Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4126 Postautor: bkapusta » 3 stycznia 2006, o 13:47

Gelo pisze:
rob7 pisze:tylko ze przy problemach Gdańska, najprawdopodobniej trzy drużyny awansują do powiększonej e-ligi więc nie ma sensu ładować kasy w poważne zmocnienia, poważne wzmocnienia i poważna kasa to będzie potrzebna po ewentualnym awansie nawet z trzeciego miejsca

A jesteś pewny, że my z obecnym składem wygramy walkę o 3 miejsce z Gorzowem, Rybnikiem i Grudziadzem? Bo ja za to głowy nie dam.

Gorzow to moze byc powazny rywal[chociaz stracil niezlych juniorow]. Grudziac tez moze namieszac... Natomiast pokico jestem spokojny o Rybnik. Na dzien dzisejszy sa slabsi jak w ostatnim sezonie [brak Czerwinskiego] a liga jest mocniejsza. Traca tez atut juniorow. Teraz, w przeciwienstwie do sezonu 2005, Lublin, Zielona i Ostrow ma porownywalnych/lepszych.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

rob7
Senior

#4127 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2006, o 13:48

pewności nie mam ale żaden skład niczego nie gwarantuje o czym przekonali się w poprzednim sezonie W Cz-wie jednak właściwe gospodarowanie środkami finansowymi jest też potrzebne a jak w tym sezonie nadarza się okazja awansować i nie przepłacać to czemu nie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4128 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 13:56

Obawiam się że "nie przepłacać" i "awansować" to wzajemnie sie wyklucza. Raz nam sie udało przecietnym składem dojść do barażu - ale jak to sie stało - nikt chyba nie wie - łącznie z harrym. Nasz obecny skład wydaje sie mocny, ale ma za dużo niewiadomych. Dla mnie wypuszczenie go do walki z Gorzowem, Grudziądzem i Rybnikiem to ryzyko. A my ryzykować "nie przepłacaniem" nie możemy - musimy awansować za wszelką cenę i już. Wszystkie środki są do tego dobre. Jak mamy zaoszczędzić (tylko pozornie) i potem wylądować na 4 miejscu - to lepiej od razu poszukać gałęzi i sznurka.

rob7
Senior

#4129 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2006, o 14:26

tylko że na rynku nie ma już wolnych zawodników o których warto toczyć
boje, Chrzanowski podpisze w e-lidze jeszcze Rzeszów, Wrocław, Częstochowa nie zakończyli budowania drużyny
cytat
"Klub winien jest pieniÄ…dze również „Chrzankowi”, ale ten potwierdziÅ‚, że nikt nawet nie próbowaÅ‚ rozmawiać z zawodnikiem. Gdy Wybrzeże nie otrzyma licencji na starty w ekstralidze, Chrzanowski stanie siÄ™ wolnym zawodnikiem. On sam nie wierzy w start Lotosu w najwyższej klasie rozgrywkowej. Otrzymuje wciąż wiele ofert startów w klubach ekstraligowych, a chÄ™tny klub bÄ™dzie mógÅ‚ nabyć zawodnika bezpÅ‚atnie."

Danio

#4130 Postautor: Danio » 3 stycznia 2006, o 14:28

Sądze że nasi działacze dobrze wiedzą że muszą jeszcze jednego dobrego zawodnika zakontraktować, ale widzę że niektórzy nie doceniają Rybnika a Grudziądz wręcz przeceniają! Dla mnie Rybnik jest lepszy od GKM-u! W Grudziądzu nie mają Obco dobrego oraz żadnego z juniorów! przyzwoicie punktujących a "odpady" z extraligi nie robia na mnie wrażenia. Jeszcze w odrodzenie Krzyżaniaka jakoś mogę uwierzyć i solidne punktowanie Staszka, Fijałka ale Robak i Bajerek z pewnością solidnie punktować nie będą, bo pierwszy to tylko zawodnik toru w Bydgoszczy a Bajerek już miał tyle szans odbudowywania że to stało się żałosne ciągłe liczenie na niego. A I liga w tym roku wcale nie jest taka słaba :!:

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4131 Postautor: Speedway » 3 stycznia 2006, o 14:49

To prawda, Rybnik bedzie pewnie mocniejszy od Grudziądza i Gorzowa. Mają młody, ambitny i perspektywiczny zespół. Druchniak i Pawlaszczyk robią błyskawiczne postępy i czuję że nie dadzą się zagranicznym juniorom. Obco też są u nas nowi i zechcą sie w Polsce wypromować

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4132 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 14:55

Tak gwoli ścisłości - Rybnik również nie ma obcokrajowca, który na kimkolwiek zrobiłby wrażenie. A jak odejdzie Czerwiński, a Poważny "utrzyma formę z drugiej części sezonu" to moim zdaniem są słabsi od Grudziądza.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4133 Postautor: kilar » 3 stycznia 2006, o 15:29

Nie ma znaczenia, czy RKM jest gorszy, czy Grudziadz. Najwazniejsze jest to, ze na ich terenie bedzie ciezko wygrac i trzeba jeszcze kogos "dorzucic" do skladu. Postwilbym na Czerwinskiego, ktory nie dosc, ze oslabilby rywala, to jeszcze moglby sie okazac dla nich katem w bezposrednim meczu w Rybniku.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4134 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 16:03

Z tym byciem katem róznie bywa - ani Knapp ani Piszcz w naszych barwach nie byli katami Grudziądza - tak naprawdę to ostatnio tylko Kłopotowi i Pietraszce się udało. Ale nie ma reguły. Chrzanowski jest po prostu pewniejszy i lepszy.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4135 Postautor: Dobromir » 3 stycznia 2006, o 17:18

Ja osobiście byłem przeciwny kontraktowaniu kolejnych seniorów ale niebiosa nam sprzyjają. Wybrzeże poleciało i nie pozostaje nic innego jak wywalczyć 3 lokate i mamy ekstralige. Taka szansa wejścia z 3 lokaty może sie już nie powtórzyć więc trzeba awansować ZA WSZELKĄ CENĘ!!!! tym bardziej że i tak nas to będzie mniej kosztowało niż Zieloną czy Ostrów.

Na papierze mamy obecnie skład na 3 miejsce ale najbardziej obawiam się gorzowa.Mają niezłych obcokrajowców nie wiadomo co pokaże Brzozowski, Paluch swoje pojedzie na własnym torze będą bardzo mocni a znając Gorzów to pewnie sprawią jakąś niespodzianke na wyjeździe ( oby nie u nas)

ReasumujÄ…c potrzebny nam jest jeszcze jeden klasowy senior i basta!!

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#4136 Postautor: Nazir » 3 stycznia 2006, o 17:18

Gelo pisze: (...) Nasz obecny skład wydaje sie mocny, ale ma za dużo niewiadomych. Dla mnie wypuszczenie go do walki z Gorzowem, Grudziądzem i Rybnikiem to ryzyko (...).

A jesteś pewien dobrej postawy Robaka, Fijała, Krzyżaka, Bajera, Fencla, Madsena, Linharta, Gafurowa, Harissa, Gizatulina, Ruuda, Nermarka, Klingberga i Flisa oraz reszty ich kolegów startujących w wymienionych przez ciebie klubach???

Ryzyko jest wpisane w procedurę kontraktowania zawodników, uwolnienie rynku jeszcze bardziej to ryzyko zwiększyło. Jest wielu żużlowcow, którzy sporadycznie lub wogóle w Polsce nie startowali ponadto nie wiadomo jak e-ligowe "odpady" pojada w mocnej jak nigdy dotąd I lidze.

Tak więc Gelu wydaje się, że nie tylko skład TŻ ma dużo niewiadomych...

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#4137 Postautor: wojtas » 3 stycznia 2006, o 17:25

Nazir pisze:Ryzyko jest wpisane w procedurę kontraktowania zawodników, uwolnienie rynku jeszcze bardziej to ryzyko zwiększyło. Jest wielu żużlowcow, którzy sporadycznie lub wogóle w Polsce nie startowali ponadto nie wiadomo jak e-ligowe "odpady" pojada w mocnej jak nigdy dotąd I lidze.

Dzieki otwarciu rynku ryzyko to znacznie sie zmniejszylo. Do wyboru jest znacznie wiecej riderow, wiec i ryzyko kontraktowania niewypalu automatycznie maleje. Rok temu ryzykowalismy z PietraszkÄ… i nie wyszlo. Gdyby w tym roku nie otworzyli rynku pewnie mielibysmy Jurczynskiego, a zawodnik ten jest wiekszym ryzykiem niz np. Shields czy Norris, ktorzy nie jezdzili by u nas gdyby nie zmiany przepisow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4138 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 17:28

Gelo pisze: (...) Nasz obecny skład wydaje sie mocny, ale ma za dużo niewiadomych. Dla mnie wypuszczenie go do walki z Gorzowem, Grudziądzem i Rybnikiem to ryzyko (...).

A jesteś pewien dobrej postawy Robaka, Fijała, Krzyżaka, Bajera, Fencla, Madsena, Linharta, Gafurowa, Harissa, Gizatulina, Ruuda, Nermarka, Klingberga i Flisa oraz reszty ich kolegów startujących w wymienionych przez ciebie klubach???

Tak więc Gelu wydaje się, że nie tylko skład TŻ ma dużo niewiadomych...

Flis z tewgo co mi wiadomo pojedzie w Opolu w II lidze - ale to szczegół.
A po drugie przypominam - że my jedziemy o awans do Estraligi - jest to cel deklarowany. Jakoś nie słyszałem, żeby Rybnik, Grudziądz i Gorzów artykułowały takie ambicje

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#4139 Postautor: Nazir » 3 stycznia 2006, o 17:36

Gelu jestem niezmiernie ciekawy jaki skład TŻ Sipma (w kontekscie budowania teamu na awans) satysfakcjonowałby Ciebie?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4140 Postautor: RadeKas » 3 stycznia 2006, o 17:40

Nazir pisze:Gelu jestem niezmiernie ciekawy jaki skład TŻ Sipma (w kontekscie budowania teamu na awans) satysfakcjonowałby Ciebie?

1. P. Karlsson
2. P. Karlsson
3. P. Karlsson
4. P. Karlsson
5. P. Karlsson
6. P. Karlsson
7. P. Karlsson
8. P. Karlsson

:wink: :wink:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Michael

#4141 Postautor: Michael » 3 stycznia 2006, o 17:43

Taki napewno w ktorym nie byloby tylu niewiadomych.

Harris - Karlsson
Shields - Max

To tak na przyklad.
Jak mowil sam Leszek Kepa ze chca postawic ta kropke nad "i" woec gdyby ta kropka byla duza to mysle ze i Gelo bylby spokojniejszy :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4142 Postautor: Cooper » 3 stycznia 2006, o 17:49

Michael pisze:Taki napewno w ktorym nie byloby tylu niewiadomych.

Harris - Karlsson
Shields - Max

To tak na przyklad.
Jak mowil sam Leszek Kepa ze chca postawic ta kropke nad "i" woec gdyby ta kropka byla duza to mysle ze i Gelo bylby spokojniejszy :wink:

Harris, Norris, dla prawdziwego kibica jeden grzyb, nie :?: :wink: :D :twisted:
Ostatnio zmieniony 3 stycznia 2006, o 17:51 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#4143 Postautor: Koper » 3 stycznia 2006, o 17:50

RadeKas pisze:
Nazir pisze:Gelu jestem niezmiernie ciekawy jaki skład TŻ Sipma (w kontekscie budowania teamu na awans) satysfakcjonowałby Ciebie?

1. P. Karlsson
2. P. Karlsson
3. P. Karlsson
4. P. Karlsson
5. P. Karlsson
6. P. Karlsson
7. P. Karlsson
8. P. Karlsson

:wink: :wink:

Zainteresowanych odsylam do tego linka :wink: : http://www.biotechnolog.pl/index.php?id ... &nl_id=232

Michael

#4144 Postautor: Michael » 3 stycznia 2006, o 17:53

Oj no kurde pomylilo mi sie :wink:

Chodzilo oczywiscie o naszego Davida Norrisa :wink:

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#4145 Postautor: Nazir » 3 stycznia 2006, o 18:15

Biorąc za złą monetę to, że w celu awansu kontraktujemy Shieldsa czy Norrisa a nie wymienionych wcześniej Karlssona i Maxa grubo się mylicie. Dla mnie oczywistym jest, że nie możma mieć zastrzeżeń do polityki transferowej (prowadzonej chyba jednak z myślą o awansie) tylko do budżetu, który - jak na takie ambicje - nie jest oszałamiajacy. Mimo nieporównywalnych srodków finansowych jednak nie stoimy na straconej pozycji w konfrontacji z Ostrowem czy Zielona Górą i za to nalezy pochwalić kierownictwo naszej drużyny.

Michael

#4146 Postautor: Michael » 3 stycznia 2006, o 18:35

Na pochwaly bedzie czas po sezonie.

Sam wynik sportowy to nie wszystko jednak.

Musi byc tez stadion i ehhh te dlugi. Oby nie bylo tego co w Gdansku.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#4147 Postautor: Drabol » 3 stycznia 2006, o 18:41

rob7 pisze:tylko że na rynku nie ma już wolnych zawodników o których warto toczyć
boje, Chrzanowski podpisze w e-lidze jeszcze Rzeszów, Wrocław, Częstochowa nie zakończyli budowania drużyny

Wrocław zakończył na kontraktach duńczyków Kennetha Bjerre i Nikolaia Klindta.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4148 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 19:34

Już odpowiadam - obecny skład TŻ jest dla mnie satysfakcjonujący. Jedyne czego mi brakuje to obcokrajowiec z górnej półki. Ale nie można mieć wszystkiego. Dlatego, jeżeli mamy zakontraktować jeszcze trzech zawodników sugeruję, żeby przynajmniej jeden był pewniakiem.

rob7
Senior

#4149 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2006, o 19:45

...a można wiedzieć kto w aktualnym stanie rynku transferowego według Ciebie byłby takim pewniakiem?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4150 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 19:48

rob7 pisze:...a można wiedzieć kto w aktualnym stanie rynku transferowego według Ciebie byłby takim pewniakiem?

można - niestety Chrzanowski