Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3251 Postautor: ravajas » 14 grudnia 2005, o 19:58

Gabor pisze:A ja mam przeczucie że naszemu nowemu dyrektorowi przeszła awersja do czechów i w sobotę dowiemy się , iż kontrakty podpisali :
1. B.Brhel
2. L.Tomicek
3. D.Jeleniewski

a Jeleniewski to Czech, czy może z... Czechowa?

swoją droga, wszyscy nas podpuszczają, a Wy wdajecie sie w jakieś wyścigi i koncerty zyczeń. W sobotę wszystko będzie jasne i tyle w tym temacie. Po co to obstawiać?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3252 Postautor: boxing » 14 grudnia 2005, o 19:58

Z seniorow obstawiam Krzyzaniaka - Bydgoszcz po podpisie Kosciechy ma mocny sklad, Krzyzaniak raczej nie mialby szansy na regularne wystepy. Drugi senior to pewnie Jelen. O Grzegorzu Rempale juz pisalem - zadne wzmocnienie, niech sie kuruje a jak chce jezdzic - to mam nadzieje, ze nie u nas.

Bo Brhel? Troche bylbym zaskoczony. Starszy zawodnik, ale w 1 lidze polskiej jeszcze troche punktow robi. Skad moje zaskoczenie? Ano stad, ze Harry powtorzyl na forum slowa dyrektora Kasinskiego, ze "Czesi to niepewna materia". Odpuscili duzo lepszego A.Drymla, a wezma slabszego i starszego Brhela? Ale kto wie, na razie mamy ledwie 3 seniorow - za malo, zeby wyjsc do prezentacji. Jezeli Brhel nie wolal za podpis, to moze nasi dzialacze zdecydowali sie na kontrakt z czeskim weteranem, ktory jeszcze troche punktow zdobywa.

PS Moj staly (ostatnio) adwersarz Gelo chyba odebral i sprobowal wygranego Johny'ego Walkera Blue Label: inaczej nie moge sobie wytlumaczyc tego, ze wczesniej duzo cierpkich slow wylal na czeskich zuzlowcow (w tym - najlepszego z nich Alesa Drymla o ktorego sie spieralismy), a teraz dopuszcza zakontraktowanie duzo slabszego od niego - Brhela. "Niepewna materia", "bez przygotowania sprzetowego sprzedawczyk" Brhel ma byc straszakiem na Piszcza, przedstawiciela nacji dzierzacej tytul zdobywcy druzynowego pucharu swiata? Wczesniej o najlepszym z Czechow nie chciales slyszec, teraz tego slabszego pepika traktujesz jako opcje dopuszczalna - to jak to jest Gelu?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Troll
Kontakt:

#3253 Postautor: Troll » 14 grudnia 2005, o 20:09

Czy Tomas Suchanek podpisał juz jakis kontrakt w Polsce? (Jesli juz mowa o Czechach)

Zawodnik dobry, klasa K.Kasprzaka

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#3254 Postautor: _piotrusss » 14 grudnia 2005, o 20:10

Bismarck pisze:ale nie o tym ten zawodnik przynosil nam poprostu pecha moim zdaniem :) Az pewnego meczu ze Stala Rzeszow (mial jezdzic tego dnia w parze z Niklasem Klingbergiem) podasz swojego pierwszego biegu zostal zdyskfalifikowany przez sedziego na caly mecz :P I co sie stalo ?:P Niklas jezdzac bez partnera wygral wszystkie swoje biegi oprcz jednego zdobywajac w tym meczu 13 punktow ;] i mecz byl wygrany :D Ten zawodnik przyniesie wam pecha mowie wam

Spokojnie Panie Bismarck. Przynosił Wam pecha i może bedzie przynosił dalej?! Ale co my mamy do tego? Czy Jacek przynosił też pecha w Lesznie? Dziwnie Pan gadasz... oceniasz Pan zawodnika na podstawie... właśnie, czego? A może jednak mała zazdrość przemawia przez Pana?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#3255 Postautor: K.A.M.I.L. » 14 grudnia 2005, o 20:12

Z tego co wspomniał Gelo jeżeli pamięć mnie nie myli to w Lublinie nie startował żaden Norweg (Rune Holta :wink: ) i bodajże Amerykanin ale pewny nie jestem (Billy Hamill :wink: ). Jeśli Gelo ma sprawdzone informacje to należałoby się spodziewać kogoś z tej dwójki.
Kiedyś Harry wspomniał, że Kasiński uważa iż Czesi to niepewna materia. Jednak po przytoczeniu fragmentu postu z krośnieńskiego forum wynika, że w Lublinie wystąpi Bo Brhel. Uważam, że byłoby to dobre rozwiązanie, ale tylko wtedy gdyby Brhel nie był tym obcokrajowcem kreowanym jako lider.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#3256 Postautor: jas » 14 grudnia 2005, o 20:18

Troll pisze:Czy Tomas Suchanek podpisał juz jakis kontrakt w Polsce? (Jesli juz mowa o Czechach)

Zawodnik dobry, klasa K.Kasprzaka

no i komputer ze smiechu oplulem :lol: :lol: :lol: . to, ze pojechal jak KK w IMSJ w tym roku (1 turniej), nie oznacza, ze to ta sama klasa. jak bedzie mial w Polsce, Szwecji i Anglii porownywalne srednie, to mozna bedzie takie "smiale" tezy stawiac. badzmy powazni.

ps. nie chce mi sie pw ani osobnego posta pisac, wiec wspomne o tym tutaj:

Holly nazwisko Dunczyka, o ktorym ciagle wspominasz, to Bjerre, a nie Bjeere. 2 r, a nie 2 e :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3257 Postautor: Marcinex » 14 grudnia 2005, o 20:18

Na szczęście Michał Robacki nie zasili TŻ-u. Podpisał w grudziądzu.
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=94864

Holly

#3258 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 20:19

Boxing ma racje do klasy Drymla i Brhela , ale pewnie " dziadek " nie chce nic za podpis , ale Ales jest duzo droższy.

Z koleji nie wiem czy wiarygodny gość o nicku Jaga wspominał że wie,ale nie powie,dożucił do tego że Zielonka pozazdrości i że powalczymy o e-lige , jeżeli by wiedział że Brhel podpisze to takich słów by nie mówił.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3259 Postautor: $korzen$ » 14 grudnia 2005, o 20:29

Holly pisze:
Z koleji nie wiem czy wiarygodny gość o nicku Jaga wspominał że wie,ale nie powie,dożucił do tego że Zielonka pozazdrości i że powalczymy o e-lige , jeżeli by wiedział że Brhel podpisze to takich słów by nie mówił.

Po pierwsze, byc moze wie juz jaki senior zostanie przedstawiony nam w sobote ? ... a ptaszki cwierkaja ...
Po drugie, wyzywasz Brhela od dziadkow, pokaz mi chlopie lepszego (poza Loramem) zawodnika ktory jest do wziecia ? Narazie wymieniasz tylko Bjerre, ktory 2 lata temu w Lotosie nie startowal w decydujacych meczach bo nie chcieli go w druzynie, a w poprzednim sezonie mial najslabsza srednia oprocz Jensena, cos jeszcze dodac ? Smiejesz sie z dziadka Brhela a jako alternatywe podajesz zawodnika jeszcze slabszego, miejmy nadzieje ze w zarzadzie sa troche bardziej obeznani dzialacze ....

Shack
Administrator

#3260 Postautor: Shack » 14 grudnia 2005, o 20:32

jas pisze:Holly nazwisko Dunczyka, o ktorym ciagle wspominasz, to Bjerre, a nie Bjeere. 2 r, a nie 2 e :wink:

Daj spokoj ;] on pojecie o żużlu ma takie jak Ty o balecie klasycznym :) ale krzykacz z niego pierwszej klasy :)

Holly

#3261 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 20:33

pokaz mi chlopie lepszego (poza Loramem) zawodnika ktory jest do wziecia ?

B.Hamill
C.Harris
J.Davidsson

Daj spokoj ;] on pojecie o żużlu ma takie jak Ty o balecie klasycznym ale krzykacz z niego pierwszej klasy

Odezwał sie Pan Wielki fotomonter , jak dobrze pójdzie to za 2,3 lata pomachasz chorągiewką na 2 wirażu , ale jeszcze za duże progi. :D
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2005, o 20:37 przez Holly, łącznie zmieniany 1 raz.

rumburaque
Szkółkowicz

#3262 Postautor: rumburaque » 14 grudnia 2005, o 20:34

a mnie ciekawi nick j23? szpieg ??

Shack
Administrator

#3263 Postautor: Shack » 14 grudnia 2005, o 20:41

Holly pisze:Odezwał sie Pan Wielki fotomonter , jak dobrze pójdzie to za 2,3 lata pomachasz chorągiewką na 2 wirażu , ale jeszcze za duże progi. :D

uprawnienia trzeba miec pajacyku ;]

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#3264 Postautor: Mars » 14 grudnia 2005, o 20:44

Shack pisze:
Holly pisze:Odezwał sie Pan Wielki fotomonter , jak dobrze pójdzie to za 2,3 lata pomachasz chorągiewką na 2 wirażu , ale jeszcze za duże progi. :D

uprawnienia trzeba miec pajacyku ;]

wyrazaj sie bo dostaniesz bana .;)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3265 Postautor: boxing » 14 grudnia 2005, o 20:46

"Do wziecia" przynajmniej teoretycznie jest Chris Louis: zawodnik ktory w naszej 1 lidze zdecydowanie moglby robic wyniki dwucyfrowe. "Teoretycznie do wziecia" bo kontraktu niby nigdzie nie ma, ale po przykrych doswiadczeniach ma duza niechec do polskich a chyba i szwedzkich torow. Ale moze przykre wspomnienia wygasaja i bylaby szansa na to, zeby Chris jeszcze pokazal sie polskim kibicom? Ostatnio nie jest zbyt przepracowany, zawodnik wart zainteresowania: nawiazanie kontaktu kosztuje tyle, co telefon do Anglii. Moze warto sprobowac i namowic Anglika, zeby i on raz jeszcze sprobowal powalczyc o polskie ligowe punkty?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3266 Postautor: Torsen » 14 grudnia 2005, o 20:54

boxing pisze:"Do wziecia" przynajmniej teoretycznie jest Chris Louis: zawodnik ktory w naszej 1 lidze zdecydowanie moglby robic wyniki dwucyfrowe. (...) Ostatnio nie jest zbyt przepracowany, zawodnik wart zainteresowania: nawiazanie kontaktu kosztuje tyle, co telefon do Anglii. Moze warto sprobowac i namowic Anglika, zeby i on raz jeszcze sprobowal powalczyc o polskie ligowe punkty?

Sądzę, że gdyby była na to szansa, to z oczywistych względów już dawno pomykałby w Rzeszowie.

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3267 Postautor: SpeeDFan » 14 grudnia 2005, o 20:55

boxing pisze:"Do wziecia" przynajmniej teoretycznie jest Chris Louis: zawodnik ktory w naszej 1 lidze zdecydowanie moglby robic wyniki dwucyfrowe. "Teoretycznie do wziecia" bo kontraktu niby nigdzie nie ma, ale po przykrych doswiadczeniach ma duza niechec do polskich a chyba i szwedzkich torow. Ale moze przykre wspomnienia wygasaja i bylaby szansa na to, zeby Chris jeszcze pokazal sie polskim kibicom? Ostatnio nie jest zbyt przepracowany, zawodnik wart zainteresowania: nawiazanie kontaktu kosztuje tyle, co telefon do Anglii. Moze warto sprobowac i namowic Anglika, zeby i on raz jeszcze sprobowal powalczyc o polskie ligowe punkty?

Nie mam mowy o tym zawodniku! może i był by dobry ale na pewno jest za drogi itp,itd... Niestety i w tym sezonie nie powalczymy o e-ligę (obym się mylił) bo ci zawodnicy co pozostali raczej nic wielkiego nie pokażą :/ albo są za drodzy (Sulivan,Loram). Myślę że w tym sezonie dobrze będzie jezdził Jeleń to będzie czarny koń naszej drużyny!!!
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2005, o 21:15 przez SpeeDFan, łącznie zmieniany 1 raz.
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

zbyniu

#3268 Postautor: zbyniu » 14 grudnia 2005, o 21:01

Ucieszyła mnie wiadomość, że Brhel podobno podpisał kontrakt w Lublinie. Jest zawodnikiem z pewnością tańszym od Lorama, objeżdżony na polskich torach (nierzadko bardziej od naszych wspaniałych seniorów), a ponadto nie przypominam sobie żeby ostatnio zaliczył jakiś fatalny występ (tak mi się wydaje), więc chyba jest dość równo jeżdżącym zawodnikiem. Jeżeli jednak mamy walczyć o eligę to Brhel nie może być kreowanym na lidera zespołu i potrzebujemy kogoś jeszcze lepszego (ale czy taki się znajdzie).

Jeżeli chodzi o Louisa popieram (boxing dzwoń do Anglii do Louisa z ofertą klubową (na koszt Anglika oczywiście :wink: ), bo nasi działacze znowu wystosują do niego jakąś intratną propozycję i jak zwykle g. wyjdzie)
lista wolnych seniorów: Wardzała G. Rempała Stojanowski Skórnicki Ł. Jankowski Miśkowiak Huszcza Franków Pietraszko Trojanowski Dym Pietrzyk Trumiński M. Cieślewicz Mikołajczak Jurczyński

Zaratustra
Kadrowicz

#3269 Postautor: Zaratustra » 14 grudnia 2005, o 21:01

Brhel to Brhel. Na drugiego obco to on jak najbardziej nadawać się będzie. Nie przepadam za pepikami, ale Brhel dopóki będzie startował, poniżej swojego (średniego) poziomu nie zejdzie :!: Jest pewniejszy niż Bjerre (bo obydwu ich chyba nie będzie :wink: ), który zapowiada się na naprawdę dobrego zawodnika, ale poziomu "Boba" jeszcze nie osiągnął.
Też się zastanawiam kogo nam "zniespodziankują" i jak to się ma do składu Zielonej :wink:
Jeśli chodzi o Polaków to widzę takie możliwości (Krzyżak, Huszcza, Skórnicki), a chciałbym widzieć (Miśkowiak, Świst), no i oczywiście Jeleń.
Do soboty niedaleko, więc balonik znów będzie mocno napompowany. Aby nie za mocno :wink: ,pozdr.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#3270 Postautor: jas » 14 grudnia 2005, o 21:05

SpeeDFan pisze:drórzyny!!!

:shock: nie moglem sie powstrzymac :lol: :lol: . lepiej zacytuje, bo zaraz autor edycje zrobi i nie zostanie dla potomnosci ten "kwiatek". ja rozumiem bledy ortograficzne, ale to :lol: .

ps. zeby nie bylo kompletnie nie na temat. jesli wiesci o zakontraktowaniu Brhela okaza sie prawdziwe, to bede zadowolony. wtedy juz tylko Loram, Messing, Jelonek i Piszcz i jazda. 8)
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3271 Postautor: $korzen$ » 14 grudnia 2005, o 21:07

Holly pisze:B.Hamill
C.Harris
J.Davidsson

O ile ten 1 jest lepszy na pewno, ale przykro mi, mozesz zapomniec. Jednak pozostalo dwojka watpie ... Harris nie startowal w Szwecji, nie ma odnosnika, w Anglii takze nie blyszczal, srednia jak sie nie myle 1,8 pkt, gorzej niz Screen,A.Dryml czy Gjedde. Dla mnie zawodnik na pewno nie gwarantujacy wiecej punktow niz Brhel. Davidsson, udal mu sie wybitnie sezon w lidze Szwedzkiej i przyznam ze rozwazalem tego zawodnika jeszcze zanim zakontrakotwano Shieldsa, ale mlody wiek i zerowe w porownaniu do Brhela doswiadczenie z Polska liga budzi u mnie spore watpliwosci. Przenalizuj sobie ostatnie sezony Brhela, kompletow nie ma, ale to zawodnik ktory moze robic spokojnie 10 pkt na kazdym 1-szo ligowym torze.

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3272 Postautor: SpeeDFan » 14 grudnia 2005, o 21:13

:oops: :)
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2005, o 21:17 przez SpeeDFan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3273 Postautor: kilar » 14 grudnia 2005, o 21:13

Miejmy nadzieje, ze Brhel pojdzie sladami Jakuba Jandy i wystrzeli u nas z forma 8)

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3274 Postautor: Jinxsior » 14 grudnia 2005, o 21:19

Korekta do mojej poprzedniej wypowiedzi.
1.Swist
2.Brhel
3.Suchanek
4.Huszcza lub G.Rempala.

No ,ale przeciez moge sie mylic :lol:

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3275 Postautor: SpeeDFan » 14 grudnia 2005, o 21:20

kilar pisze:Miejmy nadzieje, ze Brhel pojdzie sladami Jakuba Jandy i wystrzeli u nas z forma 8)

Ja siÄ™ obawiam u niego spadku formy jak u Jaroslava Sakali :/