Ale to już chyba nie możliwe
Skład na sezon 2006
-
Mateusz111
- Junior
Gelu, a coś Ty robił przez ostatnie 16 latGelo pisze:Drabik? Kojarzy mi się z pięknymi czasami walki z Kępą i Załuskim o prymat w II lidze.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Gelu, a coś Ty robił przez ostatnie 16 latGelo pisze:Drabik? Kojarzy mi się z pięknymi czasami walki z Kępą i Załuskim o prymat w II lidze.![]()
![]()
![]()
Żyłem sentymentami - jak w stosunku do większości starszych zawodników. Drabik to bardzo utytułowany zawodnik - tylko kretyn to zakwestionuje. I nie jestem jakimś specjalnym jego wrogiem u nas, bo go lubię. Chodzi tylko o to, że jestem sceptyczny, bo czasami jeździ "dziwnie" i jest nierówny. Ale jakby mial szaleć jak w Atlasie - proszę bardzo - biorę go z pocałowaniiem ręki.
Mój poprzedni post trzeba traktować z "Gelo pisze:meesha pisze:Gelu, a coś Ty robił przez ostatnie 16 latGelo pisze:Drabik? Kojarzy mi się z pięknymi czasami walki z Kępą i Załuskim o prymat w II lidze.![]()
![]()
![]()
Żyłem sentymentami - jak w stosunku do większości starszych zawodników. Drabik to bardzo utytułowany zawodnik - tylko kretyn to zakwestionuje. I nie jestem jakimś specjalnym jego wrogiem u nas, bo go lubię. Chodzi tylko o to, że jestem sceptyczny, bo czasami jeździ "dziwnie" i jest nierówny. Ale jakby mial szaleć jak w Atlasie - proszę bardzo - biorę go z pocałowaniiem ręki.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Panowie, my tu gadu-gadu o sentymentach, a skladu nie ma. Mysle, ze z seniorami problemu wielkiego nie bedzie, natomiast niezlych obco moze na rynku zabraknac. Dlatego jeszcze raz proponuje do skladu Joonasa (po gdanskim "koszu" moze latwiej bedzie z nim negocjowac), Alesa Drymla (coraz bardziej sie przekonuje do tego zawodnika - niezla klasa sportowa, nie zawodzi ani w Anglii ani w Szwecji - wiec chyba jest dobrze zorganizowany), Adama Shieldsa (troche slabiej niz Dryml, ale tez dobrze sobie radzi i na wyspach i w Szwecji, w wywiadzie na SF mowil, ze chcialby scigac sie w polskiej lidze). Do kompletu dalbym Fredrika Lindgrena - chyba najlepszy dostepny na rynku zawodnik na pozycje juniora. Jezeli bedzie sie to kalkulowac - to jak dla mnie mozemy jechac nawet czworka stranieri w skladzie. Mam nadzieje, ze rozmowy z tymi zawodnikami juz trwaja, bo niedlugo dobrych obco na rynku moze juz nie byc.
PS Zeby uniknac nieporozumien - tez widze ze 4 zawodnikow (nie jezdzacych w GP) lepszych od w/w , ale chyba wchlonie ich wyzsza klasa rozgrywkowa, poza tym pewnie sa znacznie drozsi. Ale jezeli nas stac - to mozna brac dwoch braci roznych nazwisk ze Szwecji, do tego dwoch ex-mistrzow swiata - jednego ze slonecznej Kalifornii, a drugiego urodzonego na Malcie Anglika. Tyle tylko, ze w sciagniecie tych lepszych z pewnych wzgledow nie bardzo wierze.
PS Zeby uniknac nieporozumien - tez widze ze 4 zawodnikow (nie jezdzacych w GP) lepszych od w/w , ale chyba wchlonie ich wyzsza klasa rozgrywkowa, poza tym pewnie sa znacznie drozsi. Ale jezeli nas stac - to mozna brac dwoch braci roznych nazwisk ze Szwecji, do tego dwoch ex-mistrzow swiata - jednego ze slonecznej Kalifornii, a drugiego urodzonego na Malcie Anglika. Tyle tylko, ze w sciagniecie tych lepszych z pewnych wzgledow nie bardzo wierze.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Lindgren na juniora to byłoby coś, ale nie sądze żeby u nas jeździł, pół e-ligi pewnie taki manewr chciałoby zastosować
Trzeba myśleć nad kimś innym, może Risager, może Kennet
Na drugiego/trzeciego
obco widziałbym Bo Brhela, wiekowy gość ale jednak jeszcze daje rade
Ewentualnie Zorro, który w 1 lidze jednak robi po ok 9 punktów 
Gelo pisze:[ Ja piszę, że Joonas nie gwarantuje pokaźnych zdobyczy NA WYJEŹDZIE . Ile jeszcze razy mam to powtórzyć żeby wreszcie dotarło???
A mnie się wydaje że on zawsze jest na wyjeździe. Słuchaj Gelu (czy jak tam sie nazywasz)
Joonas jest trzecim zawodnikiem pierwszej ligi. Możesz pisać co chcesz ale statystyk nie oszukasz. Zaraz po Twoich Karlsonach - którzy ( na marginesie) mnie nie zachwycają.
Ja wiem że dla Ciebie się liczy tylko wynik.... ale ja (póki co) tak na zimno jeszcze nie kalkuluję. Może kiedyś dorosnę do Ciebie.... może
- _piotrusss
- Kadrowicz
Chyba tak Born: 24th of May 1984, Esbjerg
http://www.kennethbjerre.dk/
http://www.kennethbjerre.dk/
Joonas jest trzecim zawodnikiem pierwszej ligi. Możesz pisać co chcesz ale statystyk nie oszukasz.
