Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gabor

#3351 Postautor: Gabor » 15 grudnia 2005, o 12:04

Gelo pisze: Według mnie dorobek punktowy obu w I lidze byłby podobny - różnica na korzyść Śwista to (może) 1-2 punkty.

Wszystko sie zgadza ale zauważ Gelu że 1-2 punkty wiecej dla naszej ekipy to automatycznie 1-2 mniej dla przeciwnika . Czyli mamy róznicę na pozimie 2-4 punktów a przy wyrównanych meczach jakich w tym sezonie na pewno będzie nie mało decydującą o losach całego spotkania .

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3352 Postautor: bkapusta » 15 grudnia 2005, o 12:04

papi pisze:
bkapusta pisze:Z tym Sledziem przegiles ;] Loram, Paluch, Hlib, Pecyna robili lepszy wynik jak Sledz. ;-) A Rajkowski jest tylko jedno miejsce nizej w klasyfikacji ;-) Bez gloryfikowania Darka prosze ;-)

nie gloryfikuje go, ale taka prawda, ze wtedy kiedy druzyna potrzebowala go najbardziej pokazal klase. Srednia ukazuje wynik w przekroju calego sezonu. Chyba kazdy pamieta jego doborek (0,0,0,0) z jednego ze spotkan. Jednak pod koniec sezonu pokazal klase i byl liderem Stali Rzeszow. Do spolki z Kuciapa w krotkim czasie zapewnili awans i tytul MPPK. Natomiast Loram przez wieksza czesc sezonu nie jezdzil, a z wymienionych przez Ciebie krajowców wszyscy prezentuja zblizony poziom - nie mieli lidera, nikt nie wzial na siebie ciezaru w najtrudniejszym momencie. Natomiast co by nie mowic o Sledziu to on jenak ten ciezar udzwignal i mimo fatalnego poczatku sezonu raczej trudno sobie wyobrazic awans Stali bez Darka w skladzie :roll:

Ja wiem, ze Darek duzo zrobil dla Stali z wszystkim sie zgadzam, ale pisanie, ze Gozrow nie mial zawodnika KLASY Darka to jakas pomylka. Bo Gorzow mial ich conajmniej 3. Paluch, Hlib i Loram. A na uparciucha mozna by i do tej klasy zaliczyc Pecyne. Nie chcesz chyba wmawiac ludziom, ze Darek jest zawodnikiem wyzszej klasy jak oni?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3353 Postautor: Gelo » 15 grudnia 2005, o 12:13

Gabor pisze:
Gelo pisze: Według mnie dorobek punktowy obu w I lidze byłby podobny - różnica na korzyść Śwista to (może) 1-2 punkty.

Wszystko sie zgadza ale zauważ Gelu że 1-2 punkty wiecej dla naszej ekipy to automatycznie 1-2 mniej dla przeciwnika . Czyli mamy róznicę na pozimie 2-4 punktów a przy wyrównanych meczach jakich w tym sezonie na pewno będzie nie mało decydującą o losach całego spotkania .

Równie dobrze mogę napisać, ze niech Knapp robi 8 zamiast 6 - i na jedno wyjdzie. Ta różnica - to tylko założenie - nie mam pewności czy słuszne. Nie wiem czy Krzyżaniak jest gorszy od Śwista a jeżeli tak, to o ile. Moze to być i 6 punktów. Ale nei należy tego teraz kalkulować. Krzyżak to zawodnik ekstraligowy, z potężnym doświadczeniem - bywa chimeryczny, ale potrafi wygrać z każdym zawodnikiem na świecie. Jedyny pewnik - jest mniej konfliktowy od Śwista i mógłby z Rempałą tworzyć fajny duet "profesorski".

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#3354 Postautor: Kiry » 15 grudnia 2005, o 12:27

Gelo pisze:Nie do końca ostatni. Niewiele gorszy (jeżeli w ogóle) a z pewnością dużo sympatyczniejszy i normalny jest Krzyżaniak.

