Występy lubelskich juniorów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#376 Postautor: Kubbas » 11 czerwca 2005, o 00:17

!!FOTKI Z POLFINAŁU SK!!
Czekam na opinie co do fotek;]
Dzieki

Pozdrawiam

Davv
Kadrowicz

#377 Postautor: Davv » 11 czerwca 2005, o 01:15

Ja już to kiedyś pisałem, ale już nie mogę. Musze to powtórzyć. Na meczu było to samo. Ileż można krytykować tych chłopaków. To juz jest niesmaczne. Jeżdżą to jeżdżą. Kiepsko to fakt, ale nie trzeba ich tak dołować. Łatwo siąść i tylko mówić, że to robi nie tak i tamto. A może tak łaskawie ruszycie swoje tyłki i skoro wiecie jak powinien jechać pójdziecie na trening i podpowiecie im coś. A co do SK to przecież Wrona nie miał najmniejszych szans w walce ze swoimi przeciwnikami. Po co miał cisnąć i ryzykować kontuzje lub rozpadnięcie sprzętu. Przecież jak by rozwalił motocykl to w Rybniku byśmy jechali w 5. A, że umie jechać pokazał z Opolem w 1 biegu, fakt napewno brak kondycji dał znać o sobie, ale potrafi. Jeśli dostanie jakiegoś kopa to wierzę, że w przyszłym sezonie może powalczyć o miejsce w składzie z Kępą i Klimkiem. Powodzenia chłopaki...

Szacuneczek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#378 Postautor: boxing » 11 czerwca 2005, o 02:05

Po takim "wystepie" Krzyska Wrony trudno go nie krytykowac. "Bezpieczne" starty (zeby sie tylko nie wplatac w jakas afere na pierwszym wirazu), "bezpieczna" jazda - daleko za stawka zawodnikow. Mam wrazenie, ze Krzyskowi brakuje nie tylko talentu, ale i odwagi czy determinacji. Ten chlopak tylko jezdzi, ale nie ma serca do scigania. I chyba tez nie ma pomyslu na swoja kariere. Z Opolem "przez czesc wyscigu" pokazal, ze umie jezdzic? To chyba zart. Bylo wystarczajaco duzo miejsca po szerokiej, zeby objechac slabiutkiego Jedrzejkiewicza, to pociagnal i wyszedl na prowadzeniu z pierwszego luku. A potem zabraklo mu nie tyle sily w rekach, ile odwagi, bo za plecami jechali szybsi od niego Sekula i Dominiczak. Dla mnie to wygladalo tak, ze po prostu odpuscil nie wiedzac, czy czasem ktos nie jedzie "niebezpiecznie blisko" za jego plecami. Powalczy w przyszlym roku o sklad z Rafalem Klimkiem? To tez zart. DJrafixowi nie brakuje na razie odwagi ani ochoty do scigania. Krzysiek "sie tylko wozi" a chyba nie bardzo wie jak cala sprawe zakonczyc. A scigac sie nigdy nie bedzie. Smutne to ale prawdziwe. Jezeli znajdzie sensowny sposob na zycie i prace zawodowa, to bedzie mogl robic to co lubi, czyli jezdzic z amatorami bez wielkiej presji czy ostrego, ryzykownego scigania. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#379 Postautor: DonKamizi » 11 czerwca 2005, o 02:10

Davy...proszę Ciebie...otwórz oczy.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#380 Postautor: czaszka » 11 czerwca 2005, o 10:09

Davv pisze:A, że umie jechać pokazał z Opolem w 1 biegu, fakt napewno brak kondycji dał znać o sobie, ale potrafi.

:shock: :shock: Nie oszukujmy się, pozostała trójka wyszła tragicznie ze startu, a on tylko średnio-źle :wink: :lol: Chłopak bez jakichkolwiek perspektyw, bez ikry do tego sportu. Mam nadzieje że przemęczy się jeszcze tylko do końca tego sezonu i da sobie spokój, póki jeszcze nie odniósł żadnej poważnej kontuzji :? Byłem na egzaminie jak Krzycho zdawał licencje, prezentował się dokładnie jak teraz, praktycznie żadnych postępów :? Porównanie do Klimka też troche śmieszne, na każdym treningu razem jeżdżą i widać jak się Krzysio z nim "ściga" :lol: :lol:

Pozdro.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#381 Postautor: ravajas » 11 czerwca 2005, o 10:48

pozwolę sobie również dorzucić węgla do pieca ws. meczu z Opolem. Nie wymagam od naszych juniorów doświadczenia, ale zdrowy rozsądek i logika podpowiadała, że Dominiczak powinien był ciąć Sekulę do krawężnika, a nie jechać swoim torem. Poza tym oglądając wyścigi z udziałem Wrony próbowałem się wczuć w jego rolę. Pierwszą myślą jaka przyszła mi do głowy to dojechani do mety o nazwie ŻUŻEL. Nie jest to złośliwość, ale raczej dobra rada. A opowiadanie "to sam wsiądź na motor i jedź jak taki jestes mądry" też mnie nie przekonują. Bo w mojej pracy zawodowej, moim "motocyklem" jest aparat fotograficzny, i - ponieważ chcę się tym zajmowac - "ujeżdżam go" bardzo skutecznie i efektywnie. Więc sprawa jest prosta: jeśli ktoś chce być Żużlowcem to nim będzie, a jesli ktoś nim nie jest to tylko dlatego, że nim nie chce być. Ja nie chcę. I dlatego nie blokuję nikomu miejsca w składzie.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#382 Postautor: Fork » 11 czerwca 2005, o 11:28

Davv pisze:Ja już to kiedyś pisałem, ale już nie mogę. Musze to powtórzyć. Na meczu było to samo. Ileż można krytykować tych chłopaków. To juz jest niesmaczne. Jeżdżą to jeżdżą. Kiepsko to fakt, ale nie trzeba ich tak dołować. Łatwo siąść i tylko mówić, że to robi nie tak i tamto. A może tak łaskawie ruszycie swoje tyłki i skoro wiecie jak powinien jechać pójdziecie na trening i podpowiecie im coś. A co do SK to przecież Wrona nie miał najmniejszych szans w walce ze swoimi przeciwnikami. Po co miał cisnąć i ryzykować kontuzje lub rozpadnięcie sprzętu. Przecież jak by rozwalił motocykl to w Rybniku byśmy jechali w 5. A, że umie jechać pokazał z Opolem w 1 biegu, fakt napewno brak kondycji dał znać o sobie, ale potrafi. Jeśli dostanie jakiegoś kopa to wierzę, że w przyszłym sezonie może powalczyć o miejsce w składzie z Kępą i Klimkiem. Powodzenia chłopaki...

Szacuneczek

Wlasnie, ja nie mowie ze on bedzie jakims rickardssonem ale przynajmniej oszczedzcie chlopakowi tych zalosnych wypowiedzi. Bo napewno mu to nie pomoze :wink:
Pamietam jak kazdy chcial zeby Dzik jezdzil u nas w tym roku, a po czwartkowym wystepie widac ze 2 liga to nie to samo co 1 liga i ekstraliga, wiec jezeli Dzik robi komplet w meczu ze slabiutka Polonia Pila , to... ciekawe ile zrobil by punktow w tym meczu K.Dominiczak, lub inni nasi juziorzy ?
trening czyni mistrza.

Davv
Kadrowicz

#383 Postautor: Davv » 11 czerwca 2005, o 11:47

Chyba niepotrzebnie zaczynałem temat bo odnioslo to odwrotny do zamierzonego efekt. Kolejna fala krytyki. :cry: Tak jak napisał Fork, nie oczekujmy od niego jazdy za sezon w GP. Ważne, że jeździ i znosi uwagi takich typków jak wy. Niewielu chyba by dało radę (Sz.B.) Chłopak jeździ to niech jeździ. Rozumiem, że krytyka to rzecz normalna, ale nie to co wy robicie. Ja nie każe nikomu siadać na motor i jechac za Wrone. Ale skoro wiecie co robi źle to podopowiedzcie mu jak ma robić lepiej. To tyle. Więcej juz nie poruszam tematu...

Szacuneczek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#384 Postautor: papi » 11 czerwca 2005, o 11:59

myśle, że racja leży pośrodku. Z jednej strony zgadam się z głosami, że Krzysiek nie jest i nigdy nie bedzie dobrym żużlowcem, bo sie po prostu boi jazdy i stąd głosy krytyki. Jednak z drugiej trzeba zauwazyc, ze na dobrą sprawe nie mamy innych juniorow (bo Szymon chyba faktycznie dal sobie spokoj), a ktoś musi jezdzic, tyle że Wrona tak naprawde nigdy nie był zawodnikiem, ktory mial miejsce z skladzie i nie mial okazji do jazdy :roll: . Moim zdaniem w tym sezonie lepiej wstrzymać się z głosami krytyki, a miejmy nadzieje, że za rok postawa tego zawodnika bedzie tylko niemilym wspomnieniem :wink:

Pebas
Szkółkowicz

#385 Postautor: Pebas » 11 czerwca 2005, o 14:06

A kto to jest Wrona? To nie jest żubr żeby go trzymać pod ochroną :!: Jeździ i jest osobą publiczną i każdy ma prawo, żeby wypowiedziec się na temat jego jazdy. Jak go tak słowa bolą niech zajmie się nauką. Ja twierdze, że Wrona dobrym zawodnikiem nie będzie. W biegu z Opolem wyszedł na pierwszą pozycję dzięki dobremu motocyklowi. A potem spadł do tyłu bo po prostu nie ma siły. I nie mówcie, że nie ma dobrego silnika. On po prostu nie trzyma gazu.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#386 Postautor: sadychor » 11 czerwca 2005, o 14:21

A ja to opiszę obrazowo, Lucki'ego 73 wcieło :wink: , więc ja to zrobię. Otóż lubię grać na akordeonie. Ni cholery nie umiem, ale lubię. Jednak nie robię tego publicznie, ponieważ w pierwszej minucie to ludzi śmieszy, a potem zaczyna poważnie wkurzać. Na recital nie mam szans, bo ludzie ,którzy zapłaciliby za bilety, rozzłoszczeni wepchneliby mi ten akordeon tam, gdzie normalnie się nie mieści. Żadna kapela też mnie nie zatrudni, powód jak poprzednio. Na Krakowskim amatorsko też bym nie pograł. Więc zostaje mi tylko koncertowanie z dala od ludzkich siedlisk i oczu, i nienarażanie się na krytykę, wyszydzanie itp. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#387 Postautor: kilar » 11 czerwca 2005, o 14:43

K.Wrona jakby zaczal codziennie trenowac po 1,5-2 h, to z czasem by sie wyrobila w nim technika, z ktora w tym momencie jest tragicznie. Ma duze problemy z pokonywaniem lukow, czesto lezy pod zegarem, no to jak tu wymagac, zeby zaczal zdobywac po te 2-3pt w meczu. Niestety umiejetnosciami to on nie grzeszy i jego kariera rozwija sie przez to bardzo mizernie..bedzie mu jeszcze trudniej, bo wiek juniorski sie konczy, w ktorym praktycznie nic nie osiagnal, a potem (jezeli wogole bedzie jezdzil) to z seniorami bedzie walczyl chyba tylko o to by go nie zdublowali :|
Dlatego jezeli chce jeszcze wyjsc jako tako z twarza, to musi wziac sie do roboty, bo w przeciwnym razie to niech sobie da spokoj z zuzlem, bo sie jeszcze nabawi jakies groznej kontuzji i wogole bedzie klapa.

Pozdro

JAG
Senior

#388 Postautor: JAG » 11 czerwca 2005, o 14:55

Fork pisze:Pamietam jak kazdy chcial zeby Dzik jezdzil u nas w tym roku, a po czwartkowym wystepie widac ze 2 liga to nie to samo co 1 liga i ekstraliga,

dlaczego generalizujesz??ja np nigdy nie chciałam Dzika.każdy choc troche rozgarniety kibic zdaje sobie sprawe z róznic o których piszesz.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#389 Postautor: Cooper » 11 czerwca 2005, o 16:12

patryk kilar pisze:K.Wrona jakby zaczal codziennie trenowac po 1,5-2 h, to z czasem by sie wyrobila w nim technika, z ktora w tym momencie jest tragicznie. Ma duze problemy z pokonywaniem lukow, czesto lezy pod zegarem, no to jak tu wymagac, zeby zaczal zdobywac po te 2-3pt w meczu. Niestety umiejetnosciami to on nie grzeszy i jego kariera rozwija sie przez to bardzo mizernie..bedzie mu jeszcze trudniej, bo wiek juniorski sie konczy, w ktorym praktycznie nic nie osiagnal, a potem (jezeli wogole bedzie jezdzil) to z seniorami bedzie walczyl chyba tylko o to by go nie zdublowali :|
Dlatego jezeli chce jeszcze wyjsc jako tako z twarza, to musi wziac sie do roboty, bo w przeciwnym razie to niech sobie da spokoj z zuzlem, bo sie jeszcze nabawi jakies groznej kontuzji i wogole bedzie klapa.

Pozdro

Akurat technike to on ma nienajgorsza, calkiem plynna jazde prezentuje ostatnio. Problem to raczej brak pary w lapach i klapanie gazem w polowie prostej.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#390 Postautor: papi » 11 czerwca 2005, o 16:18

dokładnie, technike to od kiedy pamietam mial nienaganną. Wiraże umie pokonywać dosyć płynnie tylko co z tego skoro boi się szybkości, siły też chyba zbyt dużo nie ma. Może dlatego dostał na urodziny karnet na siłke :roll: :lol: no, ale miałem nie krytykować to więcej nie mówie :wink:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#391 Postautor: Apocalips » 23 czerwca 2005, o 19:31

zakoÅ„czonej przed chwilÄ… 3. rundzie MÅ‚odzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski w Rybniku najlepsza okazaÅ‚a siÄ™ drużyna tarnowskich „Jaskółek”. Drugie miejsce zajÄ™li gospodarze, a trzecie juniorzy Marmy Polskie Folie Rzeszów.
Poniżej prezentujemy wyniki dzisiejszych zawodów.
Szczegółowa relacja wkrótce na naszym portalu.

1. UNIA TARNÓW - 23
7. Marcin Rempała (2,2,3,3) 10
8. Maciej Ciesielski (-,-,2) 2
9. Grzegorz Dzik (1,-,-) 1
R3. Janusz Kołodziej (3,2,3,2) 10

2. RKM RYBNIK - 21
1. Patryk Pawlaszczyk (2,1,3,3) 9
2. Marek Szczyrba (3,2,-) 5
3. Michał Mitko (-,-,-) -
R1. Wojciech Druchniak (3,0,2,2) 7

3. MARMA POLSKIE FOLIE RZESZÓW - 15
13. Dawid Stachyra (2,3,0,1) 6
14. Krzysztof Szyszka (-,0,-) 0
15. Marcin LeÅ› (-,-,-) -
R5. Paweł Miesiąc (1,3,1,1,3) 9

4. ZŁOMREX WŁÓKNIARZ CZĘSTOCHOWA - 12
10. Mateusz Szczepaniak (1,3,3,2) 9
11. Przemysław Dądela (0,1,d) 1
12. Damian Romańczuk (0,1,1) 2
R4.

5. KSÅ» KROSNO - 10
4. Jakub Trygar (u/w,-,-,-) 0
5. Krzysztof Bęben (1,1,1) 3
6. Piotr Prucnal (-,-,-) -
R2. Jakub Åšpiewanek (3,2,2) 7

6. TÅ» SIPMA LUBLIN – 9
16. Krzysztof Dominiczak (3,2,1,1) 7
17. Krzysztof Wrona (0,2,-) 2
18.
R6. Adrian Åšmieja (d,0,0) 0

za: http://www.espeedway.pl

Åšmieja na sali :wink: :wink:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Kamil78
Kontakt:

#392 Postautor: Kamil78 » 23 czerwca 2005, o 19:41

No to Śmieja dał czadu, na swoim torze nawet pewnie z Bębnem przegrał. Ja już liczę tylko na świetny występ Jerzego M. w meczu z Ostrowem.

Michael

#393 Postautor: Michael » 23 czerwca 2005, o 19:46

Dlaczego Smieja startowal jako rezerwa a nie reprezentujac nasz klub :?:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#394 Postautor: papi » 23 czerwca 2005, o 20:18

:lol: :lol: :lol: miał być lepszy od Wrony. Jak zobaczyłem jego wyniki to wiedziałem, że może byc tylko gorzej :x Przynajmniej Krzysio się dowartościuje na treningach jak będzie pokonywał Śmieje. Dla Wrony to chyba będzie 1 w życiu zwycięstwo nad zawodnikiem rodem z e-ligi :twisted:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#396 Postautor: czaszka » 23 czerwca 2005, o 20:31

Nie no cudownie :lol: Nawet Krzysiek Wrona zapunktował, a Śmieja.. Szkoda gadać :!: Czekać już tylko na kolejne wzmocnienie pokroju Marcina Bełkota :lol: Teraz to już nie pozostaje liczyć na to że Krzysio Dominiczak w niedziele nie zwali startu tak jak ma to w zwyczaju :wink:

Michael

#399 Postautor: Michael » 23 czerwca 2005, o 21:33

Dzieki Gawrzyku za wyjasnienie.

Juz myslalem ze Dyro nie zglosil go do rozgrywek tak jak kiedys Kacpra :twisted:

pozdro

Siwek Patataj

#400 Postautor: Siwek Patataj » 23 czerwca 2005, o 21:34

A teraz możemy tylko czekać na przygłupawe wyjaśnienie, że w pierwszym starcie rozleciał mu się silnik i nie miał na czym jechać :)

lucki73