Jest trzeci... po odjechaniu sześciu łatwych meczów. Karlsson pojechał w meczach siedemnastu. Joonas nie odjechał meczu wyjazdowego z żadną z drużyn z pierwszej czwórki. Co do tego że jest cały czas na wyjazdach... bzdura - trenował w Lublinie przed każdym meczem. Dla zawodowca jest to wielki handicap.
Zaraz po Twoich Karlsonach - którzy ( na marginesie) mnie nie zachwycają.
Ja wiem że dla Ciebie się liczy tylko wynik.... ale ja (póki co) tak na zimno jeszcze nie kalkuluję. Może kiedyś dorosnę do Ciebie.... może
Szczerze wątpię, skoro wracasz do tematu, który został wyczerpany na tysiac sposobów. Ale próbuj - trzymam kciuki
-
Michael
-
Michael
Gelo pisze:Joonas jest trzecim zawodnikiem pierwszej ligi. Możesz pisać co chcesz ale statystyk nie oszukasz.
Jest trzeci... po odjechaniu sześciu łatwych meczów. Karlsson pojechał w meczach siedemnastu. Joonas nie odjechał meczu wyjazdowego z żadną z drużyn z pierwszej czwórki. Co do tego że jest cały czas na wyjazdach... bzdura - trenował w Lublinie przed każdym meczem. Dla zawodowca jest to wielki handicap.
Czwarty
- _piotrusss
- Kadrowicz
toni pisze:CzwartyKtoś chyba zapomniał o Mateju Ferjanie, który w tej lidze okazał się lepszy od Joonasa
1. Peter Karlsson 2,558
2. Matej Ferjan 2,490
3. Joonas Kylmaekorpi 2,400
Limit 33 wyścigi.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Skoro Joonas nie gwarantuje (wedlug niektorych) 11-13 pt w 1 lidze, to po co zlozyl oferte w Gdansku ? Przeciez w extralidze przywozilby gora 5-6 pt.
Zawodnik chyba wie najlepiej na co go stac, co trzeba poprawic zeby bylo lepiej. Jesli zostanie w Lublinie, ktory rzekomo ma walczyc o extralige, to dzialacze na pewno postawia mu warunek zdobywania okreslonej liczby punktow. Do czego zmierzam ? Juz wyjasniam... jesli jest jasno okreslony cel przed zawodnikiem, to on musi temu podolac, bo w przeciwnym razie straci uznanie w oczach prezesow i zadne kluby nie bede chcialy go zatrudniac. W zeszlym roku, to glownie dzieki Joonasowi utrzymalismy lige - nie zawiodl w meczach, dlatego w tym roku dzialacze tez chca miec go w zespole. A taki Jensen - swoimi wystepami postawil na sobie krzyzyk (przynajmniej narazie) i nie sadze, aby ktokolwiek (przynajmniej narazie) byl nim zainteresowany.
Takze wedlug mnie zakontraktowanie Fina to bylby wielki sukces i pisanie takich rzeczy jak "niepewny zawodnik" itp to kompletna pomylka, gdyz po odpowiednim przygotowaniu sie do sezonu Joonas moze wiesc prym w lidze.
Zawodnik chyba wie najlepiej na co go stac, co trzeba poprawic zeby bylo lepiej. Jesli zostanie w Lublinie, ktory rzekomo ma walczyc o extralige, to dzialacze na pewno postawia mu warunek zdobywania okreslonej liczby punktow. Do czego zmierzam ? Juz wyjasniam... jesli jest jasno okreslony cel przed zawodnikiem, to on musi temu podolac, bo w przeciwnym razie straci uznanie w oczach prezesow i zadne kluby nie bede chcialy go zatrudniac. W zeszlym roku, to glownie dzieki Joonasowi utrzymalismy lige - nie zawiodl w meczach, dlatego w tym roku dzialacze tez chca miec go w zespole. A taki Jensen - swoimi wystepami postawil na sobie krzyzyk (przynajmniej narazie) i nie sadze, aby ktokolwiek (przynajmniej narazie) byl nim zainteresowany.
Takze wedlug mnie zakontraktowanie Fina to bylby wielki sukces i pisanie takich rzeczy jak "niepewny zawodnik" itp to kompletna pomylka, gdyz po odpowiednim przygotowaniu sie do sezonu Joonas moze wiesc prym w lidze.
To jak juz sie tak "rozmazylismy"
na temat skladu na przyszly sezon to ja mam pytanko
Co z Polakiem i Michalukiem
Ten ostatni ostatnio zrobił (i dalej robi) duuuze postepy
. Ale wiadomo ze przy braku sprzetu "kariery" nie zrobi... Czy klub bedzie w stanie zagwarantowac mu motor, kombinezon itp.
Czy klub uchroni Maćka przed losem Wrony
Byłbym wdzięczny gdyby na moje pytanie odpowiedział m.in. Pan Harry
Byłbym wdzięczny gdyby na moje pytanie odpowiedział m.in. Pan Harry
-
Michael
A możesz mi podać więcej takich lubelskich przykładów w wieku 20-28Michael pisze:Oj dajcie spokoj z tymi zoltodziobami.
Jak sami beda cos umiec i posiadac potencjal to z czasem sie wybija w jakis sposob. (przyklad Trumna, Jelen).