KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
- Łoptymista
- Trener
Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
ja tam generalnie jestem zawsze na "tak"
ale te sumy to takie troche s-f
ale te sumy to takie troche s-f
oby Gawrzyk... tez jestem dobrej mysli ale obawiam sie czy uda sie znalezc odpowiednio szybko gwarantujacych punkty i walke w łodzi zawodników... Jezeli jedynym argumentem żużloków którzy cos gwarantuja beda pieniądze to taka kwota może ich zachęcic... A nawet jak nie udało by sie w tym roku wejsc do 1 ligi bardzo dobrze wróżyło by to na przyszly sezon. Jak to wypali posypuje głowe popiołem za swoje uwagi ze klub nie szuka sponsorów, ze jest mało tablic na murawie i malo sponsorów przy biegach... pozdrawiam!
Pozdrawiam
Gawrzyk pisze:klepniecie umowy to pewnie formalnosc. gdyby tak nie bylo to pewnie nikt by pary z ust nie puscil bo mozna narazic sie tylko na smiesznosc. dlatego ja jestem dobrej mysli
ja tez jestem dobrej mysli. jednak nasluchalem sie juz duzo bajek i wole poczekac do oficjalnego przedstawienia sponsora(ow). moze nastapi to na najblizszym meczu
"Życie to jazda"
Jakoś dziwinie wygląda takie operowanie kwotami przez Dyrektora w tym wywiadzie.
O kasie z miasta cisza, a jeśli będą, to jakieś ochłapy z Motoru, crossu itp. ,a tu nagle ... jeb, taki wywiad.
Lepiej aby mózgi z ratusza połapały się, że pieniądze na piłkę nożną to pieniądze wywalone w błoto, niech dają na dyscypliny które rokują na przyszłość, mają jakieś wyniki i na których jest najwięcej kibiców.
O kasie z miasta cisza, a jeśli będą, to jakieś ochłapy z Motoru, crossu itp. ,a tu nagle ... jeb, taki wywiad.
Lepiej aby mózgi z ratusza połapały się, że pieniądze na piłkę nożną to pieniądze wywalone w błoto, niech dają na dyscypliny które rokują na przyszłość, mają jakieś wyniki i na których jest najwięcej kibiców.
SPR Asseco BS Lublin – 300 tys. złotych, Motor Lublin – 200 tys. zł, żużlowcy KMŻ Lublin – 100 tys. zł, KM Cross – 100 tys. zł i koszykarze Startu 100 tys. zł. Jak udało się nam nieoficjalnie dowiedzieć tak wstępnie wygląda podział pieniędzy na sport kwalifikowany dla największych lubelskich klubów, którego dokonają włodarze miasta. Do rozdysponowania jest dokładnie 1 mln 50 tys. zł.
Źródło; Dziennik Wschodni
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /875269780
Źródło; Dziennik Wschodni
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /875269780
Juz widze te posty na forum Motoru:
"Je*** SPR!"
"Rozpier*** ten zuzel!"
"Tylko Motor!"

"Je*** SPR!"
"Rozpier*** ten zuzel!"
"Tylko Motor!"
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
dannie pisze:Juz widze te posty na forum Motoru:
"Je*** SPR!"
"Rozpier*** ten zuzel!"
"Tylko Motor!"
dobre
tylko po co im aż 100 tysięcy więcej

- tezetomaniak
- Trener
tylko po co im aż 100 tysięcy więcej ?
jest kryzys, a wypiski kosztuja.
Po co pilkarkom 300 tys. zl ?
Do cholery, to nie jest drogi sport.
Do cholery, to nie jest drogi sport.
Jak to niedrogi??? Bez żadnego problemu wylicze Ci 2 mln zł.
A wpływy z biletów z 5 %.
A wpływy z biletów z 5 %.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Wyliczaj.
Sa jakiekolwiek kryteria dokonywania tego podzialu?
Pilkarki reczne, na mecze ktorych chodzi 200 osob mimo ze sa mistrzyniami polski po raz czterdziesty z rzedu - 300tys
Klub pilkarski umoczony po uszy w korupcji, przeznaczajacy dotacje na lapowki, o ktorym w mediach mowi sie tylko przy okazji afer - 200tys
Klub motocrossowy, ktory organizuje jedne zawody na rok - 100tys
Klub zuzlowy, na mecze ktorego chodzi regularnie najwieksza liczba kibicow, ktory ma szanse na awans, ktory jest sportem najdrozszym - 100tys.
Wedlug jakich kryteriow?
Sting, kazdy klub moze koszty zwiekszyc. Gdyby pilkarze lub zuzlowcy walczyli o mistrzostwo Polski to ich budzety siegaly by kilkudziesieciu milionow zlotych, a to nie znaczy, ze wiekszosc tego budzetu ma pochodzic z miejskiej dotacji. Pilkarki nie musza co roku walczyc o mistrzostwo, a i mecze nie musza byc rozgrywane na globusie.
Pilkarki reczne, na mecze ktorych chodzi 200 osob mimo ze sa mistrzyniami polski po raz czterdziesty z rzedu - 300tys
Klub pilkarski umoczony po uszy w korupcji, przeznaczajacy dotacje na lapowki, o ktorym w mediach mowi sie tylko przy okazji afer - 200tys
Klub motocrossowy, ktory organizuje jedne zawody na rok - 100tys
Klub zuzlowy, na mecze ktorego chodzi regularnie najwieksza liczba kibicow, ktory ma szanse na awans, ktory jest sportem najdrozszym - 100tys.
Wedlug jakich kryteriow?
Sting, kazdy klub moze koszty zwiekszyc. Gdyby pilkarze lub zuzlowcy walczyli o mistrzostwo Polski to ich budzety siegaly by kilkudziesieciu milionow zlotych, a to nie znaczy, ze wiekszosc tego budzetu ma pochodzic z miejskiej dotacji. Pilkarki nie musza co roku walczyc o mistrzostwo, a i mecze nie musza byc rozgrywane na globusie.
A ja nie rozumiem rozczarowania i negacji na kazdym kroku wspierania Montexu.
Tak naprawde na przelomie kilku ostatnich lat to jedyny klub, ktorego Lublin nie musi sie wstydzic. Powiem wiecej, to jedyny klub, ktorym Lublin moze sie chwalic. To jedyna szansa na to aby w Lublinie regularnie pojawiala sie jakakolwiek polska reprezentacja. Wiec nie wiem dlaczego mielibysmy to zaprzepascic i nie dostrzegac? Zwlaszcza (a to dla mnie najwazniejszy argument), ze wydaje sie to najlogiczniej i najrozsadniej poukladany klub w tym miescie. Wole wsadzic kase tam niz w pilke (ktorej swoja droga kibicuje), ktora te pieniadze "przeje" nie zmieniajac nic w stopniu organizacji czy poziomu sportowego tego klubu.
Niech inne druzyny udowodnia, ze jest tam wszystko w srodku ok, ze jest przejrzystosc, ze pieniadze sa rozsadnie, z glowa wydatkowane, ze jest potencjal i szansa na sukcesy to wtedy niech licza na kase.
Pilka ma dla mnie (powinna miec) szlaban na jakiekolwiek pieniadze. I nie dlatego, ze jej nie lubie czy ze wole zuzel. Po prostu tam jest jedno wielkie bagno. Najpierw postrzatac, dopiero potem wstawiac nowe meble.
Zuzel ma ten sezon nie po to zeby za wszelka cene awansowac, ale zeby pokazac, ze jest potencjal (kibice nie zawodza), ze klub jest wiarygodny, rozsadnie i perspektywicznie zarzadzany... a z tym juz gorzej. Wiec niech sie wladze na tym skupia a nie lypia na kase z miasta za kazdym razem.
