I Runda PlayOff Tż Lublin - Stal Gorzów 46:41

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jablo

#251 Postautor: Jablo » 19 lipca 2004, o 15:37

abi pisze:
$Kuba$ pisze:
Fan Klub wczoraj nie bawil sie zadnymi petardami my odpalilismy tylko race na prezetacji. A petardy ultrasu byly fajne tylko nie potrzebnie rzucali te hukowe caly czas i dziwie sie ze wczoraj tam sie nikomu nic nie stalo.

Ale faktem jest że z waszego sektora leciały te petardki. Może to i niesprawiedliwe, ale większość myśli, że to dzieło fanclubu. Taki nowy rodzaj oprawy... :)

Faktem jest ze petardki lecialy i to w sektor obok. A lludzie mysla ze to fan klub bo tym prostakom sie tylko michy cieszyly po kazdym kolejnym wystrzale. To nie sylwester kurde i nie przedszkole. Nastepnym razem jak chcecie sobie wybuchy porobic to sobie w dupe wsadzcie petarde i lont zapalcie. Wtedy zejda wam te durne usmiechy z mord i moze pomyslicie zanim czyms w ludzi rzucicie. Wogole to dlaczego ochrona wpuszcza z petardami ?? Ja rozumiem oprawa, ale do tego wystarcza swiece dymne.

peterix
Szkółkowicz

#252 Postautor: peterix » 19 lipca 2004, o 16:18

Cieszę się że co do petard to macie takie samo zdanie jak ja! :) Myślałem, że może już jestem za stary na takie wybuchowe emocje? Doping TAK! Race TAK!(Na prezentacji) Petardy NIE! Poruszyłbym jeszcze sprawę browarku na meczu ale chyba to nie w tym miejscu... Jak to jest - mnie macają przy wejściu, muszę wyciągać klucze lub komórkę z kieszeni a tu goście normalnie na meczu śmigają browarka, jest miło itp... Tylko na słoneczku rozbiera, wali w łepek i potem nie wiadomo o co chodzi i rzuca taki butelkę na tor! O to chodzi?
Jak to możliwe, że:
1. ochrona nie widzi wnoszonego piwa (i nie tylko) na mecz?
2. dopuściła do odpalania petard w tłumie ludzi (coś tam interweniowali ale było jeszcze bardziej niebezpiecznie niż zwykle).
Skoro MIRO bierze kasę za ochronę niech przynajmniej jeden czarny stoi na dole każdego sektora i zamiast oglądać mecz filuje kto rzuca butelką, jest pijany i bluzga no i kto w końcu raczy się alkoholem. Czy to jest tak cholernie trudne do wymyślenia?
Browar TAK - ale po meczu (wygranym!) :D
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

JAG
Senior

#253 Postautor: JAG » 19 lipca 2004, o 16:26

odnośnie wypowiedzi Jotem:
człowieku wywaliłeś epistołę na pół strony i po co skoro sam sobie w niej zaprzeczasz-radze ci przeczytaj co wysyłasz zanim wyślesz!!!!

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#254 Postautor: Scream » 19 lipca 2004, o 16:28

ochrona to niestety potrafi tylko bmacywac ludzi na bramkach... zwlaszcza teraz w upal jak wiekszosc przychodzi w samych t-shirtach te becwaly tak przeszukuja ze nie wiem czego pod tymi koszulkami szukaja. natomiast zadnemu dupy sie nie chce ruszyc jak jeden kretynz drugim rzuca butelka. taka sytuacja miala miejsce niedalo jak siedzialem. nagle dwoch palantow wstalo i rzucilo na tor butelki, siedzieli na samej gorze i metr za nimi stalo 2 z ochrony. ale oczywiscie udali ze nic sie nie stalo bo po co dupe sobie zawracac. a tych dwoch kretynow na apel zeby nastepnym razem jebneli sie tymi butelkami w swoj pusty leb potrafilo zrobic tylko glupia mine.

a wracajac do samego meczu :) i do zdjecia... nie wnioskujcie ze na podstawie jednej fotki na pewno winny byl Hlib. to zdecydowanie za malo, sytuacje na zuzlu sa bardziej skomplikowane i liczy sie takze to co bylo przed tym momentem co na zdjeciu. ale duzy plus dla autora fotki (Shack? Gawrzyk?) moment uchwycony ze nawet najwieksi paparazzi by sie nie powstydzili :lol:

Jesli chodzi o jazde Sledzia to nei wiem dlaczego wg niektorych zrehabilitowal sie. ja za kazdym razem bylem pewien obaw czy uda mu sie dowiezc zajmowana pozycje.

max3
Zawodowiec

#255 Postautor: max3 » 19 lipca 2004, o 16:29

Sledz dopiero zaczal dobze jechac jak przesiad sie na silnik Piszcza .Ten zwodnik jest nieodpowiedzilany ,dostal kase na remont to zamiast udac sie do Danii to robil silnik we Wroclawiu. Wczoraj byl po prostu wolny.Rok temu zakupil nowe silniki i byl pewnym punktem druzyny robil powyzej 10 punktow w meczu ,nic sie nie psulo w motocyklach .Jestem ciekaw czy doszedl do wniosku ,ze zrobil blad przed sezonem i zamiast remontowac dwa silniki powienien kupic chociaz jeden nowy.

