Szkółka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

Re: Szkółka

#976 Postautor: sadychor » 14 lutego 2012, o 13:13

Lepiej pomadrzyc sie na forum i pochwalic sie wiedza. I co teraz :?:
Klubowi kibicuje, DS nie znam, nie przypominam sobie zebym z nim nawet rozmawial, ale nie zycze zle tej osobie ze wzgledu na klub.
A broni ktos komus zalozyc OPP dla dobra sportu w Lublinie i wspierac ten nieporadny klub/prezesa :?: Ciezko chyba pojac moje przeslanie, tylko dlatego ze jest inne od Twojego, oklepanego juz milion razy. Lepiej "konstruktywnie pokrytykowac". Jeszcze nic z tego sloganu w tym kraju nie wyszlo, ale co tam :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
istred
Trener

#977 Postautor: istred » 14 lutego 2012, o 13:21

Naprawdę musisz zniżać się do poziomu argumentów typu "sam wsiądź na motor i pokaż jak się jeździ"?

meesha
Trener
Kontakt:

#978 Postautor: meesha » 14 lutego 2012, o 13:27

A jakąś kalkulację ktoś w ogóle przeprowadzał czy "warta skórka wyprawki"? Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że są to dość spore koszty całej papierologii i księgowości takiej OPP. Pytanie zatem ile taki klub mógłby z tego zebrać. Ja szczerze powiem i tak bym chętniej przeznaczył ten 1% na leczenie jakiegoś chorego dziecka czy na hospicjum niż na "zabawę w żużel" dla dzieciaków ze szkółki...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#979 Postautor: Yeste » 14 lutego 2012, o 13:47

Większość narodu myśli jak meesha (z przeznaczeniem 1 % na leczenie dzieci lub hospicjum). Poniżej informacja dotycząca kwot 1% podatku dochodowego od osób fizycznych przekazanych OPP z rozliczenia za 2010 rok. Z lubelskiego podwórka jest np. Stowarzyszenie Piłkarskie Nadzieje-Motor Lublin (12 254,16 zł).

http://www.mf.gov.pl/_files_/podatki/st ... a_2010.pdf

Awatar użytkownika
istred
Trener

#980 Postautor: istred » 14 lutego 2012, o 13:52

A jakąś kalkulację ktoś w ogóle przeprowadzał czy "warta skórka wyprawki"?
Adresat tego pytania powinien być jeden - Sprawka.

Co do "opłacalności" to z jednej strony chyba się to opłaca, skoro tak wiele różnych podmiotów, w tym klubów żużlowych, walczy o te pieniądze.
Z drugiej strony ciężko mi sobie wyobrazić metodę oszacowania wpływów z tego tytułu.
Z kolejnej natomiast równie ciężko mi sobie wyobrazić na czym mogłyby polegać "spore koszty papierologii i księgowości". Jest księgowa, która to może zrobić, a jeśli nie to pewnie za niewielkie pieniądze, może nawet w ramach jakiegoś barteru za reklamę chętnie zrobi to niejedno biuro rachunkowe.

meesha
Trener
Kontakt:

#981 Postautor: meesha » 14 lutego 2012, o 14:03

Z kolejnej natomiast równie ciężko mi sobie wyobrazić na czym mogłyby polegać "spore koszty papierologii i księgowości". Jest księgowa, która to może zrobić, a jeśli nie to pewnie za niewielkie pieniądze, może nawet w ramach jakiegoś barteru za reklamę chętnie zrobi to niejedno biuro rachunkowe.

Nie wiem właśnie jak to dokładnie wygląda dlatego użyłem tego zwrotu z uszami ;) W pewnym stowarzyszeniu, którego jestem członkiem od kilku lat zarząd rozważa opcję z OPP, ale co jakiś czas słyszę, że nie ma sensu. Ale przyznaję nie zgłębiałem tematu. Dlatego chętnie się dowiem jak to jest od kogoś ktoś bezpośrednio miał do czynienia z prowadzeniem OPP.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#982 Postautor: sadychor » 14 lutego 2012, o 18:37

istred pisze:Naprawdę musisz zniżać się do poziomu argumentów typu "sam wsiądź na motor i pokaż jak się jeździ"?

No kilka osob z tego forum po prostu wsiadlo na ten motor i pokazalo. Kilku teoretykow ochrzcilo ten zwrot niegodnym i tak sobie jedzie na tym tekscie :roll: Co szkodzi pomoc zamiast klepac na zuzel.info :?:
istred pisze:(...)Adresat tego pytania powinien być jeden - Sprawka.(...)

Lub, za przeproszeniem, czlonek Stowarzyszenia. A jesli takowy by sie zaslanial tajemnica - jest jeszcze Zarzad...
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#983 Postautor: istred » 14 lutego 2012, o 21:56

Co szkodzi pomoc zamiast klepac na zuzel.info :?:
Żeby pomagać potrzebna jest chęć osoby, której się chce pomóc.
Ja już swoją pomoc zaoferowałem. Mogło się skończyć kwotą sześciocyfrową, ale pomoc nie była potrzebna.

Poza tym trzeba uzmysłowić sobie, że od w klubie sa ludzie od robienia i biorą za to pieniądze.
Prawem kibica jest oceniać, także krytykować i ja - jak i wiele innych osób - z tego prawa korzystam. I nie uważam, że krytykowanie obliguje mnie do robienia czegokolwiek co niektórzy próbują udowadniać.

janek
Kadrowicz

#984 Postautor: janek » 18 lutego 2012, o 10:47

I znowu dali dupy...

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/ ... -lublinie/

Robią to specjalnie, czy jak?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#985 Postautor: sadychor » 18 lutego 2012, o 12:01

Z jednej strony niewytlumaczalne, absurdalne gapiostwo z drugiej zimna, wrecz chamska biurokracja. Tak sa zainteresowani pomoca, ze z powodu jednej cyfry odrzuclili wniosek. Urzednik powinien byc przedstawiony do nagrodzenia.
Obrazek

Czarek
Trener

#986 Postautor: Czarek » 18 lutego 2012, o 12:43

Żyjemy w mieście, w którym na piedestale są baby z SPR-u, więc nic mnie już nie zdziwi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#987 Postautor: istred » 18 lutego 2012, o 13:30

Po pierwsze, Sadychor mógłbyś napisać skąd wywnioskowałeś, że błąd formalny dotyczy "jednej cyferki"... na syfach rzucili wyrwany z kontekstu cytat i moim zdaniem niewiele z tego zdania wynika.
Po drugie, syfy podają jako źródło Kurier Lubelski. Przejrzałem ich stronę i słowa na ten temat nie znalazłem.
Po trzecie, takie wyniki najczęściej publikowane są na stronach internetowych miasta. Przejrzałem - znowu nic.

Nie żebym wątpił, że wniosek naszego klubu został odrzucony z powodów formalnych - nie pierwszy raz przecież... - ale wiarygodność tego "artykułu" jest mocno wątpliwa.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#988 Postautor: Hela » 18 lutego 2012, o 13:36

Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#989 Postautor: istred » 18 lutego 2012, o 13:43

Dzięki, jak widać źle szukałem.
...ale moim zdaniem ważniejszy cytat jest ten:
- Dużo podmiotów nie dostało wsparcia, ponieważ ich oferty nie przeszły weryfikacji pod względem merytorycznym czy formalnym - mówi Juliusz Szajnocha, dyrektor Wydziału Sportu i Turystyki w UM Lublin. - Dlatego zostanie ogłoszony jeszcze jeden konkurs i wszyscy będą mogli ubiegać się o pieniądze jeszcze raz. Do rozdysponowania są znaczące środki.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#990 Postautor: sadychor » 18 lutego 2012, o 13:45

Hela thx Obrazek
Istred, z klawiatry mi to wyjales, oby teraz przypilnowali cyferek :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#991 Postautor: Bozena » 21 lutego 2012, o 13:55

Jedenastu chłopaków w szkółce żużlowej w Rzeszowie. Kilku z nich będzie już prawdopodobnie w tym roku zdawać egzamin na licencję. Kiedy my doczekamy takich czasów, że będziemy mogli przebierać we własnych wychowankach :?:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /850900068

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#992 Postautor: Cooper » 21 marca 2012, o 09:44

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/27492 ... -kilku-lat

Pokibicowaloby sie takie lubelskiemu Pieszczkowi:) Moze jak DS bedzie prezesem siodmy rok, to rowniez doczekamy takiego luksusu:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#993 Postautor: Czarek » 25 marca 2012, o 20:20

Czy ktoś w klubie rozważał korzyści płynące z przekształcenia szkółki w takie stowarzyszenie?
http://pilkarskienadzieje.pl/index.php?option=144
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Koper
Trener
Kontakt:

#994 Postautor: Koper » 16 czerwca 2012, o 18:18

Wklejam cały artykuł z Kuriera bo jest na kim wzorować się lub jeszcze lepiej połączyć siły i wspólnie selekcjonować chłopaków z predyspozycjami do jazdy na żużlu lub też na motocrossie (co było już w tym wątku proponowane).

Szkółka Cross Ekoklinkier: Najmłodsi mogą spróbować sił na motocyklu crossowym

Obrazek

Nie trzeba mieć swojego motocykla ani nawet kasku. Wystarczą chęci i trochę zaangażowania rodziny. Aby w Lublinie rozpocząć przygodę z motocrossem trzeba naprawdę niewiele, a wszystko dzięki szkółce prowadzonej przez Klub Motorowy Cross Ekoklinkier. Przez cztery lata działalności swoich sił na motocyklu spróbowało blisko 1000 dzieci. To ewenement na skalę krajową.

Obrazek

- Naszą działalnością chcemy pokazać, że można nakłonić dzieci do uprawiania sportu. Oczywiście nie każdy będzie jeździł na motocyklu. My dajemy tylko szansę, aby można było spróbować motocrossu bez ponoszenia kosztów - mówi Piotr Więckowski, prezes lubelskiego klubu. - O tym, że nasza droga jest słuszna, świadczą wyniki. Wielu zawodników, którzy u nas zaczynali, startuje już w zawodach i odnosi sukcesy. Jesteśmy klubem, który ma najwięcej wychowanków w całej Polsce.

Obrazek

Za szkolenie młodych motocyklistów odpowiada Kamil Walczak. To on pomaga dzieciom stawiać pierwsze kroki. - Treningi szkółki, którą prowadzę, odbywają się we wszystkie poniedziałki i środy na torze zlokalizowanym przy ul. Rusałka (teren boisk treningowych Widoku Lublin). Zapraszam dzieci w wieku od 5 lat - mówi trener KM Cross.

Obrazek

Co najważniejsze, na pierwsze zajęcia nie trzeba przynosić własnego sprzętu. - Zapewniamy wszystko. Od kasku, przez ochraniacze, na butach kończąc - mówi Walczak. - Nie ma też obawy, że komuś coś się stanie. Każdy trening rozpoczynamy od rozgrzewki. Później dzieci zapoznają się z motocyklem i w końcu sami mogą pojeździć.

Obrazek

- Mamy do dyspozycji pięć klubowych motocykli, na których każdy może spróbować swoich sił - dodaje Więckowski. - Przychodzą do nas nawet 4-5-latki. Jeśli dziecku się spodoba, wówczas rodzice kupują sprzęt. Jeśli nie, nic się nie dzieje. Kiedyś mieliśmy taką sytuację, że rodzic kupił cały sprzęt, a dziecko pytało się, kiedy będzie mogło iść do domu. Właśnie po to organizujemy darmowe treningi, aby takich sytuacji uniknąć. Nie każdy będzie się ścigał w motocrossie, ale warto przyjść i spróbować.

Obrazek

Piguła
Szkółkowicz

#995 Postautor: Piguła » 30 czerwca 2012, o 13:16

Artykuł o szkoleniu młodzieży. Po przyjściu Wardzały widać, że coś drgnęło w temacie szkolenia młodzieży. Pozostaje tylko trzymać kciuki, że w przyszłym sezonie będziemy mieli przynajmniej jednego wychowanka, którego będzie można wystawić w meczu i będzie szansa, że dowiezie jakieś punkty.

go!
Trener

#996 Postautor: go! » 23 lipca 2012, o 16:44

Ludzie! Czy e-liga, czy 1 liga, czy cokolwiek. Zacznijcie szkolic mlodziez!!!!
Czy wszystko do K Nedzy musi przynosic pieniadze w perspektywie tygodnia?

Sledzio
Trener
Kontakt:

#997 Postautor: Sledzio » 2 sierpnia 2012, o 13:57

Szkółka w Toruniu aż wrze :) http://www.sportowefakty.pl/zuzel/30142 ... -unibaksie.
Ciekawe czy jeszcze kiedyś usłyszymy że szkółka w Lublinie jak w Toruniu tętni życiem :?

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#998 Postautor: Popek » 22 sierpnia 2012, o 11:30

Czy wie ktos co sie dzieje w szkolce ? Zmienilo sie cos odkad przyszedl Wardzala i czy sa jakies szanse na zdanie licencji przez ktoregos z adeptow w tym lub na poczatku nastepnego sezonu ?

Piguła
Szkółkowicz

#999 Postautor: Piguła » 27 stycznia 2013, o 11:45

Temat dość zapomniany, ale Wardzała wymienia dwóch szkółkowiczów, którzy mają szansę zdać egzamin w tym sezonie:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/335699/marian-wardzala-dla-sportowefaktypl-adept-jadacy-na-egzamin-ma-go-pewnie-zdac

miedziany
Senior

#1000 Postautor: miedziany » 27 stycznia 2013, o 12:21

Oby się rozwijali i mieli na czym jeździć. Ciekawe czy dostaną szansę startu jako gość w 2 lidze, czy ktoś będzie ich chciał.