Kacper Woryna
Re: Kacper Woryna
Po prostu typowy kacap. Dla dienieg zjedzą gówno spod siebie. Ale żużlowiec był z niego znakomity i było z nim momentami zabawnie.
Wszystko się zgadza, ale jak mu zagrał sprzęt i forma dnia, to było co oglądać. Poza tym, czy bez tej złotówy, obronilibyśmy elipę?
kibicLBN pisze:Że jak? Przecież dzban był dzbanem, na wieki wieków amen! Wstyd było go mieć w drużynie. Jeździć potrafił, ale był nierówny i zero ambicji sportowych - topzłotówa.
pozwól każdemu mieć swoje zdanie
Z Griszą każdy ma wiele wspomnień, ja również, ale takie najżywsze, to jak w jakimś meczu wyjazdowym, nie pamiętam jakim, miał jechać w biegu nominowanym w parze z Hampelem, a bieg miał zadecydować o zwycięzcy meczu. Pokazano naszych w tv na zbliżeniu tuż przed wyjazdem z parku maszyn. Hampel, może nie wystraszony, ale z pewnością nie tylko skupiony, a Grisza po prostu pęka ze śmiechu.
Chyba wygrał ten bieg.
Grisza ogólnie miał patent na nominowane. Nawet jak cały mecz cieniował, to był wystawiany w nominowanym i bieg ten zwykle wygrywał. Podejrzewałem wówczas, że wraz ze swoim światowej klasy mechanikiem dobrze wiedzieli, czym i gdzie psiknąć, żeby było dobrze i żeby ślad nie został...
Chyba wygrał ten bieg.
Grisza ogólnie miał patent na nominowane. Nawet jak cały mecz cieniował, to był wystawiany w nominowanym i bieg ten zwykle wygrywał. Podejrzewałem wówczas, że wraz ze swoim światowej klasy mechanikiem dobrze wiedzieli, czym i gdzie psiknąć, żeby było dobrze i żeby ślad nie został...
Torsen pisze:Z Griszą każdy ma wiele wspomnień, ja również, ale takie najżywsze, to jak w jakimś meczu wyjazdowym, nie pamiętam jakim, miał jechać w biegu nominowanym w parze z Hampelem, a bieg miał zadecydować o zwycięzcy meczu. Pokazano naszych w tv na zbliżeniu tuż przed wyjazdem z parku maszyn. Hampel, może nie wystraszony, ale z pewnością nie tylko skupiony, a Grisza po prostu pęka ze śmiechu.
Chyba wygrał ten bieg.
Tak jak we Wrocławiu? xD
Z biegów 15 to chyba najbardziej pamiętam ten z Czewą u nas, razem z MM na 5:1 przewieźli Madsena z Lindgrenem, dając nam finalnie remis.
A ja wygrana w Toruniu, pięknie wtedy wjechał przed Jacka ;)
Oba te wyścigi były fantastyczne. A ten w Lublinie z Częstochowa to pamiętam dobrze że jakoś brakowało mi wiary że możemy go wygrać 5-1 i finalnie zremisować z Częstochowa, a tu taka piękna robota wykonana na torze, koncertowo.
A wracając do tematu głównego, którym jest Kacper to jego szansa na wskoczenie ciut wyżej. Sezon dla niego na pewno nie będzie łatwy bo dochodzi jazda w cyklu GP. Liczę po cichu że będzie bliski średniej biegowej 2.0. Ja jestem z grona osób które twierdzą że zmiana Jack, Dominik na Kacper, Vaculik wcale nie jest na gorsze.
A wracając do tematu głównego, którym jest Kacper to jego szansa na wskoczenie ciut wyżej. Sezon dla niego na pewno nie będzie łatwy bo dochodzi jazda w cyklu GP. Liczę po cichu że będzie bliski średniej biegowej 2.0. Ja jestem z grona osób które twierdzą że zmiana Jack, Dominik na Kacper, Vaculik wcale nie jest na gorsze.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Na pewno na seniorce łatwiej będzie załatać dziury niż na juniorce. Kacpra stać na to, by pojechać mniej więcej na poziomie ubiegłosezonowego Domina, ale pytanie jak sobie poradzi w zespole jeżdżącym o najwyższe cele i z jazdą w SGP.
Powinno mu być lżej psychicznie bo to nie on jest numerem jeden w naszym zespole. Miejmy nadzieję że lubelskie powietrze będzie mu sprzyjać :-).
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Wiele zależy od...Lindgrena. Jeśli Lindgren się podciągnie względem minionego sezonu, to punkty Kacpra będą mniej istotne. Jeśli Lindgren utrzyma tegoroczną dyspozycję, to mimo wszystko ewentualne słabsze występy Kacpra będą bardziej widoczne.
