Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mateusz111
Junior

#1676 Postautor: Mateusz111 » 26 listopada 2005, o 21:47

Wkońcu wyjdzie na to że będzie tak jak z Adamsem.
Ale to już chyba nie możliwe :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#1677 Postautor: meesha » 27 listopada 2005, o 02:07

Gelo pisze:Drabik? Kojarzy mi się z pięknymi czasami walki z Kępą i Załuskim o prymat w II lidze.
Gelu, a coś Ty robił przez ostatnie 16 lat :?: :lol: :wink: Niejaki Drabik został w tzw. międzyczasie parę razy Mistrzem Polski (indywidualnie i w drużynie) 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1678 Postautor: Gelo » 27 listopada 2005, o 09:58

meesha pisze:
Gelo pisze:Drabik? Kojarzy mi się z pięknymi czasami walki z Kępą i Załuskim o prymat w II lidze.
Gelu, a coś Ty robił przez ostatnie 16 lat :?: :lol: :wink:

Żyłem sentymentami - jak w stosunku do większości starszych zawodników. Drabik to bardzo utytułowany zawodnik - tylko kretyn to zakwestionuje. I nie jestem jakimś specjalnym jego wrogiem u nas, bo go lubię. Chodzi tylko o to, że jestem sceptyczny, bo czasami jeździ "dziwnie" i jest nierówny. Ale jakby mial szaleć jak w Atlasie - proszę bardzo - biorę go z pocałowaniiem ręki.

meesha
Trener
Kontakt:

#1679 Postautor: meesha » 27 listopada 2005, o 10:44

Gelo pisze:
meesha pisze:
Gelu, a coś Ty robił przez ostatnie 16 lat :?: :lol: :wink:

Żyłem sentymentami - jak w stosunku do większości starszych zawodników. Drabik to bardzo utytułowany zawodnik - tylko kretyn to zakwestionuje. I nie jestem jakimś specjalnym jego wrogiem u nas, bo go lubię. Chodzi tylko o to, że jestem sceptyczny, bo czasami jeździ "dziwnie" i jest nierówny. Ale jakby mial szaleć jak w Atlasie - proszę bardzo - biorę go z pocałowaniiem ręki.
Mój poprzedni post trzeba traktować z " :wink: ". A czasy były wtedy piękne... ja bym jeszcze dorzucił Jurka Głogowskiego, Darka Rachwalika i Rolanda Wieczorka :) Oni też nadawali wtedy ton drugoligowym rozgrywkom. Ehh, gdzie ci chłopcy :?: :roll: :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1680 Postautor: boxing » 27 listopada 2005, o 11:24

Panowie, my tu gadu-gadu o sentymentach, a skladu nie ma. Mysle, ze z seniorami problemu wielkiego nie bedzie, natomiast niezlych obco moze na rynku zabraknac. Dlatego jeszcze raz proponuje do skladu Joonasa (po gdanskim "koszu" moze latwiej bedzie z nim negocjowac), Alesa Drymla (coraz bardziej sie przekonuje do tego zawodnika - niezla klasa sportowa, nie zawodzi ani w Anglii ani w Szwecji - wiec chyba jest dobrze zorganizowany), Adama Shieldsa (troche slabiej niz Dryml, ale tez dobrze sobie radzi i na wyspach i w Szwecji, w wywiadzie na SF mowil, ze chcialby scigac sie w polskiej lidze). Do kompletu dalbym Fredrika Lindgrena - chyba najlepszy dostepny na rynku zawodnik na pozycje juniora. Jezeli bedzie sie to kalkulowac - to jak dla mnie mozemy jechac nawet czworka stranieri w skladzie. Mam nadzieje, ze rozmowy z tymi zawodnikami juz trwaja, bo niedlugo dobrych obco na rynku moze juz nie byc.

PS Zeby uniknac nieporozumien - tez widze ze 4 zawodnikow (nie jezdzacych w GP) lepszych od w/w , ale chyba wchlonie ich wyzsza klasa rozgrywkowa, poza tym pewnie sa znacznie drozsi. Ale jezeli nas stac - to mozna brac dwoch braci roznych nazwisk ze Szwecji, do tego dwoch ex-mistrzow swiata - jednego ze slonecznej Kalifornii, a drugiego urodzonego na Malcie Anglika. Tyle tylko, ze w sciagniecie tych lepszych z pewnych wzgledow nie bardzo wierze.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1681 Postautor: Gelo » 27 listopada 2005, o 11:29

Fredrik Lindgren jako junior - jestem po stokroć "za"!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1682 Postautor: czaszka » 27 listopada 2005, o 11:49

Lindgren na juniora to byłoby coś, ale nie sądze żeby u nas jeździł, pół e-ligi pewnie taki manewr chciałoby zastosować :x Trzeba myśleć nad kimś innym, może Risager, może Kennet :?: :roll: Na drugiego/trzeciego :wink: obco widziałbym Bo Brhela, wiekowy gość ale jednak jeszcze daje rade :wink: Ewentualnie Zorro, który w 1 lidze jednak robi po ok 9 punktów :roll:

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1683 Postautor: Radzio » 27 listopada 2005, o 11:56

czaszka pisze: Trzeba myśleć nad kimś innym, może Risager,

Też dobra kandydatura.

Jeszcze tak myślałem nad Pavliciem Chorwat mało znany ponoć dobry ma 16 lat. Może Smoliński Niemiec tylko nie wiem czy jeszcze jest juniorem.

go!
Trener

#1684 Postautor: go! » 27 listopada 2005, o 12:19

Gelo pisze:[ Ja piszę, że Joonas nie gwarantuje pokaźnych zdobyczy NA WYJEŹDZIE . Ile jeszcze razy mam to powtórzyć żeby wreszcie dotarło??? :evil:

A mnie się wydaje że on zawsze jest na wyjeździe. Słuchaj Gelu (czy jak tam sie nazywasz)
Joonas jest trzecim zawodnikiem pierwszej ligi. Możesz pisać co chcesz ale statystyk nie oszukasz. Zaraz po Twoich Karlsonach - którzy ( na marginesie) mnie nie zachwycają.
Ja wiem że dla Ciebie się liczy tylko wynik.... ale ja (póki co) tak na zimno jeszcze nie kalkuluję. Może kiedyś dorosnę do Ciebie.... może

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1685 Postautor: Smirnek » 27 listopada 2005, o 12:20

A ile lat ma Kenneth Bjerre?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1686 Postautor: _piotrusss » 27 listopada 2005, o 12:26

Smirnek pisze:A ile lat ma Kenneth Bjerre?

Chyba jeszcze 21.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Michael

#1687 Postautor: Michael » 27 listopada 2005, o 12:30

Chlopaki czaszce chodzilo chyba o Edwarda Kenneta a nie Kennetha Bjerre :wink:

go!
Trener

#1688 Postautor: go! » 27 listopada 2005, o 12:31

Chyba tak Born: 24th of May 1984, Esbjerg
http://www.kennethbjerre.dk/

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1689 Postautor: Gelo » 27 listopada 2005, o 12:36

Joonas jest trzecim zawodnikiem pierwszej ligi. Możesz pisać co chcesz ale statystyk nie oszukasz.

Jest trzeci... po odjechaniu sześciu łatwych meczów. Karlsson pojechał w meczach siedemnastu. Joonas nie odjechał meczu wyjazdowego z żadną z drużyn z pierwszej czwórki. Co do tego że jest cały czas na wyjazdach... bzdura - trenował w Lublinie przed każdym meczem. Dla zawodowca jest to wielki handicap.
Zaraz po Twoich Karlsonach - którzy ( na marginesie) mnie nie zachwycają.
Ja wiem że dla Ciebie się liczy tylko wynik.... ale ja (póki co) tak na zimno jeszcze nie kalkuluję. Może kiedyś dorosnę do Ciebie.... może

Szczerze wątpię, skoro wracasz do tematu, który został wyczerpany na tysiac sposobów. Ale próbuj - trzymam kciuki

go!
Trener

#1690 Postautor: go! » 27 listopada 2005, o 12:42

Gelo pisze:Szczerze wÄ…tpiÄ™,

Przykro mi że nie wierzysz w nich i nie potrzebyjesz swoich ( jakże słusznych) naśladowców
Może Twój ojciec będzie bardziej wyrozumiały dla moich dążeń

Michael

#1691 Postautor: Michael » 27 listopada 2005, o 12:45

Gelu dajmy spokoj juz Karlssonowi.
On teraz przebiera w ofertach extraligowych zapewne.

Nam uwazam wystarczy 2 obco na 11-13 pkt nie na komplety.
Wsparcie wyrownanym skladem seniorskim moze dac pozytywny efekt.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1692 Postautor: Gelo » 27 listopada 2005, o 12:56

Nam uwazam wystarczy 2 obco na 11-13 pkt nie na komplety.

Czyli kto ma robić te 11-13 punktów? Niestety - taki przedział punktowy gwarantuje tylko 4-5 zawodników, w tym właśnie Karlsson.

Michael

#1693 Postautor: Michael » 27 listopada 2005, o 13:06

Sadze ze 11 pkt Joonas wyciagnie a z pozostalych:

Brhel
A.Dryml
obydwoje wiekowi tak jak lubisz

Kai Lukkanen
David Norris.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2005, o 15:18 przez Michael, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
toni

#1694 Postautor: toni » 27 listopada 2005, o 13:26

Gelo pisze:
Joonas jest trzecim zawodnikiem pierwszej ligi. Możesz pisać co chcesz ale statystyk nie oszukasz.

Jest trzeci... po odjechaniu sześciu łatwych meczów. Karlsson pojechał w meczach siedemnastu. Joonas nie odjechał meczu wyjazdowego z żadną z drużyn z pierwszej czwórki. Co do tego że jest cały czas na wyjazdach... bzdura - trenował w Lublinie przed każdym meczem. Dla zawodowca jest to wielki handicap.

Czwarty :!: Ktoś chyba zapomniał o Mateju Ferjanie, który w tej lidze okazał się lepszy od Joonasa :!:

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1695 Postautor: _piotrusss » 27 listopada 2005, o 13:32

toni pisze:Czwarty :!: Ktoś chyba zapomniał o Mateju Ferjanie, który w tej lidze okazał się lepszy od Joonasa :!:

1. Peter Karlsson 2,558
2. Matej Ferjan 2,490
3. Joonas Kylmaekorpi 2,400

Limit 33 wyścigi.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1696 Postautor: Smirnek » 27 listopada 2005, o 14:36

Max jest nieklasyfikowany.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1697 Postautor: kilar » 27 listopada 2005, o 16:03

Skoro Joonas nie gwarantuje (wedlug niektorych) 11-13 pt w 1 lidze, to po co zlozyl oferte w Gdansku ? Przeciez w extralidze przywozilby gora 5-6 pt.
Zawodnik chyba wie najlepiej na co go stac, co trzeba poprawic zeby bylo lepiej. Jesli zostanie w Lublinie, ktory rzekomo ma walczyc o extralige, to dzialacze na pewno postawia mu warunek zdobywania okreslonej liczby punktow. Do czego zmierzam ? Juz wyjasniam... jesli jest jasno okreslony cel przed zawodnikiem, to on musi temu podolac, bo w przeciwnym razie straci uznanie w oczach prezesow i zadne kluby nie bede chcialy go zatrudniac. W zeszlym roku, to glownie dzieki Joonasowi utrzymalismy lige - nie zawiodl w meczach, dlatego w tym roku dzialacze tez chca miec go w zespole. A taki Jensen - swoimi wystepami postawil na sobie krzyzyk (przynajmniej narazie) i nie sadze, aby ktokolwiek (przynajmniej narazie) byl nim zainteresowany.
Takze wedlug mnie zakontraktowanie Fina to bylby wielki sukces i pisanie takich rzeczy jak "niepewny zawodnik" itp to kompletna pomylka, gdyz po odpowiednim przygotowaniu sie do sezonu Joonas moze wiesc prym w lidze.

Awatar użytkownika
kaczka

#1698 Postautor: kaczka » 27 listopada 2005, o 16:12

To jak juz sie tak "rozmazylismy" :wink: na temat skladu na przyszly sezon to ja mam pytanko 8) Co z Polakiem i Michalukiem :?: :?: Ten ostatni ostatnio zrobił (i dalej robi) duuuze postepy :D. Ale wiadomo ze przy braku sprzetu "kariery" nie zrobi... Czy klub bedzie w stanie zagwarantowac mu motor, kombinezon itp. :?: :?: Czy klub uchroni Maćka przed losem Wrony :? :?:

Byłbym wdzięczny gdyby na moje pytanie odpowiedział m.in. Pan Harry :)

Michael

#1699 Postautor: Michael » 27 listopada 2005, o 16:19

Oj dajcie spokoj z tymi zoltodziobami.

Jak sami beda cos umiec i posiadac potencjal to z czasem sie wybija w jakis sposob. (przyklad Trumna, Jelen).

A jak ma byc walk o awans to sciagamy jakiegos dobrego juniora i on jezdzi.
Tamci niech sie ucza i z czasem moze sie czegos naucza.

meesha
Trener
Kontakt:

#1700 Postautor: meesha » 27 listopada 2005, o 16:26

Michael pisze:Oj dajcie spokoj z tymi zoltodziobami.

Jak sami beda cos umiec i posiadac potencjal to z czasem sie wybija w jakis sposob. (przyklad Trumna, Jelen).
A możesz mi podać więcej takich lubelskich przykładów w wieku 20-28 :?: :?: No właśnie... Trochę ich za mało jak na tyle lat. Więc może jednak trzeba na początku trochę pomóc młodym... To się powinno zwrócić z nawiązką :idea: