Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1801 Postautor: Gelo » 29 listopada 2005, o 12:18

Więc powtórzę je w wersji skróconej: co skłoniło FRANCUZA z Malmy do wydawania dużych pieniędzy na sposnorowanie żużla w Częstochowie.

dodałbym jeszcze PORTUGALCZYKA z Radsona.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1802 Postautor: Łoptymista » 29 listopada 2005, o 12:20

Gelo pisze:
Więc powtórzę je w wersji skróconej: co skłoniło FRANCUZA z Malmy do wydawania dużych pieniędzy na sposnorowanie żużla w Częstochowie.

dodałbym jeszcze PORTUGALCZYKA z Radsona.

Upss. Tak czy siak z kraju, w którym żużlel kochają miliony.

rob7
Senior

#1803 Postautor: rob7 » 29 listopada 2005, o 12:20

jest to odpowiedź w stylu "a u was murzynów biją" szkoda taką dyskusją zaśmiecać forum
więć na tym zakończe a co kogoś konkretnego skłoniło do sponsoringu nie wiem, najlepiej zadzwoń i zapytaj się ... może lubi żużel, może ma za dużo kasy i chce troche...
a badania na temat skuteczności różnej formy reklamy oczywiście że posiadam i ta skuteczność jest różna dla różnych produktów i różnych nośników

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1805 Postautor: grzesieck » 29 listopada 2005, o 12:48

Pokemon pisze:A może ten zawodnik :?:
Tobias JOHANSSON (PKŻ Polonia Piła)

a moze Freddie Eriksson? z powodzeniem startowal w barwach Wybrzeza pare lat temu :lol:

nie no ludzie, dajcie spokoj, przeciez taki Johansson prezentuje poziom zblizony do Mordela, ktory nie ma na czym jechac, bo z cala pewnosci Mordel z dobra fura pod dupa przywiozlby go z przewaga 50m.
METHANOL ADVENTURE TEAM

baranek
Junior

#1806 Postautor: baranek » 29 listopada 2005, o 12:49

albo sprawe rozwiązac tak że podpisujemy z samymi krajowymi zawodnikami typu Burza, J. Rempała, M. Puszakowski, P. Świst i skład już jest na poziomie, może nie do awansu z 1 miejsca ale do walki o ekstralige

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1807 Postautor: Gelo » 29 listopada 2005, o 12:56

grzesieck pisze:

a moze Freddie Eriksson? z powodzeniem startowal w barwach Wybrzeza pare lat temu :lol:

nie no ludzie, dajcie spokoj, przeciez taki Johansson prezentuje poziom zblizony do Mordela, ktory nie ma na czym jechac, bo z cala pewnosci Mordel z dobra fura pod dupa przywiozlby go z przewaga 50m.

a Erikssona z przewagÄ… 30m.

Michael

#1808 Postautor: Michael » 29 listopada 2005, o 12:58

Pokemon przestan sie kompromitowac.

Od tych zawodnikow ktorych wymieniasz sa lepsi nasi (lubelscy) krajowcy.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1809 Postautor: grzesieck » 29 listopada 2005, o 13:01

Gelo pisze:
grzesieck pisze:

a Erikssona z przewagÄ… 30m.

a moze nawet 35 :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Michael

#1811 Postautor: Michael » 29 listopada 2005, o 13:36

Wzieli Ruuda bo jest zapewne tani i bedzie robil po 6-7pkt.
A w porownaniu do takiego np Bajerskiego ktory robilby tyle samo punktow bierze o kolo 30%- 40% mniej.

Zaoszczedza i zatrzymaja moze za ta kase Kostka albo Chrzanka lub dokoptuja jeszcze kogos dobrego.

Davv
Kadrowicz

#1812 Postautor: Davv » 29 listopada 2005, o 13:39

Według mnie to byłoby 36,67 m :wink: :lol:

A na poważnie - śmieszą mnie dyskusje na temat takich zawodników jak: Freddie Eriksson, czy Tobias Johansson. Jeśli już ma klub zatrudnić obcokrajowców, to takich po których wiemy czego sie spodziewać, oraz wiemy, że zrobią te minimum 8-10 pkt na mecz (mam na myśli zawodników drugiego planu). Nie ma sensu kombinować ze stranieri skoro można taniej zatrudnić Polaka, który również przywieze te 8 pkt.
Warto jednak rozejrzeć się za juniorami z zagranicy, bo u nas (czyt. W Polsce) to raczej nie ma nikogo kogo warto by było ściągać do Lublina (nie mówię o Hlibie itp. ). Antonio może jechać więc może warto z nim pogadać.

W regulaminie PZM jest napisane, że w 1 i 2 lidze nie mogą jechać zawodnicy czołowej 15 GP więc o ile się nie mylę to można również rozmawiać z Lee bo on chyba Dziką kartę dostał i jego ten przepis nie obowiązuje. Nie wiem jak to jest dokładnie więc może ktoś mi to wyjaśni :lol:

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#1813 Postautor: fcb » 29 listopada 2005, o 14:21

przyznam że opcja ze swistem jest bardzo interesujaca ale wątpie zeby nas było na niego stać :( większe szanse mialby najstarszy rempała ale pożyjemy zobaczymy. Coś rozmowy sie przeciągają z jednej strony to dobrze bo widać że coś się dzieje ale ja osobiście wolałbym mieć już skład uporządkowany. Kurcze......niecierpliwie się....
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Michael

#1815 Postautor: Michael » 29 listopada 2005, o 14:27

Czleniu, Pokemonie caly, Anglia to nie Polska.

Jak jezdzil Kosciecha w Polsce a jak w Anglii :?: (jak nie znasz odp. to juz wogole sie nieudzielaj).

Davidsson jest nieprzygotowany na 1 lige wedlug mnie i kompletnie by sie nie sprawdzil jako obco gwarantujacy te 11-13 pkt.

Skoncz juz te swoje wymysly bo chyba nikt w klubie o takim zawodniku nie mysli a jesli mysli to nie na powaznie.

meesha
Trener
Kontakt:

#1817 Postautor: meesha » 29 listopada 2005, o 14:38

Davv pisze:W regulaminie PZM jest napisane, że w 1 i 2 lidze nie mogą jechać zawodnicy czołowej 15 GP więc o ile się nie mylę to można również rozmawiać z Lee bo on chyba Dziką kartę dostał i jego ten przepis nie obowiązuje. Nie wiem jak to jest dokładnie więc może ktoś mi to wyjaśni :lol:
W I i II lidze nie moga startować zawodnicy ze stałymi nrami w GP od 1 do 15. Dzika karta jest jedna na każdy turniej (przechodni nr 16) i kto w których zawodach ją otrzyma jeszcze raczej nie wiadomo :roll: Richardson otrzymał nominację do GP a nie dziką kartę. Będzie startował z numerem między 9 a 15 (którym dokładnie - nie wiem) ale na pewno może podpisać kontrakt tylko z klubem Ekstraligowym...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#1819 Postautor: Saint » 29 listopada 2005, o 14:59

A kiedy jakieÅ› konkrety?? :wink:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1821 Postautor: Łoptymista » 29 listopada 2005, o 15:18

Gawrzyk pisze:Wszystko w swoim czasie.

To moim zdaniem czas już nadszedł. :twisted: Kto jeszcze uważa, że Gawrzyk musi zacząć śpiewać (sorki, tu etat jest zajety) pisać konkrety niech sie wpisuje. 8)

rob7
Senior

#1822 Postautor: rob7 » 29 listopada 2005, o 15:20

Gawrzyk pisze:Myślą o innych. O takich którzy są w stanie pojechać na poziomie 10 punktów w meczu, jeżdżą na przyzwoitym poziomie w innych ligach, otrzymali dobre rekomendacje od znanych żużlowców i nie zrujnują klubowego budżetu. Rozmowy odbywają się codziennie, telefony się grzeją, a zawodnicy myślą i porównują oferty.

... to bardzo dobrze szczególnie pomyślcie o sensownym juniorze ale negocjowałbym
też z naszymi którzy nie znajdą zatrudnienia w e-lidze jeżeli oczywiście nie zrujnują budzetu (chętni widziałbym Drabika) bo zawodnicy zagraniczni którzy nie jeździli w Polsce
mogą mieć problemy z sprzętem a starzy wyjadacze z e-ligi poradzą sobie z tym problemem

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1823 Postautor: Gelo » 29 listopada 2005, o 15:26

Rozumiem "niespodzianka" - ale aż tak? :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#1824 Postautor: Saint » 29 listopada 2005, o 15:27

Łoptymista pisze:

To moim zdaniem czas już nadszedł. :twisted: Kto jeszcze uważa, że Gawrzyk musi zacząć śpiewać (sorki, tu etat jest zajety) pisać konkrety niech sie wpisuje. 8)

Jestem za...
w razie czego możemy zastosować środki przymusu bezpośredniego :wink:

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#1825 Postautor: fcb » 29 listopada 2005, o 15:31

kurde chyba muszę sobie melisę kupić. codziennie wchodzę na forum z nadzieją że jest toś nowy a tu lipa. no ale nic nie poradzę trzeba czekać. Zarzadzie litości powiedz coś........
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!