TŻ Lublin - Start Gniezno 6 maja godz. 16

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#151 Postautor: RadeKas » 6 maja 2007, o 16:57

Co narzekasz, przeciez jest jak chciales :lol:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

zenek

#152 Postautor: zenek » 6 maja 2007, o 16:59

Jak podał Stypuła, połowa zawodników TŻ chciała jechać a połowa nie. Podobnie było z zawodnikami gości.

PS. Czy jutro w klubie można odbierać kasę za bilety, bo musiałem szybko się ewakuować????

ponk

#153 Postautor: ponk » 6 maja 2007, o 17:01

RadeKas pisze:Co narzekasz, przeciez jest jak chciales :lol:

no nie do końca... chciałem żeby mecz został przełozony ze względu na deszcz... a nie ze względu na strach ;)
tak czy inaczej szat nie rozdzieram- zastanawia mnie tylko podejście waszych zawodników...

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#154 Postautor: marcin_lub » 6 maja 2007, o 17:03

Jeżeli zawodnicy Gniezna i kierownictwo tegoż klubu chciało jechać w padającym deszczu to gratuluję "sportowego" podejścia do sprawy...

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#155 Postautor: maestro76 » 6 maja 2007, o 17:03

czy dzis tor byl do jazdy trudno powiedziec-ogladalem w lublinie mecze na wiekszym bagnie.
rozumiem ze klub biedny i licza na wplywy z biletow ale mecz na tygodniu duzo wiecej kibicow na stadion nie przyciagnie a jak gniezno przyjedzie z gomolskim to ciezko bedzie wygrac.
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#156 Postautor: marcin_lub » 6 maja 2007, o 17:06

Nawet Gomólski z Burza razem wzięci nie są zawodnikami klasy Karlsson, Max, Screen czy Gjeede... A z takowymi nasi zawodnicy bardzo, ale to bardzo dzielnie walczyli...

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#157 Postautor: Ar2rB » 6 maja 2007, o 17:10

Czy zwrot kasy za bilety był mozliwy jedynie od razu po odwołaniu meczu? Nie miałem już ochoty stać kolejnych 2 godzin na deszczu przy kasach... Jeśli nie bedzie możliwości zwrotu kasy w innym terminie to cóż - obejrzałem najdroższą próbę toru ;).

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#158 Postautor: marcin_lub » 6 maja 2007, o 17:13

Ar2rB pisze:Czy zwrot kasy za bilety był mozliwy jedynie od razu po odwołaniu meczu? Nie miałem już ochoty stać kolejnych 2 godzin na deszczu przy kasach... Jeśli nie bedzie możliwości zwrotu kasy w innym terminie to cóż - obejrzałem najdroższą próbę toru ;).

bilety będą obowiązywać w innym terminie tegoż meczu

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#159 Postautor: Dj_Korgi » 6 maja 2007, o 17:15

jeżeli mecz będzie na tygodniu obstawiam jeszcze mniej kibiców . Może to i lepiej , że mecz odwołany bo na takim torze liczyłby się start a jak wiadomo nasi takowego na dobrym poziomie nie posiadają ( przynajmniej większość ) . Troche zamieszania z biletami bo najpierw infomacja , że można odbierać tylko dziś , potem , że i na tygodniu . Szkoda tych serpentyn , które zostały wyrzucone . Coś dziś pan Rysio się nie popisywał dobrą jazdą na prostej :wink: ale brawa dla pana z łopatą :wink:
Ostatnio zmieniony 6 maja 2007, o 17:19 przez Dj_Korgi, łącznie zmieniany 1 raz.

kylong
Junior
Kontakt:

#160 Postautor: kylong » 6 maja 2007, o 17:16

bilety będą obowiązywać w innym terminie tegoż meczu

nie wiem, nie potwierdzam.
Na 100% kase za bilety będzie można odebrać w kiosku-kasie, od poniedziałku do piątku w godzinach chyba 10-17.

Maciej Michaliuk zapytany przez kibica czy dałoby się jechać odpowiedział że nie :roll: :wink:
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#161 Postautor: Dj_Korgi » 6 maja 2007, o 17:16

Ar2rB pisze:Czy zwrot kasy za bilety był mozliwy jedynie od razu po odwołaniu meczu? Nie miałem już ochoty stać kolejnych 2 godzin na deszczu przy kasach... Jeśli nie bedzie możliwości zwrotu kasy w innym terminie to cóż - obejrzałem najdroższą próbę toru ;).
o ile dobrze usłyszałem presez Siwek jednak się ugiął i bilety można odbierać na tygodniu chybaw godzinach 17-19 ale nie wiem czy dobrze usłyszałem . Miejsce odbioru to kasy przy parkingu . A i bilety "skasowane" nie obowiązują nanastępny termin

janek
Kadrowicz

#162 Postautor: janek » 6 maja 2007, o 17:22

Dziwna sprawa z tym kto chiał jechać a kto nie?
Przecież to generuje koszty dla obu zespołów.
W nowym terminie na tygodniu będzie pewnie mniej kibiców,
a jak się Gomólski wykuruje to wątpię czy Klimek z Hansenem cos ujadą.
Także mecz będzie ciężki jeśli wrócą do nas w pełnym składzie.
A co do Michaluka, tak właśnie, przez niego mecz odwołali, bo narobił
w gacie na próbie toru :lol:
Ostatnio zmieniony 6 maja 2007, o 17:24 przez janek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#163 Postautor: marcin_lub » 6 maja 2007, o 17:23

Dj_Korgi pisze:o ile dobrze usłyszałem presez Siwek jednak się ugiął i bilety można odbierać na tygodniu chybaw godzinach 17-19 ale nie wiem czy dobrze usłyszałem . Miejsce odbioru to kasy przy parkingu . A i bilety "skasowane" nie obowiązują nanastępny termin

Pytałem się człowieka, który wpuszczał na stadion (biletera) czy bilety będą obowiązywać na następny mecz odpowiedział że mam do wyboru albo oddać do kasy i wziąć pieniądze, albo zatrzymać bilet na następny mecz. Zresztą z tego co pamiętam kiedyś jak mecz odwołano w podobnych okolicznościach, bodajże 3 lata temu, również takie bilety obowiązywały na kolejnym terminie. Jak dla mnie głupotą jest oddawanie biletu i za kilka dni zakup takiego samego...

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#164 Postautor: Dj_Korgi » 6 maja 2007, o 17:26

marcin_lub pisze:
Dj_Korgi pisze:o ile dobrze usłyszałem presez Siwek jednak się ugiął i bilety można odbierać na tygodniu chybaw godzinach 17-19 ale nie wiem czy dobrze usłyszałem . Miejsce odbioru to kasy przy parkingu . A i bilety "skasowane" nie obowiązują nanastępny termin

Pytałem się człowieka, który wpuszczał na stadion (biletera) czy bilety będą obowiązywać na następny mecz odpowiedział że mam do wyboru albo oddać do kasy i wziąć pieniądze, albo zatrzymać bilet na następny mecz. Zresztą z tego co pamiętam kiedyś jak mecz odwołano w podobnych okolicznościach, bodajże 3 lata temu, również takie bilety obowiązywały na kolejnym terminie. Jak dla mnie głupotą jest oddawanie biletu i za kilka dni zakup takiego samego...
napewno nie będą uznawane ! Tak mówil spiker

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#165 Postautor: Portek » 6 maja 2007, o 17:27

Nie jest głupotą. Przecież taki bilet możesz komuś podać przez ogrodzenie i ta osoba wejdzie za darmo na mecz.

janek
Kadrowicz

#167 Postautor: janek » 6 maja 2007, o 17:33

Co do biletów,najbardziej stratni są niedzielni kibice spoza Lublina.
No nic,trudno, trzeba szykować się na Rybnik i tutaj w dwumeczu dać z siebie wszystko!!!.Może Trumna do tego meczu z Rybnikiem dojdzie do porozumienia z silnikami, a Gniezno trzeba będzie połknąć z marszu w meczu na tygodniu.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#168 Postautor: marcin_lub » 6 maja 2007, o 17:34

W takim układzie powinni od razu wymieniać bilety na takie nie skasowane, bo nie chce mi się znowu stać 20 min w kolejce po bilet... I tak jak napisał kolega wyżej, kpina z kibiców, bo stan toru był taki sam o 15 jak i o 16:30 kiedy to sędzia odburknął do kibiców wychodząc z parku maszyn "nie jedziemy"...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#169 Postautor: boxing » 6 maja 2007, o 17:38

Nie bardzo rozumiem, dlaczego odwolano mecz, skoro tor byl w dobrym stanie i jak najbardziej nadawal sie do jazdy??? A jak moge obstawiac, to postawie, ze wsrod naszych chetnych do jazdy byl Lars Hansen?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#170 Postautor: Dj_Korgi » 6 maja 2007, o 17:38

marcin_lub pisze:W takim układzie powinni od razu wymieniać bilety na takie nie skasowane, bo nie chce mi się znowu stać 20 min w kolejce po bilet... I tak jak napisał kolega wyżej, kpina z kibiców, bo stan toru był taki sam o 15 jak i o 16:30 kiedy to sędzia odburknął do kibiców wychodząc z parku maszyn "nie jedziemy"...
jakie 20 minut ! Zazwyczaj masz przedsprzedaż biletów i wtedy jest to 20 sekund a jak się przychodzi 20 min przed meczem to tak jest - niestety :wink:

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#171 Postautor: Speedway » 6 maja 2007, o 17:39

Portek pisze:Nie jest głupotą. Przecież taki bilet możesz komuś podać przez ogrodzenie i ta osoba wejdzie za darmo na mecz.

