Nasi rywale w sezonie 2006
- Drabol
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Jest jeszcze Matej Zagar i jeśli Martusia się spręż to już w niedziele go zobaczymy
Albo Hamilla lub Drymlów, ale ja bym postawił na Mateja. Jego imiennik w Krośnie całkiem niezle sobie radzi a Zagar jest od niego lepszy. Wszystko zalezy od motywacji.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl
szukając na sile znajdzie się sporo kandydatów, choćby popularnego u nas Niklasa Kilngberga
czy Laukkanena. Tylko czy o to chodzi
Żaden z nich nie byłby na tyle znaczącym wzmocnieniem by poprowadzić drużyne do awansu, tym bardziej, że ani Trojan, ani Rempała nie podlegają możliwości zastosowania z/z. Zastąpić można Maxa, ale wtedy oczywiste jest, że drugi obcokrajowiec jest zbędny 
Papi. Oczywiste jest ,ze ZZ może być z Rempałę. Zeby tak było i w play offach to jak chłopaki u nas wyliczyli Śledziu w Rybniku nie może zrobic więcej niż 12 w 6. Co jest możliwe.
Co do obco. Louis musi kogoś znależć. Napewno nie będzie to Hamill bo ten to omija szerokim łukiem Rzeszów. Nie chce jeżdzić u nas bo ma przykre doświadczenia. Chyba ,ze Euro zadziałąją ...Najlepszy byłby chyba Zagar albo ktoś z dwójki A.Dryml -F. Lindgren. Screen odpada bo jest za ciężki na szybkie tory. Louis nie chce już poza Anglią.
Pytanie tylko czy oni(zarząd i zawodnicy) jeszcze chcą awansu i czy wierzą ,że mogą tego dokonać. Ja wierze ,że tak i uwarzam to za realne. Czas pokaże
Co do obco. Louis musi kogoś znależć. Napewno nie będzie to Hamill bo ten to omija szerokim łukiem Rzeszów. Nie chce jeżdzić u nas bo ma przykre doświadczenia. Chyba ,ze Euro zadziałąją ...Najlepszy byłby chyba Zagar albo ktoś z dwójki A.Dryml -F. Lindgren. Screen odpada bo jest za ciężki na szybkie tory. Louis nie chce już poza Anglią.
Pytanie tylko czy oni(zarząd i zawodnicy) jeszcze chcą awansu i czy wierzą ,że mogą tego dokonać. Ja wierze ,że tak i uwarzam to za realne. Czas pokaże
faktycznie GRISZA zwracam honor. Aktualnie Rempała ma średnią biegową 1,912 w 57 biegach, a Śledź 1,869 w 61. Wyliczyłem, że aby Darek miał 3 średnią w zespole musiałby zrobić 9 punktów w 3 startach, 11 w 4 , lub 13 w 5 (wliczając ewentualne bonusy)
Więc chyba za szybko Was skreśliłem. Jednak chyba wszyscy zdają sobie sprawe, że trzeba świetnie trafić z obcokrajowcem by przedłużyć szanse na awans 
Gawrzyk pisze: Teraz wyjdzie ich prawdziwa siła i zobaczymy na co stać ten zespół.
Fuckin' Tonio
Gawrzyk jak mało kiedy tak teraz się z Tobą w pełni zgodzę. Teraz mega gwiazdy będą mogły pokazać na co je tak naprawdę stać.
-Czy Kuciapa pokaże ,że dorósł na lidera drużyny. Czy nie będzie się palił przed decydującymi wyścigami. Czy ma na tyle siły aby udźwignąć na sobie tą rolę jaką dał mu los. Czy też znowu pokaże to co w u Was w walce o baraże.
-Czy Baran w końcu już się przebudziłi teraz gdy się od niego już naprawde wymaga bo nie będzie miał kto robic punktów on pokaże- tak to ja Karol. Jestem tu po to by wygrywać
-Czy Śledziu utrzyma formę. Czy zechce mu się zrobić coś więcej niż tylko co musi...
-Mi osobiście ,że czarnym koniem końcówki będzie Paweł Miesiąc. Jak on wchodził w pierwszy łuk w Tarnowie... Poezja. Jak Pedersen. Ależ serce do walki. A maszynę ma, więc może...
-I czy trafimy z obco ?
Tylko tyle. Ja w to wierzÄ™.
papi pisze:faktycznie GRISZA zwracam honor. Aktualnie Rempała ma średnią biegową 1,912 w 57 biegach, a Śledź 1,869 w 61. Wyliczyłem, że aby Darek miał 3 średnią w zespole musiałby zrobić 9 punktów w 3 startach, 11 w 4 , lub 13 w 5 (wliczając ewentualne bonusy) :wink: Więc chyba za szybko Was skreśliłem. Jednak chyba wszyscy zdają sobie sprawe, że trzeba świetnie trafić z obcokrajowcem by przedłużyć szanse na awans :roll:
Z/Z w play-offach i barażach mogą być zawodnicy z trzema najlepszymi średnimi wyliczonymi na podstawie rund VIII - XIV tak więc Rempała "nie łapałby" się gdyby nie kontuzja Maxa (liczą się zawodnicy zgłoszeni do meczu) a ponieważ Max z wiadomej przyczyny nie będzie zgłaszany Z/Z w play-offach za Rempałe jest możliwe
PS.
Opole też jeszcze nie poddaje się,
20 .07.2005 - Nowa Trybuna Opolska
Znowu Cierniak.
Wszystko wskazuje na to, że Mirosław Cierniak pomoże opolskiemu zespołowi w walce o zachowanie I ligi.Tarnowski żużlowiec już od dłuższego czasu był w orbicie zainteresowań działaczy Kolejarza. Najpierw jednka były trudności z jego wypożyczeniem z Atlasa Wrocław. Klub chciał za to pewną sumę pieniędzy. Później natomiast były komplikacje ze znalezieniem funduszy na sprzęt i wykupienie licencji Cierniaka.
- Taki zawodnik jak Mirek Cierniak na pewno by nam się przydał w walce o utrzymanie - mówi Czesław Sawicki, wiceprezes Kolejarza. - Od dłuższego czasu jednak nie dawał żadnego sygnału i nie wyrażał dalszej chęci do jazdy u nas. Jeśli jednak przyjedzie w tym tygodniu na trening, nic nie stoi na przeszkodzie, byśmy sprawdzili go już w niedzielnym meczu w Ostrowie.
Prezes Kolejarza Jerzy Drozd poprosił o pomoc trenera Mariana Spychałę. Dzięki jego kontaktom Atlas bezpłatnie przekazał zawodnika do Opola, a ostatnio trener znalazł sponsora z Francji, który chce wspomóc Cierniaka sprzętowo.
- W naszej sytuacji nie mamy już nic do stracenia - dodaje trener Romuald ÅoÅ›. - JeÅ›li tylko pojawi siÄ™ na piÄ…tkowym treningu, sprawdzÄ™ go również w meczu w Ostrowie. Darek Åowicki dobrze zaprezentowaÅ‚ siÄ™ w meczu z GrudziÄ…dzem i myÅ›lÄ™, że Mirek też nie zapomniaÅ‚, jak siÄ™ jeździ. Do barażów pozostaje jeszcze kilka tygodni i w tym czasie musimy szukać nowych rozwiÄ…zaÅ„, także zwiÄ…zanych z nawierzchniÄ… toru, żeby ratować ligÄ™ dla Opolan.
Sam zainteresowany nie ukrywa, że Opole darzy dużym sentymentem.
- Z Marianem Spychałą współpracowałem jeszcze podczas startów w kadrze - mówi Cierniak. - Mam przyjechać w piątek na trening i wtedy wszystko się rozstrzygnie. Mam nadzieję, że pozytywnie. Ja będę na pewno, gdyż jestem zdeterminowany, chcę jeździć, ale mam tylko jeden motocykl. Pan Marian powiedział, że załatwi mi sprzęt, a także pomoże finansowo w wykupieniu licencji, która jest w Warszawie. Szkoda, że to wszystko trwało, ale liczę, że teraz pójdzie z górki. Chciałbym pokazać się z jak najlepszej strony i pomóc kolejarzowi w utrzymaniu. Bez sprzętu nie da się zdobywać punktów i dlatego dotąd nie mogłem się zdecydować na jazdę.
Tadeusz Wyspiański.
rob7 pisze:Z/Z w play-offach i barażach mogą być zawodnicy z trzema najlepszymi średnimi wyliczonymi na podstawie rund VIII - XIV tak więc Rempała "nie łapałby" się gdyby nie kontuzja Maxa (liczą się zawodnicy zgłoszeni do meczu) a ponieważ Max z wiadomej przyczyny nie będzie zgłaszany Z/Z w play-offach za Rempałe jest możliwe
z tego co znalazłem jest inaczej, jeden z warunków brzmi:
- "zawodnik posiada pierwszą, drugą lub trzecią średnią indywidualną w swojej drużynie" tak więc nie ma znaczenia kto jest zgłoszony tylko kto ma najwyższe średnie
a drugi:
- dla rundy finałowej obowiązuje średnia indywidualna po pierwszej i drugiej rundzie
czyli krótko mówiąc jesli Rzeszow nie ściągnie obcokrajowca będzie musiał jeździć jakiś junior, a jak ściągną to zawodnikiem zastępowanym bedzie Rempała
papi pisze:z tego co znalazłem jest inaczej, jeden z warunków brzmi:
- "zawodnik posiada pierwszą, drugą lub trzecią średnią indywidualną w swojej drużynie" tak więc nie ma znaczenia kto jest zgłoszony tylko kto ma najwyższe średnie
A w jaki sposób można być w meczu "zastępowanym" nie będąc do niego zgłoszonym
EDIT:
Już zatrybiłem o co chodziło, nie było pytania
Ale rzeczywiście - listę zawodników, którzy mogą być zastępowani ustala i publikuje GKSŻ. I tyle
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
link
http://www.pzm.pl/regulaminy/k_7/146_157.pdf
SI obliczana jest:
a)...