Słuchajcie, ale nam potrzeba w każdym meczu zrobić tylko 46 punktów. I nawet ani jednego więcej.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jest taki jeden obiekt, na którym nie udaje się to nam bodajże od 5 meczów xD we Wrocławiu również będzie ciężej niż dotychczas
KrzyczącyK1b1c pisze:Jest taki jeden obiekt, na którym nie udaje się to nam bodajże od 5 meczów xD we Wrocławiu również będzie ciężej niż dotychczas
W końcu musimy odczarować ten tor, nie widzę innej opcji. Może właśnie tych dwóch nowych zawodników będzie kluczem.
papi pisze:kibicLBN pisze:Że jak? Przecież dzban był dzbanem, na wieki wieków amen! Wstyd było go mieć w drużynie. Jeździć potrafił, ale był nierówny i zero ambicji sportowych - topzłotówa.
pozwól każdemu mieć swoje zdanie
Ok, dziwi mnie tylko że niektórzy zmienili o nim zdanie po wybuchu wojny. Mnie jego zachowanie utwierdziło w poglądach na jego temat.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Wyobrażacie sobie, że jakiś żużlowiec po 4 latach jazdy u nas powiedział, że zastanawiał się 3,5 sekundy nad ofertą z innego klubu? Dopiero by drama była 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
I to kapitan :)
Gdzieś mi minęło, że w Częstochowie już są dramy z tego powodu. Niby z nikim nie gadał a w 3,5 sekundy się namyślił.
Hmm... Skąd my to znamy (tu powinna być emotikonka "myślącego" ale zestaw emotek od dostawcy technologii forum jest ubogi).
Hmm... Skąd my to znamy (tu powinna być emotikonka "myślącego" ale zestaw emotek od dostawcy technologii forum jest ubogi).
raz, że żużloki gadają różne bzdury i nie należy się do tego przywiązywać, a dwa - Woryna dogadywał się z nami, gdy nie było sygnałów o zmianach właścicielskich we Włókniarzu, więc co tu dramatyzować? To tak jakby mieć żal, gdyby po 50% promocji Sprawki na play-offy zawodnik powiedział, że będzie nasz klub omijał szerokim łukiem
Nie chodzi o żal, że odchodzi, tylko w sumie o to samo, o co forum pruje się do Dominika.
Kacper z nikim nie gada, nie ma tematu, a się okazuje, że dogadal się w 3 sekundy :)
Kacper z nikim nie gada, nie ma tematu, a się okazuje, że dogadal się w 3 sekundy :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie chodzi o to samo.
A plótł Woryna w wywiadzie, że nie wie, co by się musiało stać, żeby z Włókniarza odszedł ?
Proszę nie bronić Kubery, bo to niesmaczne.
A plótł Woryna w wywiadzie, że nie wie, co by się musiało stać, żeby z Włókniarza odszedł ?
Proszę nie bronić Kubery, bo to niesmaczne.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Woryna nie, ale Świącik powiedział coś podobnego:
A to jeszcze gorsze niż zachowanie Kubery. Domin przynajmniej przed sezonem dał znać i Kuba mógł szukać zastępstwa od zimy/wiosny, tu artykuł z wakacji, w którym Woryna miał zaprzeczyć odejściu.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... mi/prsj5w3
Ze środowiska płyną informacje, że dwaj reprezentanci Polski: Piotr Pawlicki i Kacper Woryna mają zmienić otoczenie. Pierwszy ma powrócić do Fogo Unii Leszno, o ile tylko ta awansuje do PGE Ekstraligi, drugi zaś wzmocnić mistrzów Polski — Orlen Oil Motor Lublin. Oba transfery mają być przesądzone. — Ja mam zupełnie inną informację od Kacpra i od Piotrka — stwierdził w wywiadzie dla Radia Fiat, prezes częstochowian, Michał Świącik
A to jeszcze gorsze niż zachowanie Kubery. Domin przynajmniej przed sezonem dał znać i Kuba mógł szukać zastępstwa od zimy/wiosny, tu artykuł z wakacji, w którym Woryna miał zaprzeczyć odejściu.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... mi/prsj5w3
Gdzie tu jest jakaś wypowiedź Woryny ?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja tam wierzę w tej sprawie Świącikowi :) zawodnicy w znacznej większości są śliscy, taka prawda.
Wierzyć Świącikowi? O k***a, prawie się udławiłem, proszę ostrzegać przed takimi żartami :D
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Wiem, trudne się wylosowało - wierzyć żużlowcowi czy Świącikowi :D ale jednak postawiłem na Świącika, bo wydaje mi się, że więcej aferek jest z oszukiwaniem przez żużlowców.