Prosty sposób: na bramie bileterzy powinni przedzierać bilety na pół tak jak było to kiedyś na jakimś meczu. Działacze raczej obawiają się podróbek :roll:
Mam jednak nadzieję, że będą one ważne, w kolejnym meczu, bo nie uśmiecha mi się jechanie w tygodniu do Lublina, tylko po to, żeby odebrać parę złotych za dwa bilety. Tym bardziej, że dojazd kosztowałby mniej więcej.. tyle samo :) Najwyżej dofinansuję w ten sposób potrzebujący klub
:wink:

Decyzja arbitra mnie bardzo zaskoczyła - zawodnicy jechali naprawdę płynnie, nie padało prawie wcale. Dopiero jakiś czas potem ostro się rozpadało (przynajmnie w drodze do Łęcznej) ale, że tak będzie Zdzisław Fyda Zdzisław! wiedzieć wcześniej nie mógł
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#172 Postautor: papi » 6 maja 2007, o 17:41

z biletami to najmniejszy problem, bo zamiast kombinować z oddawaniem, mozna pozwolić wejśc na dzisiejsze, a przy wejściu przerywać na pół, wtedy przekazywanie nic nikomu nie da.

Natomiast dzisiejsza decyzja jest dla mnie niezrozumiała. Nie jestem specem, ale pamiętam mecze z Zieloną czy Opolem i tamte mecze dochodziły do skutku mimo, że tor wyglądał dużo gorzej. Trzeba przyznać, że żadnej drużynie przełożenie nie było na rękę. Gniezno ściągnęło obcokrajowców, którzy tak czy siak swoje skasują, nasz klub i tak będzie musiał opłacić ochronę i inne wydatki ponoszone przy ogranizacji zawodów, a mecz zapewne będzie przełożony na środek tygodnia, co nie wróży większej frekwencji niż dziś w niezbyt dobrą pogodę... Na próbie żaden zawodnik nie sprawiał wrażenia jakby miał jakiekolwiek problemy z torem, dla mnie jest to dziwne, ale poczekajmy aż wypowie się ktoś kto będzie miał pełną wiedzę na temat okoliczności odwołania meczu

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#173 Postautor: InDorka » 6 maja 2007, o 17:46

ponk pisze:
no nie do końca... chciałem żeby mecz został przełozony ze względu na deszcz... a nie ze względu na strach ;)
tak czy inaczej szat nie rozdzieram- zastanawia mnie tylko podejście waszych zawodników...

Ty ponk nie kombinuj,nie chciałeś i masz.
Nie przyjechałeś do Lublina więc nie wiesz jak to wygładało.Co chwile w ostatniej godzinie przed meczem wyrastał las parasoli,deszcz grzmocił w napięty materiał.Trybuny domagały się decyzji sedziego na TAK. W/g informacji spikera tylko połowa obu drużyn była za jazdą w trudnych warunkach..
Traktor ciągnął za sobą kopiec nawierzchni,od wyjścia z 1 łuku prosta była mini torem crossowym.Trzy muldy między łukami to chyba za dużo jak na motory żużlowe.
Sędzia dochodził do 40 metrów od startu i wracał na konsultację z zawodnikami.
W momencie opuszczania stadionu padało coraz mocniej,a czas powrotu do domu upewnił mnie,że sędzia podjął własciwą decyzję.

....... :? .......

ponk

#174 Postautor: ponk » 6 maja 2007, o 18:14

InDorka pisze:Traktor ciągnął za sobą kopiec nawierzchni,od wyjścia z 1 łuku prosta była mini torem crossowym.Trzy muldy między łukami to chyba za dużo jak na motory żużlowe.

no to prawdziwa apokalipsa... a jednak...
papi pisze:Na próbie żaden zawodnik nie sprawiał wrażenia jakby miał jakiekolwiek problemy z torem

więc chyba jednak nie było tak źle jak twierdzisz...
żeby była jasność... jak dla mnie i pewnie większości gnieźnieńskich kibiców dobrze się stało... chodzi mi tylko o niejasności jakie powstają przy okazji odwołania tego spotkania... a, że większośc kibiców startu pamięta jakie zabawy urzadzaliście sobie w roku 2003 kiedy to za wszelką cenę chcieliście odwołac mecz z gnieznem, to........ niesmak znowu pozostanie
pzdr.

Czarek
Trener

#175 Postautor: Czarek » 6 maja 2007, o 18:17

Dziwna sprawa z tą chęcią zawodników Startu do jazdy. Przecież oni na próbie toru jechali na poziomie Michaluka.
Poza tym uważam, że sędzia podjął dobrą decyzję. Wprawdzie w momencie odwołania meczu dało się jeszcze jechać, ale dalej lał deszcz i z pewnością 8 biegów zawodnicy by nie ujechali.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.