Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4151 Postautor: Talib » 3 stycznia 2006, o 20:53

Gelo pisze:
rob7 pisze:...a można wiedzieć kto w aktualnym stanie rynku transferowego według Ciebie byłby takim pewniakiem?

można - niestety Chrzanowski

Dlaczego od razu niestety (odpad/kasa/Toruń) ? A tak swoją drogą ciekawe kto będzie tym ósmym do e-ligi? Bo w e-ligę w 7-drużynowym składzie nie chce mi się wierzyć.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#4152 Postautor: grzesieck » 3 stycznia 2006, o 20:59

Talib pisze:A tak swoją drogą ciekawe kto będzie tym ósmym do e-ligi? Bo w e-ligę w 7-drużynowym składzie nie chce mi się wierzyć.

mogliby zaprosic Zielonke, z obecnym skladem + 2-och obco z GP (Nicholls + Zagar) mogliby powalczyc z Rzeszowem, Lesznem, Toruniem... ale to tylko w przypadku opcji, ze z e-ligi nie spada po sezonie zadna druzyna, bo w przeciwnym razie watpie zeby ZG chciala ryzykowac.

to oczywiscie tylko takie gadanie, zdaje sobie sprawe, ze cos takiego na 99% nie bedzie miec miejsca, wg mnie e-liga poprostu pojedzie w 7-druzynowym skladzie.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Holly

#4153 Postautor: Holly » 3 stycznia 2006, o 20:59

a można wiedzieć kto w aktualnym stanie rynku transferowego według Ciebie byłby takim pewniakiem?

można - niestety Chrzanowski

etam gadacie , największym pewniakiem jest Franek , gdyż pewne jest to że na każdym meczu dostarczy emocji kibicom :D

Moim wybitnym zdaniem ta trójka o ktorej mowa powinna być następująca :

junior - E.Kennett
polski senior - Czerwiński lub Piszcz
zagr senior - Suchanek , lub Darkin (jeżeli wróci do dyspozycji startowej)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4154 Postautor: Talib » 3 stycznia 2006, o 21:06

grzesieck pisze:
mogliby zaprosic Zielonke, z obecnym skladem + 2-och obco z GP (Nicholls + Zagar) mogliby powalczyc z Rzeszowem, Lesznem, Toruniem... ale to tylko w przypadku opcji, ze z e-ligi nie spada po sezonie zadna druzyna, bo w przeciwnym razie watpie zeby ZG chciala ryzykowac.

Też wydaje mi się to w przypadku relegacji Gdańska najrozsądniejszym rozwiązaniem z punktu widzenia e-ligi. Aczkolwiek bardzo poważnie zastanowił bym się również nad kandydaturą Ostrowa lub przynajmniej barażem pomiędzy obiema drużynami.

grzesieck pisze:to oczywiscie tylko takie gadanie, zdaje sobie sprawe, ze cos takiego na 99% nie bedzie miec miejsca, wg mnie e-liga poprostu pojedzie w 7-druzynowym skladzie.

Tak by wypadało, ale wcale się nie zdziwię jeśli tym ósmym będzie Gdańsk lub warunkowo dopuszczony Gdańsk lub może Gdańsk pod kolejną nową nazwą. W sumie wygodna opcja i tak powiększamy e-ligę, więc co za różnica kim jeździsz skoro i tak zleci tylko Gdańsk... przepraszam ósma drużyna. A meczów więcej niż w siódemkę.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#4155 Postautor: jas » 3 stycznia 2006, o 21:22

Talib pisze:
grzesieck pisze:

Też wydaje mi się to w przypadku relegacji Gdańska najrozsądniejszym rozwiązaniem z punktu widzenia e-ligi. Aczkolwiek bardzo poważnie zastanowił bym się również nad kandydaturą Ostrowa lub przynajmniej barażem pomiędzy obiema drużynami.

grzesieck pisze:to oczywiscie tylko takie gadanie, zdaje sobie sprawe, ze cos takiego na 99% nie bedzie miec miejsca, wg mnie e-liga poprostu pojedzie w 7-druzynowym skladzie.

Tak by wypadało, ale wcale się nie zdziwię jeśli tym ósmym będzie Gdańsk lub warunkowo dopuszczony Gdańsk lub może Gdańsk pod kolejną nową nazwą. W sumie wygodna opcja i tak powiększamy e-ligę, więc co za różnica kim jeździsz skoro i tak zleci tylko Gdańsk... przepraszam ósma drużyna. A meczów więcej niż w siódemkę.

tylko szczerze mowiac, to ja nie widze zadnego powodu, dla ktorego Zielona mialaby otrzymac miejsce w elidze. Ostrow, jesli by sie uprzec, jak najbardziej - walczyli o miejsce w lidze wlasnie z Gdanskiem i wydaja sie byc naturalnym kandydatem na zastepstwo. ale Zielona :shock: , zajela 8me miejsce, zleciala z hukiem, byla od Wybrzeza gorsza i nie widze podstaw na ktorych mialaby sie w elidze znalesc.

ale pewnie i tak, w elidze bedzie 7 druzyn, bo chyba ani Ostrow ani Zielona nie przejawiaja checi zajecia wakatu
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#4156 Postautor: grzesieck » 3 stycznia 2006, o 21:24

Talib pisze:Aczkolwiek bardzo poważnie zastanowił bym się również nad kandydaturą Ostrowa lub przynajmniej barażem pomiędzy obiema drużynami.

z tego co czytalem CHYBA na forum ostrowskim to Iskra nie chce jezdzic w e-lidze, nie w tym sezonie. Plan przed minionym sezonem byl taki, ze najwyzszka klasa rozgrywkowa za 2 lata i wydaje mi sie, ze wlasnie tej opcji beda sie trzymac.

Talib pisze:Tak by wypadało, ale wcale się nie zdziwię jeśli tym ósmym będzie Gdańsk lub warunkowo dopuszczony Gdańsk lub może Gdańsk pod kolejną nową nazwą. W sumie wygodna opcja i tak powiększamy e-ligę, więc co za różnica kim jeździsz skoro i tak zleci tylko Gdańsk... przepraszam ósma drużyna. A meczów więcej niż w siódemkę.

Gdansk moze zostal warunkowo dopuszczony ale moze sie okazac, ze nie maja pieniedzy zeby wystartowac, a w ogole to nawet jesli zostanie dopuszczony to wydaje mi sie, ze w ogole nie ma sensu zeby jechali w e-lidze, bo z tym skladem jaki maja obecnie to ich bilans po zakonczeniu sezonu zasadniczego bedzie wygladal mniej wiecej tak:

8. Wybrzeze Gdansk 14 0 -400
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4157 Postautor: $korzen$ » 3 stycznia 2006, o 21:55

Holly pisze:zagr senior - Suchanek , lub Darkin (jeżeli wróci do dyspozycji startowej)

Holly to serio czy na zarty :shock: ? Czy ty uwazasz ze Suchanek bylby wzmocnieniem, bo o takowych chyba rozmawiamy ? Przypomne ze w Elite league w 7 meczach "wykrecil" srednia 0,333 pkt/bg. W lidze czeskiej rowniez zadna rewelacja, w 7 meczach 1,750 pkt/bg, dla porownania lepsze srednie osiagneli min. Pietrzyk,A.Dryml,Svab czy Stancl. Jedyne co za nim przemawia to dobre wyniki w rozgrywkach juniorskich, ale dla mnie to zadne wzmocnienie. Jezeli chodzi o Darkina, tutaj myslalem ze padne, Elite League 1,471, gorzej niz Kim Jansson czy Pulpet. W Szwecji nie startowal, a wyniki w rodzimej lidze sobie juz darowalem. Daj spokoj Holly, patrzac realnie jedynym obco, ktory w razie klopotow cokolwiek gwarantuje jest Gjedde, ktory w EL osiagnal swietna srednia 2,128 (Lepiej niz Sulivann czy
Norris !), w Szwecji jedyne 1,321. Nie oklamujmy sie, to jedyny zawodnik ktorego warto zakontraktowac jezeli chodzi o obco, cos tam jedzie jeszcze Henning Bager, ale to taka sama mizeria jak Darkin czy Suchanek. Co do krajowcow, Czerwinki-Jablonski-Piszcz. Reszte bym sobie darowal.

Holly

#4158 Postautor: Holly » 3 stycznia 2006, o 22:37

Nie ma co patrzeć na średnie z innych lig , tylko możliwości i poziom sportowy zawodników.
Darkin jeździł bardzo dobrze w 1 lidze w Polsce i napewno jest dużo lepszy od tych co wymieniłeś.
Suchanka widziałem w IMŚJ , zajął drugie miejsce po Kasprzaku i jechał bardzo dobrze zostawiając na sobą Miedzińskiego , Hliba czy Kleche.
A wieć nie mów że to mizeria , bo taki Bager to dopiero cienias.
Średnia z Anglii nie jest wogóle porównywalna co do jazdy zawodnika w Polsce , zreszta przypomij sobie średnią Jespera z Anglii i Lublina.

A Jabłońscy to kompletne nieporozumienie !

Przypominj sobie wyniki z sezonu 2004 jak do Lublina przyjeżdżał Gdańsk , ile to punktów robił Jabłoński w Lublinie.

Awatar użytkownika
Faraon

#4159 Postautor: Faraon » 4 stycznia 2006, o 11:08

Czy w związku z tym, że Wybrzeże ma zostać zdegradowane z ekstraligi to w naszej będzie jeździło dziewięć zespołów? Z naszego punktu widzenia awans Zielonej czy Ostrowa nie byłby chyba taki zły, w końcu to jeden silny rywal mniej.

Jeśłi chodzi o ewentualne wzmocnienia, to dziś w nocy śniło mi się, że mieliśmy w składzie K. Jabłońskiego, co jednak nie oznacza, że jestem zwolennikiem tego zawodnika, przeciwnikiem zresztą też nie.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4160 Postautor: kdsz » 4 stycznia 2006, o 11:19

A ile robił Sasza podczas spotkań w Lublinie?
Przypomnę - rok 2003, mecze z Unią Tarnów:

18.07. 4 S.DARKIN 0 (0,0)
10.08. S.DARKIN 3 (1,1,1,wu)

Przeszło Ci?

Holly

#4161 Postautor: Holly » 4 stycznia 2006, o 11:59

04.09.2005 Lotos - Falubaz - Åšwist 3 pkt
21.09.2005 Falubaz - Lotos - Åšwist 2 pkt

zmieniłeś zdanie co do Śwista ?

Danio

#4162 Postautor: Danio » 4 stycznia 2006, o 12:07

Dajcie spokój chłopaki- przecież wiadomo że każdemu czasami mecze jakieś nie wychodzą i to jest uzależnione od wielu czynników nie koniecznie od samego żużlowca. Jeżeli chodzi o Sasze Darkina to fakt jest taki że Darkin miał bardzo poważny wypadek i zdaje się ze w dalszym ciągu jeszcze nie jest w pełni zdrowy więc temat jego nie powinien istnieć dopóki nie wróci na tor i pokaże czy ma formę :!:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4163 Postautor: kdsz » 4 stycznia 2006, o 12:07

Proponuję przytoczyć spotkania Śwista w Lublinie, jak ja to zrobiłem w przypadku Darkina. Zresztą sam to zrobię:

Baraż o e-ligę Lublin-Zielona Góra 10.10.2004
P.ÅšWIST 14 (3,3,2,3,2,1)

Holly

#4164 Postautor: Holly » 4 stycznia 2006, o 12:33

Co z tego że Darkin pojechał kiedyś mecze słabo na naszym torze ?

19.10.2003 mecz barażowy o awans do ekstraligi :
Wybrzeże - Unia Tarnów

5.S.Darkin (3,2,1,3,3) 12pkt

ja chce jedynie udowodnić że na chwile obecną jest to (oczywiście jak podkreślałem jeżeli dojdzie do siebie po kontuzji) najlepszy możliwy zawodnik zagraniczny OBJEŻDŻONY W POLSKIEJ LIDZE ! co bardzo ważne.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4165 Postautor: kdsz » 4 stycznia 2006, o 12:50

Holly.... Nasz zespół połowę spotkań będzie rozgrywał przy Zygmuntowskich a nie przy Długich Ogrodach, więc co się tak uparłeś na te gdańskie porównanie?

Wolni do łyknięcia: Gjedde, Chrzanowski, Czerwiński, Ermolenko, Kenett i ew. Schlein jako nr 8/16. Darkin może wcale nie wystąpić w sezonie 2006, a nawet jeśli będzie zdrowy, to chyba nikt nie jest w stanie zagwarantować, że po kontuzji dojdzie do przyzwoitej formy sportowej. Można oczywiście z nim podpisać za darmo i bez gwarancji startów, ale czy nie lepiej dla Saszy byłoby zacząć od II ligi?

rob7
Senior

#4166 Postautor: rob7 » 4 stycznia 2006, o 13:16

zakontraktowanie Czerwińskiego i Piszcza w zasadzie zamykałoby temat budowania składu, Z-G prawdopodobnie pojedzie w e-lidze (Smoleń i Dowhan o to zadbają) a Gdańsk nawet z Lotosem nie zbuduje już drużyny
(dlatego trzeba podpisać z Piszczem i Czerwińskim żeby Gdańsk z nimi nie podpisał) natomiast trzeba postawić na szkolenie własnych juniorów
bo w sezonie 2007 na 99% jako junior będzie mógł jechać zawodnik z polskim paszportem

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#4167 Postautor: Jaga » 4 stycznia 2006, o 13:23

kdsz pisze:Wolni do łyknięcia: Gjedde, Chrzanowski, Czerwiński, Ermolenko, Kenett i ew. Schlein jako nr 8/16.

On juz zapowiedział że w 1 lidze nie wystartuje tylko e-liga więc ta opcja odpada i pewnie on wyląduje w mojrzeszowie ... szkoda go :?
kdsz pisze: Darkin może wcale nie wystąpić w sezonie 2006, a nawet jeśli będzie zdrowy, to chyba nikt nie jest w stanie zagwarantować, że po kontuzji dojdzie do przyzwoitej formy sportowej. Można oczywiście z nim podpisać za darmo i bez gwarancji startów, ale czy nie lepiej dla Saszy byłoby zacząć od II ligi?

Saszy narazie można zyczyć wiele zdrowia i oby wrócił na tor a pewnie wróci i mam nadzieje że będzie jeszcze ludziom dawał tyle radosci co kiedyś :D
A co do Twojej wizji zakontraktowania to mysle że pomysł nie głupi ;)
Tylko co prezesura na to ? 8)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4168 Postautor: bkapusta » 4 stycznia 2006, o 13:27

Jak dla mnie sprawa prosta potrzebny jest senior do uzupelnienia [Czerwinski, Piszcz, ew.obco] i mlodziak [junior obcokrajowiec, w ostatecznosci ktos 21-32 lata, moze byc Jelen]. Jesli fundusze pozwalaja to dwoch mlodziakow.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Davv
Kadrowicz

#4169 Postautor: Davv » 4 stycznia 2006, o 13:27

rob7 pisze:(...) w sezonie 2007 na 99% jako junior będzie mógł jechać zawodnik z polskim paszportem

a czy w sezonie 2006 nie może ?

rob7
Senior

#4170 Postautor: rob7 » 4 stycznia 2006, o 13:38

oczywiście że w sezonie 2006 może ale w 2007 będzie mógł jechać jako junior zawodnik wyłącznie z polskim paszportem (99%) więc ten sezon należy potraktować jako przejściowy i szkolić, szkolić...

Danio

#4171 Postautor: Danio » 4 stycznia 2006, o 13:41

Zbliża się sobota :D ciekawe czy nasi działacze planują jakąś konferencje bo to ostatnio stało się u nas modne :D Chciałbym żeby wkońcu podpisał Czerwiński u nas i temat składu TŻ-u będzie zakończony :!: Szkoda że tylko nie będzie żadnego seniora z Lublina ale mówi się trudno skoro Jeleń, Piszcz dalej nie zeszli na ziemię. Piszczo pewnie pójdzie do gdańska do I ligi bo napewno na to liczy.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#4172 Postautor: wojtas » 4 stycznia 2006, o 14:05

Ciekawostka - tym razem z forum Krosna:

grzesiek-krosno pisze:
bosman pisze:Zobaczymy jakie zarzad pffuu Kazimierz sprawi nam jeszcze niespodzianki.

Najblizsza moze byc w tym tygodniu (najblizsze dni) bo Kazek pojechal do Rzeszowa przeprosic Rafała i dac mu czesc kasy i Rafał podarł kontrakt z Lublinem

Nie radze traktowac powaznie, bo zadne to sprawdzone zrodlo, po prostu jakis koles napisal. Watpie tez aby nasi dzialacze byli Wilkiem zainteresowani, podobno minal czas przecietniakow w Lublinie 8)
Obrazek

Holly

#4173 Postautor: Holly » 4 stycznia 2006, o 14:28

Rafał WIlk ? to jakaś parodia , uważam że ostatnio zbyt wielu forumowiczów dyskutuje o cienkich bolkach :D
Godni dyskusji sÄ… jednynie zawodnicy o renomie a nie wafle z trzeciego rzutu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4174 Postautor: Gelo » 4 stycznia 2006, o 14:48

Holly pisze:Rafał WIlk ? to jakaś parodia , uważam że ostatnio zbyt wielu forumowiczów dyskutuje o cienkich bolkach :D
Godni dyskusji sÄ… jednynie zawodnicy o renomie a nie wafle z trzeciego rzutu.

Potwiredzam - tylko dostrzegam odrobinÄ™ niekonsekwencji - skoro wafle trzeciego rzutu sÄ… niegodni dyskusji - to skÄ…d u Ciebie propozycja Darkina?