Mateusz Cierniak
- niespokojny
- Trener
Re: Mateusz Cierniak
Trochę mi Nickiego przypomina na motocyklu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://www.instagram.com/p/DSqPcwBAirt/ Mati Cierniak dołącza do grona ojców w klubie :)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
A taki grzeczny chłopak:) gratulacje!!!
Mateusz podpisał umowę sponsorską firma RedBull. Związał się też z nimi Przyjemski.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Odbudowują ekipę w sporcie żużlowym. Jakiś efekt Red Bull Juniorskie Asy. Teraz pora na Bańbora i Jaworskiego :D
Rozmowa z Mateuszem, m. in. o powrocie do silników RK:
https://youtu.be/rdno4yY4w8w?si=u4wkSqQd4oawZmDa
https://youtu.be/rdno4yY4w8w?si=u4wkSqQd4oawZmDa
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
kdsz pisze:Rozmowa z Mateuszem, m. in. o powrocie do silników RK:
Obejrzalem pare minut. Ciekawe nawet.
Tyle ze nie moge ogladac jak Puka przesluchuje uczniaka jak Pan Dyrektor w szkole :/
Ps. zeby nie bylo, jednego i drugiego sie ciezko slucha
Ps2. Pamietam Malysza wywiady przed 20stoma latami. Teraz Prezes, Profesor, luzik, elokwencja :D
Co tu tak cicho? Faktycznie Mati na wylocie? Kogo decyzja?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W innym temacie było o Matim. Czyja decyzja? Sądzę, że może być obu stron. Mati męczy się na torze w Lublinie, mówił wprost, że go nie rozgryzł, a klub ciężko żeby widział w nim perspektywy na przyszły sezon.
KrzyczącyK1b1c pisze:W innym temacie było o Matim. Czyja decyzja? Sądzę, że może być obu stron. Mati męczy się na torze w Lublinie, mówił wprost, że go nie rozgryzł, a klub ciężko żeby widział w nim perspektywy na przyszły sezon.
Raczej podyktowana przepisem o U-24. Zatrzymanie Mateusza oznaczałoby brak wzmocnień na pozycjach seniorskich.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Ja bym z Cierniaka nie rezygnował. Ciężko będzie o lepszą opcję, a może akurat coś chłopakowi zaskoczy w końcu. Obawy są, że z Matiego stanie się Mateuszem już w innym klubie. Cały czas liczę, że stanie się to w Motorze.
- tezetomaniak
- Trener
Zgadza się, ma przed sobą wiele lat na torach, a że umie jeździć i szarpać to wielokrotnie pokazywał. Jeżeli jest jakaś decyzja klubu o rezygnacji z usług Cierniaka to jest co najmniej dziwna.
Jeszcze pójdzie do Stali Gorzów i tam odpali :)
tezetomaniak pisze:Zgadza się, ma przed sobą wiele lat na torach, a że umie jeździć i szarpać to wielokrotnie pokazywał. Jeżeli jest jakaś decyzja klubu o rezygnacji z usług Cierniaka to jest co najmniej dziwna.
Wcale bym się nie zdziwił ;-). Ja to mam mieszane uczucia. I chciałbym żeby został u nas i nie. Bardzo go lubię i szanuję jako zawodnika Motoru, potencjał ma bardzo duży ale jakby nie może go kurcze uwolnić...
Na logikę to dla chłopaka zmiana otoczenia jest szansą na bodziec do rozwoju. Cały czas widzimy potencjał, ale nie widać żadnego przełomu. I to nie że jestem malkontentem. Chłopak od 3 lat jeśli uczynił progres to naprawdę skromny, rzadziej się podpala wioząc za sobą utytułowanego rywala i częściej go dowozi, tylko że chyba rzadziej ma okazję to udowodnić i wyniki jakby stanęły w miejscu, a w tym roku nawet lekko siadły.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Sytuacja podobna jak z Lambertem. Był z nami od początku, zrobił wiele dla klubu i kibiców. Ale... nie dał żadnych argumentów żeby mu zaproponować coś innego niż bycie rezerwowym. Jeżeli prawdą jest, że dla Mateusza testem przydatności miała być pierwsza połowa fazy zasadniczej to niestety test oblał. Jest najsłabszym seniorem w drużynie i to nie jest pierwszy taki sezon. Dlatego nie ma się co dziwić ewentualnej decyzji prezesa. Nie możemy osłabiać drużyny, bo kilku kibiców ma sentyment.
no jeśli ma zostać Vaculik, to ja wole Matiego mimo tego, że liczby ma słabsze. Jest z nami od lat i ma paszport PL, dzięki czemu zostawia większe pole manewru
Zwłaszcza jak się porówna jakie biegi ma i na kim punkty robi Vaculik a na kim Cierniak. Jeśli chodzi o decyzję ze strony klubu - to choć może być pochopna - istotne jest co idzie w zamian. Jeśli chodzi o zawodnika, to jakoś też mam wrażenie, że w takim Gorzowie może odpalić. Choć ja nim nie jestem rozczarowany w tym sezonie, na sucho w statystykach nie jest idealnie, ale na torze dużo lepiej.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Otóż to - wszystko zależy od tego co będzie w zamian i jakie cele stawia sobie klub. Cierniak - mimo pewnie mniejszych postępów niż oczekiwane - jest w szerokiej czołówce polskich seniorów i wielu alternatyw za niego nie ma.
Wszystko ok - tylko do układanki trochę nie pasuje kwestia naszych potencjalnych występów w Tarnowie, czego na pewno chciałby sam Mati, pytanie jak klub.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jako kibic potrzebuję czegoś zupełnie innego niż sukcesy, aby kibicować mojej drużynie i emocjonować się każdym spotkaniem. Razem z Cierniakiem zakończy się pewna era i jest mi z tym zwyczajnie źle. Wolę patrzyć jak Cierniak gryzie tor i walczy z liderami przeciwnika, nawet jak ma przegrać, niż oglądać padakę Vaculika.
Rusek pisze:https://po-bandzie.com.pl/zuzel-cierniak-w-motorze-lublin-czy-stali-gorzow-mowi-o-idealnym-ukladzie/?fbclid=Iwb21leASV8wFjbGNrBJXyzGV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHuM7UcnWcUFpFGHN02tbPniAafc4Bzt6mXjPyoBWAv7c1A4mKzmWtu20lxC9_aem_Yb7oe_oEkn60_EuFyvVyeA
Kilka słów od Mateusza ;-)
A tu cytat:
Mateusz Cierniak pisze:Gdyby rzeczywiście był taki scenariusz i stała się ta ewentualność, że Motor Lublin będzie korzystał właśnie z toru w Tarnowie, to tak czysto teoretycznie, dla mnie to co więcej chcieć? Ekstraliga i to tuż pod domem, układ w pewnym sensie idealny. Nie wiem w ogóle jak na to patrzeć. Takie „double double” bym powiedział. W sumie i domowy tor i wcale nie domowy. Patrząc na to, że ten tarnowski tor jest po przebudowie, to nie do końca jest mój domowy. Nawet kilka dni temu miałem okazję, żeby potrenować sobie tam kilka kółek przed meczem w Gorzowie. Mordka się cieszyła jak tam się jeździło. Zawsze mi się przyjemnie wraca do Tarnowa. Ale nie chcę tu nic mówić konkretnego. Wiadomo, że fajnie by było, ale jeszcze długa droga
Nie brzmi to jak wypowiedź gościa, który jest jedną nogą w Gorzowie.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Wypowiedź jest chyba sprzed meczu w Gorzowie, więc może mieć nieaktualny wydźwięk.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Cierniak powinien zostać bezapelacyjnie. Jak Vaculik się nie ogarnie to za niego dobrać kogoś np. MJJ albo Thomsena a na U24 zagranicznego juniora wyciągnąć od konkurencji.
Ja Matiego lubię - i cenię jego umiejętności panowania nad motocyklem. I chciałbym, żeby w Motorze wskoczył na wyższy poziom. Ale widać, że jest z tym jakiś problem. Sam się zaczynam zastanawiać, czy zmiana klubu nie da jakiegoś impulsu że coś "zaskoczy" i Mateusz zacznie punktować na miarę swojego talentu. Swoją drogą - czas strasznie zasuwa, dopiero co 16-letni talent z Tarnowa debiutował w poważnym żużlu (jeżeli pamięć nie zawodzi to jakaś nastopunktowa zdobycz w debiucie) a już za parę miesięcy będzie poważnym 25-letnim żużlowcem. W jego wieku późniejszy mistrz świata Doyle jeszcze się bujał między Rawiczem a Piłą a o extralidze mógł co najwyżej marzyć. A o tytule mistrza świata może nawet nie marzył. 25-letni Kurtz też pewnie nie. Wszystko przed Mateuszem. Jeżeli u nas nie może wskoczyć na wyższy poziom i tylko odejście do innego klubu ma dać ten impuls - to niech tak się stanie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!