Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Kolejarz Opole 11.VII.2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Kolejarz Opole 11.VII.2010

#176 Postautor: Dobromir » 11 lipca 2010, o 20:46

Jak dla mnie Piszcz zrobił lepsze wrażenie od TR. Jechał co prawda niepewnie ale zważywszy na to, że to jego 1 występ po kontuzji to lepiej chyba wypadł od Rempały. Także na Łódź to TR sobie chyba odpocznie. Ktoś się czepia, że pojechał Jędrej. A kto mial jechać skoro nie było Sweetmana?? A po drugie na kim on ma zdobywać doświadczenie, żałuje tylko że chłopak nie pojechał w 14 biegu bo miałby szanse na 2 punkty.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#177 Postautor: mustafa » 11 lipca 2010, o 21:15

co do samego meczu nie ma co komentować. Wszyscy pojechali na maksa. Opole nawet z Barkerem nie wiele by zdziałało.
Pozytywnie oczywiście Tadzio Kostro, po dobrych startach nie dał się wyprzedzić i dzielnie bronił pozycje.
Trener będzie miał trudne zadanie kogo wybrać. Piszczo tak jakby miał trochę lepsze starty od Rempała, jednak na trasie, Rempał był nieco pewniejszy.
Piszcza to nieźle majtało i tak jakby się męczył, bałem się że coś sobie zrobi. No ale może jeszcze jakieś treningi... i będzie coraz lepiej.
Z Łodzią już nie będzie tak łatwo. Pomimo dzisiejszego wyniku dalej nie wierzę w żadnego bonusa, ale mam nadzieję że wygramy pewnie.
Puszak - pewniak, Baran się w końcu poprawił, Dryml niezła rakieta. Opole nie istniało.

Awatar użytkownika
pavell

#178 Postautor: pavell » 11 lipca 2010, o 21:24

tezetomaniak pisze:bez nerwów, przeciez Gelo napisał ze Opole to kelnerzy i ogórki :)

Nawiazujac do tamatu warzywnego to, opolan nawet ciezko zaliczyc do ogórków,
jak dla mnie sa min. 10 x mniejsi, wiec co najwyzej zasługuja na ksywe szczypiorki :lol:
poprostu totalne dno !!!!!

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#179 Postautor: yamahaR1 » 11 lipca 2010, o 21:29

Z tym Piszczem na Łódź to chyba lepiej przemyśleć poważnie temat. Dzisiaj nie miał się z kim ścigać to i punktu odniesienia nie ma ale widać z daleka jak jest niepewny na torze. Przyjedzie przeciwnik, z którym trzeba się będzie ścigać, po starcie będą wpadać razem w łuk i trzeba będzie docisnąć a przy tak niepewnej jeździe Tomka jakoś tego nie widzę. Poza tym jakoś dziwnie bałem się o jego partnera z pary. Piszcz w formie to 100% pewniak u nas, ale jak narazie to nie wiem ...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#180 Postautor: sadychor » 11 lipca 2010, o 21:32

Uuuuj nie zawody :wink: :wink: Bardziej trening ale to nie wina KMŻtu tylko Opola.
Piszcz z kazdym kolkiem wygladal coraz pewniej, tak jakby znalazl dobra sciezke. TR dalej wyglada na zawodnika, ktory chce ale motor nie nadaza. Tadek Kostro pojechal ostro, fajnie sie czyta wpisy Davv'a, SyFy wykreowaly nastepnego specjaliste (patrz "Goolob sie skonczyl" by Czarek). Baran i Puszak nielapani i chyba tak powinno byc. Dryml to w ogole jakas inna liga, motor nawet mu sie blyszczy nie po drugoligowemu. Jendrej zdobyl punkt w debiucie i na tym zakoncze komentarz.
Wazne info dla ludzi na obczyznie. Zawody nagrywala itvl, wg informacvji spikera mozna spodziewac sie retransmisji na itvl.pl (nie wiem czy dobrze zapamietalem).
A zgdonie z prognoza w Lublinie ma padac przelotnie od wtorku do czwartku, takze na Lodz mozemy spodziewac sie przyczepnego toru.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2010, o 06:17 przez sadychor, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#181 Postautor: tezetomaniak » 11 lipca 2010, o 21:34

Szkoda, że takim wiejskim składem przyjechali. Klingowi sie nie chcialo wsiadac na motocykl, jedyny pozytyw to Ago.

Czas skonczyc podjare tym wynikiem i wyjasnic, co ze Sweetmanem. Jeżeli nie było to z przyczyn losowych to nie mam słów. Na klub oczywiście.

motor nawet mu sie blyszczy nie po drugoligowemu

sluszna uwaga :)

Hell

#182 Postautor: Hell » 11 lipca 2010, o 21:36

Heh byłem widziałem i do wszystkich naszych seniorów napisze świetna robota :) Wiem ze Opole nie było najlepszym składem ale za to wynik 70: 20 mówi wszystko. Co do Juniorów - Tadziu tak trzymaj !!! naprawde ładna i pewna jazda z Twojej strony !!:) Bardzo dobra według mnie postawa trenera który wpuscił Jendreja kiedy zabrakło sweetmana. Kazdy powinien otrzymac szanse tym bardziej ze to nasz wychowanek i przeciwnik byl w skladzie jaki wszyscy widzieli. Wiadomo ze umiejętnosci nie ma dobrych ale za to brawa dla Jendreja za ambicje i gratuluje pierwszego punktu :) Wiadomo ze z łodzią to bedzie inna bajka. Raczej cudu nie będzie i bonus pojedzie do łodzi, ale nasza wygrana jest bardzo prawdopodobna, żeby nie powiedziec pewna.

P.S. zapomniałem dodac: brawo za ładne zachowanie Karola Barana za przepuszczenie Tadzia przed linią mety :)

harry
Trener

#183 Postautor: harry » 11 lipca 2010, o 21:56

harry pisze: W tym wypadku absolutnie najważniejszy jest wynik. A żeby był dobry wynik to zawodnicy muszą być extra przygotowani. A jak jest taka sytuacja jaka właśnie się klaruje w zespole ( o dwóch za dużo) to nagle wszyscy dostaja skrzydeł.
Problem to trener będzie miał jak zgodnie z powyższym zlejemy Opole ( ciężko mi w to uwierzyć) do 30 i wszyscy będą jechać na fulla, powiedzmy powyżej 10 punktów każdy zrobi. To dopiero będzie zagwozdka z kim się żegnać??? :shock:

I to jest jedyny problem po tym meczu. Póki co jeden i drugi wydaja się być najmniej pewnymi naszymi zawodnikami.
Ja bym rzucał monetą.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#184 Postautor: harry » 11 lipca 2010, o 22:21

sadychor pisze: Dryml to w ogole jakas inna liga, motor nawet mu sie blyszczy nie po drugoligowemu. .

06.06.2010 23.09
harry pisze:Dryml to widać że z innej ligi. Inna technika.

Jeżeli Piszcz wróci do dyspozycji a na każdym meczu będzie Dryml z Rymelem albo Sweetym to jeszcze wszystko możliwe.

A jak będą wszyscy to i baraże jakoś ładniejsze mi się wydają,
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#185 Postautor: jerry78 » 11 lipca 2010, o 22:24

Wydaje mi się, że Piszczyk z biegu na bieg jechał pewniej, płynniej, ale nie wiadomo czy to wystarczy na Łódź, braków kondycyjnych nie było widać, ale na pewno ma w głowie to kolano. Co do TR to szkoda, że nie oglądamy go takiego jak w meczu z Piłą, ma 3-4 dni żeby zrobić coś z tym sprzętem i walczyć o 5-te miejsce w składzie z Piszczem.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#186 Postautor: Cz@rek » 11 lipca 2010, o 23:25

Czy tylko ja widziałem jak w każdym biegu Piszcz z wielkim trudem osiągał metę?! U Rempały aż takich problemów nie widziałem,prowadzącym parę przecież nie był.Odał tylko jeden punkt ruskiemu.
No ale żeby było sprawiedliwie wymieniłbym obu 8)
PS:A co do "słodkiego" to podobno nie zdążył na samolot :?

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#187 Postautor: maestro76 » 11 lipca 2010, o 23:34

jak z frekwencja dzisiaj bylo?
szukam w kilku serwisach i nie moge znalezc a nie moglem byc na meczu
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#188 Postautor: mustafa » 11 lipca 2010, o 23:39

maestro76 pisze:jak z frekwencja dzisiaj bylo?

nie za dobrze... strzelam - 2,5 tyś?

Davv
Kadrowicz

#189 Postautor: Davv » 11 lipca 2010, o 23:41

Jeśli chodzi o sprawę Piszcz vs. Rempała to na prawdę ciężko cokolwiek postanowić. Wydaje się, że niby Piszcz był sporo szybszy, ale rzeczywiście nie jeździł po swojemu. Ten punkt, który oddał ruskiemu dzisiaj to nie tylko jeden punkt. Nie powinno to mieć miejsca z tak dysponowanymi gośćmi.

Wszyscy tak chwalicie tego Tadka, ale nie zauważyliście pracy wykonywanej czy to przez Puzona czy Barana. Dla mnie to jest ogromna frajda jak się widzi takiego Puszakowskiego, który tak świetnie asekuruje juniora. Inna kwestia to zalążki, a czasami nawet prawidłowa jazda parą. Dzisiaj fajnie współpracowali Baran z Rempałą, w ogóle to Baran jakiś koleżeński się zrobił.

PS. Argumenty w stylu "specjalista z SF" mam wrażenie, że są sposobem na brak prawdziwej argumentacji.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#190 Postautor: Sledzio » 12 lipca 2010, o 00:00

Płacić 20zł za taki cyrk toż to rozbój w biały dzień :( :( Trzeba szybciej uciekać do 1 ligi by uniknąć takiego czegoś.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#191 Postautor: RadeKas » 12 lipca 2010, o 00:02

W pierwszej lidze mialbys Miszkolc i tez lipa 8) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#192 Postautor: Sledzio » 12 lipca 2010, o 00:05

Za rok już ich tam nie będzie 8)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#193 Postautor: grzesieck » 12 lipca 2010, o 00:05

mustafa pisze:
maestro76 pisze:jak z frekwencja dzisiaj bylo?

nie za dobrze... strzelam - 2,5 tyś?

na moje oko max 1,5

drodzy forumowicze, dawno dawno temu w Motorze Lublin jezdzil taki zawodnik jak Andrzej Jendrej, niezly napieracz, znana postac lubelskiego zuzla, dzisiaj scigal sie jego wnuk jezeli dobrze kojarze - Arkadiusz Jendrej, nie zaden Jędrej! Co jak co ale nazwisko naszego wychowanka wypadaloby znac, a jezeli nawet uwazacie, ze jest takim leszczem, ze nie ma potrzeby go znac, to na pewno wypadaloby znac Andrzej Jendreja
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#194 Postautor: ravajas » 12 lipca 2010, o 00:09

odnośnie wyniku łodzi w ostrowie właśnie miałem pisać: zobaczcie jak łódź punktowała z "takim" ostrowem. trzeba zrobić równy, ale mocno przyczepny tor. jaca się otworzy i z dychy nie wyjdzie*

* - już pytel miał nie zrobić dwucyfrówki :lol:

PS: podanie ręki meeshy i JAG-owi ;) - bezcenne!
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#195 Postautor: grzesieck » 12 lipca 2010, o 00:13

JAG-owi? przeciez JAG to kobieta :>

teraz dopiero ;) zauwazylem, wiec jestes rozgrzeszony

;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#196 Postautor: ravajas » 12 lipca 2010, o 00:22

Davv pisze: Baran jakiś koleżeński się zrobił.
.
on już na meczu z ostrowem elegancko się ustawiał w parę.

mnie bawi fakt, że baran ledwie wyjdzie z pierwszego wirażu, a natychmiast się ogląda czy może sobie śmignąć na jednym kółku już, czy może dopiero w drugim okrążeniu (spostrzeżenie podkradzione od Torsena) ;)

kto wie, może niedługo będzie nas raczył tailwhipami na motocyklu? ;) http://bmx.extreme.org.pl/index.php?what=50

no i ta rewelacyjna jaskółka Tadzika - dla tych, którzy nie byli na meczu z Wandą.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#197 Postautor: Speedway » 12 lipca 2010, o 00:26

grzesieck pisze:drodzy forumowicze, dawno dawno temu w Motorze Lublin jezdzil taki zawodnik jak Andrzej Jendrej, niezly napieracz, znana postac lubelskiego zuzla, dzisiaj scigal sie jego wnuk jezeli dobrze kojarze - Arkadiusz Jendrej, nie zaden Jędrej! Co jak co ale nazwisko naszego wychowanka wypadaloby znac, a jezeli nawet uwazacie, ze jest takim leszczem, ze nie ma potrzeby go znac, to na pewno wypadaloby znac Andrzej Jendreja

Juz Kwiek z takim tekstem o dziadku wyskoczył. A za chwilę poprawiony przez Mario sprostował debilnym tekstem że jednak nie są spokrewnieni ale są dla siebie niczym rodzina...
Obrazek

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#198 Postautor: Stereeo » 12 lipca 2010, o 01:01

Tomasz Piszcz pisze:Punkty nie są odzwierciedleniem klasy zawodnika. Tak naprawdę bardzo dobrze pojechałem jeden bieg, w innych nie byłem zadowolony ze sprzętu. Z tego powodu też zaliczyłem upadek. Po kontuzji nie ma śladu, to już przeszłość.

a to ciekawostka bo wygladalo jakby sie okropnie meczyl.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#199 Postautor: Gelo » 12 lipca 2010, o 01:43

tezetomaniak pisze:bez nerwów, przeciez Gelo napisał ze Opole to kelnerzy i ogórki :)

No i co Ty chciałeś chłopaku? :lol: :lol: :lol:

garsija

#200 Postautor: garsija » 12 lipca 2010, o 08:14

Według dziennika wschodniego z Łodzią jedziemy ze Sweetmanem i Czechami:

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /817839142