szkółka dla dziewczyn

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
_AgraFka_

szkółka dla dziewczyn

#1 Postautor: _AgraFka_ » 19 sierpnia 2004, o 13:31

wiem że to może idiotyczny pomysł ale w Danii coś takiego istnieje.O ile mi wiadomo chyba w Brovst ( tam gdzie sie wychował Hans Nielsen)
więc może i u nas???
Lublin już nie raz był pierwszy więc i traz

Tz the best :D

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#2 Postautor: Talib » 19 sierpnia 2004, o 13:57

Z tego co wiem to w Łodzi jeżdżą dwie dziewczyny. W zasadzie to jeździły w zeszłym sezonie jak było trochę więcej kasy.

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#4 Postautor: FantyÅ› » 19 sierpnia 2004, o 15:45

Ale mam takie pytanko czy dziewczyna może podejsć do egzaminu licencyjnego i jeżdzić tak jak normalny żużlowiec w lidze.Czy w Polsce nie może??Pytam z ciekawości bo nie wiem. :D
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#5 Postautor: Radzio » 19 sierpnia 2004, o 19:20

Ciekawy temat. W końcu było by to jakieś urozmaicenie na treningach:) Nie tylko panowie i panowie;)
a tak na powaznie, to jeśli ktoś ma kase na sprzęt i na wszystkie duperele to dla czego nie?

Co do licęcji to też mnie zaciekawiło to, ale nigdzie nie znalazłem w necie jakiś info na ten temat.

Gosia
Szkółkowicz

#6 Postautor: Gosia » 19 sierpnia 2004, o 20:11

Z tego co wiem to dziewczyny takiej licencji nie dostają Więc szanse na wystartowanie w lidze są zerowe :) Kiedyś pewien żużlowiec powiedział mi "gdyby na żużlu jeździły baby to bym musiał zmienić zawód" Coś w tym jest bo przegrać z kobietą to chyba dla faceta nic przyjemnego ;) Pozdrawiam

Gosia
Szkółkowicz

#8 Postautor: Gosia » 19 sierpnia 2004, o 20:24

Mówiłem że Sledź to tchórz

Paweł musze Cię rozczarować ale to nie był Śledz 8)

JAG
Senior

#9 Postautor: JAG » 19 sierpnia 2004, o 21:47

jak kiedys zgromadzę troche kasy to napewno spróbuję,a jak na razie to mogę tylko z zazdrością popatrzeć choćby na amatorów.
co do egz. na licencje to dziewczyny nie mogą przystąpić bo regulamin okresla że uprawniona do egz. jest osoba płci męskiej,itd.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#10 Postautor: Gelo » 19 sierpnia 2004, o 21:59

JAG pisze:jak kiedys zgromadzę troche kasy to napewno spróbuję,a jak na razie to mogę tylko z zazdrością popatrzeć choćby na amatorów.
co do egz. na licencje to dziewczyny nie mogą przystąpić bo regulamin okresla że uprawniona do egz. jest osoba płci męskiej,itd.

Ale masz już jakies podstawy - na tym zdjęciu jestes podobna do Roberta Dadosa

JAG
Senior

#11 Postautor: JAG » 19 sierpnia 2004, o 22:08

Gelo pisze:
JAG pisze:jak kiedys zgromadzę troche kasy to napewno spróbuję,a jak na razie to mogę tylko z zazdrością popatrzeć choćby na amatorów.

Ale masz już jakies podstawy - na tym zdjęciu jestes podobna do Roberta Dadosa

Gelu nie nabijaj się!! jestem z tych co jak sie uprą to zrobią co zaplanowały.to co inni myślą o moich pomysłach to ich problem.
jak narazie nie mam sie co wychylać bo nie zarabiam na siebie ale jak bedę miała kasę to napisałam wyżej...
trudnych do realizacji z męskiego pkt widzenia planów mam na życie więcej
pozdr.
no chyba że któryś z kolegów forumowiczów chciałby zasponsorowac mi żużlówkę to chętnie zacznę naukę

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#12 Postautor: Gelo » 19 sierpnia 2004, o 22:17

Raz w życiu widzialem na własne oczy kobietę (amatorkę) na motocyklu. Było tow Lublinie jeszcze za ś.p. Witka. Poszła ze startu bardzo ostro i mimo złożenia się w łuk pojechała prosto w płot. Wyglądało to makabrycznie ale z tego co pamiętam skonczyło się bez złamań.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#13 Postautor: bkapusta » 19 sierpnia 2004, o 22:35

Jako zdeklarowana meska szowinistyczna swinia musze ten pomysl uznac za kretynski;]

Kobiety na zuzlu - owszem jako amatorki, za swoje pieniadze, z dala od zawodowcow i zawodow;]

Raz - nie ma pieniedzy na normalny zuzel to dodatkowo mamy wydawac na cos co i tak nie ma przyszlosci?

Dwa - faktem jest ze kobiety znacznie gorzej sie sprawdzaja w tego typu dyscyplinach wiec ewentualny ich udzial w lidze mija sie z celem [byly by slabsze a pozatym wiecej bylo by z tym problemu;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

JAG
Senior

#14 Postautor: JAG » 19 sierpnia 2004, o 22:51

ja nie widziałam dziewczyny ani razu a to co napisał Gelo nie jest dla mnie argumentem za tym by baba miała nie próbować swoich sił.upadki są w ten sport wpisane,a juz na pewno na początku nauki jazdy.
więc to ze zaliczyła bandę to mnie nie dziwi,szczególnie że niektórzy mający więcej kółek wyjeżdżonych nie prezentują specjalnych rewelacji.

co do drugiej wypowiedzi:kto tu mówi o lidze?przecież widać gołym okiem że brakuje kasy na to co jest.
chodzi o amatorstwo

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15 Postautor: Gelo » 19 sierpnia 2004, o 23:03

Nie chcialem Cie ani zniechecic ani udowadniac czegokolwiek. Po prostu takie mialem zdarzenie (raczej zderzenie) a to czy kobiety sie nadają do żużla niech każdy odpowie sobie sam.

EWELINA

#16 Postautor: EWELINA » 19 sierpnia 2004, o 23:26

a ja jestem za szkolka dla dziewczyn, ale nie mam zamiaru placic za sprzet.klub ma kase ale nie na to co potrzeba, ale dla zawodnikow nie ma, wiec dla dziewczyn tym bardziej nie bedzie

dumbli
Szkółkowicz

#18 Postautor: dumbli » 20 sierpnia 2004, o 01:02

EWELINA pisze:a ja jestem za szkolka dla dziewczyn, ale nie mam zamiaru placic za sprzet.klub ma kase ale nie na to co potrzeba, ale dla zawodnikow nie ma, wiec dla dziewczyn tym bardziej nie bedzie

Mam nadzieję, że wiesz co piszesz i nam te wszystkie rewelacje przedstawisz. Jeżeli nie to się trochę skompromitujesz!

Sober
Senior

#19 Postautor: Sober » 20 sierpnia 2004, o 09:26

a ja jestem za szkolka dla dziewczyn, ale nie mam zamiaru placic za sprzet.klub ma kase ale nie na to co potrzeba, ale dla zawodnikow nie ma, wiec dla dziewczyn tym bardziej nie bedzie

Pomyśl troche logicznie :)
Nie masz zamiaru płacić za sprzęt - nie będziesz jeździła.
Ciekawe na co ma klub kase :D OJ bardzo jestem ciekawy co miałaś na myśli :D

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#20 Postautor: Scream » 20 sierpnia 2004, o 09:54

Chociaz nie popieram ani troche jazdy kobiet na zuzlu to mimo wszystko zycze powodzenia... Kilka lat temu przeciez kibicom prezentowala sie (jesli dobrze pamietam) Sylwia Pszon z Opola (?). I wcale prosto w bande nie wjezdzala. Jezdzila na kilku Polskich stadionach prezentujac przed meczem - w formie ciekawostki - swoje umiejetnosci.
Jezeli ma sie pieniadze to nawet zuzel moze byc czystym hobby i nic w tym dziwnego. Tyle ze wg. mnie jednak nei dla kobiet :) ale do odwaznych swiat nalezy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#21 Postautor: Erwin » 20 sierpnia 2004, o 09:58

Co się tak rzuciliście na debiutującą forumowiczkę :o zapewniam was, że nie wszyscy są tak święci jak wam się wydaje :wink:

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#23 Postautor: Erwin » 20 sierpnia 2004, o 10:29

Wszystko zobaczymy w następnym sezonie, jeśli nie awansujemy - daje 95% że tak będzie to chcę zobaczyć jak nasz klub będzie prosperował.
pozdr.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#25 Postautor: Erwin » 20 sierpnia 2004, o 10:46

Nie będe skrobał tego czego nie jestem w stu % pewien, wszystko pokaże nasza pozycja w następnym sezonie, w przypadku gdy zostaniemy w I lidze. Chciałbym żeby było tak jak mówisz - czyściutko :wink: