Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Danio

#1726 Postautor: Danio » 28 listopada 2005, o 12:31

Do końca listopada miał być już wykrystalizowany skład a tymczasem mamy tylko Grzesia :!: . Kiedy przed decyzją PZM dot. obcokrajowców potencjalni kandydaci cenili się i negocjacje były trudne z nimi, tak teraz zapewne do klubu napływa masa ofert "średniaków" więc nie dziwmy się że w klubue mają twardy orzech do zgryzienia- kogo najlepszego wybrać :?: Sądze ze teraz o wiele gorzej będzie zakontraktować solidnego "obco" niż krajowego średniaka :!: który moze również w I lidze robić 10 pkt w meczu. Z czołówki obcokrajowców w I lidze z zeszłego sezonu na zakontraktowanie Maxa, Okularnika, Lorama nie mamy szans, Andersena nawet nie wspominam( nie chciałbym tego zawodnika za żadne skarby) pomimo że ma takie wzięcie wśród innych klubów :D . Klingberg jest już prawie w Gdańsku,Ferjan może :?: Chce go ponoć Ostrów!, Kylmakorpi szuka miodu w extralidze i błaźni się o czym, mógł się przekonać w Gdańsku chcąc kase za podpis- zapewne porozpuszcza jeszcze kilka ofert do innych klubów- więc nie wiem czy jest sens czekać na niego aź potulnie wróci do kochającego go LUBLINA. A okaże się ze załatwi nas jak Staszek( najpierw zawraca głowę w Lublinie) pierwszeństwo dostał w negocjacjach a teraz grzecznie przeprasza ze nie odchodzi z tonacego GKM :!: - nie rozumiem go-moim zdaniem popełnił błąd- po takim rewelacyjnym sezonie miał szanse aby wyrwać się z tego Grudziądza gdzie różnie traktowano jego- teraz zrobili z niego boga w GKM- ie. Osobiście nie wierzę że powtórzy wyczyn z tego roku w przyszłym sezonie- więc nie żałuje! Teraz jest w kim wybierać i wcale nie gorszych a może lepszych zawodnikach niż Staszek :!:
Pozostaje szukać jeszcze w niżej notowanych obcokrajowcach! Drymle? wolę Alesa niż Lukasa,Bjerre, ZORRO :!: i cała plejada Lindgrenów Steadów, Norrisów,Davidssonów i innych tego typu.
A może ktoś zrobi ankiete na obcokrajowców tylko z uwzględnieniem że powyżsi zawodnicy co pisałem są nie dla nas a dla extraligi- bo szkoda głosów :x

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1727 Postautor: Jaga » 28 listopada 2005, o 12:46

Gelo pisze:Ale dlaczego nie na "hura"? Wszyscy tak robią - Tarnów, Gdańsk, Rzeszów - jeden sezon i pozamiatane.

Z tym że np Żeszuf teraz wszystko robi na hura żeby sobie zapewnić jak najlepszy skład i ciężkie pieniądze na zawodników wydaje ... i mam pytanie skąd oni mają kase na zawodników jak nie mają kasy na remont stadionu ?? :shock:
Bo jak by nie patrzeć to jest troche ponad 4 miechy do startu sezonu a u nich jeszcze nic w pracach remontowych nie ruszyło!! Tak że żeby im to hura sie nie skonczylo tak że nie wywiarza się z warunku na dopuszczenie ich "stadionu" (buahahaha) do rozgrywek

A tak na temat to u nas na forum zostało podane info iż pewna osoba rozmawiała w sobote z Jackiem Rempałą i ten powiedział mu że jest bliski podpisania kontraktu z Lublinem - na ile pewne info to nie wiem ale oscyluje w granicy 100%

Pozdro
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1728 Postautor: Gelo » 28 listopada 2005, o 12:58

Z tym że np Żeszuf teraz wszystko robi na hura żeby sobie zapewnić jak najlepszy skład i ciężkie pieniądze na zawodników wydaje ... i mam pytanie skąd oni mają kase na zawodników jak nie mają kasy na remont stadionu ?? :shock:

Ale nie pisałem o tym co będzie w ekstralidze (rozumiem wkurzenie wiadomością o Nickim ;)), tylko o tym jak się realizuje awans. Wszystkie zespoły które awansowały od trzech lat powtórzyły manewr - zaangażowanie maksymalnych środków i wykorzystanie wszelkich możliwich sposobów do awansu. I właśnie takie rozwiązania bardzo sobie cenię - szybka decyzja, determinacja, szybka realizacja.
A tak na temat to u nas na forum zostało podane info iż pewna osoba rozmawiała w sobote z Jackiem Rempałą i ten powiedział mu że jest bliski podpisania kontraktu z Lublinem - na ile pewne info to nie wiem ale oscyluje w granicy 100%
Pozdro

Wiemy, wiemy i mamy mieszane uczucia.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1729 Postautor: bkapusta » 28 listopada 2005, o 13:07

Gelo pisze:ostało podane info iż pewna osoba rozmawiała w sobote z Jackiem Rempałą i ten powiedział mu że jest bliski podpisania kontraktu z Lublinem - na ile pewne info to nie wiem ale oscyluje w granicy 100%
Pozdro

Wiemy, wiemy i mamy mieszane uczucia.[/quote]

Nom mieszane mieszane...
Jacek to dobry zawodnik, zespol napewno wzmocni, ale zawodnikiem wybitnym.. A wsumie przydal by sie jakis 'kon pociagowy' ktory pociagnie druzyne jak Walasek w ZG.

I podstawowe pytanie kto na obcokrajowcow?:)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Holly

#1731 Postautor: Holly » 28 listopada 2005, o 13:14

Dziś na zapaść decyzja bardziej sprecyzowana co do rozgrywek , rozumiem że wielu jest w gorącej wodzie moczonych ale mimo wszystko lepiej poczekać.
Jeżeli okaże sie że :

* w ekstralidze może jechać 2 członków GP a obcokrajowców dowolna ilość
* w 1 lidze może jechać 1 członek GP i również dowolna ilość obckorajowców

to wolałbym aby zakontraktować : L.Richardsona , J.Kylmaekorpiego i np K.Bjeere niż Burze , Rempałe czy Huszcze.
Jeżeli w 1 lidze nie będzie mógł jechać zawodnik z GP to zamiast Richardsona proponuje jakiegoś młodego z dobrą średnią w lidze rosyjskiej rosjanina.

ps.Marzenie Frankiego może sie spełnić bo wątpie aby któryś z klubów 1ligi go zakontraktował , więc ponownie pewnie zostanie krajowym liderem Piły. :D

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1732 Postautor: bkapusta » 28 listopada 2005, o 13:18

toosexy pisze:Dziś na zapaść decyzja bardziej sprecyzowana co do rozgrywek , rozumiem że wielu jest w gorącej wodzie moczonych ale mimo wszystko lepiej poczekać.
Jeżeli okaże sie że :

* w ekstralidze może jechać 2 członków GP a obcokrajowców dowolna ilość
* w 1 lidze może jechać 1 członek GP i również dowolna ilość obckorajowców

to wolałbym aby zakontraktować : L.Richardsona , J.Kylmaekorpiego i np K.Bjeere niż Burze , Rempałe czy Huszcze.
Jeżeli w 1 lidze nie będzie mógł jechać zawodnik z GP to zamiast Richardsona proponuje jakiegoś młodego z dobrą średnią w lidze rosyjskiej rosjanina.

ps.Marzenie Frankiego może sie spełnić bo wątpie aby któryś z klubów 1ligi go zakontraktował , więc ponownie pewnie zostanie krajowym liderem Piły. :D

Jesli sie okaze, ze Lee bedzie mogl jechac w 1 lidze to nalezy szybko z nim podpisac zanim przypomni sobie o nim ZG. A na drugiego moze byc Jonas. Z Polakow Knapp, Jacek, Piszcz, Jelen.. i mozna jechac.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

rob7
Senior

#1733 Postautor: rob7 » 28 listopada 2005, o 13:28

Jacek jest dobrym zawodnikiem ale takim bez "błysku" ja jednak zaryzykowałbym z Drabikiem może mieć sezon jak dwa lata temu w Wrocławiu i moim zdaniem jeśli byłaby taka możliwość to lepszy Drabik niż nie objeżdzony Polsce zawodnik zagraniczny...
kto nie ryzykuje szampana nie pije... np z okazjii awansu
PS
Drabik jest w stanie powalczyć i z Walaskiem jeśli będzie przygotowany do sezonu

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1734 Postautor: Gelo » 28 listopada 2005, o 13:32

Niezależnie co się okaże trzeba czymprędzej porozmawiać z Karlssonem, Maxem i Loramem. Potem jako trzeci ewentualnie Joonas. Wtedy skład: Karlsson, Knapp, Kylmaekorpi, Rempała, Max, Jeleń i możemy poważnie pogadać z zielonką.

Holly

#1735 Postautor: Holly » 28 listopada 2005, o 13:35

Niezależnie co się okaże trzeba czymprędzej porozmawiać z Karlssonem, Maxem i Loramem. Potem jako trzeci ewentualnie Joonas. Wtedy skład: Karlsson, Knapp, Kylmaekorpi, Rempała, Max, Jeleń i możemy poważnie pogadać z zielonką.

Gelu , jak bym Cię nie znał pomyśałbym że coś piłeś :D
Jak możesz upierać sie tyle czasu co do Karlssona (zapewne Leszno) , Maxa (90% Rzeszów) , Lorama (zapewne Bydgoszcz) skoro ci zawodnicy napewno nie będą zawodnikami 1 ligi.

jeżeli będzie można zatrudniać z Gp to osiągalni są : Richardson i Iversen
pozostali obco osiagalni to : Hammil , Kylmaekorpi , Bjeere , Lindgren , itp

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1736 Postautor: Jaga » 28 listopada 2005, o 13:53

Pokemon nie ma sprawy ;)

Gelo no rozumie Cie ale wiesz w przypadku np Tarnowa było tak że trafił się wypas sponsor i zdobyliśmy majstra to odrazu poleciały txty ze kupiliśmy sobie tytuł ... mi tak za wesoło nie było no ale ludzie są jacy są bo z majstra sie cieszyłem.
Ale nadal mi osobiście Lublina brakuje w tej samej klasie rozgrywkowej co Unia ;)
Obrazek

NSN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1737 Postautor: Gelo » 28 listopada 2005, o 13:58

toosexy pisze:

Gelu , jak bym Cię nie znał pomyśałbym że coś piłeś :D
Jak możesz upierać sie tyle czasu co do Karlssona (zapewne Leszno) , Maxa (90% Rzeszów) , Lorama (zapewne Bydgoszcz) skoro ci zawodnicy napewno nie będą zawodnikami 1 ligi.

Na pewno to Kopernik umarł. Nie wiem tylko co w tym dziwnego, że upieram się przy zawodnikach klasowych a nie popierdółkach. Ale rzeczywiście - to takie "nielubelskie" mierzyć wysoko - niech będzie, że jestem pijany - od roku nieustannie.
Co do Jacka Rempały - przeanalizowałem sobie jego jazdę i nasuwa sie jedno słowo - mizeria. W podsumowaniu uważajago za jednego z głownych autoró porażki Unii Leszno. Oto wyniki:
Wrocław - Leszno - 3 (1,1,1,0)
Leszno - Toruń - 6 (3,2,1,0,0)
Częstochowa - Leszno - 5 (0,1,2,1,1)
Leszno - Tarnów - 10 (1,2,3,1,3)
Leszno - Zielona Góra - 4 (2,1,d,1)
Gdańsk - Leszno - 8 (1,3,1,2,1)
Leszno - Bydgoszcz - 10 (2,1,3,2,2)
Bydgoszcz - Leszno - 2 (0,2,0,w,0)
Leszno - Gdańsk - 7 (1,1,3,1,1)
Zielona Góra - Leszno - 7 (1,3,3,0,0)
Tarnów - Leszno - 5 (0,0,3,0,0,2)
Leszno - Częstochowa - 4 (1,0,1,2,0)
Toruń - Leszno - 7 (0,1,3,1,2)
Leszno - Wrocław - 3 (3,0,0,0)
Leszno - Częstochowa 3 (2,1,0,0)
Częstochowa - Leszno - 5 (3,2,0,0)
Wrocław - Leszno - 0 (w)
Co ciekawe na 17 spotkań tylko 4 zakonczył bez zera na koncie.
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2005, o 14:17 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

rob7
Senior

#1738 Postautor: rob7 » 28 listopada 2005, o 14:13

Gelu, przy budżecie 1,5 mln to jednak na pewno nie zatrudnisz zawodników o których piszesz bo wszyscy znajdą zatrudnienie w e-lidze ( minimum 16, a niektórzy zatrudnią więcej niż dwóch) wobec tego cel trzeba realizować ryzykując zatrudnienie byłych kuż e-ligowców którzy w I-lidze mogą jeszcze znaczyć wiele no i juniorzy na zatrudnieniu nawet zagranicznych należysię skupić bo to prawdopodobnie będzie klucz do sukcesu...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1739 Postautor: istred » 28 listopada 2005, o 14:28

