Działalność klubu - kłopotów cd....
Re: Działalność klubu - kłopotów cd....
W poniedziałkowym kurierze Lubelskim wyczytałem że w poniedziałek lub wtorek miał być duży sponsor i co ??? wiadomo coś o nim ?
mial(a) byc, ale Brodka, zona w swojej piosence
W 50% źle.Lublin_Fan pisze:. Jednak to przedłużające się czekanie na klub odstraszyło go. I dupa zbita. Dobrze kumam?
Najbardziej interesuje mnie to, dlaczego przez dłuższy czas po barażach była totalna cisza. Na co czekaliście?
Przeczytaj jeszcze raz uważnie moje te długie wystąpienie ( wyjaśnienie)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
no i bardzo dobrze - śmieją sie z nas w całej Polsce - tylko Lublin ma "nietypowe" problemy - jak nie budżet to sraczka. Radzi sobie Rawicz wielkosci Lubartowa, radzi sobie poradziecki Daugavpils. Ja osobicie mam tego dosyc. Chcialbym sie ekscytowac problemem ktory mają kibice w innych miastach - kto bedzie u nas jezdził kiedy i po co? Ta spiewka czy Lublin wystartuje i coroczne trzymanie kciuków zeby kolejny ośrodek nie upadł trąci mi już amatorstwem. Jak ma sie rozwalic to niech sie rozwali raz a dobrze. Po co reanimowac tego trupa.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:oho. na stronie kuriera jest juz zdjecie pierwszej strony z jutrzejszego wydania. i na niej tytul "koniec zuzla w Lublinie?". w dodatku sportowym brakuje juz nawet znaku zapytania. byc moze jakies decyzje ostateczne juz zapadly...
Tutaj treść tego artykułu:
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 51642.html
Mnie najbardziej dziwi fakt, że np. w Rybniku mają ponad 1,5mln. długu i jadą, w Gorzowie Stal też coś koło tej sumy i też jadą i to jako beniaminek Ekstraligi, bo tam powstała jakaś fundacja na rzecz gorzowskiego żużla i to ona podpisuje kontrakty z zawodnikami w imieniu Stali i ta fundacja akurat długów nie ma. Przy wysokości ich długów nasze do małe piwo. Tylko, że to oni spokojnie co roku budują skład i jadą w lidze a nie my 
a kto Cie tak oszulal ?
na turnieju pilkarskim takie bzdury opowiadali ? jaka fundacja, jaki dlug rybnika 
No tak opowiadali na turnieju piłkarskim
Ludziom z Rybnika nie mam powodu nie wierzyć, tym bardziej, że jeszcze niedawno mieli swojego przedstawiciela w zarządzie RKM-u i raczej informacje mają, kumpel z Gorzowa też jest blisko władz Stali i raczej nie ma informacji ze źródeł typu "Fakt"
Generalnie wszystko do sprawdzenia, ja piszę co słyszałem od ludzi, którzy jednak mają informacje o swoim klubie lepsze niż przeciętny kibic.
A Ty skąd wiesz, że np. w Gorzowie na 100% nie mają jakiejś fundacji, która się zajmuje kontraktami zawodników, albo że w Rybniku nie mają takiego długu z tą różnicą, że mają po podpisywane ugody w przeciwieństwie do nas?
A Ty skąd wiesz, że np. w Gorzowie na 100% nie mają jakiejś fundacji, która się zajmuje kontraktami zawodników, albo że w Rybniku nie mają takiego długu z tą różnicą, że mają po podpisywane ugody w przeciwieństwie do nas?
rybnik to jeszcze wiele moze poniewaz jest w I lidze, a przypominam Ci ze gorzow juz jest w esktralidze, ma spolke akcyjna. Chyba akurat Tobie nie musze tlumaczyc jak dzialaja spolki akcyjne. Zapewne Twoi ludzie wiedza ze cos dzwoni ale nie wiedza w ktorym kosciele. Obok SA w gorzowie dziala pewnie stowarzyszenie ktore jezdzilo w I lidze i moze ono wypozycza do SA ktoregos z zawodnikow.
Raczej nie o to chodzi, bo wyraźnie była mowa o fundacji. Dowiem się szczegółów i napiszę. Chodzi jednak o to, że tam potrafią sobie poradzić z problemem o wiele większych długów (które przecież będą musieli spłacić i Stal je systematycznie spłaca) niż mamy my i jadą.
P.S. Co do długów Rybnika to już miękniesz?
i przyznajesz że mogą mieć, bo nie wiem czy też się dopytywać o szczegóły? 
P.S. Co do długów Rybnika to już miękniesz?
Mikas blefuje. On nie ma kolegow.
Z dlugami mozna jezdzic - trzeba pewnie tylko zajac sie zawodowo zuzlem - pilnowac dokumentow, terminow itp. itd. U nas zawsze bylo to amatorskie pospolite ruszenie - i skonczylo sie kleska - jak to zwykle bywa z pospolitym ruszeniem.
Z dlugami mozna jezdzic - trzeba pewnie tylko zajac sie zawodowo zuzlem - pilnowac dokumentow, terminow itp. itd. U nas zawsze bylo to amatorskie pospolite ruszenie - i skonczylo sie kleska - jak to zwykle bywa z pospolitym ruszeniem.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
- Łoptymista
- Trener
jeszcze nie zginelismy...
decyzja odroczona do piatku
Łoptymista pisze:jeszcze nie zginelismy...
Ciekawe nadczym się zastanawiają?
a ja powiem szczerze ze mam juz dosc, skoro byli zawodnicy Tz nie chca odzyskac kasy to dajmy sobie spokoj jeden sezon jakos przeboleje ...
Sebek piszac pisma rozumiem ze chce sie odegrac za ubiegly sezon, bo raczej kasy duzo to mu nie wisimy bo i kiedy punkty robil zeby niewiadomo jakie sumy z tego wyszly ....
Tomka moge jeszcze zrozumiec ... traci chlopak cierpliwosc ... ale co mu da niepodpisanie ugody ? to ze juz moze o kasie zapomniec i nic wiecej ...
A postawa Polaka to juz szczyt beszczelnosci !!! ... najpierw tatus Polak mowi ze bedzie klub ratowal a pozniej dolki kopie ... Wdac czym sie kierowal "ratujac" klub kase chcial wyciagnac dla synka i to wszystko... wstyd Panie Polak wstyd, honoru Pan nie ma za grosz ...
Sebek piszac pisma rozumiem ze chce sie odegrac za ubiegly sezon, bo raczej kasy duzo to mu nie wisimy bo i kiedy punkty robil zeby niewiadomo jakie sumy z tego wyszly ....
Tomka moge jeszcze zrozumiec ... traci chlopak cierpliwosc ... ale co mu da niepodpisanie ugody ? to ze juz moze o kasie zapomniec i nic wiecej ...
A postawa Polaka to juz szczyt beszczelnosci !!! ... najpierw tatus Polak mowi ze bedzie klub ratowal a pozniej dolki kopie ... Wdac czym sie kierowal "ratujac" klub kase chcial wyciagnac dla synka i to wszystko... wstyd Panie Polak wstyd, honoru Pan nie ma za grosz ...
zamiast 500 + program Beryl +
-
Speedway Fan
- Senior
Co do Polaka to zastanawia mnie za co mu kase wisza? czy podpisali kontrakt z nim, ze jak wyjedzie na probe toru to juz ma kase czy jak ? bo za punkty by nie wiem czy na chleb zarobil.
piotr76 pisze:a ja powiem szczerze ze mam juz dosc, skoro byli zawodnicy Tz nie chca odzyskac kasy to dajmy sobie spokoj jeden sezon jakos przeboleje ...