A Śledziu jest mega sympatyczny i medialny a psy na nim wieszają niektórzy rodacy-lubelacy i co? Nie ma zasady.
A może pamiętasz jak na początku 90tych przyjechał Apator i "megasympatyczny" Jacuś pokazywał fucki publice i sie caly mecz odgrażał?
To jak jest czy nie jest sympatyczny :lol:
Gelo pisze:W finale Ekstraligi pokonał Rickardssona, długo za sobą wiózł Golloba. Nikt nie powie, że nie umie jeździć. Według mnie dorobek punktowy obu w I lidze byłby podobny - różnica na korzyść Śwista to (może) 1-2 punkty. a za to problemy wychowawcze mielibyśmy z głowy.

A Marek Garsztka objechał wielkiego Hansa w Pile :lol: Objechał a nie wiózł i zostal objechany!!!
Problemy wychowawacze z gościem który dobija pod czterdziestke :lol:
To może on w kryminale powinien siedziec jak taki z niego element.
To nie Mateusz Rutkowski czy ten pływak-kadrowicz co palił ale sie nie zaciągał.
Kibice przykleili Swistowi łatke chama i prostaka i więkoszośc tutaj posługuje się tym frazesem.
A czy on jedyny który użyl mocnych słów gdy dopominał sie o swoje? Czy on pierwszy zmienił klub macieżysty i przeszedł do klubu rywala?

Dajmy spokoj z takim pisanie bo to raczej bez sensu. Ważne jest jak zawodnik jedzie. I właście czasem te 1-2 punkty wiecej mogą zadecydować o zwyciestwie w meczu.

PS Świst jak narazie jest zawodnikiem Zielonej Góry i to oni moga mieć ewentualnie problem :mrgreen:

PS jeszcze ktoś wspominał coś o elokwencji zawodnika. Polsat Sport wiele razy w tym roku prezentował mecze Byków i kilka razy przed kamerami wypowiadał się nasz Jacek Rempała. Ten to dopiero mistrz elokwencji i erudycji :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3355 Postautor: papi » 15 grudnia 2005, o 12:31

bkapusta pisze:Ja wiem, ze Darek duzo zrobil dla Stali z wszystkim sie zgadzam, ale pisanie, ze Gozrow nie mial zawodnika KLASY Darka to jakas pomylka. Bo Gorzow mial ich conajmniej 3. Paluch, Hlib i Loram. A na uparciucha mozna by i do tej klasy zaliczyc Pecyne. Nie chcesz chyba wmawiac ludziom, ze Darek jest zawodnikiem wyzszej klasy jak oni?

nie przecze ze w przeciagu sezonu Paluch, Hib czy Pecyna mogli jezdzic lepiej. Jednak w fazie play-off to oni zawiedli :!: Z Loramem go nie porownuje to jednak inny poziom, jednak trzeba pamietac, że Mark doszedl do druzyny w polowie sezonu, no i to ze byl obcokrajowcem, takze wymagania od niego byly na pewno wieksze niz od Sledzia.
Natomiast jesli porownujemy Sledzia z zawodnikami z Gorzowa to sprawdzilem wyniki z play-off:

Ostrów -Gorzów 50:40
1. K. Pecyna 7 (1*,2,2,2,0)
5. P. Paluch 5 (1*,1,2,1,0)
6. P. Hlib 6 (2*,2,0,1*,1*)

i rewanz Gorzów - Ostrów 42:48
11. Krzysztof Pecyna (1,1*,2,2*,0) 6+2
15. Paweł Hlib (3,2,0,3,3,2) 13
13. Piotr Paluch (1*,3,1,u/w) 5+1

natomiast Sledz:
polfinal w Rzeszowie
9. Dariusz Śledź 9+2 (3,2*,2*,2,0)
i Rybniku:
3. D. Śledź 10+1(2*, 3, 3, 1, 1)