Ja skład bym widział tak:
Richardsson
Kylmaekorpi
Knapp
Drabik/J. Rempała/Burza/Piszcz/Jeleniewski
Bjerre/Zagar/Zorro/
Junior zagraniczny
Klimek/Michaluk/Kępa/Polak

Orientuje się ktoś czy możne wymieniać zawodników w trakcie sezonu tak jak w Szwecji czy w Anglii?

Co do juniora, to uważam, że jeśli idziemy w strone profesjonalizacji żużla to przepis o konieczności wystawiania młodzeżowca powinien obowiązywać w pierwszej lidze - na zasadzach podobnych jak obecnie - i w 2 lidze gdzie przez cały mecz powinno jeździć dwóch + jeden rezerowy (albo jeszcze lepiej jakby pary składały się z seniora i juniora!). Zespoły ekstraligowe natomiast powinny zupełnie być zwolnione z obowiązku wystawiania juniora do składu, żeby liga ta była jak najbardziej atrakcyjna medialnie.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1740 Postautor: auganoff » 28 listopada 2005, o 14:31

Gelo pisze:Wszystkie zespoły które awansowały od trzech lat powtórzyły manewr - zaangażowanie maksymalnych środków i wykorzystanie wszelkich możliwich sposobów do awansu. I właśnie takie rozwiązania bardzo sobie cenię - szybka decyzja, determinacja, szybka realizacja.
.

Rzeszów - Marma
Gdańsk - Lotos
Tarnów - Trzebinia
Lublin - Sipma

Mówi Ci coś to zestawienie?
Większość forumowiczów od dawna próbuje Ci wytłumaczyć, że kolejność jest następująca -najpierw pozyskanie środków - potem ambitne cele. Weźmiesz zawodników, na których Cię nie stać, a potem co? Piła? Chyba, że masz nadzieję na wariant bydgoski, tyle, że elementarna uczciwość nakazuje mieć pokrycie podpisywanych kontraktów, a takie zapewniali w w/w przypadkach poważni sponsorzy.

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#1741 Postautor: fcb » 28 listopada 2005, o 14:46

Wiem że cierpliwość to cnota ale widocznie ja tę cnotę straciłem 8) Drabik to jest dla mnie science-fiction. Jacek Rempala lepszy od Burzy. Ja osobiście bym zaproponował Osumka, a co do zagranicznego obco to sądze że jest to lekka przesada.
LUDZIE CZY WOGÓLE OD NAS KONTAKTOWAŁ SIĘ Z LEE???????
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1742 Postautor: Gelo » 28 listopada 2005, o 14:50

Rzeszów - Marma
Gdańsk - Lotos
Tarnów - Trzebinia
Lublin - Sipma
Mówi Ci coś to zestawienie?

Nic mi to nie mówi - a Tobie?
Czy jak Tarnów wchodził do Ekstraligi Trzebinia była ich sponsorem? Jak Rzeszów był za nami w ubiegłym roku to Marma nie była ich sponsorem? Więc takie zestawienia możesz sobie wsadzić tu i ówdzie.
Priorytetem jest awans i nic oprócz tego nie powinno się liczyć. Jak to zrobić - wiedzą ludzie w zarządzie - pole manewru jest. Od ich operatywności zależy kim chcą ten cel osiągnąć. Liczę tylko, że w przeciwienstwie do "większości forumowiczów" ludzie z klubu penetrujący rynek wiedzą kto umie jeżdzić i nie wpakują się drugi raz w Jensena lub kogoś w tym stylu. Niestety - jak sie chce mieć wyniki - trzeba płacić. Jak czytam wpisy, że priorytetem jest Joonas i Lee to mnie trzęsie.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1743 Postautor: Jaga » 28 listopada 2005, o 14:59

Gelo pisze:Czy jak Tarnów wchodził do Ekstraligi Trzebinia była ich sponsorem?

