TŻ Lublin - Start Gniezno 6 maja godz. 16

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#276 Postautor: Gelo » 8 maja 2007, o 11:05

Pokemon - daj już spokój - na meczu z Ostrowem dałem 3 złote za program, którego przez roztargnienie nie wziąłem, stałem w kolejce po drugi. Mam to rozstrząsać 3 dni na forum? Jak chcesz - dam Ci kolejne 3 złote, ale już nie racz nas swoimi rewelacjami. Sam już nie wiesz o co Ci chodzi.

meesha
Trener
Kontakt:

#277 Postautor: meesha » 8 maja 2007, o 11:12

Gelu, na pewno wziąłeś ten program tylko może zgubiłeś po drodze bo u mnie kasa się zgadzała z ilością sprzedanych programów i żadnej niespodziewanej nadwyżki nie odnotowałem. A gdyby mi wtedy została taka kwota nie wiadomo skąd to bym Ci oddał te pieniądze w niedzielę albo dał aktualny program. A na 3 złote pazerny nie jestem i pewnie dlatego nigdy nie będę milionerem :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#278 Postautor: Gelo » 8 maja 2007, o 11:17

meesha pisze:Gelu, na pewno wziąłeś ten program tylko może zgubiłeś po drodze bo u mnie kasa się zgadzała z ilością sprzedanych programów i żadnej niespodziewanej nadwyżki nie odnotowałem. A gdyby mi wtedy została taka kwota nie wiadomo skąd to bym Ci oddał te pieniądze w niedzielę albo dał aktualny program. A na 3 złote pazerny nie jestem i pewnie dlatego nigdy nie będę milionerem :D

Może zgubilem - nie wiem - ale przecież to nie ma znaczenia - nie mam do nikogo pretensji, nawet do siebie - mogę kupić następne 10 programów - robię to dla swojego klubu. Zmierzam do tego, że wydatek kilku złotych i stanie w kolejce po zwrot nie jest żadnym wielkim poświęceniem. A jak ktoś nie chce stać po zwrot - mógł sobie kupić karnet - tak jak ja :D.
ps. nieźle się dyskutuje na forum Gniezna nie ;)?

Czarek
Trener

#279 Postautor: Czarek » 8 maja 2007, o 11:32

Ciotom, wrażliwym panienkom, neurotykom itp., którym wszystko przeszkadza i szukają dziury w całym proponuję w ogóle nie przychodzić na stadion w Lublinie, bo jest on w kiepskim stanie, nie gwarantuje wygód, a przede wszystkim kurzy się i jest bardzo głośno.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

meesha
Trener
Kontakt:

#280 Postautor: meesha » 8 maja 2007, o 12:00

Gelo pisze:ps. nieźle się dyskutuje na forum Gniezna nie ;)?
No nieźle, nieźle chociaż ja już raczej zakończę, bo z kim tam dyskutować :roll: Pogratulować tylko "kibiców", którzy zamiast na mecz swojej drużyny do Lublina (przyjechały 3 dziewczyny na dodatek pociągiem - dla nich szacunek) wolą pojechać do Poznania na "obcy" mecz. No i teraz się mądrzą przed komputerem bo będąc w Poznaniu widzieli doskonale jak wyglądała sytuacja u nas :lol:
Jednak sposób w jaki nas przywitali w poprzednim sezonie w Gnieźnie (gromkie "jebać Lublin jebać") nie wziął się z przypadku. Oni w większości jednak są chamami, a jeszcze jakieś kompleksy wywalają z Polską B czy C. Coś jak Falubazy :P

Internet powinien być od lat 21 (co najmniej :wink: )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#282 Postautor: Cooper » 8 maja 2007, o 14:08

heh, poczytalem, poczyatlem i normalnie brak slow. A juz nafajniejsze sa manipulacje niejakiej kaski, co niby na stadionie byla i strasznie teraz madra jest. Szkoda, ze nie widziala co sie dzialo z torem podczas tak oczekiwanych przez Gniezno prac z torem... szczegolnie na wyjsciu z pierwszego luku, traktor jechal jakby byl na biegunach...

aha Gelu, sorry za wprowadzenie w blad przed meczem, ze bedzie jechal Howe, ale nieswaidomie powielilem plotke, ktora rozpuscil Radzio 8) Mam nadzieje, ze nie chcesz odszkodowania za to :lol: :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#283 Postautor: Gelo » 8 maja 2007, o 14:16

Cooper pisze:heh, poczytalem, poczyatlem i normalnie brak slow. A juz nafajniejsze sa manipulacje niejakiej kaski, co niby na stadionie byla i strasznie teraz madra jest. Szkoda, ze nie widziala co sie dzialo z torem podczas tak oczekiwanych przez Gniezno prac z torem... szczegolnie na wyjsciu z pierwszego luku, traktor jechal jakby byl na biegunach...

aha Gelu, sorry za wprowadzenie w blad przed meczem, ze bedzie jechal Howe, ale nieswaidomie powielilem plotke, ktora rozpuscil Radzio 8) Mam nadzieje, ze nie chcesz odszkodowania za to :lol: :wink:

A pewnie ze chcÄ™ - postawisz browarka kiedyÅ› i po sprawie :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#284 Postautor: Torsen » 8 maja 2007, o 19:06

Pokemon pisze:Torsen niepotrzebnie to odgrzebałeś, ale wyjaśnię Ci, bo mylisz pojęcia

Czytam i czytam i nie wiem, jakie pojęcia mylę. Widzę natomiast, że to Ty mylisz ich całkiem sporo.
Poczta Polska zagubiła mój list polecony.

Poczta odpowiada za to, że nadany prez Ciebie list zostanie doręczony pod wskazany adres, bo to właśnie jest istotą usługi pocztowej, czy kurierskiej. To oczywiste. Zobowiązuję się do czegoś, zobowiązania nie dotrzymuję, płacę odszkodowanie. Elementarz.
Klub żużlowy natomiast nie zobowiązuje się do zapewnienia na niedzielę słonecznej pogody. Takie zobowiązanie, nawet gdyby ktoś je zaciągnął, byłoby z mocy samego prawa nieważne jako niemożliwe do spełnienia. To, że mecz się nie odbył, bo został odwołany przez sędziego z uwagi na warunki amosferyczne, nie rodzi żadnych obowiązków odszkodowawczych po stronie klubu, ponieważ nie odpowiada on za coś, za co nawet odpowiadać nie może.
Nie chodzi o to że domagam się od Klubu zadośćuczynienia

Do tej pory pisałeś nie o zadośćuczynieniu, ale o odszkodowaniu, a to jest zupełnie co innego.
Zadośćuczynienie Ci się jednak również nie należy, ponieważ klub nie naruszył żadnego Twojego dobra osobistego. Naruszyła je pogoda, a za tę nikt nie odpowiada. Jest to tzw. siła wyższa.
tylko uważam, że jeżeli kibice przymykają na pewne sprawy oko, to Klub powinien też to docenić.

...i co zrobić? Tzn jak wyrazić swą wdzięczność?
A TŻ któremu jako kibic zresztą dobrze życzę, nie jest spółką zo.o. ani inną organizacją wyjętą z pod prawa.

Nie ma organizacji wyjętych spod prawa, w szczególności nie jest taką organizacją spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, więc nie bardzo rozumiem, co chciałeś przez to powiedzieć.
Nie chcę tu wchodzić głębiej np. w temat ubezpieczeń, bo wiem, że Klub nie ma pieniędzy i oszczędza na czym może

Ale nikt nie ubezpieczy klubu od pogody, najwyżej od jej majątkowych skutków (np. zerwany dach). Odpowiedzialność wobec kibiców za odwołanie meczu z powodu pogody nie istnieje, więc nie jest majątkowym skutkiem pogody. Są nim natomiast koszty, o których wspomniał Harry i które zamknęły się w kwocie 10 tys zł, jak czytałeś.
proszÄ™ CiÄ™- nie pisz o czymÅ›, czego nie rozumiesz!

Czyli o czym?
Sprzedaż biletu to transakcja kupna-sprzedaży.

Gwoli ścisłości to polskie prawo cywilne nie zna umowy kupna-sprzedaży. Zna umowę sprzedaży.
Są pewne prawa i obowiązki. Konsument (klient) jest w określony sposób chroniony, są na to odpowiednie przepisy, Kodeks cywilny itd.

Żaden z tych przepisów nie chroni konsumenta ani żadnego podmiotu prawa przed deszczem :lol: Siła wyższa jest tzw. okolicznością egzoneracyjną, co oznacza, że wyłacza odpowiedzialność nawet tego, kto odpowiada na zasadzie ryzyka (czyli nawet wtedy, gdy nei ponosi winy) - np. osoba zajmująca pomieszczenie odpowiada na zasadzie ryzyka za szkody wyrządzone wyrzuceniem, wylaniem lub spadnięciem jakiegokolwiek przedmiotu z tego pomieszczenia.
Jest też przepis, który mówi, że zobowiązany do odszkodowania ponosi odpowiedzialność tylko za normalne następstwa działania lub zaniechania, z którego szkoda wynika (art. 361 K.c.).
A zatem nie masz żadnych roszczeń do klubu. Jeśli zaś, jak piszesz, pozostał Ci niesmak, to proponuję, walnij sobie browara.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#285 Postautor: marcin_lub » 8 maja 2007, o 19:28

