Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
BR
Senior

Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#801 Postautor: BR » 23 lipca 2011, o 11:38

kibicLBN pisze:Facet nie zna się na tym sporcie i podpisuje papierki w ciemno. Wilk mógł powiedzieć że Baran jest dużo więcej wart od Schleina i Sprawka łyka to jak młody pelikan. I może przez ten kompletny brak wiedzy wynik jest jaki jest. Dalej, skoro prezes/dyrektor nie zna nazwisk zawodników to znaczy że nie ma z nimi kontaktu, a według mnie powinien mieć.

a padały propozycje aby Bogdanka dała kogoś od siebie, ciekaw jestem jakiego znawcę speedwaya by zaproponowali
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2011, o 11:55 przez BR, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarek
Trener

#802 Postautor: Czarek » 23 lipca 2011, o 11:39

istred pisze:OK.
Co powiesz w takim razie w sytuacji, jeśli nawet awansujemy - z 3 miejsca - a Bogdanka mimo to nie zdecyduje się na kontynuowanie współpracy z klubem?
- pytanie zupełnie na serio.

Chyba nie trzeba tłumaczyć jakie byłyby konsekwencje takiej sytuacji?

Nie sądzisz, że pierwsze miejsce świadczyłoby o profesjonalizmie prezesa, a obecne wręcz przeciwnie?
Ja nie sądzę.
Nie zawsze to idzie razem w parze.

Nie zawsze to idzie w parze, ale u nas dzięki takim, a nie innym decyzjom prezesa I miejsce jest niemożliwe. Powtarzam: wystarczyło wywalić Wilka na czas, a przed sezonem zatrudnić 2 dobrych juniorów (na co nas najbardziej w II lidze było stać!) i byłoby I miejsce.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#803 Postautor: kibicLBN » 23 lipca 2011, o 11:43

BR pisze:
Zaratustra pisze:Facet nie zna się na tym sporcie i podpisuje papierki w ciemno. Wilk mógł powiedzieć że Baran jest dużo więcej wart od Schleina i Sprawka łyka to jak młody pelikan. I może przez ten kompletny brak wiedzy wynik jest jaki jest. Dalej, skoro prezes/dyrektor nie zna nazwisk zawodników to znaczy że nie ma z nimi kontaktu, a według mnie powinien mieć.

a padały propozycje aby Bogdanka dała kogoś od siebie, ciekaw jestem jakiego znawcę speedwaya by zaproponowali

Ej to mój cytat a nie Zaratustry 8)
Czekam dalej na normalne argumenty, a nie w stylu Sprawki, takie zamydlanie to mi lata koło pióra. Sam Taras pewnie więcej wiedział o żużlu podpisując umowę z KMŻ niż sam Sprawka, myślę że znaleźliby w Bogdance albo wynaleźli gdzieś indziej kogoś kto ma jakąś wiedzę na temat tego sportu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

BR
Senior

#804 Postautor: BR » 23 lipca 2011, o 11:55

sorki, już poprawiłem :)

wg mnie to trener i kierownik drużyny mają się znać na żużlu a prezes jest od liczenia pieniędzy

pulkownik
Junior

#805 Postautor: pulkownik » 23 lipca 2011, o 12:06

wrzućcie na luz, są wakacje czas relaxu a wy jakieś teorie snujecie. dajcie czas podziałać zarządzającym klubem i bedziecie oceniac ich efekty.
jak się skonczy liga to możecie prezesa wywieźć jak nie awansujemy i tyle

pozdro dla normalnych kibiców

meesha
Trener
Kontakt:

#806 Postautor: meesha » 23 lipca 2011, o 12:21

A od liczenia pieniędzy to jest księgowa. Prezes musi mieć przynajmniej średnie rozeznanie w żużlu, bo to specyficzna dziedzina i ktoś zupełnie zielony choćby nie wiem jakie miał wcześniej sukcesy w zarządzaniu przedsiębiorstwem z innej branży nie sprawdzi się, owszem może się dużo nauczyć, ale na to trzeba czasu, a tego nie ma w trakcie sezonu ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

BR
Senior

#807 Postautor: BR » 23 lipca 2011, o 12:28

to "liczenie pieniędzy" to skrót myślowy ;)

Czarek
Trener

#808 Postautor: Czarek » 23 lipca 2011, o 12:46

pulkownik pisze:wrzućcie na luz, są wakacje czas relaxu a wy jakieś teorie snujecie. dajcie czas podziałać zarządzającym klubem i bedziecie oceniac ich efekty.

pozdro dla normalnych kibiców

Dobrze, że nie podeszliśmy w ten samo sposób do trenera Wilka tzn. nie wrzuciliśmy na luz, nie relaksowaliśmy się, nie daliśmy czasu zarządowi i nie czekaliśmy na koniec sezonu by go gdzieś wywieźć. Kibice wywarli presję, trenera zwolniono i tylko dzięki temu jest jeszcze szansa na awans. To samo trzeba zrobić z prezesem by ratować nasz klub.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#809 Postautor: tezetomaniak » 23 lipca 2011, o 13:27

Jak sie skonczy liga i w razie braku awansu odejdzie Bogdanka to prezes sam się wywiezie ogłaszając nie przystąpienie klubu do rozgrywek w sezonie 2012.

Wrzućcie na luz, do Rzeszowa nie jest daleko.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#810 Postautor: kibicLBN » 23 lipca 2011, o 13:31

pulkownik pisze:dajcie czas podziałać zarządzającym klubem i bedziecie oceniac ich efekty.

Daliśmy im ładne "trochę czasu", jak widać niesłusznie.
Drugim Tekstem zajął się tezetomaniak i gość ma rację w 100%

Awatar użytkownika
Artii
Szkółkowicz

#811 Postautor: Artii » 23 lipca 2011, o 17:09

szanse to ten zarzad miał juz 2 razy (mało co nie awansowaliśmy) ale zawsze przez zarzad ze nie potrafil na baraże znaleźc zawodnikow i motocykli dla żużlowcow a taki Rybnik sie spioł wypożyczył maszyny z e-ligi i nam dołożył w barażach
podobnie moze byc w tym roku z Poznaniem przy dobrych "wiatrach" jak zajmiemy 3 miejsce
info w 80% kontrakt KB za przygotowanie do sezonu 160 tys !!!
co niektorzy na to powiedza ?
miałem nie pisac o niektórych sprawach ale nie moge jak nie ktorzy pisza i nie wiedza co pisza i co sie dzieje w klubie
jak zawodnicy sa w kiepskiej formie to sie im robi treningi codziennie
co zrobila Piła przed meczem z nami ????? a miała 2 Pawlickich ale mimo to trenowala ile sie tylko dało nawet w dzień meczu i efekty widac
a treningi turnieje u nas ????
niedzielny sie nie odbedzie sie ze wzgledu na pogode (brak kasy) bo ma padac , kpina zarty z kibicow
wczesniejsze tez miały byc i nie bylo poprostu dalej jak za czasów Wilka
wszyscy trenuja u siebie w barach nad jeziorem sporty wodne i wszyscy zadowoleni oprocz kibicow bo efektow w tabeli nie widac
jak komus zelezy na awansie to gryzie ziemie i robi wszystko aby trenowac jak nie ma formy to ja szlifuje sie na ciezkim treningu (ale pozniej na czym jechac w meczu jak sie nie inwestowało w silniki ???)
Pozdrawiam
Obrazek
Codziennie rano sprawdzam czy nie ma mnie na liście najbogatszych ludzi świata...
Jeżeli nie to wstaję i idę do pracy

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#812 Postautor: kilar » 23 lipca 2011, o 17:14

Artii pisze:info w 80% kontrakt KB za przygotowanie do sezonu 160 tys !!!

a czego nie info 72 % ? Albo ktos kto Ci powiedzial wie, ze tyle dostal, albo tego po prostu nie wie. Proste i logiczne, wiec jakie 80 % :lol:

Awatar użytkownika
Artii
Szkółkowicz

#813 Postautor: Artii » 23 lipca 2011, o 17:26

pozostawie bez komentarza Twoj post :lol:
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2011, o 17:31 przez Artii, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Codziennie rano sprawdzam czy nie ma mnie na liście najbogatszych ludzi świata...
Jeżeli nie to wstaję i idę do pracy

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#814 Postautor: kilar » 23 lipca 2011, o 17:29

No skomentuj, no co ?

go!
Trener

#815 Postautor: go! » 23 lipca 2011, o 18:37

jerry78 pisze: Dariusz Sprawka taktycznie zaczął stwarzać wrażenie klubu wypłacalnego, ale nie "srającego" kasą, żeby inni tego nie wykorzystywali.

Zaiste, szatańsko inteligentny plan!
Domyślam się, że do tej pory prezes zgadzał się na wygórowane ceny lub był zmuszony odmawiać :/ :?
Teraz wachlarz negocjacyjnych możliwości pokazuje nieskończoną paletę alternatyw, a zawodnicy zejdą maksymalnie z cen. Do tego w cudowny sposob rosnie atrakcyjnosc i wiarygodnosc zarowno prezesa z najwiekszym budzetem, jak i calego klubu z Lublina.
4 slowa: Dariusz Sprawka, klap, klap

Deri
Senior

#816 Postautor: Deri » 23 lipca 2011, o 19:12

4 slowa: Dariusz Sprawka, klap, klap

A ja mam 3 słowa do Ojca prowadzącego .... nasz klub :lol:
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#817 Postautor: yamahaR1 » 23 lipca 2011, o 20:59

a miało być tak pięknie
miało nie wiać w oczy nam
i ociekać szczęściem
miało być "sto lat! sto lat!"

straho
Junior

#818 Postautor: straho » 24 lipca 2011, o 12:09

Sprawka i gdzie ten deszcz? niech go ktos w koncu wywiezie z tego klubu
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#819 Postautor: istred » 24 lipca 2011, o 12:18

Jeśli ktoś odwołuje niedzielne zawody już w czwartek, to wiadomo, że "deszcz" jest jedynie wymówką.
Choćby za godzinę się zerwała wielka ulewa, to Sprawka nie jest w stenie tego przewidzieć już w czwartek.
Przecież oczywiste jest, że tego tego turnieju Sprawka po prostu nie chciał. Pojawiły się złe prognozy i od razu znalazł się jakiś powód, żeby je odwołać.

Davv
Kadrowicz

#820 Postautor: Davv » 24 lipca 2011, o 12:34

Niech ktoś napisze (harry?) ile może kosztować organizacja turnieju/sparingu/imprezy na własnym torze do dnia poprzedzającego zawody. Chodzi mi o kwotę która jest potrzebna na zaliczki i zaproszenia itp. Zawodnikom w takich imprezach płaci się grosze i to pewnie w przypadku odbycia się zawodów. Ochrona, karetki, programy/bilety (na tak ważne spotkanie można było odpuścić i wydrukować jakiekolwiek programy w domu dziś rano) to pewnie kilka tysięcy zaliczki i tyle. Czy dla drużyny walczącej o awans nawet te 10 000 PLN to tak wielka kwota, że można olać przygotowania? Żenua...

Awatar użytkownika
piwo4ever

#821 Postautor: piwo4ever » 24 lipca 2011, o 13:01

A może po prostu, nie ma zapasowego kawałka dmuchawca , uszkodzonego w MDMP???
Pamiętacie awarię dmuchawy?? :lol:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#822 Postautor: kibicLBN » 24 lipca 2011, o 14:21

Prezes miał racje oberwanie chmury od 3 dni, leje, leje i końca nie widać, ma tego nosa 8)

harry
Trener

#823 Postautor: harry » 24 lipca 2011, o 14:35

Davv pisze:Niech ktoś napisze (harry?) ile może kosztować organizacja turnieju/sparingu/imprezy na własnym torze do dnia poprzedzającego zawody. Chodzi mi o kwotę która jest potrzebna na zaliczki i zaproszenia itp. Zawodnikom w takich imprezach płaci się grosze i to pewnie w przypadku odbycia się zawodów. Ochrona, karetki, programy/bilety (na tak ważne spotkanie można było odpuścić i wydrukować jakiekolwiek programy w domu dziś rano) to pewnie kilka tysięcy zaliczki i tyle. Czy dla drużyny walczącej o awans nawet te 10 000 PLN to tak wielka kwota, że można olać przygotowania? Żenua...

No cos Ty? Przed meczem nie wydaje sie ani złotówki. No chyba że na telefony. Ale to taż z rachunkiem przychodzi.
Taki sparing to z 15 tys zł kosztuje pod warunkiem, że za darmo kibice wchodzą. A jak zrobisz bilety po dychalu to te 500-800 osób przyjdzie i połowa kosztu za nami. :twisted:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#824 Postautor: Cooper » 24 lipca 2011, o 16:02

Przeciez o 17 bedzie padac, jak mozecie watpic w talenty meteorologiczne prezesa? Wszystko pod kontrola 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Davv
Kadrowicz

#825 Postautor: Davv » 24 lipca 2011, o 16:02

Czyli kolejny kapitalny aspekt finansowy dla klubu. Darmowe minuty się skończyły i 12,31 zaoszczędzone...