Inne sporty

Wiadomość
Autor
Raczejj
Junior

Re: Inne sporty

#151 Postautor: Raczejj » 27 lipca 2024, o 08:12

W sensie balon :)

blajar
Trener

#152 Postautor: blajar » 27 lipca 2024, o 08:45

Dziś "gówniara z paletkom" i siatkarze, całkiem fajne mecze w kosza, IMP. Piękna sobota! :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#153 Postautor: dannie » 27 lipca 2024, o 09:15

Otwarcie z Londynu to nie bylo (poki co niedościgniony wzor), ale generalnie próbowali, kilka ładnych, ciekawych momentów. Sporo nowych pomysłów. Realizacyjnie sporo niedokładności, zamieszania, ale całokształt na takie 4.

Dla mnie jednak ten protokół olimpijski z wniesieniem flagi olimpijskiej, zapaleniem znicza - zawsze jest wzruszajacy.
Obrazek

Raczejj
Junior

#154 Postautor: Raczejj » 27 lipca 2024, o 10:04

Mi to chyba jedynie podobał się pomysł z prezentacją reprezentacji na Sekwanie. Cała reszta to zachodnie "nowoczesne" gówno. Przez to nie widziałem "przejazdu" Polaków bo niedaleko przed nimi ukazał mi się stół, przy nim na środku jakaś gruba świnia drag queen z cycami na wierzchu w jakiejś takiej aureoli/koronie, po obu jej stronach kolorowe legiebety na wzór ostatniej wieczerzy, po chwili na tym stole pokaz mody(wiadomo w jakim stylu) i musiałem przełączyć bo mnie krew zalała. Aż niebo płakało. Jak wróciłem to akurat trafiłem na Lennona(Imagine) i znowu zacząłem kląć(widzę dzisiaj nagonkę na Babiarza, który wręcz przytoczył słowa samego Lennona o tej piosence). Gdzie nie spojrzałem to same drag queen. Śpiewająca Maria Antonina bez głowy, w sumie z głową, tyle że trzymaną w rękach. Połowy innych tego typu rzeczy pewnie nie widziałem i pominąłem bo nie oglądałem w ciągu(bardziej skupiony byłem na laptopie gdzie leciał Motorek w Gdańsku).
To co się wczoraj odyebało to musi dać co niektórym do myślenia. Niech już nigdy żaden legiebeciarz mi nie powie, że on i jego środowisko jest uciskane bo nie ręczę za siebie. Całe to "widowisko" to był pokaz siły lewactwa i jak daleko sięgają i jakie mają wpływy.
Nie mam pojęcia jak to się mogło komuś, mieszkańcowi znad Wisły/Bystrzycy podobać. Ja dostałem wczoraj mokrą, tęczową szmatą na twarz.

P.S. Podobno płynęła też reprezentacja imigrantów. Może ktoś opisać jak to wyglądało? Dużo ich było i czym płynęli? Serio pytam.

Flagg
Trener

#155 Postautor: Flagg » 27 lipca 2024, o 10:22

Polecam Hokej na trawie. Nie wiem dlaczego, ale zawsze przy okazji Igrzysk, z dużą przyjemnością oglądam właśnie ta dyscyplinę.

Z innych, takich nieoczywistych sportów, lubię sobie popatrzeć wioślarstwo, skoki do wody, a ostatnio też wspinaczkę sportowa. No i piłka wodna też spoko
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#156 Postautor: Kargolo » 27 lipca 2024, o 10:30

Nie oglądałem otwarcia, dzisiaj wyskoczył mi taki filmik.
https://www.facebook.com/share/v/ntGWJaBvtwiFUHU2/
Ja to chyba już sram na te całe igrzyska. Jaram się dużymi imprezami od dziecka, ale wszystko potrafią zbrzydzić.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

go!
Trener

#157 Postautor: go! » 27 lipca 2024, o 10:31

Mam dokladnie to samo

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#158 Postautor: RadeKas » 27 lipca 2024, o 10:34

Z mojej strony szacun dla organizatorów za zaproszenie Gojiry do udziału w rozpoczęciu Igrzysk.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Flagg
Trener

#159 Postautor: Flagg » 27 lipca 2024, o 10:38

Ja ceremonii nie oglądam od lat, ale Igrzyska to nadal dla mnie święto, zarówno letnie, jak i zimowe. A zarwane nocki przy okazji Sydney czy Pekinu pamiętam do dziś ;)

W tym roku kompletnie zapomniałem o terminach i zgodziłem się na urlopowy wyjazd w drugim tygodniu igrzysk jak będziesz moja ukochana lekkoatletyka :/
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#160 Postautor: blajar » 27 lipca 2024, o 11:36

Też nie oglądam ceremonii. Może nawet nie z powodu, że mam jakąś awersję, kiedyś oglądałem. Teraz, w natłoku transmisji sportowych, czy choć zwykłego wyjścia na piwo, nie mam na to czasu, albo raczej wolę zrobić co innego.
Na IO zdecydowanie czekam na lekką, wioślarstwo też lubię. Pamiętacie zapasy w Atlancie? Co to było za szaleństwo! Nieoczywiste dyscypliny też chętnie oglądam, choćby gimnastykę sportową, zdarzy się popatrzeć na łucznictwo :)
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#161 Postautor: grzesieck » 27 lipca 2024, o 13:10

P.S. Podobno płynęła też reprezentacja imigrantów. Może ktoś opisać jak to wyglądało? Dużo ich było i czym płynęli? Serio pytam.

uchodzcow, a nie imigrantow, plyneli superjachtem o dlugosci 60m, jacht zostal oplacony przez wszystkie panstwa UE
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#162 Postautor: kibicLBN » 27 lipca 2024, o 16:34

Począwszy od Radwańskiej. Zawsze naszym tenisistkom szło na igrzyskach fatalnie. Dlatego nie napalałem się na medal Igi, pomimo że gra na ulubionym korcie. Pierwsza runda, zdaje się moje obawy potwierdzać, bo Iga męczyła się z zawodniczką z drugiej setki rankingu. To nie wróży najlepiej.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

blajar
Trener

#163 Postautor: blajar » 27 lipca 2024, o 17:11

Żadnego wygranego Wielkiego Szlema Iga nie zaczynała z wysokiego C. W mojej ocenie będzie tylko lepiej. Kwestia adaptacji do kortów i przysłowiowe "poczucie piłek". Ja tam jestem spokojny.
Czytał Łukasz Benz

Raczejj
Junior

#164 Postautor: Raczejj » 27 lipca 2024, o 17:18

kibicLBN pisze:Począwszy od Radwańskiej. Zawsze naszym tenisistkom szło na igrzyskach fatalnie. Dlatego nie napalałem się na medal Igi, pomimo że gra na ulubionym korcie. Pierwsza runda, zdaje się moje obawy potwierdzać, bo Iga męczyła się z zawodniczką z drugiej setki rankingu. To nie wróży najlepiej.

Uproszczę wpis blajara. Bardziej męczyła się ze sobą niż z rywalką.

edit:
"Począwszy od Radwańskiej". To ile ich było po drodze do Świątek? ;)
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2024, o 17:25 przez Raczejj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#165 Postautor: papi » 27 lipca 2024, o 17:19

Radawańska nigdy nie miała mocnej psychiki, nie wygrała żadnego Wielkiego Szlema, więc uogólnianie na jej przykładzie że polskim tenisistkom nie szło na IO jest trochę absurdalne

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#166 Postautor: dannie » 27 lipca 2024, o 19:15

Świetna Zwolińska w kajakarstwie górskim. 2 wynik w stawce i awans do półfinału.

Oby tak w finale.
Obrazek

Flagg
Trener

#167 Postautor: Flagg » 27 lipca 2024, o 19:26

Ja mam podobne odczucia jak KibicLBN. Jakoś tak mi się zakodowało w głowie, że jak Iga jest w formie, to młóci te słabsze rywalki w 40-50 minut i koniec końców wygrywa turniej. A jak są jakieś męczarnie z tymi słabszymi, to kończy się wtopą w 3-4 rundzie z solidniejszą oponentką. No ale może to tylko moje złudne wrażenie :) Poza tym ciężko powiedzieć, czy dzisiaj to były męczarnie. Był przestój przy 3-3 w drugim secie, ale koniec końców skończyło się zgodnie z planem.

Umówmy się, ze łatwiej o złoto Idze może już nie być. Jej ulubiona nawierzchnia i do tego sporo mocnych rywalek nie startuje, z Sabalenką na czele. Plus, to jedna z naszych naprawdę niewielu nadziei na złoty medal. Te igrzyska pod tym kątem mogą być jednymi z najsłabszych w historii. Oczywiście, to nie tak, że w poprzednich latach kosiliśmy złota jak zboże ale jednak mieliśmy przynajmniej jednego/dwóch takich pewniaków do mistrzostwa. Czy to Korzeniowski, czy jacyś dominatorzy w wiślarstwie czy np. Włodarczyk. W tym roku chyba nikogo takiego nie ma. Iga + Siatkarze to chyba największe nadzieje na złoto, ale trudno ich nazwać pewniakami.

blajar
Trener

#168 Postautor: blajar » 27 lipca 2024, o 19:30

WSZYSTKIE MEDALE POLAKÓW WG PROGNOZY GRACENOTE PRZED IO W PARYŻU:
złote:
Iga Świątek - tenis
Aleksandra Mirosław - wspinaczka na czas
drużyna kajakarek, K4 - 500m (Karolina Naja, Anna Puławska, Adrianna Kąkol i Dominika Putto)
srebrne:
Wojciech Nowicki - rzut młotem
Natalia Kaczmarek - bieg na 400 metrów
wioślarska czwórka podwójna mężczyzn (Dominik Czaja, Fabian Barański, Mirosław Ziętarski, Mateusz Biskup)
Aleksandra Kałucka - wspinaczka na czas
Katarzyna Wasick - pływanie, 50 metrów stylem dowolnym
drużyna siatkarzy
Tenis, gra mieszana (Iga Świątek, Hubert Hurkacz) - NIE WYSTARTUJĄ
brązowe:
Anita Włodarczyk - rzut młotem
Paweł Fajdek - rzut młotem
Angelika Szymańska - judo (63 kg)
drużyna szpadzistek (Aleksandra Jarecka, Alicja Klasik, Renata Knapik-Miazga, Martyna Swatowska-Wenglarczyk)
Wiktor Głazunow - kajakarstwo, C1
drużyna kajakarek, K2 - 500m (Karolina Naja, Anna Puławska)
Weronika Zielińska-Stubińska - podnoszenie ciężarów (81 kg)
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#169 Postautor: papi » 27 lipca 2024, o 19:31

jeszcze Aleksandra Mirosław we wspinaczce

EDIT: Blajar wyprzedził ;)

Flagg
Trener

#170 Postautor: Flagg » 27 lipca 2024, o 19:39

Ok, na śmierć zapomniałem o Oli Mirosław :) Ona może śmiało kandydować to roli takiego pewniaczka :)

Ale niektóre z tych typów mooooocno optymistyczne. Np. ten z brązowym medalem w podnoszeniu ciężarów. Ok, dziewczyna jest chyba mistrzynią Europy, ale ona na igrzyska weszła w ostatniej chwili z rankingu. Nie ma jej chyba nawet w top 7 wyników na świecie :)

blajar
Trener

#171 Postautor: blajar » 27 lipca 2024, o 19:44

A bo to jacyś statystycy :P :)))

Nie ma np. właśnie Zwolińskiej, o której słyszałem przed Igrzyskami, że jest kandydatką do medali.
Czytał Łukasz Benz

Ge(L)o
Trener

#172 Postautor: Ge(L)o » 27 lipca 2024, o 22:34

Lewackie komunistyczne zboczone tęczowe satanistyczne gówno.
Każdy kto bierze w tym udział, czy jako sportowiec czy jako widz, tworzy nowy zgniły świat.
Lucyfer się uśmiecha, koniec blisko.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#173 Postautor: kibicLBN » 28 lipca 2024, o 08:27

Jedno mi sie nie zgadza. Skoro Przemek Babiarz był pozytywny i niemal zawsze taki uśmiechnięty, to dlaczego został odsunięty przez jedną wypowiedź. Przecież TVP bez niego nie będzie aż tak uśmiechnięta :roll:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

blajar
Trener

#174 Postautor: blajar » 28 lipca 2024, o 08:28

Nie kumam, czemu zawsze, przy byle jakiej okazji (w tym przypadku temat o sporcie), ktoś musi się wysrać ze swoim światopoglądem. Czy ja Cię Kolego @Ge(L)o napierdalam, że wyskakujesz mi tu z jakimiś gusłami, Lucyferami rodem ze średniowiecznych zabobonów? Chcesz pogadać o polityce - temat masz. Chcesz pogadać o religii, światopoglądach? Temat załóż i daj ludziom pogadać o sporcie.
Czytał Łukasz Benz

Ge(L)o
Trener

#175 Postautor: Ge(L)o » 28 lipca 2024, o 10:14

Ale to masoni, zboczeńcy i sataniści wchodzą do sportu ze swoim światopoglądem (jak widzieliśmy na rytuale otwarcia, bo do tego się odnoszę), a nie ja.