No tu Cimusze powiedzieć że jak walczyliśmy o e-lige to Trzebinia była już naszym sponsorem. W prawdzie nie był to jeszcze nasz strategiczny sponsor bo dopiero w e-lidze została przeznaczona naprawde psora kwota na nasz klub, ale wkład pieniężny mieli już od czasu kiedy to zaczęliśmy sie wspinać szczebel po szczeblu w 1 lidze!!
Nawet za wygrane baraże dostalismy dodatkowe pieniądze za pokonanie LOTOSU :P 8)
Obrazek

NSN

rob7
Senior

#1744 Postautor: rob7 » 28 listopada 2005, o 15:00

Gelu, o i tu się zgadzamy ludzie z zarządu wiedzą jaki mają budżet i miejmy nadzieje że zakontraktują tych co potrafią jeździć tym bardzie że walka będzie z Z-G a kim oni dysponują to wiemy
1.Walasek
2.Staszewski
3.Okoniewski
4.?
5.Hamill?
6.Marcinkowski
7.?
więc trzeba mieć duże wyczucie i troche szcześcia że zmontować drużynę która powalczy
o Z-G chyba że tekst o walce o e-lige to tylko taki fakt medialny
PS.
ktoś pisał wyżej o Osumku żart to czy s-f ?

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#1745 Postautor: fcb » 28 listopada 2005, o 15:03

ja powiedziałem że bym go chętnie widział. Niestety nie ja rozmawiam o kontraktach
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

rob7
Senior

#1746 Postautor: rob7 » 28 listopada 2005, o 15:07

ale po co, do walki o e-lige bezużyteczny ( patrz skład Z-G) a o obronić się przed spadkiem to można "swoimi"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1747 Postautor: Gelo » 28 listopada 2005, o 15:16

Jaga pisze:
Gelo pisze:Czy jak Tarnów wchodził do Ekstraligi Trzebinia była ich sponsorem?

No tu Cimusze powiedzieć że jak walczyliśmy o e-lige to Trzebinia była już naszym sponsorem. W prawdzie nie był to jeszcze nasz strategiczny sponsor bo dopiero w e-lidze została przeznaczona naprawde psora kwota na nasz klub, ale wkład pieniężny mieli już od czasu kiedy to zaczęliśmy sie wspinać szczebel po szczeblu w 1 lidze!!
Nawet za wygrane baraże dostalismy dodatkowe pieniądze za pokonanie LOTOSU :P 8)

Przecież cały czas to mam na myśli. Chodzi o to, żeby wyznaczyć cel i starać się go realizować (Maniek Wardzała zapowiedział, że po trupach ale Ekstraliga będzie w Tarnowie - prawda?) - jak się zacznie ukladać pieniądze same zaczną spływać. Ale w żadnym wypadku nie wolno zakładać dziadowania. Lublina na to nie stać drugi rok z rzędu, bo skończy się katastrofą.
Dlatego w obecnej chwili, kiedy nie wyszło ze Staszkiem widzę u nas Tomka Jędrzejaka - to byłoby wzmocnienie jakiego potrzebujemy. O Karlssonie nie wspomnę - bo to oczywiste :twisted:
powiedziałem że bym go (Osumka) chętnie widział. Niestety nie ja rozmawiam o kontraktach

Niestety? Raczej - na szczęście.

Holly

#1748 Postautor: Holly » 28 listopada 2005, o 15:32

1.Walasek
2.Staszewski
3.Okoniewski
4.?
5.Hamill?
6.Marcinkowski
7.?

4.Nowaczyk / Lindgren
8.swojscy juniorzy (Pytel i trudne nazwisko na Å» :D )

Michael

#1749 Postautor: Michael » 28 listopada 2005, o 15:39

No i wlasnie ten Zengota ma ponoc papiery na jazde.

Z tym ze taki mlody zawodnik nie bedzie sie chyba chcial tulac po Polsce (mam tu na mysli starty w Tz-cie).

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1750 Postautor: Dobromir » 28 listopada 2005, o 16:05

Ja jeśli chodzi o obcokrajowca to chętnie widziałbym u nas Grega Hancocka. Bo jeśli poważnie myślimy o awansie to trzeba miec chociaż 1 kozaka. Tylko ciekawi mnie o ile jest droższy od Joonasa pewnie z 50% :) skoro karlsson o 30 %