JAG
Senior

#256 Postautor: JAG » 19 lipca 2004, o 16:35

jacur78 pisze:CO do pecha i szczescia w meczu tu zaproponuje wam analize meczu po wyeliminowaniu wszystkich "pechowych" sytuacji

bez sensu jest takie gdybanie bo gdyby nie defekty,czy upadki to wiele sytuacji w meczu każdym przy woli walki na torze mogło się różnie rozstrzygnąć.
poza tym ten sport ma tego "pecha"wpisanego w dramaturgie na stałe i dlatego m.in.tak podnosi poz.adrenaliny

pozdr.

JAG
Senior

#257 Postautor: JAG » 19 lipca 2004, o 16:45

jeszcze małe spostrzeżenie na temat artykułów o meczach w Kurierze:
na temat 15 biegu:"ze startu zawodnicy wyszli na 4:2 dla stali,co groziło remisem w meczu.Na 3 okrążeniu Mariusz Franków,walczący z determinacją godną podziwu,miał upadek i wyścig przerwano...."
po przeczytaniu tego ktoś kto nie był na meczu mógłby pomyśleć,że w ten sposób chcieliśmy ocalić wynik-wywrotką a przecież nasi jechali w jej momencie na 3:3 i na zwycięstwo w meczu.

woocash
Szkółkowicz

#258 Postautor: woocash » 19 lipca 2004, o 16:47

w koncu to jest kurier wiec za wiele nie mozna sie spodziewac :)

abi

#259 Postautor: abi » 19 lipca 2004, o 16:47

Jablo pisze:Nastepnym razem jak chcecie sobie wybuchy porobic to sobie w dupe wsadzcie petarde i lont zapalcie. Wogole to dlaczego ochrona wpuszcza z petardami ?? Ja rozumiem oprawa, ale do tego wystarcza swiece dymne.

Te rozrywki, o których piszesz - niech się nie rozrywają na stadionie, bo to byłby nieprzyjemny widok...

A co do wnoszenia - no właśnie. Skoro ochrona tak dokładnie trzepie każdego, to czego szuka? Tylko alkoholu? A zgodnie z przepisami na masowe imprezy nie wolno wnosić także materiałów wybuchowych, wyrobów pirotechnicznych i materiałów pożarowo niebezpiecznych, zresztą narkotyków też. Cała ta ochrona ma obowiązek przeszukania każdego, którego podejrzewa, że wnosi takie rzeczy.
Wychodzi na to, że albo ta cała śmieszna ochrona z Miro nie zna przepisów, albo szukają tylko napojów wyskokowych, ale za to u każdego - z tego wniosek że każdy jest podejrzany :) A ludzie i tak wnoszą co chcą.
I jeszcze jedno co do tych służb niby porządkowych. Nie widziałam wczoraj u nich identyfikatorów.
Kurde, oni w ogóle są jacyś śmieszni. Właściwie to nic śmiesznego.

abi

#260 Postautor: abi » 19 lipca 2004, o 16:54

Scream pisze:ochrona to niestety potrafi tylko bmacywac ludzi na bramkach... zwlaszcza teraz w upal jak wiekszosc przychodzi w samych t-shirtach te becwaly tak przeszukuja ze nie wiem czego pod tymi koszulkami szukaja.

A ja nie jestem taka przekonana czy oni mogą obmacywać. Mogą sprawdzać odzież, ale raczej nie w ten sposób.

Michał K.
Kontakt:

#261 Postautor: MichaÅ‚ K. » 19 lipca 2004, o 17:54

max3 a skąd masz informację, że Darek naprawia swoje silniki we Wrocławiu?
Niektóre wiadomości podawane na forum sporo mijają się z prawdą. Może lepiej nie pisać niektórych rzeczy jeśli się naprawdę nie jest poinformowanym. Do niektórych postów lepiej podchodzić ostrożnie. Niektórzy z forumowiczów wypisują nieprawdziwe rzeczy w taki sposób jakby to były stuprocentowe informacje.
Nie jest to skierowane wyłącznie do Ciebie max3.
Nie chodzi mi o jakieś złośliwości. Chcę tylko żeby informacje były w miarę rzetelne.
Pozdrawiam!

Michał K.
Kontakt:

#263 Postautor: MichaÅ‚ K. » 19 lipca 2004, o 18:16

1. Ja nie mówiłem o żadnych pomówieniach tylko o błędnych informacjach.
2. Jeśli dostał kasę na silniki to na pewno powinien kupić nowe.
3. Spotkałem o wiele bardziej niepoważnych gości niż Darek. 8)
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#264 Postautor: Regdal » 19 lipca 2004, o 21:57

Cytat:
Co do sytuacji z Grzegorzem Knappem, to wjechałem dosyć ostro, ale nie dotknąłem go. Wiadomo, że kibice zawsze będą za zawodnikami swojej drużyny.

Jakby Hlib zostawił Grzesiowi odrobinę więcej miejsca przy bandzie to nie doszłoby do tego upadku,a tak ratując sie Grześ musiał się wyłożyć.
Jeśli chodzi o samego Hliba to pragne zauważyć ,że tego zawodnika nie lubi coraz więcej kibiców za nonszalancję i arogancję na torze.Czasem przydałoby się temu chłopakowi trochę wiecej szacunku dla przeciwników ,którym wypadałoby pozostawić odrobinę miejsca przy bandzie.Nieżyczę tego Hlibowi ,ale tak jak on traktuje rywali - może kiedyś sam zostać potraktowany,a upadki takiego zawodnika zepchniętego do siatki zazwyczaj kończą się tragicznie.

JAG
Senior

#265 Postautor: JAG » 19 lipca 2004, o 22:20

Regdal pisze:Cytat:

Jeśli chodzi o samego Hliba to pragne zauważyć ,że tego zawodnika nie lubi coraz więcej kibiców za nonszalancję i arogancję na torze

to mi nasuwa skojarzenie z jeżdżącym parę dobrych lat temu w Polonii Bydgoszcz żużlowcem,nielubianym i przez kibiców i zawodników jako że często przyczyniał się do wywrotek kolegów.Niejaki W.C.(nie mylić z wc) spowodował też upadek mojego ulubionego zawodnika Pera Jonssona i na zawsze zafundował mu kalectwo.
walka na torze to jedno zaś chamstwo to drugie.nie będę tu krytykować Pawła Hliba bo widzę jego występy tak żadko że nie mam do tego prawa ale mam nadz. że nie zostanie on następcą W.C.

harry
Trener

#266 Postautor: harry » 19 lipca 2004, o 23:05

Kilka spraw odnośnie meczu:
1. W tygodniu przed meczem było deszcowo i nasi chcąc niechcąc trenowali na bardzo i średnio przyczepnym torze. Taki tor dzięki umiejetnym rozgrywkom Gorzowian był tylko przez pierwsze trzy biegi. Później nasi musieli się uczyć nowego toru i dlatego nastepne trzy biegi to była wtopa. Nastepnie sie kapneli o co chodzi i dalej była walka.
2. Mecz powinien mieć nazwę " łańcuszki sprzęgłowe w roli głównej"
3. Mariusz tylko pokazał, że stać go na bardzo, bardzo dużo ale musi ustabilizować sprzęt. Jego akcje z Hlibem i Flisem to prawdziwe mistrzostwo świata. Nie wiem czy tak nawet Karllson potrafi. To naprawdę dziwny facet.
4.Darek musi dorosnąć i pomyśleć o tym, że jego olewajstwo bije w zespół.
5. Grzesiek się pogubił się z torem. Wziął motocykl robiony na Lublin i po dwóch biegach przesiadł sie na drugi i zaczął jechać ale w 4 swoim biegu skasował go Hlib i w ostatnim musiał jechać na tym pierwszym.
6. Dupy dali i nie wiem dlaczego Dawid i Daniel. Na treningach szli extra a na meczu kicha! Psychika???
7 Refleksyjnie: Odczuwalny brak Tomka
8. Odpukać! Sędzie ani słowem nie wspomniał o żadnych butelkach. Lepiej o tym już nie pisać!
9. Frekfencja - oczywiście spodziewana tragedia - około 3000 ludzi. Oczywiście debilny wpis rks-u o 10000 ludzi na Gdańsku ubawił mnie do łez. Było okolo 6000. Po tej lipie z Rzeszowem i tym cholernym upale to i tak dobry wynik!
10. Prognozy na Rzeszów - bardzo bojowe nastawienie całej ekipy. Może już odpokutowali za "grzechy" i teraz pojadą? Szczególni grzesznicy! Dzisiaj okradziono Darka. Stracił nowy kask i trochę ciuchów. Bilans musi wyjść na zero!

