Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#3876 Postautor: Talib » 22 grudnia 2005, o 02:22

Co do Jelenia Święte słowa, tylko wypada się zastanowić, czy przypadkiem ów zawodnik nie chciałby sobie pojeździć nieco częściej niż rezerwowy z nr 8. Może dla mołojeckiej sławy, a może po to żeby np. zarobić trochę więcej?

Awatar użytkownika
forester

#3877 Postautor: forester » 22 grudnia 2005, o 10:10

S. Alden tez już odpadł podpisał w Gnieznie podpisal takze Zorro Stefan Andersson i nasz najlepszy kontrakt w zeszlym sezonie Jespew Jensen !!
Forest

Conrado

#3879 Postautor: Conrado » 22 grudnia 2005, o 11:57

Gawrzyk pisze:Daniel jeszcze nic nie podpisał.

I dzięki Bogu :!: Mam nadzieję, że Ci jego sponsorzy (wszyscy wiemy o kogo chodzi), którym poszła sodówa go głowy i zrobili z niego mega gwiazdę bedą mieć teraz twarde lądowanie na ziemi.

ermen
Zawodowiec

#3880 Postautor: ermen » 22 grudnia 2005, o 12:53

Na nic się zdał mój apel o kontraktowanie Śwista, więc i apel o zakontraktowanie Daniela może nie odnieść skutku.
Coraz częściej jako kandydata do startów w TŻ wymienia się Zbyszka Czerwińskiego. W wywiadzie udzielonym "GW" Moran także mówi, że widziałby chętnie tego zawodnika u nas. Nie pozostaje mi nic innego jak poprzeć tę kandydaturę w całej rozciągłości. Tym bardziej, że już na jesieni o nim pisałem.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3881 Postautor: istred » 22 grudnia 2005, o 13:26

Ja z Jensena bym się nie śmiał, bo nadal uważam, że jest to zawodnik, który jest w stanie robić ponad 10 punktów w każdym meczu, nawet w tak silnej lidze jak obecnie, choć cieszę się, że nie w barwach Motoru. Początek poprzedniego sezonu mu nie wyszedł, ale później jeździł lepiej i Gniezno może mieć z niego sporo pożytku.

Zamiast wielu zawodników zagranicznych lepiej zakontraktować zawodników z Polski takich jak na przykład Czerwiński czy Piszcz. Staniero zawsze jest zawodnikiem niepewnym, szczególnie tacy jak zostali teraz na rynku. Przykłady: Andersen w 2003, w tym roku Jensen czy nawet Lindbaeck, który wymiatał w GP.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3882 Postautor: Łoptymista » 22 grudnia 2005, o 13:51

istred pisze:Zamiast wielu zawodników zagranicznych lepiej zakontraktować zawodników z Polski takich jak na przykład Czerwiński czy Piszcz. Staniero zawsze jest zawodnikiem niepewnym, szczególnie tacy jak zostali teraz na rynku. Przykłady: Andersen w 2003, w tym roku Jensen czy nawet Lindbaeck, który wymiatał w GP.

Bez przesady. A Polacy to takie pewniaki? Piszcz czy Pietraszko to mają być solidni zawodnicy. Litości. Już wolę w ich miejsce mieć zakontraktowanych przeciętnych Duńczyków lub Australijczyków niż krajowych przecietniaków, którzy za sam podpis ciągną kasę jak odkurzacze.

rob7
Senior

#3883 Postautor: rob7 » 22 grudnia 2005, o 14:06

....problem w tym że nawet przeciętnych Duńczyków czy Australijczyków to już wolnych nie ma na rynku a z czołówki I ligi został Czerwiński i wpisy że on będzie miał w tym roku niższą średnią niż w miał w ub. są śmieszne bo jaką będzie miał Jeleń ? (1,1?)
Piszcz?(1,3?)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3885 Postautor: Łoptymista » 22 grudnia 2005, o 14:22

Pokemon pisze:Mam nadzieję,iż zwleka, zastanawiając się nad ofertą Lublina :roll:

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=96112

Zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Skoro jest dogadany to nie sądzę, żeby Toruń się w taki sposób ośmieszał.

