Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#1076 Postautor: grzesieck » 28 listopada 2011, o 20:38

istred pisze:
Ja Zbyszka Sucheckiego bardzo chętnie bym widział u nas. Mimo, że go nie lubię to mogę się założyć, że jak będzie jeździł w 2 lidze to sezon zakończy z średnią w top 5 pierwszej ligi. Gość po tym sezonie jest na samym dnie, gorzej już jeździć nie będzie a talent ma. Dostał prezent w postaci KSM, więc na pewno kupę kasy zainwestuje w sprzęt, bo wie, że żeby się odbić to innego wyjścia nie ma. W tym sezonie i tak nie zarobi kokosów ale musi się odbudować, żeby w przyszłym sezonie trzepać z powrotem kasę. W I lidze nie pojeździ po takim sezonie, więc zostaje druga liga.

Ja wiem, że to tylko głupie porównanie, ale jaki kurna talent?
Suchecki nigdy kompletnie nic nie osiągnął. Nie łapał się nawet na ogony w I lidze i przed poprzednim sezonem też to pisałem.

Andersen talent ma, bo ma na koncie niemałe sukcesy - min. wygrane turniej GP.

Trzeba odróżniać zawodnika, któremu talentu brak, od zawodnika utalentowanego, którego kariera znajduje się w dołku.

Suchecki to przeciez finalista IMP, a i jakies miejsce na podium w SK ma chyba koncie ; )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1077 Postautor: istred » 28 listopada 2011, o 20:42

Sukcesy porównywalne jak Andersen. Nawet biorąc pod uwagę różnicę lig.

Wiesz ile wygrał biegów w swojej karierze zanim przyszedł do Lublina? 29. To mniej niż 10 proc. wszystkich wszystkich jego biegów w lidze - rzeczywiście utalentowany jak cholera. Może przy odrobinie szczęścia dostałby dziką kartę w GP?

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1078 Postautor: Popek » 28 listopada 2011, o 20:53

Oj nie krytykuj mistrza. Zbyszek jest w stanie robic powyzej 10pkt w kazdym meczu, ale w I lidze, a nie II. Przeciez nie mial sredniej 3,0 w tym sezonie bo wszystkie tory byly dla niego nowe. W ekstralidze w tamtym roku przez zlych panow z Gorzowa nie mogl ukazac swego talentu bo nie mogl sie rozjezdzic.
Andersen to w porownaniu do Zbyszka zwykly ogorek, ktory na 100% nie spi po nocach bo sie boi koszmaru w ktorym jezdzi na naszym torze i na 100% do nas nie przyjdzie, bo juz nie od dzis wiadomo ze zawodnicy jezdza dla honoru, a nie pieniedzy i jak odszedl w niefajnych okolicznosciach to juz nie wroci.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1079 Postautor: grzesieck » 28 listopada 2011, o 21:05

grzesieck pisze:Suchecki to przeciez finalista IMP, a i jakies miejsce na podium w SK ma chyba koncie ; )

juz lepiej?
METHANOL ADVENTURE TEAM

janek
Kadrowicz

#1080 Postautor: janek » 28 listopada 2011, o 21:18

A ja myślę że Fierlej będzie czarnym koniem za śmieszne pieniądze... 8)

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#1081 Postautor: Egon » 28 listopada 2011, o 21:21

manjolo pisze:ale na Sucheckiego nas stać 8)

Dlatego prezes mówi że mamy już dogadanych zawodników ;)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Sztyvny
Szkółkowicz

#1082 Postautor: Sztyvny » 29 listopada 2011, o 09:19

Drodzy (finansowo) "spadkowicze" z e-ligi raczej sie u nas nie sprawdzali. Wystarczy spojrzec, jak wygladala kwestia ze Swistem. Opinie byly podobne - utalentowany zawodnik, doswiadczony, z sukcesami, napewno nie zapomnial jak sie jezdzi, itp. Efekt kazdy chyba pamieta.

Osobiscie gdybym mogl wybierac, wolalbym Karlssona. Gosc nigdy nie blyszczal, ale od zawsze jedzie swoje, forme ma praktycznie caly czas rowna i wiadomo, czego sie po nim spodziewac. Poza tym, kwestia Andersena mialaby sens, gdybysmy chcieli powalczyc o awans. Przy jezdzie o srodek tabeli to raczej niepotrzebna fanaberia.

Koper
Trener
Kontakt:

#1083 Postautor: Koper » 29 listopada 2011, o 09:52

Sztyvny pisze:Drodzy (finansowo) "spadkowicze" z e-ligi raczej sie u nas nie sprawdzali. Wystarczy spojrzec, jak wygladala kwestia ze Swistem. Opinie byly podobne - utalentowany zawodnik, doswiadczony, z sukcesami, napewno nie zapomnial jak sie jezdzi, itp. Efekt kazdy chyba pamieta.
Myślę że to był efekt olania przygotowania sprzętowego przez Pana Śwista.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1084 Postautor: Dobromir » 29 listopada 2011, o 10:10

Sztyvny pisze:Drodzy (finansowo) "spadkowicze" z e-ligi raczej sie u nas nie sprawdzali. Wystarczy spojrzec, jak wygladala kwestia ze Swistem. Opinie byly podobne - utalentowany zawodnik, doswiadczony, z sukcesami, napewno nie zapomnial jak sie jezdzi, itp. Efekt kazdy chyba pamieta.

Osobiscie gdybym mogl wybierac, wolalbym Karlssona. Gosc nigdy nie blyszczal, ale od zawsze jedzie swoje, forme ma praktycznie caly czas rowna i wiadomo, czego sie po nim spodziewac. Poza tym, kwestia Andersena mialaby sens, gdybysmy chcieli powalczyc o awans. Przy jezdzie o srodek tabeli to raczej niepotrzebna fanaberia.

Poza Świstem kompletnie nie widzę żadnego przykładu potwierdzającego twoją teorie. Poza tym idealnym jej zaprzeczeniem jest Jacek Rempała. Równie dobrze, można by napisać, że nie sprawdzili się u nas zawodnicy na literę S, bo Suchecki cieniował. Pozatym nie sądze, żeby w tym sezonie były bardzo duże, różnice między stawkami Karlssona i Andersena.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1085 Postautor: dannie » 29 listopada 2011, o 10:12

Sztyvny pisze:Osobiscie gdybym mogl wybierac, wolalbym Karlssona. Gosc nigdy nie blyszczal, ale od zawsze jedzie swoje[...]

Ja nie wiem, co rozumiesz pod pojęciem "błyszczeć", ale moim skromnym zdaniem sezony 2003, 2004 w jego wykonaniu śmiało można określić, jako "błyszczące" ;)
Obrazek

Sztyvny
Szkółkowicz

#1086 Postautor: Sztyvny » 29 listopada 2011, o 10:41

Ja nie wiem, co rozumiesz pod pojęciem "błyszczeć"

Chodzi mi o spektakularne sukcesy na arenie miedzynarodowej. Karlsson jest jezdzcem bardzo solidnym, ale nie mial wyskokow takich jak porownywalny Andersen. Nie zmienia to jednak faktu, ze w przekroju calej kariery jest o wiele bardziej solidny i pewniejszy, a to jedna z najwazniejszych cech dla zatrudniajacego go klubu.

Poza Świstem kompletnie nie widzę żadnego przykładu potwierdzającego twoją teorie. Poza tym idealnym jej zaprzeczeniem jest Jacek Rempała. Równie dobrze, można by napisać, że nie sprawdzili się u nas zawodnicy na literę S, bo Suchecki cieniował. Pozatym nie sądze, żeby w tym sezonie były bardzo duże, różnice między stawkami Karlssona i Andersena.

Co do Jacka, to nie do konca sie zgodze. Mial naprawde dobry sezon, ale jednak oczekiwania co do jego osoby byly wtedy wyzsze. Mozna powiedziec, ze zrobil swoje, ale bez jakiejs rewelacji.