Co co Crossu sie nie wypowiadam bo to oczywiste, ze to "nadania polityczne".
Tak naprawde na przelomie kilku ostatnich lat to jedyny klub, ktorego Lublin nie musi sie wstydzic. Powiem wiecej, to jedyny klub, ktorym Lublin moze sie chwalic. To jedyna szansa na to aby w Lublinie regularnie pojawiala sie jakakolwiek polska reprezentacja. Wiec nie wiem dlaczego mielibysmy to zaprzepascic i nie dostrzegac? Zwlaszcza (a to dla mnie najwazniejszy argument), ze wydaje sie to najlogiczniej i najrozsadniej poukladany klub w tym miescie. Wole wsadzic kase tam niz w pilke (ktorej swoja droga kibicuje), ktora te pieniadze "przeje" nie zmieniajac nic w stopniu organizacji czy poziomu sportowego tego klubu.
Niech inne druzyny udowodnia, ze jest tam wszystko w srodku ok, ze jest przejrzystosc, ze pieniadze sa rozsadnie, z glowa wydatkowane, ze jest potencjal i szansa na sukcesy to wtedy niech licza na kase.
Pilka ma dla mnie (powinna miec) szlaban na jakiekolwiek pieniadze. I nie dlatego, ze jej nie lubie czy ze wole zuzel. Po prostu tam jest jedno wielkie bagno. Najpierw postrzatac, dopiero potem wstawiac nowe meble.
Zuzel ma ten sezon nie po to zeby za wszelka cene awansowac, ale zeby pokazac, ze jest potencjal (kibice nie zawodza), ze klub jest wiarygodny, rozsadnie i perspektywicznie zarzadzany... a z tym juz gorzej. Wiec niech sie wladze na tym skupia a nie lypia na kase z miasta za kazdym razem.
Co co Crossu sie nie wypowiadam bo to oczywiste, ze to "nadania polityczne".
sting126 pisze:20 zawodniczek, srednia pensja 3000 zl, 12 miesiecy (bo pewnie na taki okres zawierane sa kontrakty) to juz ponad 700 tysiecy. Do tego koszty organizacji spotkan - wynajecie hali (sporo drozsze niz stadionu na zuzel), ochrony, sluzb porzadkowych. Wyjazdy, rowniez zagraniczne + noclegi. Mysle,ze harry mocno sie nie pomylil z tymi 2 mln.
Stingu!!! Bój sie Boga!!! Reprezentanki kraju, najlepsze dziewczyny w Polsce za 3 tysie na miesiąc??? To na waciki chyba
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:...trenerzy, masażyści, dyrekcja, ksiegowość. Mnóstwo tego - to klub profesjonalny.
Tzn. normalny?
A po co ten znak zapytania?
Oczywiście że na tym poziomie musi być to klub profesjonalny czyli jak najbardziej normalny.
Oczywiście że na tym poziomie musi być to klub profesjonalny czyli jak najbardziej normalny.
Monteks nie jest klubem miejskim, wiec wiekszosc budzetu nie powinny stanowic publiczne pieniadze. Szczegolnie, ze nie chodzi o jego przetrwanie - wtedy rozumiem przyznanie wiekszej kasy - ale kolejny rok dominacji, ktora nie obchodzi tak naprawde wielu osob ani na trybunach, ani w mediach.
Pilka reczna kobiet jest tak niszowym sportem, ze ciezko mowic o promocji...
Jesli chodzi o sukcesy, to przeciez mamy karatekow, ktorzy chyba jakies sukcesy odnosza. Mamy bokserska mistrzynie Europy w boksie. Mamy przeciez kilku niezlych plywakow (min. medalistka olimpijska Barzycka), o ktorych dopiero mozna powiedziec, ze promuja miasto, bo media sie akuraty plywaniem interesuja.
A kluby w ktorych ci zawodnicy trenuja duzych pieniedzy od miasta nie dostaja.
Cross? O tych mistrzach Europy malo kto slyszal, nawet w Lublinie. Zawody organizowane od swieta, wiec dla mieszkancow pozytek prawie zaden.
O Motorze juz w zasadzie napisal Dannie. Klub robi miastu antypromocje, do tego jawne jest ze ta kasa idzie na lapowki - prokuratura ma dowody na 100tys!
A skoro pilka nozna to najpopularniejszy sport, to mamy w miescie kilka klubow, ktore ledwo wiaza koniec z koncem - Lublinianka, BKS - ktory w tym momencie prowadzi jedynie sekcje mlodziezowe, bo na seniorow nie ma kasy, Sygnal. Jest nowy Koziolek, ktory szkoli dzieci, chyba cos takiego jak "Widok"... Tym klubom wystarczy kilkadziesiat zlotych i rozwiaze to mase ich problemow, a pozytek dla spolecznosci duzo wiekszy bo trenuje tam pewnie w sumie kolo tysiaca dzieci.
Jesli ktos wydaje pieniadze publiczne, to powinien to czynic w opraciu o obiektywne kryteria. Przynajmniej w pewnym stopniu.
Skoro kryterium ma byc klasa sportowa, to tak jak napisalem wyzej - plywanie, karate, boks - te dyscypliny sa na duzo wyzszym poziomie sportowym niz "zaplecze ekstraklasy".
Pilka reczna kobiet jest tak niszowym sportem, ze ciezko mowic o promocji...
Jesli chodzi o sukcesy, to przeciez mamy karatekow, ktorzy chyba jakies sukcesy odnosza. Mamy bokserska mistrzynie Europy w boksie. Mamy przeciez kilku niezlych plywakow (min. medalistka olimpijska Barzycka), o ktorych dopiero mozna powiedziec, ze promuja miasto, bo media sie akuraty plywaniem interesuja.
A kluby w ktorych ci zawodnicy trenuja duzych pieniedzy od miasta nie dostaja.
Cross? O tych mistrzach Europy malo kto slyszal, nawet w Lublinie. Zawody organizowane od swieta, wiec dla mieszkancow pozytek prawie zaden.
O Motorze juz w zasadzie napisal Dannie. Klub robi miastu antypromocje, do tego jawne jest ze ta kasa idzie na lapowki - prokuratura ma dowody na 100tys!
A skoro pilka nozna to najpopularniejszy sport, to mamy w miescie kilka klubow, ktore ledwo wiaza koniec z koncem - Lublinianka, BKS - ktory w tym momencie prowadzi jedynie sekcje mlodziezowe, bo na seniorow nie ma kasy, Sygnal. Jest nowy Koziolek, ktory szkoli dzieci, chyba cos takiego jak "Widok"... Tym klubom wystarczy kilkadziesiat zlotych i rozwiaze to mase ich problemow, a pozytek dla spolecznosci duzo wiekszy bo trenuje tam pewnie w sumie kolo tysiaca dzieci.
Jesli ktos wydaje pieniadze publiczne, to powinien to czynic w opraciu o obiektywne kryteria. Przynajmniej w pewnym stopniu.
Mimo to jest najpopularniejsza dyscyplina sportu w regionie. A armia zaciezna? Jakie to ma znaczenie?KMZ - III liga, bez zadnych sukcesow, sklad - armia zaciezna, szkolki - brak - 100 tys. zl
Koszykarze tez graja na zapleczu ekstraklasy.Motor grajacy na zapleczu ekstraklasy - troche mniej
Skoro kryterium ma byc klasa sportowa, to tak jak napisalem wyzej - plywanie, karate, boks - te dyscypliny sa na duzo wyzszym poziomie sportowym niz "zaplecze ekstraklasy".
A Motor i SPR to nie armia zaciężna???
To jest nas trzechA konczac - ja i tak w kwestii dotacji od miasta w 100% zgadzam sie z Cooperem