$korzen$ pisze:
Perez, nie przesadzajmy. Ja liczylem na 1.8-2mln i jestem chyba pierwszy raz w historii usatysfakcjonowany wsparciem miasta. 2 miliony, cofnij sie w czasie o 2-3 lata i powiedz, czy uwierzylbys, ze miasto z Zukiem na czele da nam 2 banki? puknal bys sie w czolo i glosno zasmial, tak samo jak i ja z reszta. Ten klub, formalnie, istnieje dopiero II rok. Dostalismy 800 tys wiecej, jak zrobimy robote wszyscy jako srodowisko zuzlowe w nadchodzacym sezonie, to zapewne dostaniemy znowu wiecej. Oby tylko nasi zawodnicy trafili w sprzet (patrzac np. na Jelenia nie boje sie o przygotowanie fizyczne) i to moze byc piekny sezon. Te 2 banki to jest na prawde duzy sukces i na ten sukces zapracowalismy wszyscy. Zawodnicy, dzialacze, sponsorzy, kibice. Wiem z pierwszej reki, ze zwyciestwo przebudowy stadionu w budzecie obywatelskim jak i frekwencja na poziomie 80tys. ludzi przez caly sezon zrobila ogromne wrazenie w ratuszu. Teraz trzeba kuc zelazo poki gorace, nie mozna tego spieprzyc. Trzeba zrobic wszystko, zeby chlopakom pomoc i zapelnic stadion tak, zeby jak za starych czasow niektorzy musieli ogladac mecze na pobliskich drzewach

nic tez nie stoi na przeszkodzie, zeby w trakcie sezonu jeszcze o jakies fundusze powalczyc, tak jak chociazby 200tys z zelszego sezonu, ktore dostalismy przed play-off.
Juz sie nie moge doczekac sezonu

Klub śmiesznych kopaczy z 3 czytaj 4 ligi nie umiejących awansować co roku, wygląda jakby sami nie chcieli bo im wygodnie i łatwo w obecnej lidze, dostają co roku dofinansowanie na poziomie 3,5mln. (sam o tym pisałes) Gdzie tu jest sens i logika? Porównajmy frekwencje, porównajmy sukcesy (1 sezon i awans, bardzo dobry skład dający nadzieje nawet na ponowny awans, bez napinki

) profesjonalnie prowadzony klub od początku z coraz to nowymi pomysłami, marketing rosnie. Piłkarski Motor przez dlugie lata był fatalnie zarządzany z długami.
Btw. Tez sie nie mogę doczekać, mam nadzieje ze nasi elegancko powożą pod płotem tungejtów, bogdanovsow, kosciuchów czy innnych andersenow.