Nasi rywale - 2026
Re: Nasi rywale - 2026
No bo co to za żużel, jak już druga runda leci, a nadal nie wiadomo, czy będziemy w play offach ;)
Jak zwykle tępy lewacki nieuk musi kłamać żeby zaznaczyć się dla ludzkości. W ramach odwieżania pamięci - pisałem, że po zmianie władzy zaczną się schody dla Motoru. I niestety w całej rozciąglości to się stało. Brak stadionu i żadnych perspektyw, coraz bardziej puste trybuny, odejścia zawodników, wymuszone zmiany i niechlubne serie z kompromitacją u siebie. Sporo tego jak na 2 lata.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:W ramach odwieżania pamięci - pisałem, że po zmianie władzy zaczną się schody dla Motoru. I niestety w całej rozciąglości to się stało. Brak stadionu i żadnych perspektyw, coraz bardziej puste trybuny, odejścia zawodników, wymuszone zmiany i niechlubne serie z kompromitacją u siebie. Sporo tego jak na 2 lata.
Hahahahahaha, ale piękna zmiana narracji pod własną tezę. Pierwsza wymuszona zmiana w lipcu 2022, porażki chwilę temu miały być głównie spowodowane brakiem Lindgrena, teraz są spowodowane władzą. Nieźle xDDD
To nie było do Ciebie "kibicu" spod Lublina. I jak zwykle nic nie rozumiesz. Zmiana narracji - nie rozśmieszaj mnie - i kto to pisze.
Gelo pisze:coraz bardziej puste trybuny
Polska w ruinie. Ludziom ledwie starcza pieniędzy na czerstwą bułkę, a co dopiero na bilet.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Myślisz, że brak pieniędzy na bilet jest tu kluczowy?
Jasne że nie. Ale to Ty połączyłeś gorszą frekwencję z porażką wyborczą PiS-u. Nie wiem gdzie tkwi analogia, ale chętnie się dowiem.
Mogę mówić za siebie i za swoich znajomych. Nie chodzimy w Lublinie na mecze przez brak stadionu. Prezydent miasta z Platformy Obywatelskiej oszukał kibiców i wbrew pieśni pochwalnych na tym forum w kwestii stadionu okazał się grabarzem lubelskiego żużla, a nie jego zbawcą. Dzięki wybitnemu prezesowi klubu udało się utrzymać bazę sponsorską - co jest wielkim nieoczywistym sukcesem, bo za obecnej władzy pieniądze rozchodzą się po kolesiach i poza kolesiami na nic nie ma. Jest też spora grupa ludzi - zwanych januszami lub kibicami sukcesu, którzy chodzą na mecze dla zwycięstw. Brak mistrzostwa w zeszłym roku, odejście połowy składu - to wszystko zbiegło się w czasie ze zmianą władzy (2024 roku nie wliczam - bo tam było siłą rozpędu i za mało czasu na rozpieprzenie) - a więc spodziewaną pauperyzacją wszystkiego co nas otacza - od języka w debacie publicznej poprzez powstanie elit politycznych nieodróżniających Słowenii od Słowacji, na katastrofalnej drożyźnie kończąc. Jeżeli spodziewasz się implikacji tusk => puste trybuny to ja Ci wzoru nie podam. Ale biorąc wszystkie okoliczności - nazwijmy pośrednie - do tego się to sprowadza.
i tyle słowem komentarza, bo w przepychanki polityczne się nie wdaję xD
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Nawiązując do Młynarskiego:
Holder i Kubera nie chcą ciągnąć tego wózka?
Wina Tuska!
Holder i Kubera nie chcą ciągnąć tego wózka?
Wina Tuska!
Upolitycznianie tego forum idzie za daleko. To jest miejsce do rozmów o sporcie, a nie o czyichś sympatiach politycznych. Mam serdecznie dość zarówno Platformy, jak i PiS, i nie zamierzam w co dziesiątym poście czytać, że jestem „zabetonowanym pisiorem”, tylko dlatego że mam inne zdanie. Skupmy się na żużlu, a nie na polityce.
Proponuję ten apel skierować do sasinowych podprogowców.
Jest pewien pat, bo w normalnych warunkach Gelo za swoje wycieczki polityczne (szczerze współczuję osobom, które w każdą dziedzinę życia muszą upolityczniać) powinien wylecieć z forum permanentnie. Natomiast aktywnych użytkowników jest pięciu na krzyż i bez Gela te dyskusje całkowicie umrą.
