczaili i nie było to dla nich nic dziwnego, że jeździmy na niższym poziomie rozgrywkowym. Natomiast my teraz możemy spaść nagle z bardzo wysokiego konia. Od dominatora RZ 2025 i srebrnego medalu, do fazy play-down 2026. To zawsze jest trudne dla kibica i nie ma większego znaczenia to, że 10 lat temu o tej porze byliśmy na perfyeriach poważnego żużla. Ważne jest tu i teraz. Teraz jako kibice przeżywamy niemały szok, bo przed sezonem ten półfinał wydawał się być lekki do zrobienia, a po początku sezonu niektórzy widzieli nas nawet w finale jako pewniaków. Natomiast na stan po 9. kolejce jesteśmy poza play-off.