Nasi rywale w sezonie 2018
Re: Nasi rywale w sezonie 2018
Tabela mówi, że na razie nie potrzebujemy wzmocnień. Lebiediew w Rybniku to raczej zmartwienie Łodzi nie nasze. Ja ciagle wierzę, że nasze chłopaki bez wyjątku mają jeszcze zapas. I jeden Łotysz nie powinien odwrócić układu sił do góry nogami
Lebiediew
Karpow
Batchelor
Woryna
+ dobrzy juniorzy. Sorry ale Rybnik jest teraz wyraznie mocniejszy. To nie jest jakis tam Lotysz tylko najlepszy zawodnik I ligi 2016, Mistrz Europy 2017 i fruwa u nas na torze.
Karpow
Batchelor
Woryna
+ dobrzy juniorzy. Sorry ale Rybnik jest teraz wyraznie mocniejszy. To nie jest jakis tam Lotysz tylko najlepszy zawodnik I ligi 2016, Mistrz Europy 2017 i fruwa u nas na torze.
Grzesiu, dopiero półmetek za nami. Nie przesądzajmy niczego. Ten jeden Łotysz może spowodować, że będziemy czuli oddech Rybnika na plecach. Pytanie brzmi - czy my jesteśmy tacy mocni, czy rywale słabi...? Oni z pewnością zaczną jechać i gonić. Każde potencjalne wzmocnienie któregokolwiek z przeciwników z czołówki to potencjalne zagrożenie dla nas. Rybnik nie odpuści, co do tego nie mam wątpliwości. To będzie nasz główny rywal w walce o wygranie ligi. Łódź jak dotąd zawodzi ale ten stan też nie będzie trwał wiecznie. Muszą zacząć jechać. O bonus z Rybnikiem i Łodzią będzie ciężko. Tak podejrzewam.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Andrzej to bardzo dobry grajek, a nie ,,jakiś tam Łotysz" ale ludzie - skąd macie przekonanie że facet który kręcił średnią 0.66 w elidze robiąc punkty wyłącznie na słabiutkich juniorach, trzeciej linii itp. Nagle przyjdzie do I ligi i pozamiata. Facet ma fatalny sezon i nie spodziewam się żeby w naszej lidze wyczynial coś nadzwyczajnego.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Andrzej to bardzo dobry grajek, a nie ,,jakiś tam Łotysz"
Przede wszystkim to jest Rosjanin. Dyneburg to rosyjskie miasto, a Łotysze stanowią tam zaledwie 17% ludności (Polacy 15%...).
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Nie pisz bzdur. Andrzej Lebiediew (Andžejs Ļebedevs) na narodowość łotewską!
Każdemu jego Everest...
Dla niektórych wszyscy na wschód to Ruskie :)
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nasi rywale w sezonie 2018
bartollo pisze:Lebiediew
Karpow
Batchelor
Woryna
Zgadzam się. Oby się nie okazało, że najważniejsza bitwa o ekstraligę rozegrała się właśnie przy ściąganiu Łotysza do naszej ligi. Niby jest jeszcze Gomólski, który jednak może popsuć atmosferę oraz Kudriaszow, który gwarantuje niewiele.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
A co gwarantuje Lebiediew?
- _piotrusss
- Kadrowicz
Moim zdaniem bardzo wiele, pierwsza piątka ligi. Poza tym z trójki wymienionej przeze mnie najmniej by mógł negatywnie wpłynąć na atmosferę. Obym jednak się mylił w tej kwestii ;)
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Nazwisko dobre to prawda ale co z tego będzie zobaczymy. Na razie to nie jest jego sezon itp. Strasznie pogubiony jest
ermen pisze:Nie pisz bzdur. Andrzej Lebiediew (Andžejs Ļebedevs) na narodowość łotewską!
Ma rosyjskie nazwisko, mieszka w zdominowanym przez Rosjan mieście, więc nie bajaj mi tu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Taa, a Dźwińsk i Lublin leżą w Związku Radzieckim...Jasne...
od 1988 tylko SPEEDWAY
U nas na torze, tzn na którym torze? Na tym z obecnego sezonu?bartollo pisze: fruwa u nas na torze.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Czarek pisze:ermen pisze:Nie pisz bzdur. Andrzej Lebiediew (Andžejs Ļebedevs) ma narodowość łotewską!
Ma rosyjskie nazwisko, mieszka w zdominowanym przez Rosjan mieście, więc nie bajaj mi tu.
Widzisz jak jest napisane jego imię i nazwisko? Przestań chrzanić.
A Andriej to na I ligę petarda. Szanse Rybnika na awans znacząco wzrosły.
Każdemu jego Everest...
