Zbiórka kasy dla Klubu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#26 Postautor: Torsen » 24 kwietnia 2007, o 22:06

Words DonKamizi to me.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#27 Postautor: DonKamizi » 24 kwietnia 2007, o 22:11

:twisted: Bingo :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#28 Postautor: bartosch » 25 kwietnia 2007, o 00:04

chyba lepszym rozwiazaniem bedzie mozliwosc przekazania 1% z podatku przy rozliczaniu PIT'a tak jak to robia w innych klubach. jednak w tym roku juz jest za pozno...
carpe diem!

janek
Kadrowicz

#29 Postautor: janek » 25 kwietnia 2007, o 08:07

Poruszałem temat 1% w ubiegłym roku. Nic nie da się zrobić,
chyba że powstanie jakiś twór przy klubie.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#30 Postautor: bartosch » 25 kwietnia 2007, o 08:57

janek pisze:Poruszałem temat 1% w ubiegłym roku. Nic nie da się zrobić,
chyba że powstanie jakiś twór przy klubie.

jak trzeba to powstanie :)
carpe diem!

janek
Kadrowicz

#31 Postautor: janek » 25 kwietnia 2007, o 09:29

Jak ma być liczona każda złotówka, to miało by to sens.

harry
Trener

#32 Postautor: harry » 25 kwietnia 2007, o 10:26

Jestem pod wrażeniem tego, ze są jeszcze osoby, które na serio martwią się o byt klubu. To piękne, tym bardziej, ze kłopotów nie ubywa. Ciągle na wierzch wyłażą nowe zdrady. Nawet nie wiecie ile osób by nas chciało odstrzelić...
Ale do rzeczy. Pomysł ze zbiórką do puszek na klub chyba nie jest dobry z powodów tych co pisał Meesha. Kilka - kilkanaście osób wybitnie pracowało nad jak najgorszym wizerunkiem klubu i mnie od 2-3 lat, i jak słychać w koło to im się udało. Wielu ludzi jest źle nastawionych i na pewno bez przykrych komentarzy i sytuacji mogłoby się nie obejść.
Dobrym pomysłem jest natomiast licytacja czy to plastronów czy podobnych gadżetów. I spróbujemy to uruchomić na najbliższym meczu.
Zastanawiam się jak umożliwić za to ludziom wrzutkę małych sum na klub tak aby inni nie denerwowali się. Tu jest problem.
Numer konta klubu na darowizny???
Akcja na smsy( chyba za droga impreza?)???

Za to wydaje mi się, ze najłatwiej będzie jak każdy ze starających się spróbuje przyprowadzić kilku następnych kibiców. To najpewniejsze.
Kiedyś jak byłem kibicem to doszedłem do dwudziestu kolesi i koleżanek.
Najpierw kupiłem im bilety, a później sami przychodzili. I tak póżniej oni przyprowadzali następnych...

Ważne też jest teraz bardzo przygotowanie propagandowe ( plakatowe, informacyjne). Dlatego potrzebujemy ludzi, którzy mają znajomych właścicieli sklepów, restauracji, barów, knajp różnego typu, szkól, uczelni i tym podobnych aby można było tam zrobić akcję plakatową. Taki plakat w takim miejsc da dużo więcej niż setka rozwieszona na słupach. Bo na słupach żywot plakatu jest króciutki niestety.
Chetnych ze wszystkimi pomysłami zapraszam do dyskusji. Czy to na forum, czy to w trakcie treningu lub kiedy indziej. Jesteśmy otwarci. Bo pieniędzy brak.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

max3
Zawodowiec

#33 Postautor: max3 » 25 kwietnia 2007, o 10:32

Wlasnie akcja smsowa! to jest bardzo dobry pomysl.Pomoz klubowi wyslij sms na numer .......

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#34 Postautor: kdsz » 25 kwietnia 2007, o 10:36

Sprzedaż gadżetów klubowych, choćby w sklepie internetowym, to też jakiś sposób na zdobycie środków.

Ale przede wszystkim promocja - rozdawanie biletów w mediach, plakaty itp. Fajnie, że się to ruszyło w ostatnim czasie

meesha
Trener
Kontakt:

#35 Postautor: meesha » 25 kwietnia 2007, o 10:37

Nawet jeśli operatorzy zakoszą swoje 50% z tej imprezy, to i tak jest to chyba najprostszy sposób dla kibica - wyjąć telefon i wysłać SMS-a. Trzeba by się tylko zastanowić na jakim poziomie ustalić koszt jednego SMS-a. Myślę, że im taniej tym lepiej (czyli 1,22 zł) a jak ktoś będzie chciał wysłać więcej to wyśle więcej :)
Można ewentualnie spróbować jakiś barterek - reklama operatorów sieci na stadionie w zamian za rezygnację z ich "doli" :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

janek
Kadrowicz

#36 Postautor: janek » 25 kwietnia 2007, o 10:39

Myślę że wpłata na konto byłaby naprawdę o.k., nie będzie głupich komentarzy itp.. Wpłacą ci którzy naprawdę kochają Lubelski żużel.
Podajcie info z numerem konta na stronie klubowej, oraz w programach (ale nie jednokrotnie, lecz zróbcie w nich miejsce na stałe), informację o zbiórce -- wpłatach niech wykrzyczy spiker na meczach i będzie o.k. .
I pomyślcie nad tym 1% , jak to rozwiązać -- naprawdę Warto 8)

Swoją drogą zmotoryzowani "zaufani" kibice mogliby umieszczać plakaty z info o meczach na bocznych tylnych szybach w swoich bolidach

harry
Trener

#37 Postautor: harry » 25 kwietnia 2007, o 10:40

Kto wie gdzie i jak to się załatwia? ( SMS)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#38 Postautor: harry » 25 kwietnia 2007, o 10:43

janek pisze:
Swoją drogą zmotoryzowani "zaufani" kibice mogliby umieszczać plakaty z info o meczach na bocznych tylnych szybach w swoich bolidach

Każdy może przyjść po plakat. Bardzo dużo ludzi już tak robi. Plakaty są w barku.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#39 Postautor: marcin_lub » 25 kwietnia 2007, o 10:46

harry pisze:Kto wie gdzie i jak to się załatwia? ( SMS)

Trzeba pójść do konkretnego operatora i wykupić taką usługę. Nie mam pojęcia jakie to są koszty ale wydaję mi się że nie więcej niż 50% z każdego sms.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#40 Postautor: mikas » 25 kwietnia 2007, o 10:46

harry pisze:Kto wie gdzie i jak to się załatwia? ( SMS)

Znalazłem coś takiego:

http://www.webtel.pl/mobile/?gclid=CMGZ ... EAodtS5WXg
http://www.webtel.pl/mobile/index.phtml?&id_opt1=pomysl

(ale daje to jako przykałd, nie wiem czy jest to najtanszy sposób wprowadzenia tego typu usługi).

Opcja ze ściąganiem loga klubu, zdjec zawodników na komórkę itp. też dobra ;) Do tego można zrobic usługę relacji ze spotkan wyjazdowych.

edit:
Po przejrzeniu trochę dokladniej tej strony to chyba jednak nie dokładnie o to chodzi, ale kilka pomysłów można ściągnąć stamtąd ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

janek
Kadrowicz

#41 Postautor: janek » 25 kwietnia 2007, o 10:54

Najtaniej jest bezpośrednio u operatora!!!, jest możliwość negocjacji cen.

meesha
Trener
Kontakt:

#42 Postautor: meesha » 25 kwietnia 2007, o 10:56

Cholera, jednak nie jest tak różowo z tymi SMS-ami :(

http://www.dcs.pl/mobilne/premiumSMS.asp
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#43 Postautor: bartosch » 25 kwietnia 2007, o 11:36

harry pisze:Każdy może przyjść po plakat. Bardzo dużo ludzi już tak robi. Plakaty są w barku.

szkoda, ze Shack'al jeszcze tego nie zrobil...
carpe diem!

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#45 Postautor: Hans » 25 kwietnia 2007, o 12:32

A nikt nie myślał o tym, aby w czasie meczu na stadionie 10 osób chodziło i zbierało podpisy pod petycją do Prezydenta Lublina, aby przyspieszył dotację dla żużla, w końcu jakby zebrać z 2-3 tys podpisów, to może by coś dało, w końcu w większości My i nasze rodziny głosowali na niego, więc trzeba od niego też czegoś wymagać, a nie tylko obietnic bez pokrycia. ...