Kolego Torsen, według mnie się mylisz. Mianowicie podobna sytuacja jest z biletami lotniczymi. Bardzo często zdarza się że lot zostaje odwołany właśnie przez pogodę :!: :!: :!: W takim wypadku pasażerowie mają zapewnione 2 połączenia telefoniczne, jakieś maile, jakiś posiłek i jeśli lot nie odbędzie się w jakimś konkretnym terminie, ODSZKODOWANIE :!: :!: :!: I to właśnie prze pogodę. I również mylisz się jeśli chodzi o ubezpieczenie od warunków atmosferycznych, bo właśnie porty lotnicze takowe posiadają...

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#287 Postautor: marcin_lub » 8 maja 2007, o 19:55

Ale ja nie porównuje meczu żużlowego do lotu samolotem lecz ripostuje stwierdzenie Torsena że nie można się ubezpieczyć od warunków atmosferycznych, oraz że można dostać odszkodowanie właśnie za niedotrzymanie terminu przez aurę 8)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#288 Postautor: Torsen » 8 maja 2007, o 20:07

marcin_lub pisze:Mianowicie podobna sytuacja jest z biletami lotniczymi.

Wątpię, by należało to do tematu dyskusji.
Po drugie, stanowczo proponuję nie wypowiadać się w sposób kategoryczny na temat, o którym nie ma się zielonego pojęcia, przy czym mam tu na myśli tematy prawne.
Po trzecie, szkody wywołane ruchem samolotów regulowane są odrębnymi przepisami, tj. ustawą prawo lotnicze.
Po czwarte, w przedmiocie ruchu lotniczego przewoźników świadczących usługi w Polsce, oprócz ustawodawstwa polskiego, obowiązują dodatkowo rozporządzenia unijne i umowy międzynarodowe, co rodzi kolejne normy prawne właściwe tylko i wyłącznie sprawom lotnictwa cywilnego.
Po piąte, przepisów powyższych oczywiście nie znam i nie wiem, co z nich wynika. Być może znacznie zaostrzona odpowiedzialność. Prawo lotnicze na pewno odsyła jednak do Kodeksu cywilnego, który z kolei, jak pisałem, przewiduje okoliczność egzoneracyjną w postaci siły wyższej (brak odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez przewoźnika z powodu siły wyższej).
Nawet jeśli przepisy obce nie wprowadzają ostrzejszej odpowiedzialności niż polska ustawa, to wiadomo, że elementem walki konkurencyjnej na rynku lotniczych usług przewozowych może być np. gwarantowanie klientom różnego rodzaju świadczeń, ubezpieczeń itp. Nic nie stoi na przeszkodzie, by linia lotnicza, walcząc o klienta, obiecała mu, że jeśli nie wyląduje na czas, zwróci mu koszty podróży, kupi samochód, zrobi loda, wybuduje dom i jeszcze ufunduje dożywotnie przeloty gratis. Czym innym jest oferta przewoźnika, a czym innym to, czego wymaga od niego prawo. A jeszcze czymś kompletnie innym są zawody żużlowe, odwołane ze względu na warunki atmosferyczne.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#289 Postautor: Cz@rek » 8 maja 2007, o 22:37

Gelo pisze:Może zgubilem - nie wiem - ale przecież to nie ma znaczenia - nie mam do nikogo pretensji, nawet do siebie - mogę kupić następne 10 programów - robię to dla swojego klubu.

Gelu,meesha ma racje!Właśnie skojarzyłem pewne fakty i prawdopodobnie zgubiłeś go pod trybuną.Ja właśnie tam znalazłem program na ok.1 godz.przed meczem.Ale wtedy nie było tam nikogo
i naprawdę nie wiedziałem komu mógł wypaść.
Mam go w domu (czysty,miałem swój),mogę Ci go oddać na najblizszym
meczu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#290 Postautor: Gelo » 9 maja 2007, o 08:08

Cz@rek pisze:
Gelo pisze:Może zgubilem - nie wiem - ale przecież to nie ma znaczenia - nie mam do nikogo pretensji, nawet do siebie - mogę kupić następne 10 programów - robię to dla swojego klubu.

Gelu,meesha ma racje!Właśnie skojarzyłem pewne fakty i prawdopodobnie zgubiłeś go pod trybuną.Ja właśnie tam znalazłem program na ok.1 godz.przed meczem.Ale wtedy nie było tam nikogo
i naprawdę nie wiedziałem komu mógł wypaść.
Mam go w domu (czysty,miałem swój),mogę Ci go oddać na najblizszym
meczu.

To nie mój - przyjechalem na stadion w trakcie proby toru. Naprawde - nie ma najmniejszgo problemu - zachowaj go. Nie wspomnialem o tym ze wzgledów, że sie czegos domagam - wprost przeciwnie :D .

Shack
Administrator

#291 Postautor: Shack » 9 maja 2007, o 08:47

Cz@rek pisze:Mam go w domu (czysty,miałem swój),mogę Ci go oddać na najblizszym meczu.

tylko nie dawaj go marcinowi_lub bo odda w kasie ;]]]]]]]]]]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#293 Postautor: mikas » 9 maja 2007, o 11:18

Halo halo Pokemonie, miało być punkt po punkcie czego oczekujesz, wszyscy jesteśmy tego ciekawi i chcielibyśmy spełnić Twoje wymagania, dowiemy się wreszcie czego dokładnie oczekujesz czy skończysz na tych swoich dyrdymałach nie podając znów żadnych konkretów :?: Po raz kolejny ponawiam pytanie które zadało już Ci tu kilka osób, czego więcej wymagałeś od klubu w niedziele oprócz tego co zrobił, punkt po punkcie :?:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#294 Postautor: istred » 9 maja 2007, o 11:53

To może dla ułatwienia zaproponuje początek zaczerpnięty oczywiście z Twojej wypowidzi:
Ale czy nie mógłby...

Awatar użytkownika
Markoni

#296 Postautor: Markoni » 9 maja 2007, o 12:31

Nie ma wyjścia, musi mieć jakis problem, a "wykrzyczeć" się postanowił akurat na forum.
Nieraz przecież opieprzamy np. rodzinę bo szefa w pracy jest trudniej.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#297 Postautor: DonKamizi » 9 maja 2007, o 12:52

Tak jest.Klub powinien przeprosić.Za to, że na złośc wszystkim zamówił deszcz na 6 a nie na 7.Za to, że dyrektor nie chodził na kolanach po torze i nie bil o niego glową w ramach przeprosin.Toromistrz powinien zlozyć w ramach przeprosin wymówienie z pracy bo nie potrafi przygotować toru.
Klub nie ubolewa nad tym, ze na organizacje meczu, który nie odbył sie z winy pogody wywalł kilka ładnych tysiecy złotych bo przecież jesteśmy najbogatszym klubem w Polsce.

Co roku mecze są odwoływane z powodu zlej pogody.Ludzie w całej Polsce stoją w kolejkach żeby oddać bilet i nikt ich za to nie przeprasza....ech...tylko sie pochlastać.Dlaczego mnie za te wszystkie mecze wyjazdowe, ktore sie nie odbyły nikt qrwa nie przeprosił :?: :?: :twisted:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Koper
Trener
Kontakt:

#298 Postautor: Koper » 9 maja 2007, o 16:42

Znany jest już najprawdopodobniej nowy termin rozegrania meczu VI rundy DM I ligi pomiÄ™dzy TÅ»-em SipmÄ… Lublin a Startem Gniezno. Mimo to podajemy tÄ… informacjÄ™ piszÄ…c "najprawdopodobniej", gdyż do chwili obecnej decyzja kierownictwa "KozioÅ‚ków" nie zostaÅ‚a jeszcze przesÅ‚ana do Gniezna na piÅ›mie. Strony ustaliÅ‚y zgodnie, że nowym terminem pojedynku w Lublinie bÄ™dzie niedziela 3 czerwca. – Kierownictwa obu ekip dość szybko przystaÅ‚y na termin 3 czerwca i najprawdopodobniej bÄ™dzie on wiążący. Nasz klub wysÅ‚aÅ‚ już pisemne potwierdzenie tej daty. Teraz czekamy jedynie na pismo zwrotne z Lublina potwierdzajÄ…ce wczeÅ›niejsze ustalenia telefoniczne – poinformowaÅ‚ nas rzecznik Startu Arkadiusz Rusiecki.

za http://www.start.gniezno.pl

harry
Trener

#299 Postautor: harry » 10 maja 2007, o 00:01

Potwierdzenie daty na 03.06.07 zostało wysłane do Wa-wy i tak było uzgodnione z nimi. Taka jest procedura! Obydwa kluby przesyłają do Wa-wy wspólny termin. To chyba logiczne. I wtedy Wa-wa zatwierdza ten termin.
Ponieważ za długo w tym siedzę to na wszelki wypadek jako termin rezerwowy podałem 22.05.07.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#300 Postautor: Metalliczny » 10 maja 2007, o 07:56

3 czerwca to dla mnie niestety bardzo, bardzo zła data. No trudno, najwyżej trzeba będzie odpuścić.