_piotrusss pisze:Moim zdaniem bardzo wiele, pierwsza piątka ligi. Poza tym z trójki wymienionej przeze mnie najmniej by mógł negatywnie wpłynąć na atmosferę. Obym jednak się mylił w tej kwestii ;)
Przez tyle lat oglądania żużla wiem jedno. Niewielu jest zawodników, którzy cokolwiek gwarantują. A Lebiediew z pewnością do nich nie należy.
Owszem, przyzwoity zawodnik i może być w top 5, ale równie dobrze może być w 3. dziesiątce zawodników I ligi. Tym bardziej z formą, którą obecnie prezentuje. Gwarancji w tym sporcie nie ma.
U Lebiediewa problemem jest psycha. Tak myślę. Niczego nie gwarantuje ale jak odpali to...
MOTOR LUBLIN
- _piotrusss
- Kadrowicz
Istred w sumie to się zgadzam. Po prostu mając wybór wśród zawodników, którzy pozostali na rynku Andrzej wydaje mi się najpewniejszy. Taki Kudriaszow na każdym etapie kariery był zawodnikiem o klasę gorszym od Łotysza. Ten ma problemy w tym sezonie ogromne, ale zmiana środowiska i poziomu ligowego powinna mu pomoc, szczególnie że na powrót do normalnej dyspozycji ma jeszcze czas, do play-offów. Do tego dochodzi jednak wyraźnie niższy poziom ligowy, taki Jonsson w sumie nie błyszczy na arenie międzynarodowej, a jednak w naszej lidze jest liderem z prawdziwego zdarzenia. Kilka dobrych biegów i Łotysz może zapomnieć o problemach z początku sezonu. Myślę, że taki scenariusz jest dość prawdopodobny. Tutaj dochodzimy do tego o czym pisałem... Andrzej z ekstraligowym sprzętem i dobrą dyspozycją gwarantuje dużo więcej niż taki Kudriaszow, który jest po prostu słabszym zawodnikiem. Oczywiście mowa tutaj o sporcie, więc równie dobrze Kudriaszow może być w top5 a Lebiediew jechać na poziomie Mastersa.
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
A ja się dziwię Sparcie, że go puścili. Jedna niedyspozycja, kontuzja i są w dupie, jeśli chodzi o walkę o medale.
Niestety muszę się zgodzić. Łotysza chyba wszyscy widzieli w naszych barwach przed sezonem, tylko nie każdy wierzył, że taki zawodnik mógłby tutaj jeździć.
To jest niezły zawodnik, choć w tym sezonie kompletnie bez formy.
To jest niezły zawodnik, choć w tym sezonie kompletnie bez formy.
Ge(L)o pisze:A ja się dziwię Sparcie, że go puścili. Jedna niedyspozycja, kontuzja i są w dupie, jeśli chodzi o walkę o medale.
Sparta puściła Andrzeja bo w ostatnim meczu z GKMem nieźle pojechał. Poza tym mają ciągle Dróżdża, który jest w składzie ale de facto nie jeździ.
Motor mocny
Hayden pisze:Ge(L)o pisze:A ja się dziwię Sparcie, że go puścili. Jedna niedyspozycja, kontuzja i są w dupie, jeśli chodzi o walkę o medale.
Sparta puściła Andrzeja bo w ostatnim meczu z GKMem nieźle pojechał. Poza tym mają ciągle Dróżdża, który jest w składzie ale de facto nie jeździ.
Mówisz o Glebie że dobrze pojechał ? Tyko GKM to żadne przeciwnik w tym roku w Ekstralidze oby ta decyzja nie odbiła się czkawką Sparcie bo jak ktoś wyżej napisał jedna kontuzja i są …
- _piotrusss
- Kadrowicz
Sparta lubi się pakować w takie kłopoty ;) choć rzeczywiście w tym sezonie nie ma co dramatyzować, bez mocnego impulsu np. zmiany klubu, Lebiediev pewnie by się jakoś mocno nie przebudził. Mają jeszcze Gleba i Dróżdża.
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Nikt nie wie jak będzie. W pierwszym dniu SON nasz Robert woził czołówkę światową jak kelnerów a jest w drugiej dziesiątce zawodników 1 ligi. Wystarczy trochę twardszy tor i zaczynają się schody. Lebiediew jest niezly ale ten mistrz Europy to jak dla mnie trochę przypadek. Nie jest to zawodnik ekstraligowy. Dla Rybnika jest oczywiście wielkim wzmocnieniem ale ja ciągle wierzę w naszych chłopaków. U nas wszyscy potrafią jechać lepiej niż jadą. A ich obecną jazda i tak wystarcza na prowadzenie w lidze. Ja widzę duży zapas.
Oczywiście chodziło mi o Czugunowa. Wiadomo, GKM w tym sezonie wozi ogony ale i tak w jednym meczu Gleb zrobił tyle punktów, co Andrzej do tej pory.
Motor mocny