Stąd jedynym sensownym rozwiązaniem jest ignorowanie tego typu wypowiedzi.
Jakoś będę musiał z tym żyć :) Chyba dam radę.
- niespokojny
- Trener
Część kibiców musi się zrzucać co miesiąc na nowy wóz transmisyjny dla tv republika. Jest też wielka presja ze strony Radia Maryja w kierunku sympatyków, bo państwowe dotacje się pokończyły, a i różne fundusze sprawiedliwości powysychały. Do tego jedynie słuszna partia, rozsyła kody QR do swojego elektoratu z błaganiem o wsparcie. Potrzeby są duże, a pieniędzy mało. A, że w lubelskiem ten odsetek elektoratu jest wyjątkowo duży to i trybuny świecą pustkami. Jakby nie było, za taki stan rzeczy odpowiada Tusk. Gelo błyskotliwie wszystko przeanalizował, a lewactwo, czyli wszyscy o centymetr na lewo od pis, jest zbyt ograniczone żeby zauważyć to co oczywiste.
Ps. Miej chociaż honor Gelu się przyznać do swoich słów. Rozumiem, że jeżeli chodzi o politykę, to nawet na to twoje słynne szczekanie cię nie stać? Słabe to i mało chrześcijańskie. Co najwyżej katolskie.
Ps. Miej chociaż honor Gelu się przyznać do swoich słów. Rozumiem, że jeżeli chodzi o politykę, to nawet na to twoje słynne szczekanie cię nie stać? Słabe to i mało chrześcijańskie. Co najwyżej katolskie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gelo pisze:To nie było do Ciebie "kibicu" spod Lublina. I jak zwykle nic nie rozumiesz. Zmiana narracji - nie rozśmieszaj mnie - i kto to pisze.
Przypomina mi się scena z Alternatywy 4, jak w autobusie pani wskazuje na docenta Furmana i mówi: patrz tak wygląda kapuś.
Jak czytam Twoje posty to widzę, tę kobietę jak mówi - tak wygląda arogant.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Wielkie wyrazy uznania dla kibica LBN za powyższy post.
Świetnie to ująłeś.
Obrzydliwe jest takie zwracanie się do drugiego człowieka.
Świetnie to ująłeś.
Obrzydliwe jest takie zwracanie się do drugiego człowieka.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Niestety nie nauczymy tutaj nikogo kultury :(
istred pisze:Jest pewien pat, bo w normalnych warunkach Gelo za swoje wycieczki polityczne (szczerze współczuję osobom, które w każdą dziedzinę życia muszą upolityczniać) powinien wylecieć z forum permanentnie. Natomiast aktywnych użytkowników jest pięciu na krzyż i bez Gela te dyskusje całkowicie umrą.
Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie. Napiętnować arogancję i brak szacunku dla pozostałych uczestników powinniśmy zawsze. Ja święty nie jestem, zdarzyło się zapomnieć, ale dostałem zasłużoną karę, lat przybyło i rozsądku.
Trochę więcej nas tutaj. Kiedyś byłem przekonany, że Cooper jest do mnie uprzedzony. Od pewnego czasu uwielbiam z nim dyskusje, bo się mocno różnimy poglądami, ale jest w tej dyskusji obustronny szacunek i nie poszerzysz bardziej horyzontów niż w takim właśnie przypadku.
Gelo na 2 oponentów o skrajnie antagonistycznych poglądach, którzy wyrażają je w sposób podobny, często prowokacyjny. Wkurza mnie to bo się czuję jakbym miał Niesiołowskiego, Palikota i Suskiego na forum, mimo że nikt o nich nie prosił.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kibicLBN pisze:Gelo na 2 oponentów o skrajnie antagonistycznych poglądach, którzy wyrażają je w sposób podobny, często prowokacyjny. Wkurza mnie to bo się czuję jakbym miał Niesiołowskiego, Palikota i Suskiego na forum, mimo że nikt o nich nie prosił.
Z tą różnicą, że ja nigdy nikogo nie obraziłem na tym forum, a jestem często obrażany. To moim zdaniem jest fundamentalna różnica między mną a Gelem, bo zapewne jedną z tych dwóch osób, o których piszesz jestem właśnie ja. Zatem nie zgodzę się, że wyrażam poglądy w podobny sposób do Gela. To Gelo jest autorem nagonki na mnie jakobym był kibicem Apatora, bo ośmieliłem się pochwalic kilkukrotnie Torunian, a jak chwalę Motor (gdy jest do tego powód), to już magicznie tego nie zauważa. Jeśli nie miałeś mnie na myśli, to usunę wpis :) daj znać
No i się dziewczyny o wątłej konstrukcji spłakały :) Już dajcie spokój z tym obrażaniem. Kilka słów prawdy to nie obelga. Krzyczącykibic - jesteś tu stosunkowo od niedawna więc jako starszy stażem forumowicz wyjaśnię. W zdecydowanej większości swoich wpisów pałujesz się innymi klubami wypisując brednie z podjazdami pod prezesa włącznie. Skoro ktoś ma w loginie "kibic" od razu nasuwa się pytanie kibic czego/kogo - bo na pewno nie Motoru. A skoro tak to może pomyliłeś forum? Chwaląc sie wiejskim pochodzeniem wystawiłeś tyłek do kopniaka. I tu drobna uszczypliwość z mojej strony. Nie ma mojej zgody na kontestowanie Motoru na lubelskim forum. Jestem lokalnym patriotą - sorry.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie jestem ze wsi - to po pierwsze. Nie żeby bycie ze wsi to jakaś ujma, ale województwo lubelskie ma kilka miast poza Lublinem, a w Lublinie się urodziłem - to tak gwoli ścisłości.
Co do reszty. Tak, uważam, że nie ma świętych krów i każdy czasami zasługuje na słowo krytyki. Kuba, który z Więckowskim zbudował potęgę Motoru, również popełnia błędy, o których można pisać i nie ma w tym nic złego. To tak, jak u Ciebie. Zapewne kochasz szczerze Lublin, ale nie masz problemu z krytyką włodarza tego miasta i to jest spoko (o ile w odpowiednim temacie).
Podobnie, jak nie ma nic złego w docenieniu rywali. W końcu jesteśmy w temacie o naszych rywalach :), tak jak Lublinianin może powiedzieć, że woli Zegrze od Zemborzyckiego. Naprawdę nie wiem czego nie rozumiesz.
A co do mojego stażu na forum - jednak prawie siedem lat regularnej aktywności to już nie tak krótko ;)
Co do reszty. Tak, uważam, że nie ma świętych krów i każdy czasami zasługuje na słowo krytyki. Kuba, który z Więckowskim zbudował potęgę Motoru, również popełnia błędy, o których można pisać i nie ma w tym nic złego. To tak, jak u Ciebie. Zapewne kochasz szczerze Lublin, ale nie masz problemu z krytyką włodarza tego miasta i to jest spoko (o ile w odpowiednim temacie).
Podobnie, jak nie ma nic złego w docenieniu rywali. W końcu jesteśmy w temacie o naszych rywalach :), tak jak Lublinianin może powiedzieć, że woli Zegrze od Zemborzyckiego. Naprawdę nie wiem czego nie rozumiesz.
A co do mojego stażu na forum - jednak prawie siedem lat regularnej aktywności to już nie tak krótko ;)
- niespokojny
- Trener
Wiejskim pochodzeniem wystawił się na kopniaka, bo? Gdyby nie wieś, to byś oglądał swojego idola Sasina blisko progu wyborczego. W takim przypadku pochodzenie Ci nie przeszkadza? Czy może kibic ze wsi jest gorszy? Najlepszy wychowanek zdaje się, że właśnie ze wsi pochodził. Brakuje ci argumentów, więc kolejno robisz wycieczki ad personam. Uzurpujesz sobie prawo do racji na podstawie pochodzenia, zamieszkania, wieku czy stażu na forum i sprowadzasz dyskusje do absurdu w swojej desperackiej walce z dysonansem poznawczym.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
KrzyczącyK1b1c pisze:kibicLBN pisze:Gelo na 2 oponentów o skrajnie antagonistycznych poglądach, którzy wyrażają je w sposób podobny, często prowokacyjny. Wkurza mnie to bo się czuję jakbym miał Niesiołowskiego, Palikota i Suskiego na forum, mimo że nikt o nich nie prosił.
Z tą różnicą, że ja nigdy nikogo nie obraziłem na tym forum, a jestem często obrażany.
Nie miałem na myśli Ciebie.
Gelo pisze:Chwaląc sie wiejskim pochodzeniem wystawiłeś tyłek do kopniaka
To zabawne, bo sam od czasu do czasu zachowujesz się jak wieśniak (cham, a nie mieszkaniec wsi). Trochę mnie to boli, bo co prawda nie jestem adresatem takich wpisów i generalnie bardzo lubię z Tobą dyskutować, ale liczyłbym na większą autorefleksję z Twojej strony.