Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ermen
Zawodowiec

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#1951 Postautor: ermen » 27 grudnia 2011, o 17:13

Szczerze powiedziawszy to zdziwiłem się, że Jerry zabrał głos. I tak dla opinii "wszystkowiedzących lepiej" to nie ma żadnego wpływu. To tylko kolejny powód do rozbierania zdań na czynniki pierwsze i wyrywania z kontekstu dla własnego użytku kilku słów.
Nie dziwię się jednak, że nie prostuje wypowiedzi kibica lbn co do własnego imienia. Lepiej pozostać dla większości nieznanym...
Każdemu jego Everest...

Zaratustra
Kadrowicz

#1952 Postautor: Zaratustra » 27 grudnia 2011, o 18:41

sadychor pisze:
Zaratustra pisze:(...)Po prostu od prezesa oczekuje się wyników (z resztą jak od każdego pracownika), a nie tego, żeby tylko pilnował kosztów i nie rozwijał finansów.(...)

Za dużo karpia chyba ;) Wynikow to kibice powinni wymagac od zawodnikow.

Może u Ciebie też za dużo, bo chyba do końca się nie zrozumieliśmy ;) Wyników sportowych to na pewno od zawodników, ale finansowych to już niekoniecznie. Finansowych wyników (a o takie przecież mi chodziło) wymagać można właśnie od prezesa, jeśli ten nie zatrudni sobie od tego dyrektora:) A tych wyników póki co nie widać. Jest zastany od czasów Wojciechowskiego status quo z Bogdanką. Nowych sukcesów w tej materii nie ma, nie są upublicznione itp. jak kto woli ;)
Może gdyby Sprawka był konsekwentny - tak jak Witold z Łodzi, który (pewnie dlatego, że sam finansuje zespół) od lat powtarzał, że sam utrzymuje klub i że musi się ktoś znaleźć, kto wspomoże go w działaniu, by klub istniał - to i jego wizerunek byłby inny. Nasz prezes naobiecywał jednak kolejnych sponsorów po awansie (podobno pukali drzwiami i oknami i stawiali tylko warunek awansu), a na razie tych sponsorów jednak nie znalazł.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1953 Postautor: losiu » 27 grudnia 2011, o 19:05

Zaratustra pisze: a na razie tych sponsorów jednak nie znalazł.

A skąd wiesz ze nie znalazł? W gazetach było pisane ze podpiszemy umowy sponsorskie (nowe) podczas oficjalnej prezentacji zawodników i podpisania na kolejny rok umowy z Bogdanką. Więc gadanie że nic nie znaleźli też jest na wyrost.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1954 Postautor: sadychor » 27 grudnia 2011, o 19:34

Zaratustra pisze:(...)Może u Ciebie też za dużo, bo chyba do końca się nie zrozumieliśmy ;) (...)

Za malo :-P

henek1234 pisze:(...)Gdzieś nawet słyszałem że pewien sponsor ( i to jak na realia lubelskie mocny) powiedział że dokąd Dariusz będzie prezesował nie da nawet jednej złotówki :(
i oby tak nie było z innymi :(

Nie pomyliles prezesow ? :) Albo TEN sponsor nie zauwazyl zmiany na stolku... Lub po prostu jest to nastepna bzdurna historyjka krazaca od lat po stadionowym szalecie i jego okolicach.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

simona
Szkółkowicz

#1955 Postautor: simona » 27 grudnia 2011, o 19:36

W gazetach było pisane ze podpiszemy umowy sponsorskie (nowe) podczas oficjalnej prezentacji

:lol: :lol: :lol: w gazetach było też napisane że skład drużyny poznamy jeszcze przed świętami , a ile jeszcze było obietnic i terminów więc nie liczmy na prezentację a szczególnie na info o nowych sponsorach :(

Zaratustra
Kadrowicz

#1956 Postautor: Zaratustra » 27 grudnia 2011, o 19:51

losiu pisze:
Zaratustra pisze: a na razie tych sponsorów jednak nie znalazł.

A skąd wiesz ze nie znalazł? W gazetach było pisane ze podpiszemy umowy sponsorskie (nowe) podczas oficjalnej prezentacji zawodników i podpisania na kolejny rok umowy z Bogdanką. Więc gadanie że nic nie znaleźli też jest na wyrost.

Szczerze? Mam nadzieję, że znalazł. Wtedy może nawet z pompą to ogłosić i przedstawić plany na najbliższą i trochę dalszą przyszłość ;) Ba, napiszę nawet, że tego w dalszym ciągu oczekuję 8)

LubManUtd

#1957 Postautor: LubManUtd » 27 grudnia 2011, o 19:52

vaikai
Szkółkowicz

#1958 Postautor: vaikai » 27 grudnia 2011, o 20:01

Przecież tu jest mowa o ekstralidze, gdzie są transmisje w TV itd.

LubManUtd

#1959 Postautor: LubManUtd » 27 grudnia 2011, o 20:11

vaikai pisze:Przecież tu jest mowa o ekstralidze, gdzie są transmisje w TV itd.

Po pierwsze kierunek poszukiwania sponsorów (branże)
Po drugie kierunek sportowy, w którym powinniśmy jak najszybciej zmierzać.
Po trzecie chyba tak samo pomyśli Prezio :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1960 Postautor: istred » 27 grudnia 2011, o 20:33

Ja też bym wolał i co? Frazesy opowiadasz panie istred. Załóż sobie własny klub, a najlepiej złóż się z kolegami, który tutaj wiedzą jak pozyskiwać sponsorów, wiedzą jak WYMUSIĆ kasę z Bogdanki i do dzieła... nic prostszego. Jak przyciągniecie kupę szmalu do klubu to z pewnością wygryziecie Sprawkę i będziemy śmigać o jak najwyższe cele.
Spoko, a po założeniu własnego klubu obiecuję wsiąść na motor i pokazać jak się jeździ.

Odrobinę pokory "panie jerry".

Przez dwadzieścia lat w lubelskim żużlu bieda piszczała. Teraz, zdobyliśmy sponsora, zainteresowanie miasta, dobry klimat... a bieda jak była tak jest. Moim zdaniem z faktyczną biedą nie ma to nic wspólnego. To po prostu jest bieda dziedziczna. Bez względu jaki będziemy mieli budżet to będziemy biedni i jedynym celem będzie walka o utrzymanie, bo jakieś wyższe cele to już nie po lubelsku.

Ale to mnie różni od wielu, że nie krytykuje ile wlezie rzeczy, o których nie mam zielonego pojęcia.
Różni cię to, że ślepo wierzysz w to co ci ktoś powie, nawet jeśli na pierwszy rzut oka jest to kompletny kretynizm, zamiast od czasu do czasu użyć własnego mózgu i pomyśleć.

BR
Senior

#1961 Postautor: BR » 27 grudnia 2011, o 21:32

wynik sportowy i emocje na stadionie, tyle mnie interesuje,
a to ile mamy sponsorów, jaką kasę przeznaczają i czy skład będzie ogłoszony w grudniu, styczniu czy marcu nie ma większego znaczenia

jerry78
Trener

#1962 Postautor: jerry78 » 27 grudnia 2011, o 21:59

istred pisze:Spoko, a po założeniu własnego klubu obiecuję wsiąść na motor i pokazać jak się jeździ.

Super, a już się bałem, że jest jakaś dziedzina, w której nie jesteś ekspertem, ale uspokoiłeś mnie.

istred pisze:Różni cię to, że ślepo wierzysz w to co ci ktoś powie, nawet jeśli na pierwszy rzut oka jest to kompletny kretynizm, zamiast od czasu do czasu użyć własnego mózgu i pomyśleć.

Boli cie to, że nic nie wiesz i musisz tworzyć własne teorie? Masz kompleksy? Bo na pierwszy rzut oka, to wg ciebie wszystko jest kretynizmem co jest nie po twojej myśli. A tak naprawdę to ty jesteś jednym z głównych pieniaczy na tym forum i klawiaturowych znawców. Tworzysz sobie terorie a potem je na siłę udowadniasz. Mało doświadczona młodzież może to łyka, ale te twoje bzdury nie przekonają realnie myślących osób. Więc mąć sobie tutaj, przekonuj do swoich racji, ale pojęcie masz mizerne i mi na pewno nie zaimponujesz. I nie zmuszaj mnie, żebym ponownie musiał się tu logować.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1963 Postautor: Łoptymista » 27 grudnia 2011, o 22:28

nie loguj sie
pistolet do lba ktos ci przystawia? nie pojmuje czemu masz az takie klopoty z tolerowaniem zdan odmiennych niz wlasne

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1964 Postautor: mustafa » 27 grudnia 2011, o 22:33

jerry78 pisze:Mało doświadczona młodzież może to łyka, ale te twoje bzdury nie przekonają realnie myślących osób.

jerry78 na forum jest więcej osób trzeźwo myślących, tylko po prostu dla nich szkoda czasu i energii na użeranie się z ludźmi, którym zdaje się że i ich "wiedza żużlowa" zbudowana na domysłach jest jedynie słuszna. Oni po prostu lubią się tym nakręcać i podjudzać dzieciaków, tak aby zaraz połowa sobie wklejała zdjęcie taczki w awatar, może mają jakiś w tym cel.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1965 Postautor: niespokojny » 27 grudnia 2011, o 22:35

Widze, ze niektórzy jeszcze w nastroju swiatecznym :lol: . Nie ma o co kruszyc kopii, awansu i tak nie bedzie bo nie ma nawet z kogo juz zrobic lepszej ekipy niz Gniezno i Grudziadz. Miejsce 3 czy 6, bez roznicy i w takim wypadku lepiej pomyslec o finansach a przy okazji, przekonac sie ile warci sa nasi profesjonalisci z Rzeszowa. Sponsorzy nie chca awansu, Bogdanka daje w I lidze mniej niz w II lidze. Prawda czy nie, juz jest i tak po ''ptokach''.

Czegos innego nie kumam. Nie bedzie ''rakiet'' w klubie, trudno. Moze jakis Korneliussen odpali niczym Dilger czy Ivanow. Tylko skoro sklad bedzie przecietny, to po co robic taka szopke i trzymac wszystko w tajemnicy. Zeby nie przeplacac, utargowac jak najwiecej? Skrzydlewski nie ma tez duzo kasy a juz kontrakty podal, ekipe zmontowal. Prezes mowi, ze sklad w polowie stycznia. I to drugiej. Po co? Zeby zrobic prezentacje ze sponsorami? To sa sponsorzy, a kasy nie ma? Zreszta w wielu osrodkach podano sklad, a prezentacja bedzie w pozniejszym terminie jak np. w niedalekim Rzeszowie. Dziwna polityka klubu, aby nakrecaja pozniejsze rozczarowanie. Podaliby te kontrakty i bylby swiety spokoj.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1966 Postautor: Popek » 27 grudnia 2011, o 22:40

Wezcie trzymajcie jakis poziom. Jak sie komus nie podoba co drugi pisze to nie trzeba po nim jechac. Mowicie ze Jerry nie potrafi zniesc czyjegos odmiennego zdania, a to wy najezdzacie na niego. On mowi swoje zdanie z ktorym sporo osob sie zgadza, wy mozecie mowic sobie swoje, ale bez agresywnego tonu. Spokojnie, co ma byc to bedzie, domysly nikomu nie pomoga i nie trzeba sie wkurzac.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1967 Postautor: losiu » 27 grudnia 2011, o 22:45

Święty spokój? Chyba żartujesz... przez kolejne 10 stron ludzie by wieszali działaczy na słupach jaki to zrobili skład ujowy... Zamiast normalnie dyskutować i czekać na kolejny sezon. Fakt może to denerwować ze nie wiemy nic (chociaż i tak wiemy na czym stoimy), ale może ktoś sobie życzył żeby nie podawać składu przed prezentacją? I żeby nie było, nie jestem tutaj żadnym obrońcą Sprawki ani nikogo innego, poprostu trzeźwo myślę i czekam. A to czy poznamy skład pod koniec lutego czy w połowie stycznia nie robi wielkiej różnicy bo i tak nie będą jeździć po śniegu(chociaż jakiś obóz by się przydał)/
Karol Baran Karol!

Deri
Senior

#1968 Postautor: Deri » 27 grudnia 2011, o 23:15

Łoptymista pisze:nie loguj się
pistolet do lba ktos ci przystawia? nie pojmuje czemu masz az takie kłopoty z tolerowaniem zdań odmiennych niz wlasne

Mineły świeta człowiek odpoczął zajrzał na forum a tam co????
Łoptymista Kibic itp... widzę ze zyc bez forum nie umieją napinacze internetowi :lol: (widzę ze co poniektórzy nie tylko karpia zeżarli ale i rozumy Omnibusy zuzlowi hahahh)

Proponuje zmienić regulamin...
1 Grzesieck ,Shack,Jerry i jeszcze 1 admin (zapomniałem nicka;]) zawsze ma racje!!!
2 Jesli niema racji patrz punkt 1!!!

Dziękuje dobranoc, moze mi się przyśni forum bez dennych odpowiedzi w.wym;] nad regulaminem.
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2011, o 23:24 przez Deri, łącznie zmieniany 1 raz.
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1969 Postautor: kilar » 27 grudnia 2011, o 23:20

niespokojny pisze:Czegos innego nie kumam. Nie bedzie ''rakiet'' w klubie, trudno. Moze jakis Korneliussen odpali niczym Dilger czy Ivanow. Tylko skoro sklad bedzie przecietny, to po co robic taka szopke i trzymac wszystko w tajemnicy.

No wlasnie tez sie nad tym zastanawiam. Moze bedzie jakas transferowa niespodzianka ;) ?

Najlepiej byloby od razu powiedziec, ze kontrakty zostana ogloszone wszystkie razem na jakiejs tam prezentacji i wtedy nie byloby tematu. Cos jak w Lodzi przed tym sezonem. U nas jest to przekladane w czasie. I to jest bardziej niepokojace niz denerwujace.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1970 Postautor: kibicLBN » 27 grudnia 2011, o 23:22

Łoptymista Kibic itp... widzę ze zyc bez forum nie umieją napinacze internetowi

Kod: Zaznacz cały

co 2 post Niespokojny..KibicLbn,KibicLbn ..Niespokojny:)

Jak Ci pójdzie na zdrowie i się z czegoś wyleczysz to mogę i miesiąc albo rok nie pisać, jak Ci ma na głowę pomóc to nie ma sprawy, ale wątpie aby cokolwiek pomogło :(
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

lucek

#1971 Postautor: lucek » 27 grudnia 2011, o 23:25

Forum jest po to, żeby wymieniać swoje poglądy, ale wiele osób wykorzystuje fakt, że są anonimowi i nie mają bariery, żeby wrzucać na kogoś ile się da. Mają nikłe pojęcie o funkcjonowaniu klubu, ale próbują udowadniać niestworzone rzeczy, bo tak im się wydaje. Jeden coś napisze, drugi podłapie i robi się zgraja "ekspertów". Nie tędy droga. Coraz więcej normalnych ludzi przestaje się wypowiadać i mają rację.
A ujadacze odnaleźli swoje miejsce wyładowywania frustracji i niech się w tym sosie męczą.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1972 Postautor: $korzen$ » 27 grudnia 2011, o 23:31

jerry78 pisze:Więc mąć sobie tutaj, przekonuj do swoich racji, ale pojęcie masz mizerne i mi na pewno nie zaimponujesz. I nie zmuszaj mnie, żebym ponownie musiał się tu logować.

No to skoro Jerry ty masz pojecie wieksze niz "mizerne" to dlaczego nie odpowiesz na moje pytania? Obaj wiemy, ze znasz odpowiedz :) Tak samo obaj wiemy, ze SA znacznie polepszy sytuacje tego klubu... a kto jak nie Dariusz ma ja zalozyc ? Ja, Istred? Czy moze reaktywujemy starego znajomego Jatamana 8) ? I zeby nie bylo, niejednokrotnie mialem okazje wymienic z Dariuszem "kilka" zdan... i wlasnie wowczas uswiadomilem sobie, ze ten czlowiek sie na to stanowisko nie nadaje. Rznac filozofa i montowac II ligowy sklad za ponad 2 banki to i ja potrafie.. Ale nie bede karmil trolla, mam nadzieje, ze udzielisz odpowiedzi na dreczace mnie pytania.

Robson
Senior

#1973 Postautor: Robson » 27 grudnia 2011, o 23:39

Na tym forum jest dziwna tendencja wyzywania od napinaczy internetowych przez tych co "skwarka lizneli" i mają jakieś kontakty z bossami klubowymi, innych, którzy odważą sie skrytykować to co się w tym klubie dzieje... A nie oszukujmy się, że z punktu widzenia przeciętnego kibica poczynania zarządu są kiepskie....

Awatar użytkownika
piv
Junior

#1974 Postautor: piv » 27 grudnia 2011, o 23:54

Kiepskie? To czego oczekuje przeciętny kibic poza reaktywacja, w miarę przyzwoitego składu od początku trwania klubu i awansu w ostatnim sezonie?

Jerry szacun ale daj sobie spokój bo tylko ich nakręcasz a chyba nie taki masz cel.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1975 Postautor: grzesieck » 28 grudnia 2011, o 00:21

Deri pisze:
Proponuje zmienić regulamin...
1 Grzesieck ,Shack,Jerry i jeszcze 1 admin (zapomniałem nicka;]) zawsze ma racje!!!
2 Jesli niema racji patrz punkt 1!!!

nie wiem kiedy ostatni raz sie wypowiedzialem na temat Sprawki, finansow klubu, sponsorow, dziadostwa, ekstraligi i innych spraw, o ktorych toczy sie tutaj zazarta dyskusja, wiec nie musisz wrzucac mnie do jednego wora z jerrym, ktory od pewnego czasu kreuje sie na alfe i omege na tym forum, mi to az tak bardzo nie przeszkadza, jak chce to niech pisze, od tego jest forum przeciez :]

a poza tym jerry i jeszcze 1 admin, ktorego nicka zapomniales, nie sa adminami
METHANOL ADVENTURE TEAM