dzieki stary, nie zapomne Ci tego do konca zycia
Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
Re: Darek Sprawka <klap klap>
@ Ramzes:
Ramzes człowieku idź spać, bo chyba każdy już się z Ciebie śmieje 
jak masz cos do mnie to napisz a nie walisz jakieś smuty o spaniu. Sam sobie pośpij.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
mariusz1987 pisze:To, że nie podpisze wiadomo od ponad 23 godzin i można być małowiedzącym, żeby to wiedzieć:]
No nie do końca. I tak musiałby zdawać na licencję ponownie, więc ma jeszcze szanse.
-
mariusz1987
- Junior
Fakt, gafa, jednak jestem małowiedzący 
jerry78 pisze:mariusz1987 pisze:To, że nie podpisze wiadomo od ponad 23 godzin i można być małowiedzącym, żeby to wiedzieć:]
No nie do końca. I tak musiałby zdawać na licencję ponownie, więc ma jeszcze szanse.
Już na szczęście nie ma szans. zapewniam.
No nie wątpie, jak zobaczył skład to mu się odechciało walczyć w nim o miejsce 
Nikt się nie chce zlitować, więc może ja...Ramzes pisze:A które to logiczne byki? masz przykłady?
To zdanie jest całkowicie pozbawione sensu. Po pierwsze, ślepcy mogą wierzyć w coś, a nie o czymś. Po drugie, skoro już tylko ślepcy mogą w to wierzyć, że D. Sprawka jest niedorajdą, to chyba właśnie nazwałeś się ślepcem, a założę się, że nie o to chodziło. Czyli przed "wierzą" zabrakło słowa "nie". Po trzecie użyte przez Ciebie słowa "już" i "jeszcze" się logicznie wykluczają.Ramzes pisze:O tym że to niedorajda to już tylko ślepcy jeszcze wierzą.
fakt. powinno być
O tym ze to niedorajda to tylko ślepcy jeszcze nie wiedzą
mój błąd
O tym ze to niedorajda to tylko ślepcy jeszcze nie wiedzą
mój błąd
kolego twoim największym błędem było założenie konta na tym forum i wypowiadanie się.Daj normalnym ludziom porozmawiać o sprawach żużlowych a nie tu jakieś tarło odstawiasz w postach.
A ja o czym gadam? Nie o żużlu?
Widzę że kolega nie za bardzo kumaty.
Widzę że kolega nie za bardzo kumaty.
kibicLBN pisze:Czekam jeszcze na opinię Coopera co do ostatnich działań pana prezesa![]()
Ehh, skoro bez tego nie zasniesz...
1. Zatrudnienie Jacka Z. to oczywiscie dobry ruch i nie ma co tu komentowac. Ale przeciez nie dalej jak pare tygodni temu Sprawka ostro sie zarzekal, ze da rade sam i nie trzeba mu nikogo. Wtedy to krytykowalem, jak widac ktos przekonal w koncu prezesa.
2. Tor - fajnie, ze moze bedziemy mieli gdzie jezdzic, naprawde wielki sukces. Temat jest poruszany przeze mnie i kilka innych osob od paru miesiecy. Mozna bylo dawno powalczyc o srodkina remont z miasta/MOSiRu. A tak, gdy smierc zajrzala w oczy trzeba bylo wyprosic kase od sponsora. Kase, ktora moglaby pewnie pojsc np. na szkolke. Szczerze gratuluje.
3. Sklad. Jest dobry. Mowilem to od poczatku. Tak jak to, ze niewielu zawodnikow zalatwil DS. Poza tym, to akurat zweryfikuje tor, nazwiska nie jezdza. Wcale mnie nie zdziwi jak znow na wyjazdach beda baty od jakichs Kononovow. A od napinki na naszym forum czasem rzygac sie chce. Nie takie sklady nie awansowaly, czy nie zrobily mistrza.
Ja oczywiscie jestem optymistycznie nastawiony i pewnie nawet znow pojade do Opola z nadzieja...
Ja natomiast jestem ciekaw ilu nowych sponsorow udalo sie namowic panu DS. Bo przy tak komfortowych warunkach w tym widze glowna role prezesa klubu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- niespokojny
- Trener
no własnie dzięki temu co narobiłem na forum juz nie podpisze. To jest ta niewiedza forumowych głupków
To mnie rozwalilo
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
truskawa pisze:Ten temat to troche prowokacja, ale:
- Skład
- Jacek Ziółkowski
- Zapowiedziane prace na torze
- Poprawa kontaktu z kibicami
na razie prezesura na 5-
lubie mieć rację, ale jak ktoś wywali ten temat to mnie nie zaboli
-sklad- podziekuj Rafalowi
-Jacek- jak wyzej plus kilka innych osob
-zapowiedziane- dobrze, ze zapowiedziane
-poprawa- klient nasz pan:)
carpe diem!
Bartosch, podkreślasz wiodącą rolę Wilka w kwestii kontraktów, ale jest kilka ale:
- pod kontraktami tak czy inaczej podpisuje się dyrektor/prezes
- prezes zatrudnia trenera. Dobrze, że zatrudnia takiego zaradnego!
- To, ze kontrakty są takie a nie inne to głownie zasługa możliwości finansowych > prezes > sponsor
- gdyby nie to, że jesteś blisko tematu, a ja czytam forum od lat, wcale nie musiałbym o tym wiedzieć i ci wierzyć (większość ludzi odbiera komunikaty z prasy)
- prezes zatrudnia trenera. Dobrze, że zatrudnia takiego zaradnego!
- To, ze kontrakty są takie a nie inne to głownie zasługa możliwości finansowych > prezes > sponsor
- gdyby nie to, że jesteś blisko tematu, a ja czytam forum od lat, wcale nie musiałbym o tym wiedzieć i ci wierzyć (większość ludzi odbiera komunikaty z prasy)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
truskawa pisze:Bartosch, podkreślasz wiodącą rolę Wilka w kwestii kontraktów, ale jest kilka ale:
Tylko dlatego , ze jest to wymóg formalny, gwarantuje Ci że jeśli by dajmy na to trenerem był np Świst i obecny Prezes do pary to cienko by to wyglądało.
truskawa pisze:- To, ze kontrakty są takie a nie inne to głownie zasługa możliwości finansowych > prezes > sponsor
W kwestii pozyskania obecnego sponsora i śmiem twierdzić nawet kontaktów w chwili obecnej ( czyli pomoc w modernizacji stadionu) oraz kontraktów to obecny Pan Prezes miał/ma tyle do powiedzenie co ż........., za okupacji.
truskawa pisze:- prezes zatrudnia trenera. Dobrze, że zatrudnia takiego zaradnego!![]()
Jak powyżej.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Z punktu widzenia kibicowskiego - mało kogo obchodzi czy do Steada, Miesiąca lub Sucheckiego dzwonił Wilk czy Sprawka. Oni są w drużynie i należą się słowa pochwały, bo na warunki drugoligowe mamy super zespół. Dlatego brawa dla prezesa
.
Jeśli jednak zajrzy się za kulisy wygląda to już nie tak super dla Sprawki. A ostatnia akcja ze ściągnięciem Jacka Ziółkowskiego dobitnie wskazuje, że Sprawka jest w tym klubie tylko marionetką. Rządzą inni i oni zdecydowali, że nie mogą powtórzyć się kompromitujące sytuacje, które powodował swoim zachowaniem, albo brakiem zachowania Sprawka. A takie wnerwiało i sponsora głównego i mniejszych i ludzi, którym przyszło współpracować z obecnym prezesem i często samych żużlowców. Zatrudnienie Ziółkowskiego to totalne podważenie kompetencji Sprawki. Przecież on sam mówił po wyborze na prezesa "Nie będzie jednak zmiany na stanowisku dyrektora. – Taka osoba jest potrzebna w klubie ale nie będziemy nikogo zatrudniać. Po prostu będę pełnił obie te funkcje jednocześnie." Czyli jego słowa jako prezesa są mało warte, patrząc z dzisiejszej perspektywy.
Jeśli jest tak jak wielu pisze, że Sprawka jest super i naj to wydawać by się mogło, że za sezon transferowy, zebranie najlepszego składu w lidze Sprawkę czekają nagrody, pochwały i wyróżnienia. A jest tak naprawdę podważenie i odebranie kompetencji.
Jeśli jednak zajrzy się za kulisy wygląda to już nie tak super dla Sprawki. A ostatnia akcja ze ściągnięciem Jacka Ziółkowskiego dobitnie wskazuje, że Sprawka jest w tym klubie tylko marionetką. Rządzą inni i oni zdecydowali, że nie mogą powtórzyć się kompromitujące sytuacje, które powodował swoim zachowaniem, albo brakiem zachowania Sprawka. A takie wnerwiało i sponsora głównego i mniejszych i ludzi, którym przyszło współpracować z obecnym prezesem i często samych żużlowców. Zatrudnienie Ziółkowskiego to totalne podważenie kompetencji Sprawki. Przecież on sam mówił po wyborze na prezesa "Nie będzie jednak zmiany na stanowisku dyrektora. – Taka osoba jest potrzebna w klubie ale nie będziemy nikogo zatrudniać. Po prostu będę pełnił obie te funkcje jednocześnie." Czyli jego słowa jako prezesa są mało warte, patrząc z dzisiejszej perspektywy.
Jeśli jest tak jak wielu pisze, że Sprawka jest super i naj to wydawać by się mogło, że za sezon transferowy, zebranie najlepszego składu w lidze Sprawkę czekają nagrody, pochwały i wyróżnienia. A jest tak naprawdę podważenie i odebranie kompetencji.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
a Pani to zna dobrze te kulisy? wie kto z kim negocjował i kto będzie na jakim stanowisku? czy to takie własne gdybania i teorie?
Gdybanie i teorie. Całkowicie oderwane od rzeczywistości. Zbieżność z prawdziwymi osobami jedynie przypadkowa.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Przyjmijmy hipotezę, że prezes jest marionetkowy. Pytania:
Kto sprawuje tą realną władzę w klubie?
Dlaczego pozwala, by na Sprawkę spływał splendor i odpowiedzialność za sukcesy?
Rozumiem, że to na wypadek gdyby coś się naprawdę spiertoliło? Wtedy będzie kogo obciążyć?
Ziółkowski chyba będzie pełnił funkcję kierownika? (Czyli Sprawka nadal prezes+dyrektor)
Kto sprawuje tą realną władzę w klubie?
Dlaczego pozwala, by na Sprawkę spływał splendor i odpowiedzialność za sukcesy?
Rozumiem, że to na wypadek gdyby coś się naprawdę spiertoliło? Wtedy będzie kogo obciążyć?
Ziółkowski chyba będzie pełnił funkcję kierownika? (Czyli Sprawka nadal prezes+dyrektor)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Przecież on sam mówił po wyborze na prezesa "Nie będzie jednak zmiany na stanowisku dyrektora. – Taka osoba jest potrzebna w klubie ale nie będziemy nikogo zatrudniać. Po prostu będę pełnił obie te funkcje jednocześnie." Czyli jego słowa jako prezesa są mało warte, patrząc z dzisiejszej perspektywy.
A kto powiedzial, ze Sprawka nie bedzie jednoczesnie prezesem i dyrektorem ? Z tego co wiem Jacek Ziolkowski bedzie kierownikiem druzyny. Takze nic nie stoi na przeszkodzie, zeby Sprawka dalej pelnil te dwie funkcje jednoczesnie (prezes+dyrektor) i pobieral za to pieniadze. Nie chce bronic tutaj Sprawki, ale nie mozna wszystkiego obracac przeciwko niemu.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Cooper pisze:2. Tor - fajnie, ze moze bedziemy mieli gdzie jezdzic, naprawde wielki sukces. Temat jest poruszany przeze mnie i kilka innych osob od paru miesiecy. Mozna bylo dawno powalczyc o srodkina remont z miasta/MOSiRu. A tak, gdy smierc zajrzala w oczy trzeba bylo wyprosic kase od sponsora. Kase, ktora moglaby pewnie pojsc np. na szkolke. Szczerze gratuluje.
I ten wpis, a dokladniej opisana w nim sytuacja na chwile obecna calkowicie dyskredytuja tego czlowieka w moich oczach jako Prezesa/Dyrektora czy kimkolwiek on tam jest. Jak mozna bylo dopuscic do tak razacego zaniedbania, przez ktore (o zgrozo) klub bedzie musial wylozyc "wlasna" kase, ktora mogla zostac przeznaczona na szkolke czy inne cele, ktore mogly by pomoc w awansie. Ja rozumiem, ze mozna zapomniec o przybiciu kilku desek czy zakupie kilku opon, ale ludzie, powyzsze to totalny brak profesjonalizmu, za ktory szary czlowiek zostal by z miejsca (piiiiiiii) z pracy. Ogolnie jestem z natury optymistycznym czlowiekiem i rownie optymistycznie podchodze do zblizajacego sie sezonu... aczkolwiek nie moge zdzierzyc, ze tak niekompetentny czlowiek pelni tak wazna funkcje w tak waznym momencie dla naszego klubu. Wiele osob nie zdaje sobie chyba do dzisiaj sprawy, ze znajdujemy sie w (raczej nie przesadze) historycznym momencie naszego klubu. Mamy sponsora z ogromnym kapitalem, ktoremu zalezy na wyniku. W razie awansu jestesmy w stanie w stosunkowo niedlugim czasie nawiazac w mniejszym badz wiekszym stopniu do najwiekszych sukcesow w calej historii naszego klubu. Tymbardziej martwi mnie, ze tak duzo zalezy od Sprawki. Zaznaczam, osobiscie nic do goscia nie mam, wydaje sie nawet sympatyczny
Co do skladu, owszem, jest obiecujacy... ale nie ukrywam, ze spodziewalem sie wiecej. Odnosze sie tutaj zwlaszcza w kierunku naszych "stranieri" Stead w kazdym klubie zostawial po sobie jakies "ale" a poprzedni "sezon zycia" wykrecil w calych szesciu meczach. Do tego Brytyjczyk. Ja nie mowie oczywiscie, ze to bedzie kolejny Hauzinger czy inny Howe... ale podpalanie sie na powtorke z zeszlego sezonu jest w mojej ocenie mocno ryzykowne. Liczylem, ze kolejny obco to bedzie armata w stylu Drymla, liczylem mocno na kogos z czworki Woodward,Joonas,Ferjan,Pulpet... tymczasem zaserwowano nam Proctora, ktory odjechal w Polskiej lidze kilka meczy na krzyz. Nie wiem ile w tym prawdy, uslyszalem to "z drugiej reki" wiec nie daje sobie za to reki uciac ale w klubie patrzono w strone kogos innego, jednakze Wilk zadecydowal, ze chce Proctora. Do tego dochodzi Suchecki, na temat ktorego ciezko cokolwiek rokowac oraz Piszcz, ktory pewnie znowu przesiedzi pol sezonu na trybunach, leczac coraz to nowsze, egzotyczne rodzaje kontuzji
$korzen$ pisze:Jak mozna bylo dopuscic do tak razacego zaniedbania, przez ktore (o zgrozo) klub bedzie musial wylozyc "wlasna" kase, ktora mogla zostac przeznaczona na szkolke czy inne cele, ktore mogly by pomoc w awansie.
Czy naprawdę tak wszyscy jesteście przekonani, że ta kasa, która zostanie wyłożona na doprowadzenie toru do ładu pochodzi z tych pieniędzy, które sponsor przeznaczył na klub?
Dziennik Wschodni pisze:To nie koniec dobrych wiadomości dla fanów żużla w Lublinie. - Dzięki pieniądzom od sponsora w przyszłym tygodniu powinniśmy zacząć prace na stadionie, potrzebne żeby spełnić wymogi licencyjne.
Bo ja to rozumiem tak, że sponsor wyłożył na to dodatkową kasę, która nie ma nic wspólnego z tą co przeznaczył na klub. Mogę oczywiście się mylić, ale czy WY jesteście tak święcie przekonani do swojej wersji, że jedziecie po Sprawce (może niesłusznie, może słusznie) ile wlezie?
Jerry ale tutaj kwestia kasy, a dokladniej czy jest ona dodatkowa czy tez z puli przeznaczonej na klub, schodzi jednak na II plan. Mi i zapewne wiekszosci chodzi o sam fakt zaistnienia takiej kompromitujacej sytuacji i zaniedbania ze strony Sprawki. Mimo wszystko dla mnie to kompromitacja, ze klub wyciaga od sponsorow dodatkowe fundusze na cel, ktory de facto mogl nas (w sensie klub) nic nie kosztowac. Wiadomo, sponsorzy sa od ratowania przede wszystkim w sytuacjach kryzysowych, ale na Boga, musza byc jakies granice.