Oczywiście plakaty, to koniecznie :) Każdy niech weźmie 10 plakatów i rozwiesi w swoim przydomowym lub jakimś zaprzyjaźnionym sklepie prosząc przedtem właściciela oto i czy wyraża zgodę- jeden może się nie zgodzić, a drugi się zgodzi i już przed każdym meczem będą tam wisieć, w końcu jeden plakat może przyciągnąć kilka osób na mecz ...
Ja przynajmniej tak robię, już otrzymałem zgody w 3 sklepach i jutro rano będą wisieć już tam plakaty :)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#46 Postautor: Cz@rek » 25 kwietnia 2007, o 12:41

Napewno dobrym pomysłem są licytacje,w trakcie meczów (tylko jak rozwiązać kwestie podbijania stawki przez kibiców?)
Licytacje powinny być też na stronie TŻ.
Kwestie zbierania do puszek,widziałbym tak.
Pamietcie jak na rynku Starego Miasta stała duza skarbonka :?:
Do której wrzucało się datki na renowacje zabytków?
A może cos takiego też walnąc na stadionie? :idea:

max3
Zawodowiec

#47 Postautor: max3 » 25 kwietnia 2007, o 14:36

Nadal bede sie upierac ,ze najlepszym sposobem beda sms-y ,taka informacja moze ukazac sie zarowno na programie jak i w gazetach,nastronach internetowych itp...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#48 Postautor: InDorka » 25 kwietnia 2007, o 14:39

Pamietcie jak na rynku Starego Miasta stała duza skarbonka :?:
Do której wrzucało się datki na renowacje zabytków?
A może cos takiego też walnąc na stadionie? :idea:

Ten pomysł wydaje mi sie najrozsądniejszy,jeśli odpadną sms'y.W przypadku licytacji nie dorzucę nic,bo mnie taki fant nie kręci.
Skarbonka nie musi odpowiadać frustratom,ze i tak jest drogo.Pełna dobrowolność ,czyli dadzą ci,ktorzy chcą naprawdę.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#49 Postautor: istred » 25 kwietnia 2007, o 14:53

Każdy pomysł jest dobry!
Ja z zasady nie wysyłam smsów, w takich sytuacjach, bo zamiast pomagać tym którym chcę to napełniam kieszenie plusowi czy erze... ale pewnie jestem wyjątkiem. Smsy to dobry sposób żeby przeznaczyć nawet drobną sumę pieniędzy, nie ruszając się z domu.

Idealnym pomysłem jest też licytacja gadżetów. Sposób na trochę większe kwoty. Można oprócz takich rzeczy jak plastron z podpisami... spróbować sprzedać na przykład "łańcuch, który zerwał się zawodnikowi x podczas 7 biegu" :wink: Takie rzeczy się chyba wyrzuca, prawda? Ciekawe czy ktoś by się skusił na taką niecodzienną pamiątkę.

I jeszcze - rozdawać bilety! Nic się nie traci, a można tylko zyskać i to nie trzeba wcale liczyć, że komuś się spodoba i później będzie kupował bilety, tylko korzyści mogą być od razu - nikt na mecz przecież nie przyjdzie sam!
Poza tym, może "konkurs o żużlu" w jakiejś szkole? Na to pewnie zezwolenia jakieś trzeba mieć od dyrektora albo kuratorium...
W wakacje można zaprosić jakiś ośrodek, który organizuje wakacje w mieście.

Przede wszystkim fajnie, że cokolwiek się zaczęło dziać w tej kwestii, że ktoś się tym zainteresował. BRAWO!

DODAŁ:
Przy małych ilościach przesyłanych SMS-ów rozmowy z niektórymi operatorami zaczynają się od propozycji parytetu na poziomie: 70% przychodu z ruchu Premium SMS dla operatora i 30% dla usługodawcy.

W chwili obecnej koszt aktywacji własnego numeru Premium SMS we wszystkich sieciach GSM wynosi 2500 zł (odpowiednio: 1500 zł w Erze, 1000 zł w Plus GSM i bez opłat w Idei). Miesięczny abonament również kosztuje 2500 zł (odpowiednio: 1500 zł w Erze, 1000 zł w Plus GSM i bez opłat w Idei).
Nie wiem czy to dokładnie o to chodzi bo tylko przejrzałem, ale chyba smy odpadają...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#50 Postautor: Mars » 25 kwietnia 2007, o 15:31

harry pisze:Jestem pod wrażeniem tego, ze są jeszcze osoby, które na serio martwią się o byt klubu. To piękne, tym bardziej, ze kłopotów nie ubywa. Ciągle na wierzch wyłażą nowe zdrady. Nawet nie wiecie ile osób by nas chciało odstrzelić...
Ale do rzeczy. Pomysł ze zbiórką do puszek na klub chyba nie jest dobry z powodów tych co pisał Meesha. Kilka - kilkanaście osób wybitnie pracowało nad jak najgorszym wizerunkiem klubu i mnie od 2-3 lat, i jak słychać w koło to im się udało. Wielu ludzi jest źle nastawionych i na pewno bez przykrych komentarzy i sytuacji mogłoby się nie obejść.
Dobrym pomysłem jest natomiast licytacja czy to plastronów czy podobnych gadżetów. I spróbujemy to uruchomić na najbliższym meczu.
Zastanawiam się jak umożliwić za to ludziom wrzutkę małych sum na klub tak aby inni nie denerwowali się. Tu jest problem.
Numer konta klubu na darowizny???
Akcja na smsy( chyba za droga impreza?)???

Za to wydaje mi się, ze najłatwiej będzie jak każdy ze starających się spróbuje przyprowadzić kilku następnych kibiców. To najpewniejsze.
Kiedyś jak byłem kibicem to doszedłem do dwudziestu kolesi i koleżanek.
Najpierw kupiłem im bilety, a później sami przychodzili. I tak póżniej oni przyprowadzali następnych...

Ważne też jest teraz bardzo przygotowanie propagandowe ( plakatowe, informacyjne). Dlatego potrzebujemy ludzi, którzy mają znajomych właścicieli sklepów, restauracji, barów, knajp różnego typu, szkól, uczelni i tym podobnych aby można było tam zrobić akcję plakatową. Taki plakat w takim miejsc da dużo więcej niż setka rozwieszona na słupach. Bo na słupach żywot plakatu jest króciutki niestety.
Chetnych ze wszystkimi pomysłami zapraszam do dyskusji. Czy to na forum, czy to w trakcie treningu lub kiedy indziej. Jesteśmy otwarci. Bo pieniędzy brak.

Powiem tak przez wiele razy mi zwisalo to co sie dzieje unas ze nikomu nie zalezy ze sa tylko tacy co chca sie nachapac!!! doszedlem do wniosku ze w tym roku panuje zdrowa atmosfera ze sa ludzie ktorym naprawde zalezy wkoncu wystartowalismy , a co najwazniejsze zawodnicy nie olewaja nas i staraja sie wszedzie walczyc tego nam brakowalo przez wiele lat..beznas czyli kibicow nic sie nie uda ja ze swojej strony zaprosilem znajomych na mecz z Ostrowem to bedzie super mecz i dobra promocja dla nowych bywalcow..;)co do pomocy i zbierania pieniazkow na klub wybaczacie ale mam dobra prace i niemialem zamiaru robic dobra mine do zlej gry poprostu mysle skoro na meczu pilkarskim jest taka akcja to czemu na zuzlu mialoby sie nie powiesc ludzie czytaja gazety i z tego co ja slysze podoba im sie jedna sprawa dobre podejscie zawodnikow do spotkan noi te panie pod startem tego brakowalo..co do akcji smsowej niema szans jak napisal kolega wyzej za wysokie sa oplaty co do gadzetow mysle ze to powinno ruszyc jak najszybciej na stadionie zawsze to dodatkowe pieniazki dla klubu co do puchy to mysle ze wystarczy dobre haslo i niebedzie pusta co do kont itp to napewno nie wypali...

P.S co do plaktatow moge wziasc fure i porozwieszac nie tylko w LBN oczywiscie jesli ktos by mi chcial w tym pomoc zchecia skorzystam..

POZDRAWIAM..