Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Akurat nie przytoczyłeś wybitnie trafnych przykładów. Niby dlaczego Hampel lub Gollob mieliby jeździć w I lidze? Poza tym o problemach finansowych Bydgoszczy jest głośno nie od dziś. Zobaczymy jak to będzie wyglądać finansowo, ale przypuszczam, że Piła będzie dysponowała porównywalnymi lub większymi środkami od nas. Poza tym, to i tak nieistotne. Miśkowiak będzie jeździł w ekstralidze. A co do Barana... Nie trzeba daleko szukać. W ubiegłorocznych barażach z "pierwszoligowcami" zarówno w Lublinie, jak i Rybniku radził sobie bardzo dobrze.
Ostatnio zmieniony 2 października 2011, o 15:48 przez koczek, łącznie zmieniany 1 raz.
kibicLBN pisze: jak oceniacie szanse na śr. powyżej 1,5 takiego delikwenta?
Jak dla mnie 1%
Moze jakis zakladzik?;>
Motor mocny
Koczek jak bedziemy kazdego potencjalnego zawodnika rozkladac na czynniki pierwsze to niedlugo okaze sie, ze tylko Jelen, Stachyra i Piszcz beda chcieli dla nas jezdzic.
Zuzlem nie rzadzi logistyka tylko pieniadze. Jak damy odpowiednio wiecej niz inni to bedzie tu jezdzil i Miskowiak, i Chrzanowski. Inna sprawa czy damy.
Zuzlem nie rzadzi logistyka tylko pieniadze. Jak damy odpowiednio wiecej niz inni to bedzie tu jezdzil i Miskowiak, i Chrzanowski. Inna sprawa czy damy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
jerry78 pisze:A czy przypadkiem nie zostanie zmniejszony maksymalny ksm w przyszłym sezonie? Coś mi się obiło o uszy, że w ekstralidze ma być max 41, więc chyba w I lidze jeszcze niższy, ale nie wiem czy to przeszło.
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale komentator podczas relacji z finału potwierdził, że w ekstalidze w następnym sezonie będzie max ksm = 41 (z wyjątkiem pozostawienia składu bez zmian). Ciekawy jestem jak to będzie wyglądało w I i II lidze, bo tutaj póki co nie słyszałem o żadnych zmianach. No nic, zobaczymy, ale po marynarkowych można się wszystkiego spodziewać.
O tym, że będzie 41 w Elidze zdecydowano rok temu. Na 1 i 2 przyjdzie dopiero czas.
L. Przepisy o Kalkulowanej Średniej Meczowej (KSM)
1. O ile w przepisie nie wskazano inaczej, przepis dotyczy wszystkich rozgrywek,
to jest: DMP, DM I Ligi i DM II Ligi.
2. W sezonie 2011 ustala się:
- dla drużyny zgłoszonej do zawodów DMP minimalną KSM o wartości 34
pkt i maksymalną o wartości 44 pkt, z zastrzeżeniem przepisów pkt 14,
- dla drużyny zgłoszonej do zawodów DM I Ligi minimalną KSM o wartości
34 pkt i maksymalną o wartości 42 pkt,
- dla drużyny zgłoszonej do zawodów DM II Ligi minimalną KSM o wartości
28 pkt i maksymalną o wartości 40 pkt.
3. W sezonie 2012 ustala się dla drużyny zgłoszonej do zawodów DMP minimalną
KSM o wartości 34 pkt i maksymalną o wartości 41 pkt, z zastrzeżeniem
przepisów pkt 14
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Żużlowiec z Grand Prix znajdzie się w kadrze Lubelskiego Węgla KMŻ?
http://www.kurierlubelski.pl/sport/lube ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/sport/lube ... ,id,t.html
I tak to na łamach Kuriera jeden z uzytkowników przedstawił w pigułce całą dyskusję w tym temacie 
Każdemu jego Everest...
Kościuch jak najbardziej przydatny w I lidze w Poznaniu obok Miśka szalał a do pełni szczęścia Misiek, Kościuch, Jeleń i zawodnik z GP:)
mało to odkrywcze - przepis o jednym uczestniku GP w ekstralidze "wpycha" w rece pierwszej ligi przynajmniej sześciu zawodników z cyklu. Trzeba naprawde "mocno sie postarac i zasnąc na pol roku" zeby nie zakontraktowac kogos z GP. Mnie trochę martwi to co mowi trener - "zawodnicy młodzi perspektywiczni, nie walczymy za wszelką cenę o awans, budujemy sklad na kilka lat". takie założenia pachną mi rozpaczliwą walką o utrzymanie - jezeli będą trzy ligi.
ps. nie wiem czemu ale cos czuje ze trafi do nas Harris...
Re: Żużel w TV
wczoraj wieczorem na tvp 3 w magazynie sportowym w studio był Pan Sprawka a trener Dzikowski przy telefonie. Była krótka rozmowa ale całkiem konkretne pytania. Trener mówił, że na zbudowanie solidnej ekipy na awans trzeba z 3 sezony i nie jest zwolennikiem radykalnych zmian. Kilku zawodników zasłużyło żeby zostać . No i był przekonany, że prezes zbierze budżet potrzebny na odpowiednie wzmocnienia
Na pytanie czy widziałby Jeleniewskiego w składzie powiedział, że jak najbardziej tak, chłopak jest z Lublina, w parku maszyn u nas bywa często i pomaga, kibiców też przyciągnie. Prezes na to, że oczywiście rozmowy są prowadzone i do dogadania kwestie finansowe.
Czyli wygląda na to, że temat Jeleniewskiego w Lublinie już przesądzony.
Na pytanie czy widziałby Jeleniewskiego w składzie powiedział, że jak najbardziej tak, chłopak jest z Lublina, w parku maszyn u nas bywa często i pomaga, kibiców też przyciągnie. Prezes na to, że oczywiście rozmowy są prowadzone i do dogadania kwestie finansowe.
Czyli wygląda na to, że temat Jeleniewskiego w Lublinie już przesądzony.
Gelo pisze:mało to odkrywcze - przepis o jednym uczestniku GP w ekstralidze "wpycha" w rece pierwszej ligi przynajmniej sześciu zawodników z cyklu. Trzeba naprawde "mocno sie postarac i zasnąc na pol roku" zeby nie zakontraktowac kogos z GP. Mnie trochę martwi to co mowi trener - "zawodnicy młodzi perspektywiczni, nie walczymy za wszelką cenę o awans, budujemy sklad na kilka lat". takie założenia pachną mi rozpaczliwą walką o utrzymanie - jezeli będą trzy ligi.
Wpycha 5 nie 6. Jeden zawodnik dochodzi jako pojedyńcza dzika karta
Myślę, że rozpaczliwej walki nie będzie, spodziewam się składu wyraźnie lepszego niż Łódź w tym sezonie. Ja na Harrisa liczę od dawna. Popatrzcie że jako tako radziła sobie w tym sezonie Łódź, która miała jak dla mnie beznadziejny skład. Żadnego napieracza z prawdziwego zdarzenia. Właściwie żadnej I linii tylko druga. 3 zawodników na przyzwoitym poziomie (Jeleń, Szczepaniak, Sundstroem) a reszta ogórasy. Od Jacy, Jankes czy Trojana to po przyzwoitym przygotowaniu to nawet (z trudem muszę to napisać) Baran a przede wszystkim Miesiąc jest lepszy. Tylko z Baranem może być problem jak znowu sobie w zimie potężnych długów narobi. Jak zgarniemy 1 z GP, jednego zawodnika na 2,0 do tego naszych dwóch i paru rangi Jelenia czy Dawida i spokojnie byśmy się utrzymali.
W tym gronie jest Norbert Kościuch, jeden z liderów pierwszoligowego PSŻ Lechma Poznań.
Czyli Kościuch odpada
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
yamahaR1 pisze:wczoraj wieczorem na tvp 3 w magazynie sportowym w studio był Pan Sprawka a trener Dzikowski przy telefonie. Była krótka rozmowa ale całkiem konkretne pytania. Trener mówił, że na zbudowanie solidnej ekipy na awans trzeba z 3 sezony i nie jest zwolennikiem radykalnych zmian. Kilku zawodników zasłużyło żeby zostać .
Wymienieni zostali konkretni zawodnicy: Miesiąc, Baran i Woodward, a trener dodał, że nie tylko ich wziąłby pod uwagę i że jest za tym, żeby zawodnicy w drużynie byli z sobą zgrani.
Dodam, że trener Dzikowski zaczął rozmowę od słów podziękowań i pozdrowień dla lubelskich kibiców, którzy byli częścią drużyny
Czyli wymienił trójkę najczęściej wspominaną w rozmowach między kibicami. W sumie mi też ta koncepcja się podoba. Przy odpowiednich wzmocnieniach Baran, Miesiąc i Woodward będą drużynie przydatni.
W sumie Harrisowi ktoś musi motor czyścić 
koniec glosowania, 8 najlepszych zawodnikow przechodzi do finalu, ktory odbedzie sie za jakis tydzien :]
wyniki:
1. D. Jeleniewski 21%
2. K. Baran 16%
3. P. Miesiąc 10%
4. T. Chrzanowski 9%
5. D. Stachyra 7%
6. D. Lampart 6%
7. A. Skórnicki 6%
8. N. Kościuch 4%
9. A. Mroczka 4%
10. M. Kuciapa 4%
11. M. Puszakowski 3%
12. Mi. Szczepaniak 2%
13. P. Hlib 2%
14. S. Drabik 2%
15. Mat. Szczepaniak 2%
16. R. Szomberski 1%
17. K. Ząbik 1%
18. M. Jabłoński 1%
19. R. Trojanowski 0%
20. K. Brzozowski 1%
w ankciecie za chwile znajdzie sie 20 nowych nazwisk, tym razem sa to zawodnicy zagraniczni, mozna glosowac na 3 zawodnikow
wyniki:
1. D. Jeleniewski 21%
2. K. Baran 16%
3. P. Miesiąc 10%
4. T. Chrzanowski 9%
5. D. Stachyra 7%
6. D. Lampart 6%
7. A. Skórnicki 6%
8. N. Kościuch 4%
9. A. Mroczka 4%
10. M. Kuciapa 4%
11. M. Puszakowski 3%
12. Mi. Szczepaniak 2%
13. P. Hlib 2%
14. S. Drabik 2%
15. Mat. Szczepaniak 2%
16. R. Szomberski 1%
17. K. Ząbik 1%
18. M. Jabłoński 1%
19. R. Trojanowski 0%
20. K. Brzozowski 1%
w ankciecie za chwile znajdzie sie 20 nowych nazwisk, tym razem sa to zawodnicy zagraniczni, mozna glosowac na 3 zawodnikow
METHANOL ADVENTURE TEAM
najlepiej pogońmy w cholerę wszystkich zawodników z tego sezonu , to będzie super nagroda za wywalczenie awansu . Baran ,Miesiąc ,Woodward to cienkie bolki na pierwszą ligę. Jeleniewski za baraż z Daugavpils również jest niepożądany . przyjdą nowi np:Hlib ,Jabłoński ,Schlein, Shields i jakaś reszta .pewnie stworzą ''superextradreamteam'' i w ogóle mistrzostwo drugiej ligi. odnoszę wrażenie że nie jest ważne kto jedzie na torze. ważne jest żeby machać szalikami i krzyczeć motor .
hmm Jeleniewski najwiecej glosow w ankiecie, za nim Baran oraz Miesiąc, a jezeli chodzi o obcokrajowcow Woodward na ten moment wygrywa m.in. z Lindgrenem, Karlssonem, Nermarkiem czy Bjarne Pedersenem, wiec o co Ci chodzi?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Proponowanie do pierwszoligowego składu Miesiąca to coś jak proponowanie do drugoligowego składu zawodników pokroju Kiełbasy, Nowaczyka czy Pawlaszczyka.
...ale rozumiem, że niektórzy przyzwyczaili się do dziadowania i dobry poziom bywa abstrakcją niemożliwą do osiągnięcia.
...rozumiem, gdyby startowali za darmo, za obietnicę startów w wyższej lidze - ale tak nie było.
...ale rozumiem, że niektórzy przyzwyczaili się do dziadowania i dobry poziom bywa abstrakcją niemożliwą do osiągnięcia.
Nagrodę za awans zawodnicy mają na kontach. Łaski nikomu nie robili.najlepiej pogońmy w cholerę wszystkich zawodników z tego sezonu , to będzie super nagroda za wywalczenie awansu .
...rozumiem, gdyby startowali za darmo, za obietnicę startów w wyższej lidze - ale tak nie było.
TheDex pisze:najlepiej pogońmy w cholerę wszystkich zawodników z tego sezonu , to będzie super nagroda za wywalczenie awansu . Baran ,Miesiąc ,Woodward to cienkie bolki na pierwszą ligę. Jeleniewski za baraż z Daugavpils również jest niepożądany . przyjdą nowi np:Hlib ,Jabłoński ,Schlein, Shields i jakaś reszta .pewnie stworzą ''superextradreamteam'' i w ogóle mistrzostwo drugiej ligi. odnoszę wrażenie że nie jest ważne kto jedzie na torze. ważne jest żeby machać szalikami i krzyczeć motor .
Zatrzymajmy wszystkich. Puzona też, a przede wszystkim dwóch głównych autorów tego sukcesu Zbyszka Sucheckiego i Mateusza Łukaszewskiego
Daj spokój człowieku. 2 zawodników z II ligi ok. ale z tymi sentymentami nie przesadzajmy, bo ja się przez jeden sezon I ligą nie zdążę nacieszyć
grzesieck pisze:hmm Jeleniewski najwiecej glosow w ankiecie, za nim Baran oraz Miesiąc, a jezeli chodzi o obcokrajowcow Woodward na ten moment wygrywa m.in. z Lindgrenem, Karlssonem, Nermarkiem czy Bjarne Pedersenem, wiec o co Ci chodzi?
Chyba o Suchego
istred pisze:Proponowanie do pierwszoligowego składu Miesiąca to coś jak proponowanie do drugoligowego składu zawodników pokroju Kiełbasy, Nowaczyka czy Pawlaszczyka.
...ale rozumiem, że niektórzy przyzwyczaili się do dziadowania i dobry poziom bywa abstrakcją niemożliwą do osiągnięcia.Nagrodę za awans zawodnicy mają na kontach. Łaski nikomu nie robili.najlepiej pogońmy w cholerę wszystkich zawodników z tego sezonu , to będzie super nagroda za wywalczenie awansu .
Miesiąc to zawodnik na 1.4 w I lidze więc na zaplecze może być podobnie jak Baran. Chyba że jedziemy po eligę to nie ma miejsca dla takich niepewnych zawodników u nas.
A nagrody mają baardzo szczodre, więc i tak powinni być wdzięczni Wilkowi że im takie kontrakty załatwił na 2011, zwłaszcza wełniany.
Rzeczą naturalną jest, że w momencie awansu pozostawia się kilku liderów z poprzedniego sezonu i wzmacnia skład kilkoma lepszymi zawodnikami. Natomiast zupełnym wariactwem jest przemeblowanie składu o 100%. Nie było w historii takiego przypadku i w ogóle nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić. Dobrze, że trener Dzikowski jest podobnego zdania 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Po awansie w 2002 pozostali tylko juniorzy, Stefani był rezerwowym. Przecież Ty pamiętasz dawniejsze czasy, a o tym zapomniałeś ? 
Został jeszcze Janusz Stachyra - najlepszy zawodnik II ligi - który w wyższej klasie rozgrywkowej wyraźnie sobie nie poradził - jak wielu jemu podobnych.
Ale ja wcale nie piszę, żeby wymieniać 100%. Zostawmy jednego, drugiego walczącego o skład.
Inna sprawa, że zazwyczaj awansuje tylko jedna - najlepsza - drużyna, która ma zawodników na miarę wyższej ligi. Na przykład Piła - braci Pawlickich. Kiedyś Gdańsk - Pedersena, Łódź (powiedzmy) Rempałę.
My do I ligi dostajemy się psim swędem, tylko dlatego, że liga zostaje poszerzona i to po dramatycznym pościgu w drugiej części sezonu.
Rozumiem Twój tok myślenia, gdybyśmy (jak to się najczęściej zdarza) zdeklasowali drugoligowych rywali. Wtedy zawodnicy udowodnili, że są za dobrzy na niższą ligę. U nas sytuacja jest odwrotna.
Rzeczą naturalną jest, że w momencie awansu pozostawia się kilku liderów z poprzedniego sezonu i wzmacnia skład kilkoma lepszymi zawodnikami. Natomiast zupełnym wariactwem jest przemeblowanie składu o 100%. Nie było w historii takiego przypadku i w ogóle nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić. Dobrze, że trener Dzikowski jest podobnego zdania
Ale ja wcale nie piszę, żeby wymieniać 100%. Zostawmy jednego, drugiego walczącego o skład.
Inna sprawa, że zazwyczaj awansuje tylko jedna - najlepsza - drużyna, która ma zawodników na miarę wyższej ligi. Na przykład Piła - braci Pawlickich. Kiedyś Gdańsk - Pedersena, Łódź (powiedzmy) Rempałę.
My do I ligi dostajemy się psim swędem, tylko dlatego, że liga zostaje poszerzona i to po dramatycznym pościgu w drugiej części sezonu.
Rozumiem Twój tok myślenia, gdybyśmy (jak to się najczęściej zdarza) zdeklasowali drugoligowych rywali. Wtedy zawodnicy udowodnili, że są za dobrzy na niższą ligę. U nas sytuacja jest odwrotna.
Ostatnio zmieniony 3 października 2011, o 16:07 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś było, zazwyczaj w meczach o pietruszkę się pojawiał...
Został jeszcze Janusz Stachyra - najlepszy zawodnik II ligi - który w wyższej klasie rozgrywkowej wyraźnie sobie nie poradził
Nie poradził sobie bo miał już z 57 lat...
Po awansie w 2002 pozostali tylko juniorzy, Stefani był rezerwowym
Nie był żadnym rezerwowym, takie były przepisy i po prostu jeździł na zmianę z Szajchulinem.
A Mordel Jerzy to junior był czy też rezerwowy?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
chyba chodzilo o to, ze Stefani w sezonie 2003 byl tylko rezerwowym :]
METHANOL ADVENTURE TEAM