bkapusta pisze:Ja wiem, ze Darek duzo zrobil dla Stali z wszystkim sie zgadzam, ale pisanie, ze Gozrow nie mial zawodnika KLASY Darka to jakas pomylka. Bo Gorzow mial ich conajmniej 3. Paluch, Hlib i Loram. A na uparciucha mozna by i do tej klasy zaliczyc Pecyne. Nie chcesz chyba wmawiac ludziom, ze Darek jest zawodnikiem wyzszej klasy jak oni?
nie przecze ze w przeciagu sezonu Paluch, Hib czy Pecyna mogli jezdzic lepiej. Jednak w fazie play-off to oni zawiedli

Z Loramem go nie porownuje to jednak inny poziom, jednak trzeba pamietac, że Mark doszedl do druzyny w polowie sezonu, no i to ze byl obcokrajowcem, takze wymagania od niego byly na pewno wieksze niz od Sledzia.
Natomiast jesli porownujemy Sledzia z zawodnikami z Gorzowa to sprawdzilem wyniki z play-off:
Ostrów -Gorzów 50:40
1. K. Pecyna 7 (1*,2,2,2,0)
5. P. Paluch 5 (1*,1,2,1,0)
6. P. Hlib 6 (2*,2,0,1*,1*)
i rewanz Gorzów - Ostrów 42:48
11. Krzysztof Pecyna (1,1*,2,2*,0) 6+2
15. Paweł Hlib (3,2,0,3,3,2) 13
13. Piotr Paluch (1*,3,1,u/w) 5+1
natomiast Sledz:
polfinal w Rzeszowie
9. Dariusz Śledź 9+2 (3,2*,2*,2,0)
i Rybniku:
3. D. Śledź 10+1(2*, 3, 3, 1, 1)
oraz finał:
w Rzeszowie: 11. Dariusz Śledź 9+3 (2',3,1',2,1')
w Ostrowie: 3. Dariusz Śledź 8 (0,2,1,2,3)
licząc z bonusami Darek tylko raz zszedł poniżej 10 punktów w 4 najważniejszych meczach

Natomiast z zawodników z Gorzowa tylko raz Hlib przełamał tą granice. Ja nie mowie, ze to sa slabi zawodnicy, ale wlasnie dyspozycja w kluczowych meczach zawazyla ma tym, że to Darek, a nie Paluch i Pecyna bedzie jezdzic za rok w e-lidze