GTÅ» GrudziÄ…dz - TÅ» Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#76 Postautor: marcin_lub » 11 kwietnia 2006, o 14:01

maestro76 pisze:
bo jeśli na Grudziądz Ch.L. to kto do Gorzowa? a tym bardziej do Ostrowa? i Z-G?

w wyjazdowych meczach w ostrowie i z.g. nie mamy szans na zwyciestwo nawet w najsilniejszym mozliwym skladzie--wiec te mecze mozna odpuscic( w gorzowie pewnie tez poplyniemy) ale pozostale wyjazdy sa w naszym zasiegu i na te nalezy jechac z najlepszymi zawodnikami

W żadnym wypadku nie można odpóścić meczy w Ostrowie i Zielonej :!: :!: Tam właśnie trzeba jechać na maxa :!: :!: Tylko i wyłącznie awans mogą dać nam bonusy właśnie z tymi zespołami :!: :!: Takie podejście że i tak niemamy szans więc jedziemy krajowym składem można by było stosować gdyby nie było punktów bonusowych :!: W tym sezonie wygrywamy co sie da a jak juz nie ma szans to przynajmiej walczmy o bonus :!: :evil:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#77 Postautor: RadeKas » 11 kwietnia 2006, o 14:07

sting126 pisze:Ja wlasnie postawilbym bym na Davida w meczu z GTZ-em. Patrzac na pierwszy mecz Grudziadza w Zielonej - nie ma sensu sprowadzac Louisa (pewnie jest drozszy), a Norrisa tez trzeba gdzies przetestowac. Mecz raczej nie bedzie nalezal do najtrudniejszych wiec mysle,ze jest to dobra okazja.

A ja uwazam, ze zaden mecz na wyjezdzie nie powinien sluzyc do testowania kogokolwiek. Moze i Grudziadz zostal zmiazdzony w Zielonej, ale jestem pewien, ze u siebie punktow beda bronic do konca, wiec trzeba brac najlepszy mozliwy sklad. Testowac mozemy za 2 tygodnie z Gnieznem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#79 Postautor: Torsen » 11 kwietnia 2006, o 14:16

meesha pisze:
Sober pisze: W obwodzie jest jeszcze Norris

Sorry za OT, ale już nie mogę :roll:

Co to jest do cholery ten obwód :?: :?: :?: Klatki piersiowej, bicepsa czy uda :?: :twisted:

Zawodnika można mieć w odwodzie :!:

Też miałem zabrać w tej sprawie głos, ale wtedy to już chyba byście mnie wzięli za jakiegoś zboczeńca.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#80 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2006, o 14:18

Torsen pisze:Też miałem zabrać w tej sprawie głos, ale wtedy to już chyba byście mnie wzięli za jakiegoś zboczeńca.
Dalczego "chyba" i dlaczego "wtedy" ;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#81 Postautor: Torsen » 11 kwietnia 2006, o 14:20

kdsz pisze:
Torsen pisze:Też miałem zabrać w tej sprawie głos, ale wtedy to już chyba byście mnie wzięli za jakiegoś zboczeńca.
Dalczego "chyba" i dlaczego "wtedy" ;)

A cholera Was tam wie, dlaczego :twisted:

hayabusarider

#82 Postautor: hayabusarider » 11 kwietnia 2006, o 14:24

Musimy za Wszelką cenę pchnąć Grudziądz,chociaż minimlanie.
Po zwycięstwie na pewno przyjdzie nowa rzesza kibiców na Gniezno,
które także pownnniśmy pchnąć.Te dwa mecze wygrane, rozkręcą nas kibiców oraz podniosą się morale w klubie. A to bardzo Ważne!!.
Jeśli chcemy E-ligii musimy iść na całość w każdym meczu!!.
Proponuje dla naszych zawodników seansy hipnozy przed meczami lub przynajmniej klubowego psychologa aby ich wzmocnić psychicznie

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#83 Postautor: RadeKas » 11 kwietnia 2006, o 14:27

sting126 pisze:Ja przypomne,ze Gniezno rozprawilo sie z mimo wszystko jednym z faworytow czyli Gorzowem w pierwszym meczu. I to raczej nie jest okazja do testowania. Poza tym - Norris to nie leszcz, te 8-10 punktow przywiezie na pewno, a dodatkowo za testowaniem go w Grudziadzu przemawia fakt,ze tamtejszy tor jest jednak bardziej "angielski" niz ten w Lublinie. Ponadto uwazam,ze Louis i Norris powinni jezdzic glownie wlasnie w spotkaniach wyjazdowych. U siebie poradzimy sobie skladem niedzielnym (moze sciagnalbym Chrisa na mecz z Ostrowem).

Bo Gniezno juz taki ma sklad, ze u siebie moze wygrac z kazdym. Watpie, ze u nas powalcza. Zreszta w tym roku kazda druzyna u siebie jest w stanie wygrac z kazdym. Dlatego wlasnie testowanie zawodnikow na wyjezdzie uwazam za nieco zbyt ryzykowne. Ale moze Grudziadz faktycznie niedomaga. Obys mial racje.

Z Norrisem zaryzykowac mozna. Ale czy na pewno zrobi 8-10? Patrzac na wyniki w Anglii i na to, ze nie startowal w Polsce kupe czasu, nie bylbym taki pewien. Ja jednak postawilbym na doswiadczonego Åšwista, ktory na dodatek dostal po ambicji i bedzie mial ochote odrobic straty finansowe.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Kamil78
Kontakt:

#84 Postautor: Kamil78 » 11 kwietnia 2006, o 14:32

Grudziądz jest cholernie mocny i groźny szczególnei u siebie i już w tamtym roku udowodnił że może robić niespodzianki - patrz 2 mecze z Józkami, gdzie strasznie im popsuł krwi.
Z drugiej strony rozmawiałem ze znajomymi z Zielonej i mówili że Grudziądz odstawał sprzętowo i to o 2 ligi od nich, ale nie potrafili powiedzieć czy to oni tacy silni czy Grudziądz słaby (co za wypowiedź jak na "Zdechł pies Falubaz") ale tak słyszałem tłumaczyli że nie ma jeszcze porównania bo początek sezonu i raczej nam wróżyli zwycięstwo.

max3
Zawodowiec

#85 Postautor: max3 » 11 kwietnia 2006, o 14:41

Szkoda ,ze nie ma mozliwosci sciagniecia Norrisa na trening .Wtedy ustawic Knappa,Swista i Norrisa ,kto wywgra ten jedzie w Grudziadzu.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2006, o 14:42 przez max3, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#86 Postautor: bkapusta » 11 kwietnia 2006, o 14:41

Ja sie tylko zastanawiam na podstawie czego sadzicie, ze Grudziadz jest cholernie mocny. Mi sie wydaje, ze wrecz przeciwnie.

Maja Krzyzaniaka, facet potrafi jezdzic i moze zaskoczyc. Ale przeciez sam im meczu nie wygra.

Staszek to dobry zawodnik, ale startowiec, nasi tez maja dobre starty, dobry sprzet. Staszek nawet w maksymalnej formie to poziom Knappa.

Bajerski no troche powagi, Ja zupelnie bym sie faceta nie bal. Pupet, dodatkowo mial zawsze problemy ze startami i nawet korypetycje Jankowskiego w okresie startow w GP niewiele mu pomogly.

Robacki jak mowiac Ci ktorzy sledza postepy tego zawodnika po pierwsze to zawodnik toru w Bydgoszczy po drugie podobno po kontuzji to nie ten sam zawodnik.

Dodatkowo bedziemy mieli super bonus jesli pojedziemy pavlicem i Tomickiem, juniorze Grudziadza nie beda stanowic wyzwania.

Zielonka mowi, ze Grudziadz slaby fizycznie/kondycyjnie, sprzetowo i kiepskie starty. Stawiam 50:40 dla nas.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Boss

#87 Postautor: Boss » 11 kwietnia 2006, o 14:46

Ja szczerze mówiąc boję się tego meczu i w miarę możliwości finansowych pojechałbym w najsilniejszym składzie. Czyli z Norrisem lub Louisem i z Pavlicem. Ne rezerwe bym dał Suchanka, ponieważ myślę, że na wyjeździe będzie lepszy od Jelenia...
Ej jakich GTZ ma obco?

Skład:

Shields
Knapp
Rempała
Norris/ewentualnie Åšwist
Brhel
Pavlic
Tomicek=]
Suchanek
Co ja widzÄ™, co ja widzÄ™ TÅ» Lublin w e-lidze

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#88 Postautor: RadeKas » 11 kwietnia 2006, o 14:48

Boss pisze:.
Ej jakich GTZ ma obco?

Raczej slabych.

Miroslav Fencl (Czechy)
Patrik Linhart (Czechy)
Leon Madsen (Dania)
Davey Watt (Australia)
Aleksiej Charczenko (Rosja)
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#89 Postautor: Speedway » 11 kwietnia 2006, o 14:50

obco gtż:
DAvey Watt (AUS) 28 lat
Aleksiej Charczenko (RUS) 21 lat (taki wiek pisze w Skarbie Kibica ale mam wątpliwości)
Miroslav Fencl (CZE) 23 lata
Patrik Linhart (CZE) 21 lat
Leon Madsen (DEN) 18 lat

Podejrzewam że spośród nich zobaczymy Watta i Fencla

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#90 Postautor: luCas » 11 kwietnia 2006, o 14:51

Jesli w Grudziadzu zrobia beton i bez dziur (po przeczytaniu forum grudziadza wnioskuje, ze dla tamtejszych kibicow tylko takie tory sa "normalne") to moze byc ciezko. Krzyzaniak z Robackim w Bydgoszczy jezdzili na betonie, a
jako takie wyniki robili tylko u siebie.W Grudziadzu Staszek tez pare punktow przywiezie.
Zastanawie mnie jak pojedzie Jaca, wkoncu spedzil pare lat w Lesznie, a jaki tam maja tor chyba kazdy wie, wiec z jego strony powinno byc dobrze.
Wygra lepszy, mam nadzieje, ze bedzie to Motor, typ 43-47
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#91 Postautor: Speedway » 11 kwietnia 2006, o 14:53

luCas pisze:Zastanawie mnie jak pojedzie Jaca, wkoncu spedzil pare lat w Lesznie, a jaki tam maja tor chyba kazdy wie, wiec z jego strony powinno byc dobrze.

Zapominasz że Rempała jeździł w Grudziądzu w latach 1998-99

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#92 Postautor: luCas » 11 kwietnia 2006, o 15:01

Speedway pisze:
luCas pisze:Zastanawie mnie jak pojedzie Jaca, wkoncu spedzil pare lat w Lesznie, a jaki tam maja tor chyba kazdy wie, wiec z jego strony powinno byc dobrze.

Zapominasz że Rempała jeździł w Grudziądzu w latach 1998-99

Krzyzaniak tez jezdzil we Wroclawiu, a w zeszlym sezonie zrobil chyba 3 pkt. Ten argument do mnie nie przemawia. Specyfika nawierzchni toru mogla sie zmienic 20 razy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#93 Postautor: Talib » 11 kwietnia 2006, o 17:02

Jeżeli Motor ma awansować do e-ligi, trzeba pojechać do Grudziądza po 50 punktów. Jeśli nie to spokojnie można zacząć katować e-ligę na Polsacie Sport.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#94 Postautor: ravajas » 11 kwietnia 2006, o 17:02

to i ja dorzucÄ™ swoje trzy grosze...

uważam, że do zielonej, gorzowa i ostrowa smiało trzeba jechać w najsilniejszym składzie. trzeba walczyć o bonus. dwa lata temu jakos udało się wygrac i w ostrowie i w gorzowie i w gnieźnie (moze trzy lata temu). dlaczego i tym razem miałoby byc inaczej? jestem osobiście zdania, że skoro w klubie zaszły zmiany, mamy jednych z silniejszych juniorów i obcokrajowców w klubie, a także, jesli mamy iść do ekstraligi to w dobrym stylu. nie moge prównywac zeszłorocznego budzetu marmy i naszego, ale rzeszów niemal rzutem na tasmę wszedł do ekstra - dopiero w play-offach. oczywiście, nie mozna wykluczyc kontuzje (vide: messing), ale - tfu, tfu - kontuzje moga się przytrafić tez rywalom...

zawsze jest sens jechac na maxa i brawa dla dyr. kasińskiego, że taką postawe wykazuje.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#96 Postautor: RadeKas » 11 kwietnia 2006, o 17:41

Za Knappa mozna sprobowac. Z drugiej strony w tamtym roku w meczach z Ostrowem, Rzeszowem i Gorzowem u siebie jechal calkiem dobrze (11+1, 11+2, 12+2 - wszystko w 6 startach).

