Skład na sezon 2006
Jestem zdecydowanym zwolennikiem jazdy Andrzeja Huszczy w TŻ ale obowiązkowo w parze z Markiem Kępą ! Na sponsora tej dwójki proponuje Otwarty Fundusz Emerytalny "Złota jesień".
Kolejna para marzeń to J.Jensen i T.Bajerski. Wśród potencjalnych sponsorów na plan pierwszy wychodzą producenci podwójnych macświniaków, ewentualnie klopsików w sosie pomidorowym.
R.Sullivan, H.Andersen czy M.Loram: biorąc pod uwagę nasz budżet w nastepnym sezonie to takie nazwiska brzmią jak klasyka literatury science fiction prosto od S.Lema.
Kolejna para marzeń to J.Jensen i T.Bajerski. Wśród potencjalnych sponsorów na plan pierwszy wychodzą producenci podwójnych macświniaków, ewentualnie klopsików w sosie pomidorowym.
R.Sullivan, H.Andersen czy M.Loram: biorąc pod uwagę nasz budżet w nastepnym sezonie to takie nazwiska brzmią jak klasyka literatury science fiction prosto od S.Lema.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Gelo pisze: Jak my składamy "interesujące oferty" takim zawodnikom jak Bjerre - to moze od razu walnijmy po Frankowie i Jurczyńskim.
Gelu, ale Bjerre to bardzo ciekawy pomysł pod warunkiem, że nie zatrudnimy go jako gościa, który ciągnie wynik. Jako drugi, czy trzeci obco jest on jak najbardziej do przełknięcia
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Gelo pisze:Ale po cholerę nam kolejny zawodnik do drugiej linii? Tę już mamy - teraz potrzeba nam liderów!!!
No, po to chociażby, żeby mieć zakontraktowanego zawodnika, który może zastąpić Shieldsa, bądź (kiedy będzie trzeba) Jelenia. Liderów nam potrzeba i nikt tego nie może kwestionować. Najlepiej jednego Polaka i jednego obco (na wypadek, gdyby coś tam wymyślili z ilością obcokrajowców w meczu). Tych pierwszych to już nam malutko zostało, z resztą tak, jak i tych drugich
Tylko coraz częściej nachodzi mnie myśl, że tych liderów to my mieć nie będziemy i że będą nam się oni zmieniać co mecz (w zależności od dyspozycji dnia)
Gelo pisze:maloh pisze:możecie usunąć z ankiety Alesa Drymla - KS Toruń
Uff - kolejna ulga. Ale swoją drogą ruchy Torunia powodują, ze macie tam ciepło na Wybrzeżu - zdaje się, że do zobaczenia w przysżłym roku w I lidze- czego oczywiście nikomu oprócz Rzeszowa nie życzę.
Bedziesz sie cieszyc ogladajac w naszych barwach zamiast Drymla - Pecyne czy Bajerskiego. E-ligowy Torun uznal, ze Ales moze im sie przydac i powalczyc o punkty w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Moj lobbing za starszym Drymlem na nic sie zdal - pierwszoligowy Lublin uznal, ze "Czesi to niepewna materia". Gelo mogl co najwyzej popisac tak sobie na forum - gorzej, ze stanowisko to podzielal (tak przynajmniej pisal Harry) dyrektor Kasinski i efekt mamy jaki mamy.
Ostatnio na linii e- i 1 ligi mamy "wysyp" paradoksow. Za drogi (?) dla extraligi Max znajduje zatrudnienie w 1 lidze, za slaby (?) dla 1 ligi A.Dryml o punkty powalczy w najwyzszej klasie rozgrywkowej.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
Maciek_Lublin
Maciek_Lublin pisze:a co myślicie o Peterze Nahlin dla to zajeb... kandydatura na drugigo obco ma Bardzo dobra średnią biegową w szwcji a oto i ona (Peter Nahlin - 2,512 ) co wy na to ??:P
A kto to jest? Jakis starszy szwed czy mi sie zdaje? I gdzie taka srednia?:>
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
jezeli chodzi o Nahlina to nie potrzebny jest nam juz niemlody zawodnik zagraniczny, w dodatku ktorego srednia co prawda budzi respekt ale zostala wykrecona w Allsvenskan.
w zadnym wypadku nie chce Kesslera w Lublinie, mowie stanowcze NIE dla niego w Lublinie! Po tym co pokazal w zeszlym roku w ekstralidze.
TYLKO MESSING i LORAM

pamiętam jak w tamtym sezonie rozmawialiśmy o zakontraktowaniu Roberta Kesslera więc może w tym roku??? wydaje mi się że byłby przydatny w naszej drużynie, tylko czy jemu samemu by się chciało ruszać do polski po ubiegłorocznej przygodzie z ekstraklasą!!!
w zadnym wypadku nie chce Kesslera w Lublinie, mowie stanowcze NIE dla niego w Lublinie! Po tym co pokazal w zeszlym roku w ekstralidze.
