Półfinał krajowych eliminacji IMŚ- Lublin, 21.04.2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
janek
Kadrowicz

Re: Półfinał krajowych eliminacji IMŚ- Lublin, 21.04.2010

#101 Postautor: janek » 21 kwietnia 2010, o 20:24

Zawody ciekawe, gdyby nie tragiczny stan toru!!!. Takiego toru nie robi się nawet najgorszemu przeciwnikowi, a co mówić na Zawody tej rangi. Mnie ciekawi jedno, czy po dzisiejszym skandalicznym przygotowaniu toru, Lublin w przyszłości dostanie jeszcze szansę organizacji jakichś klasowych Zawodów??

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#102 Postautor: KeslleY » 21 kwietnia 2010, o 20:30

Jak już pisałem wcześniej. Dwie godziny przed zawodami urwała się chmura. Zawody świetne. Daniel klasa dla samego siebie
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Pół�nał �ajowych eliminacji IMŚ- �blin, 21.04.2010

#103 Postautor: niespokojny » 21 kwietnia 2010, o 20:43

janek pisze:Zawody ciekawe, gdyby nie tragiczny stan toru!!!.

A Kolodziej narzekal<prawie rekord toru>? To wkoncy ciekawe te zawody czy nie? :roll:
Byli tacy co sobie radzili i tacy co nie dali rady... Widac kto klasa a kto kielbasa :P .A byl jaki byl, wczesniej padalo to sie porobily grudy. Prosta startowa jeszcze godzine przed zawodami bardzo zle wygladala... no nie wymagajmy nie wiadomo czego. Falubazy tez nie dali rady :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#104 Postautor: Łoptymista » 21 kwietnia 2010, o 20:46

urwała się�hmura[/qu[te]

ale gdzie?

widziales urwanie chmury szefie?

tor ponoc byl juz w skandalicznym stanie juz wczoraj.

harry
Trener

#105 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 20:47

janek pisze:Zawody ciekawe, gdyby nie tragiczny stan toru!!!. Takiego toru nie robi się nawet najgorszemu przeciwnikowi, a co mówić na Zawody tej rangi. Mnie ciekawi jedno, czy po dzisiejszym skandalicznym przygotowaniu toru, Lublin w przyszłości dostanie jeszcze szansę organizacji jakichś klasowych Zawodów??

Głową muru nie przebijesz. Chłop swoje a baba swoje.
Dopiero jak klub dostanie z 15 tys zł kary za przygotowanie toru do zawodów to może w koncu się obudzą i zaczną słuchac i myśleć.
Taki deszczyk jaki padał przed zawodami to tylko powinien pomóc a nie zaszkodzić.
Dalej popełniane są kardynalne błędy przy robieniu toru, jak w zeszłym roku. Ale szkoda już gadać.
Dzisiejsze zawody powinny mocno pomóc temu torowi, chociaż bez przemyslanych działań, w niedzielę nie będzie zdecydowanej poprawy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#106 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 20:51

niespokojny pisze:.A byl jaki byl, wczesniej padalo to sie porobily grudy. Prosta startowa jeszcze godzine przed zawodami bardzo zle wygladala... no nie wymagajmy nie wiadomo czego.

No kuźwa jak się bronuje start przed zawodami i jeszcze leje w niego wodę chociaż na wszystkim co przepowiada pogodę widać że będzie padało to tak się właśnie kończy. Cud, że mecz się odbył a nie tak jak z Rawiczem w tamtym roku.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#107 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 20:59

KeslleY pisze:Zawody świetne.
Świetne zawody? Chyba raczej wielki zawód.
Wszystko, co się działo na torze, miało bezpośredni związek z jego fatalnym stanem. Niektórzy kłapali gazem w połowie prostej, jak Michaluk z Mroczką swego czasu - tak byli spękani. Wyprzedzania praktycznie nie było, co najwyżej omijanie ofiar. Ale co kto lubi. Ja bym wolał jednak zobaczyć trochę kunsztu, szczególnie kiedy już raz na 10 lat przyjechało do nas parę osób z ekstraligi i była możliwość zobaczenia czegoś na poziomie.
Co do czasu Kołodzieja - wykręcony w III biegu, kiedy jeszcze tor się jakoś trzymał, choć pewnie Jeleń miałby na ten temat inne zdanie - w tym samym biegu, prowadząc, dwa razy ratował się przed upadkiem.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#108 Postautor: niespokojny » 21 kwietnia 2010, o 21:11

Tak patrzac na te podskoki to to juz bylo rok temu. Tam trzeba sciagnac jakas maszynerie ciezko i cos z tym zrobic bo ciagnik poprotsu nie daje rady i nie da nawet jak dzien i noc bedzie jezdzil.

harry pisze:Taki deszczyk jaki padał przed zawodami to tylko powinien pomóc a nie zaszkodzić.
Dalej popełniane są kardynalne błędy przy robieniu toru, jak w zeszłym roku. Ale szkoda już gadać.

Moze by tak wkoncu stworzyc etat toromistrza?

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#109 Postautor: Cz@rek » 21 kwietnia 2010, o 21:13

Torsen nie wiem jak Ty ale ja byłem chyba na innych zawodach.W wielu wyścigach walka szła na całego a to nie wynikalo ze stanu toru,tylko z klasy wielu zawodnikow,owszem kilka mijanek było spowodowanych stanem toru ale nie generalizuj.
Nawet bieg dodatkowy wzbudził wiele emocji,choć było to już 21 wyścig.
PS:Na plus trzeba tez zapisac listę zawodników w programie,nie pamietam kiedy ostatnio nie trzeba było robic w nim żadnych zmian! 8)

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#110 Postautor: KosaRKS » 21 kwietnia 2010, o 21:15

A na minus sam program.
Naczelny obrońca Karola Barana.

harry
Trener

#111 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 21:16

niespokojny pisze:Moze by tak wkoncu stworzyc etat toromistrza?

:shock: :shock: :shock: A pan Grzesiek to na jakim etacie robi???

harry
Trener

#112 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 21:18

KosaRKS pisze:A na minus sam program.

Racja. To pierwszy program w mojej ponad czterdziestoletniej karierze kibica w którym musiałem robić sobie tabelkę :lol: :shock: :(
Chociaż fakt, ze byłem zaskoczony, ze zawodnicy rezerwowi już byli na swoich nowych miejscach.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#113 Postautor: kmzlublinfan » 21 kwietnia 2010, o 21:23

Wszystko ogólnie w porządku oprócz toru. Szkoda, że Miedziński się wycofał. Na plus trzeb ocenic występ dzisiejszy Karola Barana. Jechał dobrze i walecznie. To dobrze rokuje na przyszłośc.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#114 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 21:24

Być może rzeczywiście byliśmy na innych zawodach. Na tych, na których ja byłem, każdy bliski kontakt pachniał gipsem i wszyscy zawodnicy (później nawet Kołodziej) zamykali gaz przed złożeniem się w łuk, wykonując przy tym charakterystyczny ruch na siodełku, wskazujący na pełne gacie. Praktycznie w każdym łuku przynajmniej jeden z zawodników przynajmniej raz tracił kontrolę nad motocyklem, albo składał się na raty. Miedziak jechał niezagrożony, a skończył na bandzie - z mojego punktu obserwacyjnego wyglądało wręcz, że idzie w plener, tak pofrunął.
Osobiście nie znajduję przyjemności w oglądaniu żużla, kiedy tylko boję się, czy wszyscy dojadą cało i zdrowo, a wszystkie zmiany kolejności wynikają albo z tego, że kogoś postawiło, albo wyprostowało, albo że się przestraszył i zamknął gaz.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#115 Postautor: Masi » 21 kwietnia 2010, o 21:31

Torsen pisze:Być może rzeczywiście byliśmy na innych zawodach. Na tych, na których ja byłem, każdy bliski kontakt pachniał gipsem i wszyscy zawodnicy (później nawet Kołodziej) zamykali gaz przed złożeniem się w łuk, wykonując przy tym charakterystyczny ruch na siodełku, wskazujący na pełne gacie. Praktycznie w każdym łuku przynajmniej jeden z zawodników przynajmniej raz tracił kontrolę nad motocyklem, albo składał się na raty. Miedziak jechał niezagrożony, a skończył na bandzie - z mojego punktu obserwacyjnego wyglądało wręcz, że idzie w plener, tak pofrunął.
Osobiście nie znajduję przyjemności w oglądaniu żużla, kiedy tylko boję się, czy wszyscy dojadą cało i zdrowo, a wszystkie zmiany kolejności wynikają albo z tego, że kogoś postawiło, albo wyprostowało, albo że się przestraszył i zamknął gaz.

No to ja byłem na tych samych zawodach co ty. Mijanki tylko na tych co fruneli w górę, samego kunsztu zuzlowgo (oprocz umiejetnosci utrzymania sie na motocyklu, co w tych warunkach było i tak DUZA sztuka) nie bylo zbyt wiele. No i jeszcze to przedłużanie i rownanie toru co 2 biegi. (wiem ze inaczej by sie pozabijali ale nawet słusznosc decyzji nie skracala czasu oczekiwania.)
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