Zreszta - Andersen to kwestia bardzo dyskusyjna. Ciezko powiedziec, jak bedzie jechal. Moze byc top 3 1 ligi, ale rownie dobrze moze uplasowac sie poza pierwsza 10. Solidnym punktem zespolu powinien byc tak czy inaczej, tylko kwestia tego, ile trzeba mu zaplacic, i czy w naszej sytuacji ma to sens. Wszystko zalezy od tego, o co jedziemy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1087 Postautor: istred » 29 listopada 2011, o 10:48

Ja też za bardzo nie wiem, co oznacza "nie błyszczał". W 2004 roku był najlepszym zawodnikiem I ligi. Regularnie plasował się w czubie zawodników szwedzkiej elity... na arenie międzynarodowej bardzo dobrze punktował w pucharach świata. W GP po prostu nie startował, a myślę, że spokojnie mógłby być jej stałym uczestnikiem.

Jeśli chodzi o Andersena, to uważam, że po tym bardzo nieudanym sezonie, mało udanym poprzednim i przy marnej reputacji ten zawodnik powinien być zdecydowanie tańszy niż Harris, Lindback czy Lindgren, a może nawet tańszy niż Karlsson. Przy tym, przy odrobinie szczęścia może być od nich wszystkich lepszy.

...oczywiście, jeżeli będzie żądał wygórowanych kwot i znajdzie się ktoś w I lidze, kto będzie gotowy takie pieniądze zapłacić to krzyżyk na drogę.

...ale zrobiła się ciekawa sytuacja. Grudziądz już prawie ma komplet, w Rybniku i Łodzi jest finansowo bardzo źle, Ostrów i Lokomotiv do finansowych krezusów raczej nie należą. Pozostaje Gniezno, my i Piła. Gniezno na pewno kogoś z GP przygarnie, Piła być może też - w miejsce Pawlickich - choć, problemem może być dla nich uzupełnienie pozostałej części składu, bo praktycznie cały jest do wymiany.
I z tego wynika, że powinniśmy być, po Gnieźnie drugą finansową siłą w I lidze. W najgorszym wypadku trzecią. A zawodników z GP lub pogranicza GP jest naprawdę sporo... i przypuszczam, że będą musieli bardzo mocno zejść z ceny.

Tobuls
Szkółkowicz

#1088 Postautor: Tobuls » 29 listopada 2011, o 11:15

Dlatego też bez paniki poczekałbym na styczniową promocję.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1089 Postautor: Gelo » 29 listopada 2011, o 11:41

Ja bym jednak przynajmniej jedną gwiazdę zaklepał na początku grudnia. Gdyby był to Peter to bym się nie obraził :). co do Andersena - mam podobny stosunek jak np. do Maxa. Wiem, że tacy zawodnicy mają u nas zwolenników ale to nie zmienia faktu, że są to kelnerzy którym od czasu do czasu wyjdzie dobre pół sezonu (a wyniki Maxa w Gdansku, lepsze od Jeleniewskich Kościuchów Wattów Ljungów są przynajmniej dla mnie zaskakujące i dające do myślenia). Odnośnie Andersena - tu chyba największą wiedzą będzie dysponował harry. Jak wieść gminna niesie Hansio na samo brzmienie słowa Lublin dostaje gęsiej skórki.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1090 Postautor: niespokojny » 29 listopada 2011, o 12:18

Przeciez powszechnie wiadomo, ze Andersen to zlotowa. Przynajmniej takie krazyly opinie jak jezdzil w Lotosie i Unibaxie.

Wolalbym, zeby Karlsson nie byl nasza najwieksza gwiazda. Wiekowy zawodnik, formy moze nie byc i bedzie kiszka. Tym bardziej, ze w polskiej lidze nic nie pokazal w ostatnim sezonie. Na 2,0 go stac ale nic poza tym. Na prowadzacego pare idealny. Do tego Jeleniewski i jeszcze ktos trzeci by sie przydal, tzw. pewniak. I u siebie bedziemy wygrywac. No moze nie z Gnieznem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1091 Postautor: Dobromir » 29 listopada 2011, o 12:55

Gelo pisze: Odnośnie Andersena - tu chyba największą wiedzą będzie dysponował harry. Jak wieść gminna niesie Hansio na samo brzmienie słowa Lublin dostaje gęsiej skórki.