TYLKO MESSING i LORAM
- Drabol
- Szkółkowicz
- Kontakt:
zbyniu pisze:jezeli chodzi o Nahlina to nie potrzebny jest nam juz niemlody zawodnik zagraniczny, w dodatku ktorego srednia co prawda budzi respekt ale zostala wykrecona w Allsvenskan.
W tej samej Allsvenskan w której Piotrek Świderski wykręcił 2,818. Znaczy że Piotrek jest lepszy od Nahlina sporo tymbardziej ze to był jego pierwszy sezon w szwecji a ile tamten juz w swoim kraju smiga. Dodajmy jego wiek + to ze jezdzil u siebie. Lepiej zainwestować w młodszych. Ruud bylby niezly ale Gdańsk sie o niego bije
Drabol: No jak dla mnie to "Świder" mógłby w następnym sezonie występować z koziołkiem na plastronie...
No więc jak... dorzucimy go do Sullivana, Lorama i Holty (przecież jeszcze nie podpisał
)... do tego Messing, Alden... no i niech będzie jeszcze po jednym "mało znaczącym" juniorze z Anglii i Australii (taki na K. i B. hmmm... nie pamiętam kto, ale kto by tam pamiętał jakichśtam podrzędnych zawodników.
)
Nie zgadzajmy się na "dziadostwo"!.... Trzeba wypożyczyć z Ostrowa "Okularnika" (przecież senior)... wziąć KREDYT jak doradzał Holly przed poprzednim sezonem ... i jaqzada... 18 tys na stadionie... Pieniądze będą... więc jak.. postawić "wielki krok" do E-ligi. Spłacimy kredyty tak jak Gdańsk czy Bydgoszcz czy tam Piła ... hmm... (tego ostatniego nie było
)
Szturmem do E-ligi bo to na uratuje!..... Od razu wyrosnie stadion na miare takiego miasta jak mamy...
... i wcale miasto się nie skompromituje poprzez to, że jako pierwsi spadliśmy z ligi nie przez rywalizaje sportową, ale przez to, że miasto (wojewódzkie) nie spełniło wymagań ligi ("jakiejśtam" żużlowej).
<sarkazm mode off>
Może nie mam takich wygórowanych ambicji czy też nie wierzę w słowa prezesa SIPMY, ale jest mi z tym dobrze. Chcę oglądać druzynę, która u nas będzie "gryźdź tor" i która walcząc u nas do upadłego wygra z każdym rywalem. Chcę znów oglądać jak Grzesio Knapp szaleje po szerokiej... Chcę oglądać walke i widzieć to, że kazdy zawodnik się w nią angażuje.
Stanowcze NIE dla "najlepiej jeżdżącego technicznie" Mariusza F. jak również dla "mistrza angielskiego toru pierwszoligowego Focusa".
Pozdrawiam...
Kalhorn
No więc jak... dorzucimy go do Sullivana, Lorama i Holty (przecież jeszcze nie podpisał
Nie zgadzajmy się na "dziadostwo"!.... Trzeba wypożyczyć z Ostrowa "Okularnika" (przecież senior)... wziąć KREDYT jak doradzał Holly przed poprzednim sezonem ... i jaqzada... 18 tys na stadionie... Pieniądze będą... więc jak.. postawić "wielki krok" do E-ligi. Spłacimy kredyty tak jak Gdańsk czy Bydgoszcz czy tam Piła ... hmm... (tego ostatniego nie było
Szturmem do E-ligi bo to na uratuje!..... Od razu wyrosnie stadion na miare takiego miasta jak mamy...
<sarkazm mode off>
Może nie mam takich wygórowanych ambicji czy też nie wierzę w słowa prezesa SIPMY, ale jest mi z tym dobrze. Chcę oglądać druzynę, która u nas będzie "gryźdź tor" i która walcząc u nas do upadłego wygra z każdym rywalem. Chcę znów oglądać jak Grzesio Knapp szaleje po szerokiej... Chcę oglądać walke i widzieć to, że kazdy zawodnik się w nią angażuje.
Stanowcze NIE dla "najlepiej jeżdżącego technicznie" Mariusza F. jak również dla "mistrza angielskiego toru pierwszoligowego Focusa".
Pozdrawiam...
Kalhorn
Manback pisze:Obejrzałem kilka filmików z udziałem Edzio Kenneta - módlmy się, żeby u nas jeździł.
Jesli to mozliwe to podziel sie nimi.
Harry slyszales lud chce junira z zagranicy!
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Gelo pisze: Ale swoją drogą ruchy Torunia powodują, ze macie tam ciepło na Wybrzeżu - zdaje się, że do zobaczenia w przysżłym roku w I lidze- czego oczywiście nikomu oprócz Rzeszowa nie życzę.
po 1 na Wybrzeżu zimno i wiatr w twarz
po 2 ja sie pogodziłem już z tym, nigdy nie doczekamy sie mnormalnej drużyny i normalnego prezesa
Åoptymista pisze:EDIT: Traće już orientacjÄ™ w ruchu na rynku (piep.... otwarcie granic).... Kolejne pytanko: czy on Jonas Davidsson - jest już gdzieÅ› dogadany.
dogadany jest w 3mieście, ale tylko i wyłącznie dogadany i może zmienić decyzje nie raz
Zaratustra pisze: Obawiam się tylko, że może zażądać określonej liczby meczy i tu może być pewien problemJeśli nie będzie kasy za podpis i zapisu w kontrakcie o konkretnej (dużej) liczbie zagwarantowanych występów, to brać go i nie patrzeć na nic
, pozdr.
będzie chciał określoną ilośc startów ( bo i chce
marcinza pisze:pamiętam jak w tamtym sezonie rozmawialiśmy o zakontraktowaniu Roberta Kesslera więc może w tym roku??? wydaje mi się że byłby przydatny w naszej drużynie, tylko czy jemu samemu by się chciało ruszać do polski po ubiegłorocznej przygodzie z ekstraklasą!!!
taaaa... a na treningach w Zielonej nawet Suchecki lał Robusia... szukajcie dalej...
Drabol pisze: Ruud bylby niezly ale Gdańsk sie o niego bije
coś masz błędne info, w Gdańsku widział go tylko pseudoredaktorzyna Maciej P., nawet napisał kiedyś że David już podpisał kontrakt, a potem wszyscy zabili go śmiechem
Mam coraz powazniejsze obawy, ze zawodnicy, ktorych mamy - to nie druga linia, ale liderzy. Cos mnie trafia jak czytam, ze Ales Dryml podpisal w e-ligowym Toruniu - Apator ma do zagospodarowania 2 miejsca dla jezdzcow GP, ale zamiast np. Zagara czy Iversena bierze Drymla. Czy nas nie bylo stac na Czecha czy byl dla nas "niepewny" albo "za slaby"? Jezeli mozna, to prosze o odpowiedz (Harry, Gawrzyk) bo naprawde tego nie rozumiem.
Nie licze, ze zostaniemy zaskoczeni hiperniespodzianka - Sullivan czy Holta to nie ten przedzial klasowy i cenowy, ktory u nas bylby brany pod uwage. Jezeli nie udalo nam sie sciagnac Lindgrena, to czy uda sie zakontraktowac 5-krotnie drozszego (wedle tego co mowia ludzie z Zielonej) Lorama? Cisza z Hamillem - jak podpisze z Zielona, to mozemy zapomniec o probie powalczenia z Falubazem.
Niestety, ale rynek seniorski - takze zagraniczny - juz zostal prawie wydrenowany z bardziej wartosciowych zawodnikow. Jest jeszcze jeden niezly zawodnik, ale nie wiem, czym mozna go przekonac do jazdy w Lublinie. Gorzej - czym go przekonac do jazdy w Polsce... Nie, nie chodzi mi o Zagara - Sloweniec przez "GP" zreszta bylby dla nas niedostepny. Czy jest cien szansy na to, zeby CHRIS LOUIS raz jeszcze zdecydowal sie na przygode z polska liga zuzlowa? Wiem, ze cos obiecal zonie, wiem ze dlugo nie chcial slyszec o polskiej lidze, ale od pamietnego wypadku juz troche czasu minelo a zuzlowcy to twardzi ludzie. Przeciez to co sie stalo wyniklo z zaniedbania kierownika startu, ale nie jest to zadna norma - czy Chris przez ten (przyznaje - powazny) incydent na zawsze zachowa uraz do polskich stadionow?
Nie licze, ze zostaniemy zaskoczeni hiperniespodzianka - Sullivan czy Holta to nie ten przedzial klasowy i cenowy, ktory u nas bylby brany pod uwage. Jezeli nie udalo nam sie sciagnac Lindgrena, to czy uda sie zakontraktowac 5-krotnie drozszego (wedle tego co mowia ludzie z Zielonej) Lorama? Cisza z Hamillem - jak podpisze z Zielona, to mozemy zapomniec o probie powalczenia z Falubazem.
Niestety, ale rynek seniorski - takze zagraniczny - juz zostal prawie wydrenowany z bardziej wartosciowych zawodnikow. Jest jeszcze jeden niezly zawodnik, ale nie wiem, czym mozna go przekonac do jazdy w Lublinie. Gorzej - czym go przekonac do jazdy w Polsce... Nie, nie chodzi mi o Zagara - Sloweniec przez "GP" zreszta bylby dla nas niedostepny. Czy jest cien szansy na to, zeby CHRIS LOUIS raz jeszcze zdecydowal sie na przygode z polska liga zuzlowa? Wiem, ze cos obiecal zonie, wiem ze dlugo nie chcial slyszec o polskiej lidze, ale od pamietnego wypadku juz troche czasu minelo a zuzlowcy to twardzi ludzie. Przeciez to co sie stalo wyniklo z zaniedbania kierownika startu, ale nie jest to zadna norma - czy Chris przez ten (przyznaje - powazny) incydent na zawsze zachowa uraz do polskich stadionow?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Kalhorn pisze:Może nie mam takich wygórowanych ambicji czy też nie wierzę w słowa prezesa SIPMY, ale jest mi z tym dobrze. Chcę oglądać druzynę, która u nas będzie "gryźdź tor" i która walcząc u nas do upadłego wygra z każdym rywalem. Chcę znów oglądać jak Grzesio Knapp szaleje po szerokiej... Chcę oglądać walke i widzieć to, że kazdy zawodnik się w nią angażuje.
Kalhorn
o to to to ... jak by mi kto w myślach czytał.
Po okresie szumnych zapowiedzi o E-lidze w które przyznaję uwierzyłem, zdążyłem juz zejśc na ziemię, co nie znaczy jednak że zamierzam teraz biadolić nad brakiem operatywności naszych "negocjatorów", którym jeden zawodnik umknął bo za drogi, a drugi bo mu nie po drodze ... (musiałem wrzucić ten drobny kamyczek
Zawodnicy których już mamy, gwarantują skład o niebo lepszy od tego z zeszłego sezonu, niezależnie od tego kogo klub jeszcze dołoży. Czy będzie to "Sredniak-obco" Jeleniewski i Piszcz (którego pomimo kolejnych wpadek i tak jako wychowanka chętnie widziałbym w Lublinie) czy inna porównywalna trójka seniorów to i tak idąc na mecz będę pewny że taka drużyna nie położy się przed pierwszym biegiem i nie da się rozjechać, jak się zdarzało w roku ubiegłym.
To że najprawdopodobniej w skali całego sezonu nie zagrozimy KMO i ZG nie przeszkadza mi już teraz czekać na pierwszy mecz ... a awans do E- ligi ... nie teraz to kiedy indziej.

Bedziesz sie cieszyc ogladajac w naszych barwach zamiast Drymla - Pecyne czy Bajerskiego. E-ligowy Torun uznal, ze Ales moze im sie przydac i powalczyc o punkty w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Moj lobbing za starszym Drymlem na nic sie zdal - pierwszoligowy Lublin uznal, ze "Czesi to niepewna materia". Gelo mogl co najwyzej popisac tak sobie na forum - gorzej, ze stanowisko to podzielal (tak przynajmniej pisal Harry) dyrektor Kasinski i efekt mamy jaki mamy.
Bo dyrektor Kasinski zna się na żużlu w przeciwienstwie do boxinga. Czesi fajna sprawa - ale w II lidze. Nieprzygotowane sprzętowo sprzedawczyki - to wszystko co można o nich powiedzieć. To co ich weryfikuje to międzynarodowa arena - nie istnieją ani indywidualnie ani drużynowo. W polskiej ekstralidze żaden Czech kariery nie zrobi - nie ma takiej możliwości. Zaufać im i wierzyć w pewne punkty to jak podpisać kontrakt z bombą zegarową. A odpowiadając boxingowi - cieszyćsię nie będe, bo najlepszy zawodnik jaki mógł się nam trafić już podpisał w Ostrowie. Teraz możemy podpisywać z większymi lub mniejszymi popierdółkami. Nawet Loram nie gwarantuje absolutnie niczego poza nazwiskiem i kilkoma wyprzedzankami w sezonie, bo starty kolega ma mizerniutkie.
-
sledzio
bkapusta pisze:Maciek_Lublin pisze:a co myślicie o Peterze Nahlin dla to zajeb... kandydatura na drugigo obco ma Bardzo dobra średnią biegową w szwcji a oto i ona (Peter Nahlin - 2,512 ) co wy na to ??:P
A kto to jest? Jakis starszy szwed czy mi sie zdaje? I gdzie taka srednia?:>
No starszy starszy ! Pamiętam jak w 90 czy 91 roku jeżdził w Apatorze Toruń !