Piotrek ja sie mu nic nie dziwie.
Ile chlopak ma czekac na kase? Poprostu zadna miara nie moze juz odzyskac tego co zarobil - to sie wkurzyl. "Chcieliscie wydymac Freda - to Fred wydyma was". Niepodpisal - bo mogl niepodpisac. Postawil na swoim dla zasady - i ja mu sie nie dziwie.
Szkoda zuzla, szkoda jak cholera. Ale co zrobic?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Bartek tyle że to jest tak że na złość mamie odmroże sobie uszy ...
gdybyśmy byli w 1 lidze to może by coś zyskał a teraz ... tylko tyle że definitywnie tych pieniedzy nie dostanie i tyle ...
ale oczywiscie ma do tego prawo ... i jego mozna jeszcze zrozumiec ...
gdybyśmy byli w 1 lidze to może by coś zyskał a teraz ... tylko tyle że definitywnie tych pieniedzy nie dostanie i tyle ...
zamiast 500 + program Beryl +
Re: Działalność �ubu - kłop�ów c�...
[[/quote]piotr76 pisze:Bartek tyle że to jest tak ż�na złość ��e odmroże so�e uszy ...
gdybyśmy by� w 1 lidze to może by c� zyskał� teraz�.. tylko tyle że definit�nie tych pieniedzy nie dostanie i tyle ...
a moze dostanie, wprawdzie nie wiem czy Stowarzyszenia obowiązuje KSH ale jeśli tak
to jest tam taki ciekawy art. 299 na podstawie którego można dochodzić soich należnosci
bezpośrednio od zarządu jeśli zaspokojenie na majątku spółki było niemożliwe
niestety, najbardziej na tym straca zawodnicy. Moga powoli zapominac o kasie, ktora klub im jest winien. Na moje oko nawet 10 letni proces cywilny nie przyniesie ani grosza, a koszty sadowe pojda w dziesiatki tysiecy.
Oprocz Piszcza i Trumny straca tez Ci, ktorzy przystali na ugody.
Jesli chodzi o Polaka to szkoda pisac, dlug zapewne wymyslony, chyba ze klub placil za zakladanie kevlara. Samemu mu z klubem nie wyszlo, trzeba narobic smrodu innym. Jutro pewnie zalewa da wywiad z Polakiem i Trumna
Trudno, co zrobic - jak mawia klasyk. Moze za rok. Jest rok czasu dla nowych, zeby zaczac to ukladac po kolei. Moze juz na nowym stadionie ?
Oprocz Piszcza i Trumny straca tez Ci, ktorzy przystali na ugody.
Jesli chodzi o Polaka to szkoda pisac, dlug zapewne wymyslony, chyba ze klub placil za zakladanie kevlara. Samemu mu z klubem nie wyszlo, trzeba narobic smrodu innym. Jutro pewnie zalewa da wywiad z Polakiem i Trumna
Trudno, co zrobic - jak mawia klasyk. Moze za rok. Jest rok czasu dla nowych, zeby zaczac to ukladac po kolei. Moze juz na nowym stadionie ?
Jakie tam za rok, od poczatku mowilem, ze wystartujemy, zdania nie zmieniam. Tocza sie teraz rozne male wojenki, a nikt nie jest w stanie wzniesc sie ponad to by dzialac dla dobra ogolu. Ale jeszcze chwila, a bedzie musialo przyjsc jakies rozwiazanie dla tych zalosnych szantazykow stosowanych przez obie strony. Pat nie jest dobry dla nikogo.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
piotr76 pisze:Bartek tyle że to jest tak że na złość mamie odmroże sobie uszy ...
Wiesz nie znam szczegolow sytuacji ale moze Tomek - majac juz przykre doswiadczenia [w Lublinie, w Grudziadzu] - wiedzal, ze tak czy tak kasy nie odzyska. Postanowil wiec sie odegrac...
Tak sobie spekuluje
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,