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#3886 Postautor: arturek111 » 22 grudnia 2005, o 14:56

arturek111 pisze:Witam wszystkich miłosników żuzla

Dostałem dzisiaj wieści ze
w składzie Naszego TZ
znajdÄ… siÄ™
1. Knapp
2.Rempała
3.Åšwist
4.David Noris
5. Andreas Messing
6. Lubos Tomicek
7. Bohumil Brhel
8. Czerwiński

D. Jeleniewski do Rzeszowa

Podobno pewne źródło - a jak pewne to zobaczymy w sobote.

Troche późno ale dopiero teraz wróciłem z Polski- ale to nic to z wieksza satysfakcją to pisze że sie prawie nie pomyliłem co do skladu jedynie Czerwińskiego jakoś brak mi do kompletu.
ale ten jeden bład wybaczycie (chyba) .
Narazie puki co moje słowiki nic nie nadają jesli chodzi o dalsze wzomocnienia - takze tym razem milcze. Jeśli tylko zaśpiewają moje słowikito oczywiscie poinformuje szanowne grono forumowiczów.

Chym i jak tym co chcieli mnie banować.
Pozdrawiam i czekamy do marca.
PS. Oczywiście brakuje Adasia S. jak ktoś wcześniej zuważył za co przepraszam że nie został ujęty w składzie - mój błąd.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2005, o 15:11 przez arturek111, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#3887 Postautor: Drabol » 22 grudnia 2005, o 15:03

arturek111 pisze:8. Czerwiński
Troche późno ale dopiero teraz wróciłem z Polski- ale to nic to z wieksza satysfakcją to pisze że sie prawie nie pomyliłem co do skladu jedynie Czerwiński (Wrocław).
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=87643
ale ten jeden bład wybaczycie (chyba) .

Owszem jezdzi u nas Czerwiński ale Marek :) A wam cały czas rozchodzi się o Zbyszka więc nie widzę problemu ;)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#3888 Postautor: Saint » 22 grudnia 2005, o 15:04

Kolego Arturek - to nie ten Czerwiński... :twisted:
We Wrocławiu to młodszy brat...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2005, o 15:07 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3889 Postautor: Marcinex » 22 grudnia 2005, o 15:06

Z tego co zauważyłem to większość klubów ekstraligowych ma w swoim składzie po 5 seniorów. W Lublinie jest ich już 6, a klub chce zatrudnić jeszcze 3. Na pewno jest to dobre, gdyż będą w końcu jacyś rezerwowi oraz zwiększy się rywalizacja o miejsce w meczowej ósemce, co na pewno wpłynie korzystnie i mobilizująco na zawodników. Zadziwiające jest to, że otwrcie granic o wiele bardziej uatrakcyjniło I ligę, a nie ekstraligę. W najwyższej klasie niektóre kluby zakontraktowały tylko dwóch, albo nawet jednego obco (Bydgoszcz, Leszno, Gdańsk, Rzeszów, Wrocław, Tarnów). Wyjątkami są Toruń i Częstochowa gdzie zakontraktowano odpowiednio 2 i 3 obco. Tymczasem niektóre kluby pierwszej ligi mają w swoich składach 4, 5, a nawet 6 obco.

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#3890 Postautor: arturek111 » 22 grudnia 2005, o 15:13

Saint pisze:Kolego Arturek - to nie ten Czerwiński... :twisted:
We Wrocławiu to młodszy brat...
Pozdrawiam

Sorki już zauwazyłem - ale to z emocjii przed zblizającym się sezonem :D .

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#3891 Postautor: arturek111 » 22 grudnia 2005, o 15:29

Marcinex pisze:Z tego co zauważyłem to większość klubów ekstraligowych ma w swoim składzie po 5 seniorów. W Lublinie jest ich już 6, a klub chce zatrudnić jeszcze 3. Na pewno jest to dobre, gdyż będą w końcu jacyś rezerwowi oraz zwiększy się rywalizacja o miejsce w meczowej ósemce, co na pewno wpłynie korzystnie i mobilizująco na zawodników. Zadziwiające jest to, że otwrcie granic o wiele bardziej uatrakcyjniło I ligę, a nie ekstraligę. W najwyższej klasie niektóre kluby zakontraktowały tylko dwóch, albo nawet jednego obco (Bydgoszcz, Leszno, Gdańsk, Rzeszów, Wrocław, Tarnów). Wyjątkami są Toruń i Częstochowa gdzie zakontraktowano odpowiednio 2 i 3 obco. Tymczasem niektóre kluby pierwszej ligi mają w swoich składach 4, 5, a nawet 6 obco.

E- liga jest w miare stabilna, jesli chodzi o zawdników (poprostu ich niestać na eksperymenty).
Maja możliwośc brania zawodników stałych z GP.
A pierwsza liga (proponuje w tym wypadku nazwe EU liga i reszta "australia")
Ale należy również zauważuć że wiekszośc zawodników "obco" w zasadzie złożyli tylko podpisy pod umowami nie biorąc za to kasy (chociaz są wyjatki)
ma to dobry wpływ zapewne na Naszych idoli rodem z Polski. Chociaż jak to wyglada (birąc przykład TŻ LUBLIN)
G. Knapp
Adam Shields
David Norris,
Bohumil Brhel,
Andreas Messing
Lubos Tomicek
Polak -jr.
Michaluk - jr.
(Chym calkiem fajnie :lol: )

Napewno to utęperuje zapędy naszych zawodnikow co do sum kontraktów.

Jednym słowym jak zwykle życie pokarze.

Czarek
Trener

#3892 Postautor: Czarek » 22 grudnia 2005, o 15:39

Ponoć prezesi klubów E-ligi umówili się na limit 3 obcokrajowców w meczu. Co w takim razie w I lidze, bo podobny limit zburzy całkowicie Lublinowi koncepcję składu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3893 Postautor: Cooper » 22 grudnia 2005, o 15:43

Czarek pisze:Ponoć prezesi klubów E-ligi umówili się na limit 3 obcokrajowców w meczu. Co w takim razie w I lidze, bo podobny limit zburzy całkowicie Lublinowi koncepcję składu.

hmm....tak?

1.Swist
2.Rempala
3.Knapp
4.Brhel/Shields
5.Norris
6.Messing
7.Michaluk
8.Jeleniewski.

A jakby jeszcze doszedl Czerwinski... Oczywiscie wiem, ze z Danielem sytuacja mocno niepewna.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

rob7
Senior

#3894 Postautor: rob7 » 22 grudnia 2005, o 16:00

...tym bardziej w tej sytuacji ( gdyby doszło do takiej umowy) potrzebny jest Zbynio Czerwiński a co do Jelenia nie chce podpisać niech idzie,
przy obecym składzie zawodnik pod 8/16 jest bez większego znaczenia, można wstawiać np. Michaluka czy Polaka bo kogo on miałby szanse zastąpić przecież bonusy nie zostały zniesione i jechać trzeba na 100% do ostatniego biegu
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2005, o 16:02 przez rob7, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#3895 Postautor: meesha » 22 grudnia 2005, o 16:00

arturek111 pisze:Jednym słowym jak zwykle życie pokarze.
No takie to już jest to życie... Jednych wynagrodzi, innych pokarze :P :wink:

Czarek pisze:Ponoć prezesi klubów E-ligi umówili się na limit 3 obcokrajowców w meczu.
Wierzysz w takie bzdury :?: :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#3896 Postautor: Talib » 22 grudnia 2005, o 16:04

I na dodatek pomysłodawca tej szlachetnej :lol: idei skończył w ekstra ... klasie, a nie lidze.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#3897 Postautor: dilucio » 22 grudnia 2005, o 17:36

no to mozemy Huszcze skreslic z ankiety :D :lol: podpisal w Poznaniu.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#3898 Postautor: jas » 22 grudnia 2005, o 17:38

Czarek pisze:Ponoć prezesi klubów E-ligi umówili się na limit 3 obcokrajowców w meczu. Co w takim razie w I lidze, bo podobny limit zburzy całkowicie Lublinowi koncepcję składu.

1) nie wierze w slowne umowy naszych prezesow
2) a nawet zakladajac, ze to prawda: jesli mialoby to nam zburzyc koncepcje budowy skladu, to po jaka cholere przedstawiciele Lublina mieliby sie zgadzac na takie rozwiazanie? :shock:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Holly

#3899 Postautor: Holly » 22 grudnia 2005, o 17:38

Aldena i Sullivana też :D

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#3900 Postautor: Smirnek » 22 grudnia 2005, o 17:40

To napewno nie przejdzie bo to nie tylko nas stawia w trudnej sytuacji, ale bardziej Ostrów który ma w składzie Karlssona, Maxa, Ferjana, Risagera i Pettersona.