Generalnie to ciezko wybrac sklad. Mamy za duzo dobrych jezdzcow :wink:. Kto by pomyslal, po poprzednim sezonie, gdzie glownie emocjonowalismy sie czy pojedzie Smieja, Dominiczak czy Lyko :lol: .
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#97 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2006, o 17:49

Powiem szczerze - nie mam wielkiego zaufania do Chrisa (jest niepewny) ale jest to zawodnik zupełnie z innej półki niż Świst czy Norris. Dlatego jeżeli nie w takim samym składzie jak z Krosnem wystawiłbym go za Knappa. W Grudziądzu trzeba zrobić wszystko, żeby wygrać. Jestem jednak bardzo ostrożny w optymizmie - nie jesteśmy faworytami - mimo wszystko.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#98 Postautor: Kiry » 11 kwietnia 2006, o 17:50

Zaraz zaraz, przecież Knapp nie dalej jak sezon temu jezdził na tym twardym, wręcz betonowym torze i jakoś sobie radził, więc dlaczego ma sobie nie poradzić na tym samym twardym, wręcz betonowym torze 17tego w poniedziałek? Poniżej historia jego nieporadności w 2005 roku:

II kolejka (10.04.2005)
GTÅ» GrudziÄ…dz – Kolejarz Opole 49-41
9.G.Knapp 8+1 (1*,2,2,3,d)

IV kolejka (24.04.2005)
GTÅ» GrudziÄ…dz – KSÅ» Krosno 54-35
13.G.Knapp 14 (3,3,3,2,3)

V kolejka (1.05.2005)
GTŻ Grudziądz - KM Intar Dartom Ostrów Wlkp. 38-52
13.G.Knapp 11+1 (2,w,3,3,2,1*)

VII kolejka (28.05.2005)
GTÅ» GrudziÄ…dz – RKM Rybnik 41-49
9.G.Knapp 6 (2,2,1,0,1)

IX kolejka (5.06.2005)
GTÅ» GrudziÄ…dz – Marma Polskie Folie Rzeszów 46-44
13.G.Knapp 11+2 (1*,3,1*,2,2,2)

XII kolejka (3.07.2005)
GTÅ» GrudziÄ…dz – TÅ» Sipma Lublin 57-33
13.G.Knapp 13 (3,3,2,3,2)

XIV kolejka (24.07.2005)
GTÅ» GrudziÄ…dz – Mars RTV AGD Gorzów Wlkp. 43-46
9.G.Knapp 12+1 (3,2,1,3,1*,2)

Wstawienie Norrisa za Knappa to wsadzenie sobei noża w plecy. Nigdy nie błyszczał w PL, a do tego dotychczasowe wyniki w UK na kolana nie powalają.
Także nie wiem czy zaryzykowałbym Louisem w miejsce Śwista. No chyba że ten beznadziejnie spisywałby sie w sparingu. Wtedy beznadziejny Świst czy Louis - wielka niewiadoma to jeden karabin.
Uważam że Świst odczuł finansowo swój niedzielny występ i będzie mocno zmotywowany.
Obrazek

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#99 Postautor: yamahaR1 » 11 kwietnia 2006, o 18:05

Podobno najsłabszy ze składu miał nie jechać do Grudziądza to na jakiej niby podstawie ma wystartować Świst a nie Knapp, za nazwisko ? Poza tym gdyby to był wyjazd do Zielonej Góry albo gdzie indziej można by się zastanowić ale gdzie Grzesiek miałby lepiej pojechać jak nie w Grudziądzu ? Zresztą jest jeszcze sparing i jeżeli Świst pokaże się tam z dobrej strony i pojedzie dużo lepiej niż Knapp można go wystawić do składu ale narazie nie widzę powodu.

rob7
Senior

#100 Postautor: rob7 » 11 kwietnia 2006, o 18:25

no właśnie, wyniki z ub.roku Knapp ma przyzwoite i jedzie na "swoim torze" wiadomo że jechać trzeba na maxa ale budżet mamy taki jaki mamy i należy wygrywać przy stosunkowo małym nakładzie tak więc skład z niedzieli ( Świst obowiązkowa praca przy sprzęcie) a Grudziądz
wygląda ze będzie walczył z Krosnem o 7 lokatę bo w zasdzie tylko Krzyżaniak wygląda że będzie ich mocnym punktem. (Robacki jeździec "swojego" tzn bydgoskiego toru o Bajerskim trzeba zapomnieć jako o zawodniku, Staszek? nie koniecznie musi powtórzyć ub sezon, obco brak, juniorzy przeciętni więc nie przesadzajcie z siłą Grudziądza