Snys
Zawodowiec

#267 Postautor: Snys » 19 lipca 2004, o 23:13

harry pisze:10. Prognozy na Rzeszów - bardzo bojowe nastawienie całej ekipy. Może już odpokutowali za "grzechy" i teraz pojadą? Szczególni grzesznicy! Dzisiaj okradziono Darka. Stracił nowy kask i trochę ciuchów. Bilans musi wyjść na zero!

A Peter jedzie z Rzeszowem?Bo pojawily sie glosy ze moze nie jechac

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#268 Postautor: mcprzemek » 19 lipca 2004, o 23:20

Dzisiaj okradziono Darka. Stracił nowy kask i trochę ciuchów. Bilans musi wyjść na zero!

Takim sku.....nom powinni rękę obcinać żeby więcej takich rzeczy nie robili, a jeśli by znowu zachciało się kraść to drugą do kompletu. :x

harry
Trener

#269 Postautor: harry » 19 lipca 2004, o 23:22

Snys pisze:
harry pisze:10. Prognozy na Rzeszów - bardzo bojowe nastawienie całej ekipy. Może już odpokutowali za "grzechy" i teraz pojadą? Szczególni grzesznicy! Dzisiaj okradziono Darka. Stracił nowy kask i trochę ciuchów. Bilans musi wyjść na zero!

A kto to wie ??? Tak naprawde to dowiemy siÄ™ o tym na meczu!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#270 Postautor: Gelo » 19 lipca 2004, o 23:28

harry pisze:
Snys pisze:

A kto to wie ??? Tak naprawde to dowiemy siÄ™ o tym na meczu!

Moze lepiej dzien wczesniej, bo nie wiem czy jechać ;)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#271 Postautor: Lublin_Fan » 20 lipca 2004, o 01:23

Ja proponuje żeby Darek nie inwestował w sprzęt. Moim zdaniem baraże uleciały nam już bezpowrotnie, bo zaliczka po niedzieli jest prawie zadna. Po co zatem sie szarpać? A na tych rzęchach za rok w Łodzi jeszcze Śledzik pojeździ.

;)

Pozdr.

jotem

#272 Postautor: jotem » 20 lipca 2004, o 10:51

JAG pisze:odnośnie wypowiedzi Jotem:
człowieku wywaliłeś epistołę na pół strony i po co skoro sam sobie w niej zaprzeczasz-radze ci przeczytaj co wysyłasz zanim wyślesz!!!!

.....tak więc oświeć mnie "mistrzu", gdzie sam sobie zaprzeczam :?:

Awatar użytkownika
POPEKX
Kontakt:

#273 Postautor: POPEKX » 20 lipca 2004, o 15:56

Powiem Wam jedno, macie najwspanialszych kibicow w Polsce. Ta droga chcialem Wam podziekowac za przyjecie! Bylo cudownie, jestescie wzorem i inni powinni sie od Was uczyc! A moze jest tu ktos z fanclubu? ;-)
Pozdravljeni!
Krzysztof Popławski
http://www.stalgorzow.com
rajkowski.speedway.info.pl

konradeczek_fransik

#274 Postautor: konradeczek_fransik » 20 lipca 2004, o 16:08

Scream pisze:ochrona to niestety potrafi tylko bmacywac ludzi na bramkach... zwlaszcza teraz w upal jak wiekszosc przychodzi w samych t-shirtach te becwaly tak przeszukuja ze nie wiem czego pod tymi koszulkami szukaja..

wasz dyrektor siwek caly tez dobrze maca :lol: :) :D ;) hehehe
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
:P

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#275 Postautor: Maxx » 20 lipca 2004, o 17:19

Odnośnie pracy ochrony to powiem tyle, że jesli gość z MIRO każe otworzyć saszetkę, w której może zmieścić się tylko portfel to jest już debilizm.
Ale to nie jedyny przejaw debilizmu u "napinaczy" w czarnych t-shirtach.
Gdzie byli ci idioci, kiedy leciały butelki na tor? Czy nie powinni przypadkiem raz na jakiś czas przejść się dołem a nie tylko stali i paplali na górze robiąc jedynie pokazówę przy wejściu na stadion.
Jak dla mnie taka ochrona jest g... warta i tyle.
Ochrona pokazowa a nie skuteczna.

Ale też kilka słów krytyki należy się pajacom, którzy te butelki posłali na tor! To trzeba mieć tak nawalone pod nierównym sufitem że głowa mała.
A może po prostu na takim upale mózgi co niektórym gostkom powysychały?
Jedno jest pewne. Idiota, który rzucając cokolwiek na tor działa przeciw klubowi, któremu rzekomo kibicuje nadaje się jedynie do wyrzucenia ze stadionu i cześć.