Cegielski-wypadek

liga polska, ligi zagraniczne, GP
Wiadomość
Autor
draxen

Cegielski-wypadek

#1 Postautor: draxen » 4 czerwca 2003, o 09:06

moge potwierdzic wypadek Cegielskiego o ktorym od zakonczenia wczorajszej kolejki zuzlowej mowi cala Szwecja. Nie ma oficjalnych wiadomosci na temat stanu zdrowia Krzyska. Zostal on przewieziony do szpitala w Eksjö a potem zapadla decyzja i transporcie do szpitala w Jonköping ktory zapewni lepsza opieke. Wiadomo ze na torze Krzysztof nie mial czucia w nogach a co potem tego jeszcze nikt nie wie i wszyscy czekamy na wiecej wiadomosci. Pisanie o zlamanym kregoslupie to wedlug mnie zbyt wczesne......

Krzysztof jest u nas jednym z najbardziej lubianych i cenionych polskich zuzlowcow i wiadomosc o wypadku znajduje sie dzisiaj we wszystkich gazetach.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#3 Postautor: Kiry » 4 czerwca 2003, o 10:11

nie znam szwedzkiego ale chyba naprawde jest nie najlepiej z Cegłą :(

Obrazek

to jest fotka po upadku, nie wygląda to ciekawie, poza tym wypadek odbił się szerokim echem w prasie szwedzkiej

artykuł 1

artykuł 2

Może zna ktoś szwedzki to napisze cos wiecej
Obrazek

draxen

nic nowego....

#4 Postautor: draxen » 4 czerwca 2003, o 10:43

kiry------>oczywiscie znam szwedzki i ciesze sie ze zamiesciles tutaj linki ktore prawdopodobnie znalazles na sportsboardzie bo tam je wyslalem....w sumie nic nowego nie wiadomo w tej sprawie. Dotarla do mnie wiadomosc ze Cegla zostal poddany operacji w nocy, jego stan jest nadal bardzo powazny, po wypadku mowil Krzysiek o braku czucia od pasa w dol :( lezal nieruchomo na torze ok. 20 min zanim na specjalnych noszach zniesiono go z toru i odwieziono do szpitala. wypadek mial miejsce w 15 biegu na 1szym luku a poza Cegla zamieszani takze byli Ales Dryml i Ryan Fisher. Mowi sie o bardzo powaznej kontuzji ale lekarze nie sa sklonni do wyrazania jakiechkolwiek opini jak na razie. Wydarzylo sie to w meczu w Vetlandzie pomiedzy VMS Elit i Rospiggarna. Trenerem Rospiggarna jest znany Per Jonsson i od razu w szwedzkich mediach pojawily sie porownania/przypominanie wypadku Jonssona....Trzymajmy kciuki

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#5 Postautor: Erwin » 4 czerwca 2003, o 11:13

W związku z tą sprawą zajrzałem na http://www.sportowefakty.pl, aby zobaczyć czu coś ciekawego nie piszą, ale niestety ta strona jest poprostu traguczna nawet nie wiedzą pewnie, że Krzysiek uległ wypadkowi w swoim ostatnim starcie, szkoda słów :cry: :cry: :cry:

Oto jak zamieścili punktacje Cegły (http://www.sportowefakty.pl):

Krzysztof Cegielski 7+1 (2,3,2*,0,t)

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#6 Postautor: Kiry » 4 czerwca 2003, o 11:16

zgadza sie, pozwoliłem sobie skopiować z Twojego postu.

Przegłądałem te stronki i od razu, nie znając szwedzkiego, rzucają się w oczy opisy kilku poważnych wypadków na torach m.in. o Eriku Gundersenie
Obrazek

draxen

#7 Postautor: draxen » 4 czerwca 2003, o 11:26

o tym jak powazny byl ten wypadek moze takze swiadczyc fakt ze po wstepnych badaniach w najblizszym szpitalu Krzysiek zostal przewieziony do szpitala w Jonköping ktory jest w stanie zapewnic specjalistyczna opieke. Oczywiscie mam nadzieje ze wszystko skonczy sie dobrze majac w pamieci np wypadek Dadosa pare lat temu. Tutaj w Szwecji zyczy sie Krzyskowi aby byl w stanie stanac na wlasne nogi, na razie nie mysli sie o sciganiu na torach zuzlowych.

Ohh...chcialbym aby rzeczywistosc byla lepsza niz te pierwsze informacje bo Cegla to moj ulubiony zuzlowiec i wogole wspanialy czlowiek........

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#8 Postautor: Kiry » 4 czerwca 2003, o 11:40

Obrazek

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#9 Postautor: Carter#15 » 4 czerwca 2003, o 13:17

Wczoraj, 3 czerwca w lidze szwedzkiej wypadkowi uległ Krzysztof Cegielski. Doznał poważnej kontuzji kręgosłupa, operacja trwała 5 godzin. Zawodnik ma nadal bezwładną nogę.
Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia!

News z http://www.speedwaypl.com
Groźniejszej kontuzji i też kręgosłupa doznał Dawid Cieślewicz. On złamał kręgosłup,a teraz Krzysiek też ma problem z kręgosłupem. Poprostu czarny tydzień, ale mniejmy nadzieje że wszystko będzie dobrze....

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#10 Postautor: Kiry » 4 czerwca 2003, o 13:34

chyba na szczeście nie jest tak źle uff

oto co przed momentem pojawiło się na liście dyskusyjnej
cytuje za Ryśkiem z Radia Zachód:

"Przed chwila rozmawialem z panem Januszem Woznym ("tesciem" Krzyska), ktory
powiedzial mi, ze kregoslu nie zostal zlamany, a ten niedowlad to efekt
wypadniecia jednego z kregow, ktory uciskal na rdzen. Ten ucisk zostal
szybklo zlikwidowany tak wiec Krzysiek ma pelnie wladzy w nogach!!!! Jak
sie okazalo reka i udo takze sa cale. Sa za to zlamane trzy zebra. Jak
dobrze pojdzie to za 1,5 miesiaca Krzysiek powróci na tor!!!
Rysiek
P.S. Jakie byly pierwsze slowa Krzyska po przebudzeniu po operacji?:

"Jaki byl wynik meczu?":))"
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaczuch

#11 Postautor: Kaczuch » 4 czerwca 2003, o 14:35

Wlasnie wrocilem do domu i pierwsze co mi sie rzucilo w oczy przegladajac interie to wlasnie artykul o wypadku...
Musze przyznac ze jestem niezle wstrzasniety, miejmy nadzieje ze rzeczywiscie to byly tylko tymczasowe objawy...
Trzymajmy wszyscy kciuki za Krzyska.

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#12 Postautor: Carter#15 » 4 czerwca 2003, o 16:56

No dzieki Kiry :) Nareszcie odetchnołem.
kiry pisze:"Jaki byl wynik meczu?":))"

Właśnie kto wygrał :?: :wink:

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#13 Postautor: Erwin » 4 czerwca 2003, o 21:29

VMS Elit (team Cegły) - Rospiggarna 51:45

jotem

#14 Postautor: jotem » 4 czerwca 2003, o 22:08

Wszystko toczy się w dobrym kierunku i u Krzyśka i u Dawida - "czują" już swoje nogi, tak więc wypada życzyć im szybkiego powrotu do zdrowia a później na tor.
P.S.Zobaczcie czy też to zauważyliście: 3 dni czerwca i trzy kontuzje kręgosłupa: D Cieślewicz, J.Jensen, K.Cegielski

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#15 Postautor: Carter#15 » 4 czerwca 2003, o 22:09

O Jensenie nie słyszałem. Co z nim :?:

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#16 Postautor: Sprawiedliwy » 4 czerwca 2003, o 22:52

słuk sobie kręgosłup podczas poniedziałkowego meczu w Gorzowie w ostatnim biegu. Prawdopodobnie niepojedzie w meczu przeciwko RKM-owi w Rybniku.Odczuwa bóle oraz ma trudności w oddychaniu, ale nic mu się chyba niestanie odpocznie niepodzie w jednym czy 2 meczach może wiecej i bedzie jeździł.

A co do Dawida Cieślewicza to szkoda go bo już tak ładnie zapowiadał mu sie zeson. Uzyskał do tej pory średnią 1,571 w 14 biegach. :(

sf

Wierutne klamstwo!

#17 Postautor: sf » 5 czerwca 2003, o 14:22

[quote="Erwin"]W związku z tą sprawą zajrzałem na http://www.sportowefakty.pl, aby zobaczyć czu coś ciekawego nie piszą, ale niestety ta strona jest poprostu traguczna nawet nie wiedzą pewnie, że Krzysiek uległ wypadkowi w swoim ostatnim starcie, szkoda słów :cry: :cry: :cry:

Oto jak zamieścili punktacje Cegły (http://www.sportowefakty.pl):

Krzysztof Cegielski 7+1 (2,3,2*,0,[u]t[/u])[/quote]

po pierwsze jezeli ktos nie rozroznia liter [b] t i w [/b] to powinien sie udac do oklisty!

Po drugie relacje ze szwedzkiej http://www.sportowefakty.pl maja najszybciej w necie - ok. 20 minut po meczu i w relacji meczowej sila rzeczy [b]nie moglo byc wzmianki o stanie zdrowia Cegielskiego![/b]

Jak kazdy portal relacje w sf robione sa na podstawie stron szwedzkich i tam takowe informacje, ze cos jest powaznego pojawily sie pozno w nocy i nad ranem w dziennikach internetowych.

Po trzecie - http://www.sportowefakty.pl jako jeden z pierwszych portali mial SPRAWDZONE informacje co do Krzysia - SF nie jest pierdusnikiem typu interia, ktory pisal, iz Krzysztof zrobil sobie cos... w reke(sic!) lub inne media, ktore podawaly niesprawdzone informacje.. dobrze ze nikt go nie pochowal, a bylo blisko w pewnym medium!!!

Tak mnie zastanawia, ktory to portalik kolega reprezentuje, ze tak ostro sf krytykuje - PZ chyba nie - pewnie jakis total ablo info;p

zegnam ozieble z nutka ironii...

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#18 Postautor: Erwin » 5 czerwca 2003, o 15:04

Gówno mnie obchodzi że mają najszybciej informacje z meczy w Szwecji, ale co z tego jak one są małowiarygodne. Nie wiem o co ci wogóle chodzi z odróżnianiem znaków (, ). Czy ja napisałem coś o skutkach wypadku napisanych w sf, nie, tylko jak zawodnik miał wypadek to nie pisze sie w jego punktacji "t" (bo to chyba oznacza taśme :) ), ale nie wiem może w oznaczeniach sf tak jest nie bede do tego wnikał.

P.S. Po pierwsze nie reprezentuje żadnego portalu, a po drugie to ja zieje z ciebie :D :lol: :lol: :lol:

POZDROWIONKA !!! :wink:

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#20 Postautor: Erwin » 20 stycznia 2004, o 18:58

Przed chwilą na jednym z kanałów TV emitowano program "Echa stadionów", był reportaż o Krzyśku Cegielskim, wciąż jeszcze nie odzyskał pełnej sprawności, ciągle trwa rehabilitacja, ciężko i wytrwale pracuje nad tym, by jak najszybciej usiąść na motocykl, mówił, że badzo mu brakuje tej żużlowej atmosfery i że w przyszłości chce jeszcze powalczyć na torze im szybciej tym lepeij. Obecnie przebywa w domu, dostaje duże ilości listów od kibiców z całej Polski, kibice o nim nie zapomnieli, bądźmy z nim pamiętajmy, nie można o takim zawodniku zapomnieć, nie tylko ci co mogą jeźdzć na torze, ale także Ci którzy jeździli, lecz w chwili obecnej nie mogą i to nie z własnej woli.
Pozdrowienia dla Cegły, trzymaj SIĘ :!:

Piotrbaz

#21 Postautor: Piotrbaz » 20 stycznia 2004, o 21:01

wiem widziałem to...kurde..myslełam ze troche lepiej to wygląda ...pokazali jak chłopak sie meczy ....( a tak pozaty m ma wypashioną kolekcje silników:) ) mam nadzieje ze szybko go zobaczymy na czarnym torze

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#22 Postautor: :Radim: » 20 stycznia 2004, o 22:27

Sorka ale na jakim kanale to bylo ( moze jutro powtorke obejze) :P
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#23 Postautor: Erwin » 20 stycznia 2004, o 22:33

Na Polonii, obawiam się, że to była właśnie powtórka :?

Piotrbaz

#24 Postautor: Piotrbaz » 21 stycznia 2004, o 13:12

ej....nie przeciez to było w poniedziałek a w poniedziałem jest "orginal" :d na jedynce a kiedys tam jest bna polonii

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#25 Postautor: Cooper » 20 listopada 2004, o 17:14

jak wyglada aktualna sytuacja z Cegla i Cieslewiczem?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]