oraz finał:
w Rzeszowie: 11. Dariusz Śledź 9+3 (2',3,1',2,1')
w Ostrowie: 3. Dariusz Śledź 8 (0,2,1,2,3)

licząc z bonusami Darek tylko raz zszedł poniżej 10 punktów w 4 najważniejszych meczach :!: Natomiast z zawodników z Gorzowa tylko raz Hlib przełamał tą granice. Ja nie mowie, ze to sa slabi zawodnicy, ale wlasnie dyspozycja w kluczowych meczach zawazyla ma tym, że to Darek, a nie Paluch i Pecyna bedzie jezdzic za rok w e-lidze :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3356 Postautor: Cooper » 15 grudnia 2005, o 12:43

A ja sie tym razem ciesze, ze nic nie wiem. Czekam sobie cierpliwie do soboty, liczac po cichu na niespodzianke (ale taka prawdziwa, np. Loram, Holta, a nie jakies Swisty). O Shieldsie i Rempale wiedzialem ponad tydzien wczesniej i wcale nie bylo mi fajnie jak czytalem wszystkie te zdesperowane posty i domysly 8)

Do ewentualnego zakontraktowania Swista i Brhela podchodze z dystansem, ale dalbym im kredyt zaufania. Szczegolnie Bo moze sie nam przydac. Jesli chodzi o Swista to taki kontrakt mialby sens w przypadku jednoczesnego podpisania z dwoma dobrymi juniorami zagranicznymi. W razie czego jednego juniora, gdyby Twisty strzelil focha, moznaby przesunac na jego pozycje ( a na dwa starty dac Michaluka). Ciekawi mnie tez czy podpisze Daniel, a jesli tak, to czy satysfakcjonuje go pozycja "8", i na jak dlugo starczy mu cierpliwosci w takiej roli w druzynie... W tym roku nie wystartuje w Szwecji, wiec jazdy mialby nie za wiele...

EDIT:

Na zyczenie skrupulatnego jak zawsze Meeshy dodaje, ze Jelen moze oczywiscie pojsc do Szwecji na maly kontrakt (po 6. kolejce?).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3357 Postautor: Jinxsior » 15 grudnia 2005, o 13:10

Jsli chodzi o Swista to facet chyba ma uraz do Lublina i nie ma mu sie co dziwic.
Zapewne kazdy z was pamieta mecz Motoru z Gorzowem kiedy to Swist nie mial licencji przy sobie i tylko od dzialaczy Motoru zalezalo czy mecz sie odbedzie.Z waidomych przyczyn mecz sie nie odbyl i Motor wygral 40-0 :lol: Swist wtedy znienawidzil nasz kochany klub i jeszcze nie raz zyczyl nam spadku (tak jak my zeszofowi????:lol: )

Moze i go nie lubie, ale jesli podpisal i bedzie robil pkt. to bede bardzo szczesliwy i bede go nosil na rekach.
Tak to sie teraz porobilo ze idoli mamy na sezon, dwa a pozniej odchodza.I trzeba kochac inych.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2005, o 13:29 przez Jinxsior, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3358 Postautor: $korzen$ » 15 grudnia 2005, o 13:13

Cooper pisze:A ja sie tym razem ciesze, ze nic nie wiem. Czekam sobie cierpliwie do soboty, liczac po cichu na niespodzianke (ale taka prawdziwa, np. Loram, Holta, a nie jakies Swisty). O Shieldsie i Rempale wiedzialem ponad tydzien wczesniej i wcale nie bylo mi fajnie jak czytalem wszystkie te zdesperowane posty i domysly 8)

a ja przyznam ze pierwszy raz widze taka solidarnosc na forum, 1/2 dobrze wie kto podpisal ale i tak wszyscy boja sie "pisnac" tych pare wyrazow :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3359 Postautor: Gelo » 15 grudnia 2005, o 13:34

A może pamiętasz jak na początku 90tych przyjechał Apator i "megasympatyczny" Jacuś pokazywał fucki publice i sie caly mecz odgrażał?

Akurat było inaczej. Jacek dostał butelką po wódce z trybun - siedziałem akurat obok gościa który rzucił (trafiła w silnik), po tym jak podciął naszego zawodnika. Po zakończonym biegu, kiedy wszyscy zjechali do parkingu, przejechał jeszcze jedno dodatkowe kółko ostentacyjne pozdrawiając kibiców. - Oczywiscie poleciały kolejne butelki. Wiec albo niedokladnie pamietasz, albo nie byłeś na meczu.
A Marek Garsztka objechał wielkiego Hansa w Pile :lol: Objechał a nie wiózł i zostal objechany!!!
Rickardsson go nie objechał - wiec o co chodzi?
Problemy wychowawacze z gościem który dobija pod czterdziestke :lol:
To może on w kryminale powinien siedziec jak taki z niego element.
To nie Mateusz Rutkowski czy ten pływak-kadrowicz co palił ale sie nie zaciągał.
Kibice przykleili Swistowi łatke chama i prostaka i więkoszośc tutaj posługuje się tym frazesem.
A czy on jedyny który użyl mocnych słów gdy dopominał sie o swoje? Czy on pierwszy zmienił klub macieżysty i przeszedł do klubu rywala?

Łatwo jest mówić. Ale jak Świst będzie wrzeszczał w gabinecie dyra dopominając sie o kasę , chodził po parkingu i podjudzał innych zawodników do strajku - to Ty wtedy sobie bedziesz siedział za klawiaturką mając wszystko w d.... Decyzja o zakontraktowaniu Śwista wcale nie jest łatwa i oczywista.. To zarząd musi przekalkulować czy jego punkty są warte całorocznego użerania się.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#3360 Postautor: Mars » 15 grudnia 2005, o 13:53

analizujac ostatnie posty przewinelo sie mnustwo nazwisk propozycji i napewno cos wejdzie;)ja obstawiam jak ponizej i czekam do soboty POZDRAWIAM

1.Swist(Krzyzaniak)-ktos kto ma pociagnac wynik
2.Shields(Brhel)-sadze ze Czech bedzie rywalizowal o miejsce w skladzie z Australijczykiem i na niego dzialacze postawia w najwazniejszych meczach chyba ze ktos inny zawiedzie)
3.J.Rempala
4.Knapp
5.Nasza niespodzianka (Lepszy od Lorama)
6.junior z czech
7.junior ze szwecji
8.Jeleniewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3361 Postautor: Gelo » 15 grudnia 2005, o 13:55

Eh kurcze chłopaki - ryzykujecie tymi avatarami - Kiry i Shack :twisted:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3362 Postautor: Torsen » 15 grudnia 2005, o 13:55

Z wypowiedzi Kasińskiego, które ukazały się niedawno w LSE można się dowiedzieć (dosłownie, nie trzeba wnioskować), że w Lublinie priorytetem jest zbudowanie ZESPOŁU, rozumianego jako zintegrowana grupa kolegów, która razem trenuje, razem startuje i razem chodzi do knajpy (dobrze, że nie dodał, że razem mają też chodzić do łóżka). Zatrudnienie Śwista miałoby z tą koncepcją tyle wspólnego, co zatrudnienie go do ekipy mającej składać się wyłącznie z wychowanków, albo z członków Mensy.
Z drugiej strony, Kasiński był na forum przez nie byle kogo cytowany jako przeciwnik ściągania do zespołu Czechów, a tymczasem wygląda na to, że podpisał z Brhelem. A zatem albo koncepcji jest wiele, albo zmieniają się one jak w kalejdoskopie, albo wypowiedzi publiczne mają być tylko zasłoną dymną i działa się dokładnie odwrotnie.

Z innej beczki. Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak krowie na miedzy, po kiego grzyba trzyma się w tajemnicy kontrakty już zawarte? Co by wynikło z ujawnienia faktów dokonanych? Ktoś by nam Sullivana sprzątnął sprzed nosa? Bez jaj.
Co innego, jeśli trwają negocjacje, wtedy sprawa jest zrozumiała. W innym wypadku to arogancja i tyle.
A jeśli rzeczywiście prawdą jest, że połowa tutaj zna już wszystkie nazwiska, to do cholery zakończcie tą durną szopkę i napiszcie, kto podpisał kontrakty. A jak nie i nikt nie zamierza tego zrobić, to może warto rozważyć zamknięcie forum do soboty, bo naprawdę szlag może człowieka trafić, jak przebija się przez 100 postów dziennie, a w nich, na zmianę, zakłady i "ja też wiem, ale nie powiem".

garsija

#3363 Postautor: garsija » 15 grudnia 2005, o 14:08

Torsen na prezydenta!!!

Robal666

#3364 Postautor: Robal666 » 15 grudnia 2005, o 14:09

Chciałbym powiedzieć, że napisałem już nazwiska ale moje posty są usuwane więc nie ma sensu pisać cały czas i czekać aż nie usuną. Widocznie klubowi bardzo bardzo zależy aby utrzymać niespodzianki do soboty.Cierpliwego czekania...

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#3366 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 grudnia 2005, o 14:14

Mnie wydaje się że kadra naszego zespołu w sobotę będzie wyglądała następująco

Seniorzy:

Grzegorz Knapp
Jacek Rempała
Piotr Åšwist
Daniel Jeleniewski
Adam Shields
Bohumil Brhel
Rune Holta

Juniorzy:

Maciek Michaluk
Karol Polak
Lubos Tomicek

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3368 Postautor: Gelo » 15 grudnia 2005, o 14:25

Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak krowie na miedzy, po kiego grzyba trzyma się w tajemnicy kontrakty już zawarte? Co by wynikło z ujawnienia faktów dokonanych? Ktoś by nam Sullivana sprzątnął sprzed nosa? Bez jaj.
Co innego, jeśli trwają negocjacje, wtedy sprawa jest zrozumiała. W innym wypadku to arogancja i tyle.

Też staram się to zrozumieć i za cholerę nie mogę. Mało tego - nie rozumiem również co ma na celu ukrywanie negocacji. Ponoć to podbija stawki zawodników - skąd ta teoria - nie mam pojęcia. Ktośsobie coś ubzdurał i tak się ciągnie. Nawet na chłopski rozum jest to bezsensowne.
Dlatego zazdroszczę Zielonej - jej prezes mówi wprost: gadamy z Walaskiem, a Śwista nie widze w drużynie - wszystko jest jasne i nikomu nie przeszkadza w podpisywaniu kontraktów. A u nas nie.
W odpowiedzi na Twoje pytanie nasuwa mi się tylko jedno wytłumaczenie. Ukrywanie podpisanych kontratów ma chyba na celu wytworzenie "Wejścia Smoka' przy fanfarach jupiterach, dziennikarzach.

Clyde

#3369 Postautor: Clyde » 15 grudnia 2005, o 14:28

K.A.M.I.L. pisze:Mnie wydaje się że kadra naszego zespołu w sobotę będzie wyglądała następująco

Seniorzy:

Grzegorz Knapp
Jacek Rempała
Piotr Åšwist
Daniel Jeleniewski
Adam Shields
Bohumil Brhel
Rune Holta

Juniorzy:

Maciek Michaluk
Karol Polak
Lubos Tomicek

Pozdrawiam

A gdzie miejsce dal Krzyżaniaka :|

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#3370 Postautor: Mars » 15 grudnia 2005, o 14:34

Moze mial namysli cos takiego:p

Seniorzy:

Grzegorz Knapp
Jacek Rempała
Jacek Krzyzaniak
Daniel Jeleniewski
Adam Shields
Bohumil Brhel
Tomasz Piszcz
Harris(chyba dobrze napisalem)

Juniorzy:

Maciek Michaluk
Karol Polak
Lubos Tomicek

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3371 Postautor: Marcinex » 15 grudnia 2005, o 14:35

Gawrzyk pisze:Aby nie być gołosłowanym powiem Ci, że Gorzów ma już skompletowany skład, wiemy to z rozmów z zawodnikami, którzy podpisali już tam kontrakty. .

Ciekawe czy jest wśród nich Joonas. A może jest jeszcze szansa że zostanie u nas :roll: :D
Gawrzyk pisze:Zielona Góra nie poinformowała jeszcze o jednym zawodniku (jego nazwisko ciągle przewija się w kontekście wzmocnienia TŻ Sipma Lublin) z którym podpisali umowę (nam odmówił, powiedział, że podpisuje tam).

Zastanawiam się o kogo chodzi: Hamil, Świst, Brhel a może Loram :shock: :?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3372 Postautor: Torsen » 15 grudnia 2005, o 14:39

Robal666 pisze:Chciałbym powiedzieć, że napisałem już nazwiska ale moje posty są usuwane więc nie ma sensu pisać cały czas i czekać aż nie usuną. Widocznie klubowi bardzo bardzo zależy aby utrzymać niespodzianki do soboty.Cierpliwego czekania...

Tak się fajnie składa, że zdążyłem go zobaczyć i skopiować do schowka wymienione w nim nazwiska :D zanim, cytuję, "serwer padł" :lol: Wielkie dzięki.
Gawrzyk pisze:Nie jest to drogi Torsenie arogancja, a normalna praktyka. Weż na przykład inne kluby.

To nie jest złodziejstwo. Weź na przykład innych amatorów cudzej własności.
Śwista nie ma na forum, więc paralela czytelna chyba dla wszystkich.
Podpisy na kontrakcie - organizujemy konferencjÄ™ prasowÄ….

Zorganizowanie konferencji prasowej, tak, żeby wszystkie lokalne media mogły się stawić, trwa w dzisiejszych czasach max. 2 godziny. A jak ktoś słyszał o poczcie elektronicznej i korzysta z książki adresowej - 5 minut plus czas na dojazd. Ale nie, konferencję trzeba zorganizować za 10 dni, a przez ten czas będziemy sobie obserwować, jak się żuczki pieklą, jak się prześcigają w zgadywankach, robią z siebie idiotów wygrywając i przegrywając zakłady. To jest żałosne i tyle mam na ten temat od siebie do powiedzenia. Resztę zatrzymam dla siebie, bo mógłbym jeszcze to i owo dorzucić o tym, dlaczego mnie TA AROGANCJA nie dziwi.
Nie jest to czyjeś widzimisie, ale przemyslane działanie z którego mają płynąć konkretne korzyści.

Jakie?
To wszystko jest przemyślane dokładnie, łącznie z datą konferencji.

A w czym sobota godz 14 jest lepsza od czwartku godz 18?

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3373 Postautor: Jinxsior » 15 grudnia 2005, o 14:41

Marcinex pisze:Zastanawiam się o kogo chodzi: Hamil, Świst, Brhel a może Loram :shock: :?

Biorac pod uwage ze Zielona juz od dawna mowila o Hamilu i jest on wymieniany na naszym forum,pewnie chodzi o niego.

Holly

#3374 Postautor: Holly » 15 grudnia 2005, o 14:45

Poprosze tylko o jedno !!! tylko prawde !!!
Ilu zawodników w sobote przedstawi Kasiński ? (poprosze o taki szczegół jak : ilu obco , ilu seniorów itp) dzięki z góry.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3375 Postautor: Gelo » 15 grudnia 2005, o 14:50

Holly pisze:Poprosze tylko o jedno !!! tylko prawde !!!
Ilu zawodników w sobote przedstawi Kasiński ? (poprosze o taki szczegół jak : ilu obco , ilu seniorów itp) dzięki z góry.

Niestety - bedziesz musiał podziękować "z dołu", bo niczego sie nie dowiesz do soboty. Podenerwuj sie jeszcze - brać "wiem ale nie powiem" bedzie miała większą radochę.