b)...
c) po rozegraniu wszystkich meczów rund VIII – XIV DMP, DM I Ligi oraz DM II Ligi wyłącznie z tych meczów i obowiÄ…zuje we wszystkich meczach części finaÅ‚owej i barażowych.
PS
w ub sezonie za Piszcza było Z/Z w Gdańsku mimo że inni mieli wyższe średnie ale nie byli zgłoszeni do tego meczu, przez drużynę rozumie się zawodników zgłoszonych do danego meczu[/b]
SI obliczana jest:
a)...
b)...
c) po rozegraniu wszystkich meczów rund VIII – XIV DMP, DM I Ligi oraz DM II Ligi wyłącznie z tych meczów i obowiÄ…zuje we wszystkich meczach części finaÅ‚owej i barażowych.
PS
w ub sezonie za Piszcza było Z/Z w Gdańsku mimo że inni mieli wyższe średnie ale nie byli zgłoszeni do tego meczu, przez drużynę rozumie się zawodników zgłoszonych do danego meczu[/b]
rob7 pisze:link
Chodziło mi o coś innego
Może w ubiegłym sezonie tak było - w komunikacie do którego dałem linka jest podana lista zawodników - oni i tylko oni mogą być zastępowani (w tym wypadku w rundach VIII - XIVPS
w ub sezonie za Piszcza było Z/Z w Gdańsku mimo że inni mieli wyższe średnie ale nie byli zgłoszeni do tego meczu, przez drużynę rozumie się zawodników zgłoszonych do danego meczu
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
co do ŚI rzeczywiście się myliłem (znalazłem to w skarbie kibica, ale sprzed roku, natomiast na PZM nie mogłem znaleźć z tego, dopiero Ty go podałeś), ale jeśli chodzi o tą najlepszą 3 to mam wątpliwości. Rok temu tak było, ale nie mam pewnosci ze w tym jest tak samo
EDIT: widze, że Meesha znalazł już linka z potwierdzeniem, że tylko najlepsza 3 może być zastępowana, bez względu na skład jaki wystawi trener
EDIT: widze, że Meesha znalazł już linka z potwierdzeniem, że tylko najlepsza 3 może być zastępowana, bez względu na skład jaki wystawi trener
GRISZA pisze:Będzie obco i będzie ZZ za Rempałę.
przejrzałem kilka spotkań z kolejek VIII-XIII i raczej nie widze szans by Rempała załapał sie do 3, poza jednym udanym meczem to reszta była mocno przeciętna, w przeciwieństwie do Śledzia i Kuciapy
PS. nasi powinni mieć dodatkowÄ… motywacje, bo przyjÅ›cie Åowickiego i Cierniaka Opole wcale nie musi polec w barażach, wiÄ™c lepiej siÄ™ z nimi nie mierzyć
pare newsow z forum rzeszowskiego, na poczatek cos na poprawienie humoru:
a teraz cos bardziej na serio:
Monia pisze:Wydaje mi sie że kuntuzja Maxa nie przekresla definitywnie naszych szans na awans do ekstraligi.Jest zawodnik który moim skromnym zdaniem zastąpi z powodzeniem tego zawodnika.Janusz Stachyra bo własnie jego mam na myśli gwarantuje zdobycze w granicach 12 punktów na mecz.Nie ma sensu pozyskiwac slabych zawodników zagranicznych,tylko tacy zostali niestety na rynku,tylko odpowiednio dosprzętowić trenera i wyniki sa gwarantowane.Tory w Rybniku,Gorzowie,Krośnie należa do jego ulubionych i jestem pewien że takie młokosy jak Hlib czy Pawlaszczyk będą mieć problemy na szpryce trenera się załapać.Działacze na pewno będą mieć spory orzech do zgryzienia.Warto sie nad tym zastanowić co swój pewny zawodnik to nie obcokrajowiec.
a teraz cos bardziej na serio:
KAMELEON pisze:Wiadomości z pierwszej (marmowej) ręki:
Matej Zagar, Ales Dryml i Joe Screen odmówili startów w Rzeszowie, w tej chwili najbardziej zaawansowane rozmowy prowadzone są z Sergiejem Darkinem, Samem Ermolenko i Kai Laukanenem.
Do Rybnika na 100% jedziemy z zawodnikiem zagranicznym!
METHANOL ADVENTURE TEAM