A to jakaś krzywda mu się tutaj działa?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1092 Postautor: Gelo » 29 listopada 2011, o 13:06

poza tym, ze jezdzil kiepsko to nie :)

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1093 Postautor: Popek » 29 listopada 2011, o 19:45

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... z-dlugami/

Z tego wynika, ze Mateusz raczej nie bedzie jezdzil u nas w przyszlym roku . Pewnie nasi go nie chca, a nie na odwrot , bo trener Dzikowski nie byl zbytnio zadowolony z jego jazdy..

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1094 Postautor: Popek » 30 listopada 2011, o 19:49

Planowana jest jakas prezentacja w grudniu na ktorej zostanie podpisana umowa z Bogdanka i przedstawione jakies nazwiska ? Czy bedziemy sie dowiadywac po kolei o podpisanych kontraktach z SF ?

Robson
Senior

#1095 Postautor: Robson » 1 grudnia 2011, o 08:24

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1096 Postautor: Łoptymista » 1 grudnia 2011, o 08:51

Jeśli GKSŻ okaże się konsekwentna, z czym w przeszłości bywało różnie, to niektóre kluby Ekstraligi czy I ligi mogą nie dostać licencji. Sądzę, że będzie to przełomowe posiedzenie komisji i czeka nas sporo niespodzianek.

Podziwiam wiare pana prezesa w sprawiedliwosc GKSZ i chec komisji do zdemolowania obecnego ukladu sil w ligach

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1097 Postautor: lombard » 1 grudnia 2011, o 08:53

:shock: Jak to? Jupitery włączone, nagłośnienie jest...wszak to 1 grudnia i nic? :lol:
Śmiech na sali hehe. W listopadzie czekamy bo nie znamy regulaminu i od 1 grudnia można dopiero. Teraz poczekajmy może coś Mikołaj przyniesie, a jak nie Mikołaj to na gwiazdkę. Zresztą przecież po nowym roku będzie więcej wiadomo, a jak już będzie styczeń to przecież 8 marca Dzień Kobiet no nie? To po co się spieszyć? :lol:
A poważniej: PR bardzo słaby Panie Prezesie. Ja wiem, że trzeba coś powiedzieć, ale gdybym był poważnym żużlowcem i poważnie rozważał starty w Lublinie, to czytając takie wypowiedzi poważnie bym się zastanawiał czy mam do czynienia z poważnym partnerem :? Oczywiście zawodników jest więcej jak klubów więc pośpiechu nie ma, ale mentalność lubelska widzę ma się dobrze :lol:

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#1098 Postautor: Egon » 1 grudnia 2011, o 10:41

Poważny żużlowiec? A jaki to? Ten który podpisuje kontrakt z klubem i już na wstępie dobrze wie że nie dostanie swoich pieniędzy? Czy ten który nie wie w jakim mieście jest mecz? Czy ten który może jeszcze kupe zrobić? ;) Błagam..nie szukajmy w tym sporcie normalności.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1099 Postautor: kibicLBN » 1 grudnia 2011, o 10:59

Dokładnie. Żużlowców którzy naprawdę profesjonalnie traktują swój zawód jest na świecie kilkudziesięciu. Znaczna większość jeździ w ekstralidze ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1100 Postautor: niespokojny » 1 grudnia 2011, o 11:39

Myslalem, ze chociaz Jelenia maja nagranego a tu czekaja na godota.
Mozna powiedziec, ze sa dogadane warunki i tylko czekaja na podpis w najblizszych dniach czy cos w ten desen, ale komunikaty ze nie bedzie kontraktow, bo Sprawka nie zna przyszlego oficjalnego regulaminu sa niepokojace. Przy takim podejsciu to zostana nam zawodnicy, z niebywala cierpliwoscia... czyli tacy ktorych inni nie chca.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych