GKM Grudziądz - TŻ Lublin 9.04.07 godz. 15:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#451 Postautor: kdsz » 23 kwietnia 2007, o 22:41

Opierając się na wypowiedzi trenera Stachyry można założyć, że pojedziemy standardowym składem: http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=189420

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#452 Postautor: Cz@rek » 23 kwietnia 2007, o 23:34

A tak na marginesie to Grudziądzowi chyba nie zależy na frekwencji
w tym meczu.Mecz na tygodniu o godz.15 :!: :shock:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#453 Postautor: Cooper » 23 kwietnia 2007, o 23:37

Mecz jest przeciez o 17...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#455 Postautor: _piotrusss » 24 kwietnia 2007, o 07:46

Gawrzyk pisze:Problemem jest Dawid, który zdecydowanie odstaje od reszty..
Jeśli zdecydowanie odstaje to wyjście jest jedno... wypróbować "jego kosztem" jakiegoś obcokrajowca.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
sacreble9

#456 Postautor: sacreble9 » 24 kwietnia 2007, o 07:55

Cz@rek pisze:A tak na marginesie to Grudziądzowi chyba nie zależy na frekwencji
w tym meczu.Mecz na tygodniu o godz.15 :!: :shock:

Jak kolega pod Tobą napisał, mecz jest o 17 ale ludzi bedzie malutko po porażce z RKM-em no i z całym szacunkiem za dużo ludzi to na Lublin nie przyjdzie. A tak było pięknie na stadionie podczas ostatniego meczu :/

lukaszek_1983

#457 Postautor: lukaszek_1983 » 24 kwietnia 2007, o 09:28

_piotrusss pisze:
Gawrzyk pisze:Problemem jest Dawid, który zdecydowanie odstaje od reszty..
Jeśli zdecydowanie odstaje to wyjście jest jedno... wypróbować "jego kosztem" jakiegoś obcokrajowca.

Po co nam obcokrajowcy oni są za drodzy a Dawid u nas zrobi 7-8 pkt. Obcokrajowiec zrobi tyle samo a trzeba bedzie mu jeszcze zapłacić za dojazd... po co marnować sare typie...myśl

rob7
Senior

#458 Postautor: rob7 » 24 kwietnia 2007, o 09:42

Gawrzyk pisze:Ja o dyspozycję Jelenia bym się nie martwił. W Gdańsku rozkręciłby się i gdyby jechał 5-6 razy zakonczylby zawody na poziomie Tomka. Problemem jest Dawid, który zdecydowanie odstaje od reszty..

Gawrzyk, pojawiła się szansa na 3 punkty w Grudziądzu (Puszakowski kontuzjowany, Staszek problemy sprzętwe i chyba z formą) zaryzukujcie
i zaproście Ulricha, gorzej od Dawida nie pojedzie, gdyby udało się wygrać w Grudziądzu to frekwencje na meczu z Ostrowem masz gwarantowaną (z 7000 - 8000), takiej szansy nie można zawalić ...
Lukaszek_1983 sam zacznij myśleć, mecz jest w Grudziądzu a nie u nas

PS
z całym szacunkiem dla Dawida za całokształt ale w trzy dni nie złapie formy, niech spokojnie trenuje a meczy w sezonie jeszcze jest pod dostatkiem

harry
Trener

#459 Postautor: harry » 24 kwietnia 2007, o 09:58

Tu nie chodzi o formę. Formę to on ma, bo akurat to widać na treningach. Problem leży gdzie indziej.
Albo to jest brak dopasowania do toru ( bardzo dziwne), albo zbyt duże obciążenie psychiczne (???).
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#460 Postautor: Mars » 24 kwietnia 2007, o 10:02

harry pisze:Tu nie chodzi o formę. Formę to on ma, bo akurat to widać na treningach. Problem leży gdzie indziej.
Albo to jest brak dopasowania do toru ( bardzo dziwne), albo zbyt duże obciążenie psychiczne (???).

widac ze bardzo chce i na Dawida bym postawil w meczu unas z Ostrowem a na Grudziadz no coz ja bym postawil na obco sadze ze warto 3pkt to nie 0..osiagnelismy bardzo dobry wynik na wyjezdzie poszlo to do prasy nie zawalmy meczu w Grudziadzu a na Ostrow przyjdzie wkoncu te 8tys..i bedzie kaski na pare wyjazdow..

POZDRAWIAM..

rob7
Senior

#461 Postautor: rob7 » 24 kwietnia 2007, o 10:14

... warto wziąć pod uwage taką oto wypowiedź przed treningiem;
Wojciech Duchniak (RKM Rybnik) - Było twardo. Bardzo ciężki tor, głęboki koleiny. Wygraliśmy to się liczy. Walka może z mojej strony była, ale nie było startu. Ze swojego dorobku punktowego nie jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#462 Postautor: Mars » 24 kwietnia 2007, o 10:22

kiedys byla opcja z Charczenko moze przekrecilem niewiem jak chlopak smiga ale moznaby go sprowadzic na treningu unas mysle ze az tak sie nie ceni oczywiscie jezeli ma na czym jechac i zobaczyc co potrafi moze by wypalil na Grudziadz wiem ze treniung unas to male odzwierciedlenie tego co moze pokazac na wyjezdzie ale chociaz mozna by sprawdzic czy ma na czym jechac...

POZDRAWIAM

wojtas_gkm

#463 Postautor: wojtas_gkm » 24 kwietnia 2007, o 10:25

Gawrzyk pisze:trzeba by bylo zobaczyc kto jest dalej w klasyfikacji.
Jeśli Puszak jest 4, to przy absencji Rymela łapie się do mozliwej zastępowanej trojki.

Jakieś nowinki w regulaminie? Ta trójka do ZZ jest stała i nie gra roli czy Rymel jeździ czy nie.
Tak więć zapewne jedyną zmianą w porównaniu z meczem z Rybnikiem będzie Rymel za Puzona. Stachu mimo, że chwilowo cieniuje musi jechać no bo kim go zmienimy...
Cóż miała być dla nas lekka przeprawa, ale teraz przy kontuzji Puzona będzie mecz na styku, z małym wskazaniem na nas. Wierzę, że wreszcie będą pierwsze punkty

Co do składu Motoru to jestem zdziwiony tym napieraniem na to by jechał Ostergard. No bo kto to jest? Czy w zeszłym roku wiedzieliście o jego istnieniu? Wydaje mi się, że Dawid w słabej formie nie musi być gorszy od niego, choć mogę się mylić... ale jakoś osobiście nigdy nie przekonują mnie wyniki z Anglii, bo tam się jeździ zupełnie inaczej. Poza tym Ulrich notuje wyniki czasem na poziomie Argentyńczyka Emiliano Sancheza, który z całym szacunkiem przez lata obrywał nawet od polskich juniorów.
No nie wiem, pewnie trener będzie miał ciężki orzech do zgryzienia, choć z wypowiedzi w Gdańsku wynika, że skład już jasny.

Pozdrowienia z GrudziÄ…dza!
Zapraszamy serdecznie na mecz... może Wy wypełnicie ten stadion, bo nie dość że piątek, to jeszcze ten Rybnik w zeszła niedzielę... oj pustawo będzie niestety
Bo Apator, bo Apator,
bo Apator jest od tego,
aby j...ć go, aby j...ć go,
aby j...ć go na całego!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#464 Postautor: Mars » 24 kwietnia 2007, o 10:29

wojtas_gkm pisze:
Gawrzyk pisze:trzeba by bylo zobaczyc kto jest dalej w klasyfikacji.
Jeśli Puszak jest 4, to przy absencji Rymela łapie się do mozliwej zastępowanej trojki.

Jakieś nowinki w regulaminie? Ta trójka do ZZ jest stała i nie gra roli czy Rymel jeździ czy nie.
Tak więć zapewne jedyną zmianą w porównaniu z meczem z Rybnikiem będzie Rymel za Puzona. Stachu mimo, że chwilowo cieniuje musi jechać no bo kim go zmienimy...
Cóż miała być dla nas lekka przeprawa, ale teraz przy kontuzji Puzona będzie mecz na styku, z małym wskazaniem na nas. Wierzę, że wreszcie będą pierwsze punkty

Co do składu Motoru to jestem zdziwiony tym napieraniem na to by jechał Ostergard. No bo kto to jest? Czy w zeszłym roku wiedzieliście o jego istnieniu? Wydaje mi się, że Dawid w słabej formie nie musi być gorszy od niego, choć mogę się mylić... ale jakoś osobiście nigdy nie przekonują mnie wyniki z Anglii, bo tam się jeździ zupełnie inaczej. Poza tym Ulrich notuje wyniki czasem na poziomie Argentyńczyka Emiliano Sancheza, który z całym szacunkiem przez lata obrywał nawet od polskich juniorów.
No nie wiem, pewnie trener będzie miał ciężki orzech do zgryzienia, choć z wypowiedzi w Gdańsku wynika, że skład już jasny.

Pozdrowienia z GrudziÄ…dza!
Zapraszamy serdecznie na mecz... może Wy wypełnicie ten stadion, bo nie dość że piątek, to jeszcze ten Rybnik w zeszła niedzielę... oj pustawo będzie niestety

masz kolego duzo racji w tym ze Dawid w slabej formie moze byc lepszy od Urlicha ale moze akurat wypali i zaskoczy wszystkich na plus i mecz bedzie ze wskazaniem nanas kto nie ryzykuje ten nie zyskuje jest jeszcze Charczenko ale chyba chlopak nigdzie nie startuje wiec pewnie brak mu objezdzenia..

POZDRAWIAM kibica z Grudziadza..
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2007, o 10:31 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#466 Postautor: Kiry » 24 kwietnia 2007, o 11:14

pojawiła się szansa na 3 punkty w Grudziądzu (Puszakowski kontuzjowany, Staszek problemy sprzętowe i chyba z formą)

Rybnik mÄ™czyÅ‚ siÄ™, mÄ™czyÅ‚ ale wymÄ™czyÅ‚ 49 punktów, do tego maja lidera – Harrisa.
A u nas?
Kto ma pociągnąć wynik? Juniorami nie bardzo mamy jak łatać ew. dziury w składzie.
U siebie ujechaliśmy 50 punktów na Poznaniu, który miał być niemal chłopcem do bicia.
W Gdańsku zdobyliśmy aż 35 punktów. I co z tego jak mecz przegrany, a do tego słychać głosy że pare punktów nasi na własne życzenie pogubili. Wiec chyba ciężko o optymizm przed kolejnym wyjazdem.
TrumiÅ„ski ma ciÄ…gÅ‚e problemy ze sprzÄ™tem, Stachyra – jak napisano powyżej - gdzieÅ› jest z/w nim problem.
Ale co tam, tutaj już prawie zacieranie rąk z powodu problemów GKMu, brak Puszka, forma Staszka itp.
A niedalej jak rok temu sytuacja wyglądała niemal identycznie. Tez był problem kto ma pojechać - Świst czy Knapp, a teraz czy Stachyra ma jechać czy nie. Do tego GKM będzie chciał się zrehabilitować za wpadkę w ostatnim meczu. Tak samo jak rok temu gdy namoczyli haniebnie w Zielonce, tak teraz spieprzyli i przegrali wygrany mecz.
Do tego okaże siÄ™ ze Staszek dogadaÅ‚ siÄ™ w koÅ„cu ze sprzÄ™tem, a przy okazji dzieÅ„ konia bÄ™dÄ… mieli juniorzy GKMu i skoÅ„czy siÄ™ podobnie jak w zeszÅ‚ym roku. A historia niestety lubi siÄ™ powtarzać…
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#467 Postautor: Snys » 24 kwietnia 2007, o 11:19

rob7
Senior

#468 Postautor: rob7 » 24 kwietnia 2007, o 13:43

wojtas_gkm pisze:Co do składu Motoru to jestem zdziwiony tym napieraniem na to by jechał Ostergard. No bo kto to jest? .

jako odpowiedź wpis Drabola (Wrocław)
Ostrich to jeden z lepszych rezerowowych (a takowi jezdza po 6-7 biegów) EL 2006. Mistrza z Panterami jakby nie było ma. Moim zdaniem i tego mu zycze to najlepszy z "wynalazków" (jak to ładnie nazywacie nowego zawodnika) jakie macie.
To nie powód żeby nazywać kogoś który potrafił robić po 12 punktów w EL "jakimś śmiesznym wynalazkiem" - mimo wszystko w tej chwili Piszcz czy Staszek mogliby mu w EL czyścić buty co nie znaczy że w Polsce nie bedzie na odwrót - tyle że jeszcze nigdy nie widzieliście go na oczy a już nazywacie wynalazkiem którym nie jest niby Nieminen - po jego zakontraktowaniu takich wpisów nie widziałem - ja wymiękam...

w Anglii nie schodzi pozniżej 11 punktów, to przy całym szacunku dla Rymla, tez można zapytać no bo kto to jest?

Ge(L)o
Trener

#469 Postautor: Ge(L)o » 24 kwietnia 2007, o 13:49

Ale Rymel jeździł już w Polsce, wie mniej więcej jaki silnik, jak się spasować, zna specyfikę torów itp. Dla Ostergaarda polska liga to chyba jak na razie wielka niewiadoma. Ale jestem za tym, żeby pojechał w jakimś meczu w Ostrowie czy innym Gorzowie (o ile finanse pozwolą na sprowadzenie Duńczyka), może okaże się, że jest dobry i na polską ligę.

wojtas_gkm

#470 Postautor: wojtas_gkm » 24 kwietnia 2007, o 14:21

rob7 pisze:Ostrich to jeden z lepszych rezerowowych EL 2006...
w tej chwili Piszcz czy Staszek mogliby mu w EL czyścić buty co nie znaczy że w Polsce nie bedzie na odwrót...

właśnie o to mi chodzi. bo jednak mecz jest w Grudziądzu, a nie w Anglii
dziwię się, że w tak ważnym dla Was meczu(skoro wierzycie w możliwość wygranej) chcecie ryzykować zawodnikiem który jest wielką niewiadomą... i tylko tyle, tylko o to mi chodzi
kto wie może okaże się, że to czarny koń ligi, ale może być też zupełnie odwrotnie, tego nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć
Bo Apator, bo Apator,

bo Apator jest od tego,

aby j...ć go, aby j...ć go,

aby j...ć go na całego!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#471 Postautor: Mars » 24 kwietnia 2007, o 14:24

wojtas_gkm pisze:
rob7 pisze:Ostrich to jeden z lepszych rezerowowych EL 2006...
w tej chwili Piszcz czy Staszek mogliby mu w EL czyścić buty co nie znaczy że w Polsce nie bedzie na odwrót...

właśnie o to mi chodzi. bo jednak mecz jest w Grudziądzu, a nie w Anglii
dziwię się, że w tak ważnym dla Was meczu(skoro wierzycie w możliwość wygranej) chcecie ryzykować zawodnikiem który jest wielką niewiadomą... i tylko tyle, tylko o to mi chodzi
kto wie może okaże się, że to czarny koń ligi, ale może być też zupełnie odwrotnie, tego nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć

fakt ale Dawid w obecnej dyspozycji nie gwarantuje nawet 5pkt w meczu uwas wiec czemu nie zaryzykowac gorzej raczej byc niemoze..
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2007, o 14:29 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#472 Postautor: $korzen$ » 24 kwietnia 2007, o 14:26

Mars blagam, uzywaj przecinkow bo twoich postow nie da sie po prostu czytac :wink: sorry za ot.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#473 Postautor: Mars » 24 kwietnia 2007, o 14:31

$korzen$ pisze:Mars blagam, uzywaj przecinkow bo twoich postow nie da sie po prostu czytac :wink: sorry za ot.

hehe dobre sobie;) dzieki ze poprawiles mi humorek

POZDRO :lol:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#474 Postautor: Łoptymista » 24 kwietnia 2007, o 14:46

U nas tez pod tym wzgledem to nie wszystko wyglada dobrze. Nie widze powodu, aby liczyc na wpadki sprzetowe GKMu. Do piatku wszystko u nich bedzie ok. Na nas zawsze wszystkim mijaja klopoty z forma, zdrowiem, sprzetem :evil:
Niestety, ale podobnie jak w przypadku wyjazdu do Gdańska takze i w piatek bede wyjatkowo spokojny o wynik spotkania :(