JAG
Senior

#116 Postautor: JAG » 21 kwietnia 2010, o 21:44

mam nadzieje ze stanie sie jednak cud i na kolejnych zawodach tor bedzie sprzymierzencem żużlowcow.dzis stanowil dla niech zagrozenie:(:(
zawodnicy bardzo narzekali,przykro bylo słuchac jaka to "wioche" tu zastali:(
lubelski tor odkad pamietam byl miejscami dziurawy ale to co widzialam dzis na zawodach zupelnie mnie zdołowało:(
zawodnicy mieli dzis duzo szczescia ze zakonczyli starty bez kontuzji!!!
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#117 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 21:44

Jeleń (na SF):

Kod: Zaznacz cały

Powiem szczerze, że nie może tak być, żeby czołowi polscy zawodnicy mieli problemy z utrzymaniem się na motocyklu. Nie powinno być sytuacji, w której taki żużlowiec jak Adrian Miedziński - a według mnie jest to jeden z pięciu najlepszych jeźdźców w Polsce - jedzie na prowadzeniu, traci kontrolę na maszyną i wpada w bandę. Nie chcę nikogo obwiniać, ale to niedopuszczalne.
Daniel wypowiada się dyplomatycznie i to nie dziwi, ale na forum nie trzeba owijać w bawełnę: ten tor to skandal. Osoba odpowiedzialna za jego stan narażała dziś zdrowie i życie zawodników, dodając do tego do tego kompletny brak poszanowania kibiców, którzy chcieli oglądać walkę żużlowców, a nie walkę żużlowców z torem i jego reanimację co dwa biegi, przez bite dwie i pół godziny.
Wypadku Piszcza nie widziałem, ale po tym, co zobaczyłem dzisiaj, mam na jego temat pewną teorię.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#118 Postautor: niespokojny » 21 kwietnia 2010, o 21:49

Rzeczywiście tor był dzisiaj w fatalnym stanie. Jednak chcę podkreślić, że gdy tylko minęła długa zima trwały na nim prace w celu polepszenia stanu nawierzchni. Naprawdę wykonaliśmy ogromną pracę - na tor wysypano 17 wywrotek sjenitu i aż dwadzieścia pięć ton glinki. Najwyraźniej stary materiał nie związał się całkowicie z nowym, przeszkodziły trochę opady deszczu. Na pewno zrobimy wszystko, żeby tor wyglądał lepiej podczas niedzielnego spotkania z Kolejarzem Rawicz - wypowiedział się prezes Wojciechowski.

Skoro jest etat toromistrza to wiadomo kto jest odpowiedzialny.

DJPEPE
Junior

#119 Postautor: DJPEPE » 21 kwietnia 2010, o 21:55

Sezon rozpoczęty. Nie będę powtarzał słów wielu kibiców na temat stanu toru[np.Harry], ale przy takiej obsadzie...
http://www.youtube.com/watch?v=FuJtcndMIE0 można było liczyć na więcej, a tak:
zawody długie, nudne," przypadkowe", trochę niesprawiedliwe...[np. Miedziński].Mijanek, jak na lekarstwo - jazda po"sznurku".
p.s.Filmowałem z budki "sędziowskiej" i zawodników z nr 2 i 9[ przepraszam!] zakrył sprzęt stadionowy, ale najważniejszych aktorów zawodów widać.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#120 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2010, o 21:57

A nie można by go gdzieś w Polskę wysłać na jakieś "szkolenie"? Bo u nas, po śmierci Pana Rycha, to chyba nikt mu niczego nie podpowie. A czym się może skończyć nauka na własnych błędach... na szczęście jeszcze się nie przekonaliśmy, ale wyobraźnia podpowiada wiele.

JAG
Senior

#121 Postautor: JAG » 21 kwietnia 2010, o 22:01

nad tym samym myslalam, skoro tak fatalnie wyglada nasz tor to moze wypadaloby zeby toromistrz zobaczyl jak to robia inni. no chyba ze tu( w Lublinie) nawet mistrz swiata toromistrzow nie pomoze;)
:),czasami :(

harry
Trener

#122 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 22:03

Na szkolenie to można wysłać ale kto będzie robił tor u nas???

Edit:
Nie musi być mistrz świata i by sobie poradził.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#123 Postautor: tezetomaniak » 21 kwietnia 2010, o 22:04

mogl Jelen przyjechac z Cieslakiem i bysmy mieli tor na caly sezon :mrgreen:

harry
Trener

#124 Postautor: harry » 21 kwietnia 2010, o 22:05

No nie. Nie mielibyśmy. Naprawdę. Musieliby przyjechać wczoraj a lepiej jeszcze przedwczoraj.
No i jeszcze trochę sprzętu załatwić.

owen1989
Senior

#125 Postautor: owen1989 » 21 kwietnia 2010, o 22:10

a co do sprzetu... ten traktor to chyba za dlugo juz nie pojezdzi :D Czarne chmury sie nad nim zbieraja :lol: